Liberec – Vítkovice 1:0 (kon.) | Kuopio – Fribourg 1:1 (kon.) | SaiPa – Växjö 3:2 (kon.)
Eisbären – Frölunda 1:6 (kon.) | Sparta – HV71 2:4 (kon.) | Lugano – Zürich 3:2 (kon.)
Bern – JYP 3:2 (kon.) | Linköping – IFK Helsinky 1:1 (kon.)
konec
SaiPa Lappeenranta
3:2 (2:0, 0:0, 1:2)
Växjö Lakers
Úterý 01.11.2016, 18:00 • Kisapuisto, Lappeenranta • Hokejová Liga mistrů • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: Střely na bránu: 27-22; Zákroky brankářů: 20-24; Úspěšnost brankářů: 90,91%-88,89%; Přesilové hry: 0/0-1/2; Trestné minuty: 4-0. (20:18:24)
     
    Växjö v závěrečné části dokázalo odpovědět na úvodní dva góly Brocka Trottera z první třetiny, když nejprve v přesilové hře snižoval Linus Froberg a necelých sedm minut před koncem vzápětí vyrovnal Pontus Netterberg. Jenže jak rychle hosté vyrovnali, tak vzápětí inkasovali a důrazný Tomi Leivo se postaral o to, že do odvety ve Švédsku budou vstupovat spokojenější hráči Saipy. Växjö ovšem bylo domácím vyrovnaným soupeřem pomineme-li velice špatný začátek. Konečný výsledek. SaiPa 3 Växjö 2.
    Hokejisté Saipy oslavují vítězství v prvním zápase osmifinále.

     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Hosté se ještě v závěru zápasu nadechli k náporu, jejich střely ale byly nepřesné, přičemž poslední pokus z pravého křídla zamířil vedle vzdálenější levé tyče a v dnešním zápase se už nic nestane!
     
    58:47
    Växjo ve třetí části dokázala smazat dvoubrankový náskok svého soupeře, jenže vzápětí přišla facka v podobě třetího gólu. Hosté po skvělém vzestupu prožívají rychlý pád.
     
    58:00
    Do konce utkání zbývají odehrát 2 minuty.
    55:44 Tomi LEIVO - 3:2
     
    55:44
    SaiPa právě vstřelila branku!
    TOMI LEIVO byl před bránou velice důrazný a po obrovském závaru puk dokázal přes ležícího Joacima Erikssona procedit k levé tyči. Hosté se z vyrovnávací branky dlouho neradovali a těsně před koncem opět prohrávají, tentokrát 3:2! Asistence: Eetu Koski.
     
    55:00
    Hosté ve třetí třetině výrazně zabrali a během posledních minut si vytvořili obrovský tlak, který nakonec dokázali využít ke vstřelení kýžené vyrovnávací branky.
    53:50 Pontus NETTERBERG - 2:2
     
    53:50
    Växjö právě vstřelila branku!
    Adam Brodecki našel přihrávkou z pravého kruhu pro vhazování v mezikruží PONTUSE NETTERBERGA, který krásnou střelou zápěstím z otočky zamířil nad levým betonem Jussiho Markkanena přesně k pravé tyči a vyrovnal stav utkání na 2:2! Asistence: Adam Brodecki a Oliver Bohm.
     
    53:37
    Oliver Bohm dostal na modré čáře nabito na střelu, jenže jeho následný pokus s příklepem byl hned v zárodku zablokován.
     
    52:15
    Växjö si vytvořilo po poslední šanci skvělý tlak a následná střela z levého křídla tentokrát zamířila vedle bližší levé tyče.
     
    51:15
    Hosté na levém křídle nebezpečně vypálili z ostrého úhlu a Jussi Markkanen měl po nepřesvědčivém zákroku co dělat, aby puk na brankové čáře v blízkosti pravé tyče zasedl!
     
    49:20
    Joacim Eriksson za bránou chyboval a vzápětí ho za to mohl potrestat střelou do prázdné brány Curtis Hamilton, jenže jeho pokus z mezikruží, který mířil přesně do pravého horního rohu brány, byl jedním z hostujících hráčů zablokován!
     
    48:22
    Elmeri Kaksonen z pravého kruhu pro vhazování krásnou střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, jenže Joacim Eriksson předvedl úžasný semafor a puk ukryl ve své lapačce!
     
    46:21
    Lasse Lappalainen na pravém křídle parádně vypálil z vrcholu kruhu pro vhazování a jeho následná střela se od horní tyče hostující brány odrazila do ochranné sítě! Milimetry nyní scházely k tomu, aby si SaiPa vzala dvoubrankové vedení zpět.
     
    45:15
    Per Savilahti-Nagander, který byl vyloučen v závěru první třetiny, z pravého kruhu pro vhazování krásně vypálil směrem ke vzdálenější levé tyči, Joacim Eriksson ale předvedl skvělý zákrok a pravým betonem jeho pokus zastavil!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. Trotter (Jarvinen, Hamilton), 11. Trotter (Hamilton), 56. Leivo (Koski) – 42. Froberg (Rosen, Kiiskinen), 54. Netterberg (Brodecki, Bohm)


    SaiPa Lappeenranta: Markkanen (Olkinuora) – Carson, Maalahti, Lappalainen, Taipalus (A), Savilahti-Nagander, Backman (C), Sneck, Makinen – Hamilton, Jarvinen (A), Trotter – Kuronen, Koski, Leivo – Kaksonen, Koskiranta, Stromberg – Vainikainen, Virkkunen, Salminen. Hlavní trenér: Ari Santanen.
    Växjö Lakers: Eriksson (Andren) – Martinsson, Murphy (A), R. Rosen, Holm, Bohm, Lundberg, Andersson, Wisten – Palola, R. Rosen, Kiiskinen (A) – Leino, Hennessy, Platt – Netterberg, Froberg, Brodecki – Carnback, Jossefson (C), Marklund – Wisten. Hlavní trenér: Hallam Sam.

    Rozhodčí: Daniel Konc (SVK), Ladislav Smetana (AUT). Čároví: Daniel Osterholm (FIN), Masi Puolakka (FIN)
    Úterý 08.11.2016
    Växjö - SaiPa 4:2

    Branky a nahrávky: 22. Rosén (Holm, Palola), 28. Palola (Rosén, Kiiskinen), 57. Rosén, 70. Josefsson – 9. Leivo, 32. Leivo (Lappalainen)

    bahis siteleri