Liberec – Vítkovice 1:0 (kon.) | Kuopio – Fribourg 1:1 (kon.) | SaiPa – Växjö 3:2 (kon.)
Eisbären – Frölunda 1:6 (kon.) | Sparta – HV71 2:4 (kon.) | Lugano – Zürich 3:2 (kon.)
Bern – JYP 3:2 (kon.) | Linköping – IFK Helsinky 1:1 (kon.)
konec
SaiPa Lappeenranta
3:2 (2:0, 0:0, 1:2)
Växjö Lakers
Úterý 01.11.2016, 18:00 • Kisapuisto, Lappeenranta • Hokejová Liga mistrů • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: Střely na bránu: 27-22; Zákroky brankářů: 20-24; Úspěšnost brankářů: 90,91%-88,89%; Přesilové hry: 0/0-1/2; Trestné minuty: 4-0. (20:18:24)
     
    Växjö v závěrečné části dokázalo odpovědět na úvodní dva góly Brocka Trottera z první třetiny, když nejprve v přesilové hře snižoval Linus Froberg a necelých sedm minut před koncem vzápětí vyrovnal Pontus Netterberg. Jenže jak rychle hosté vyrovnali, tak vzápětí inkasovali a důrazný Tomi Leivo se postaral o to, že do odvety ve Švédsku budou vstupovat spokojenější hráči Saipy. Växjö ovšem bylo domácím vyrovnaným soupeřem pomineme-li velice špatný začátek. Konečný výsledek. SaiPa 3 Växjö 2.
    Hokejisté Saipy oslavují vítězství v prvním zápase osmifinále.

     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Hosté se ještě v závěru zápasu nadechli k náporu, jejich střely ale byly nepřesné, přičemž poslední pokus z pravého křídla zamířil vedle vzdálenější levé tyče a v dnešním zápase se už nic nestane!
     
    58:47
    Växjo ve třetí části dokázala smazat dvoubrankový náskok svého soupeře, jenže vzápětí přišla facka v podobě třetího gólu. Hosté po skvělém vzestupu prožívají rychlý pád.
     
    58:00
    Do konce utkání zbývají odehrát 2 minuty.
    55:44 Tomi LEIVO - 3:2
     
    55:44
    SaiPa právě vstřelila branku!
    TOMI LEIVO byl před bránou velice důrazný a po obrovském závaru puk dokázal přes ležícího Joacima Erikssona procedit k levé tyči. Hosté se z vyrovnávací branky dlouho neradovali a těsně před koncem opět prohrávají, tentokrát 3:2! Asistence: Eetu Koski.
     
    55:00
    Hosté ve třetí třetině výrazně zabrali a během posledních minut si vytvořili obrovský tlak, který nakonec dokázali využít ke vstřelení kýžené vyrovnávací branky.
    53:50 Pontus NETTERBERG - 2:2
     
    53:50
    Växjö právě vstřelila branku!
    Adam Brodecki našel přihrávkou z pravého kruhu pro vhazování v mezikruží PONTUSE NETTERBERGA, který krásnou střelou zápěstím z otočky zamířil nad levým betonem Jussiho Markkanena přesně k pravé tyči a vyrovnal stav utkání na 2:2! Asistence: Adam Brodecki a Oliver Bohm.
     
    53:37
    Oliver Bohm dostal na modré čáře nabito na střelu, jenže jeho následný pokus s příklepem byl hned v zárodku zablokován.
     
    52:15
    Växjö si vytvořilo po poslední šanci skvělý tlak a následná střela z levého křídla tentokrát zamířila vedle bližší levé tyče.
     
    51:15
    Hosté na levém křídle nebezpečně vypálili z ostrého úhlu a Jussi Markkanen měl po nepřesvědčivém zákroku co dělat, aby puk na brankové čáře v blízkosti pravé tyče zasedl!
     
    49:20
    Joacim Eriksson za bránou chyboval a vzápětí ho za to mohl potrestat střelou do prázdné brány Curtis Hamilton, jenže jeho pokus z mezikruží, který mířil přesně do pravého horního rohu brány, byl jedním z hostujících hráčů zablokován!
     
    48:22
    Elmeri Kaksonen z pravého kruhu pro vhazování krásnou střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, jenže Joacim Eriksson předvedl úžasný semafor a puk ukryl ve své lapačce!
     
    46:21
    Lasse Lappalainen na pravém křídle parádně vypálil z vrcholu kruhu pro vhazování a jeho následná střela se od horní tyče hostující brány odrazila do ochranné sítě! Milimetry nyní scházely k tomu, aby si SaiPa vzala dvoubrankové vedení zpět.
     
    45:15
    Per Savilahti-Nagander, který byl vyloučen v závěru první třetiny, z pravého kruhu pro vhazování krásně vypálil směrem ke vzdálenější levé tyči, Joacim Eriksson ale předvedl skvělý zákrok a pravým betonem jeho pokus zastavil!
     
    44:39
    Tomi Leivo na levé straně zavážel puk do útočného pásma SaiPy, jenže v něm byl příliš rychle a útok domácího týmu zastavilo postavení mimo hru.
     
    43:43
    Tero Koskiranta se dokázal na pravém křídle prodat do útočného pásma a ze středu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele, kterou na přední tyči zastavil připravený Joacim Eriksson.
     
    42:54
    Puk byl sražen na jednu ze střídaček a po přerušení hry se vhazovalo ve středovém kruhu.
    41:26 Linus FROBERG - 2:1
     
    41:26
    Växjö právě vstřelila branku!
    Robert Rosen skvělou přihrávkou zpoza brány našel nikým neatakovaného LINUSE FROBERGA, který z blízkosti zamířil ke vzdálenější pravé tyči a v přesilové hře vrátil hosty zpět do utkání! Asistence: Robert Rosen a Tuomas Kiiskinen.
     
    40:54
    Simon Backman během gólové šance hostů sekl jednoho z hostujících hráčů a Växjö si zahraje druhou přesilovou hru.
     
    40:54
    Jussi Markkanen proti táhlé střele hostů od modré čáry skvěle zakročil levým betonem a poté si poradil i se střelou Roberta Rosena, který z pravého kruhu pro vhazování z otočky pálil mezi jeho betony!
     
    40:09
    V Lappeenrantě začala třetí třetina a Matti Jarvinen hned v jejím úvodu napřáhl z levého křídla ke tvrdé střele s příklepem, ta ovšem byla nepřesná a zamířila vedle vzdálenějšího pravého rohu hostující brány.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 19-14; Zákroky: 14-17; Úspěšnost : 100,0%-89,47%; Přesilové hry: 0/0-0/1; Trestné minuty: 2-0.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:29.
     
    Växjö ve druhé třetině sešláplo pedály a v porovnání s domácími hráči SaiPy dokonce vyslalo směrem na bránu o jednu střelu více, hostům to ovšem není nic platné a po čtyřiceti minutách prohrávají stále o dvě branky, o které se v úvodu utkání postaral Brock Trotter. Skóre po druhé třetině. SaiPa 2 Växjö 0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:06
    Växjö podél střídaček rychle zavezlo puk do útočného pásma a z pravého křídla jeho hráči napřáhli ke střele, která zamířila vedle přední pravé tyče a Jussi Markkanen zasahovat nemusel.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    37:23
    Robert Rosen se z levého křídla mezi dvěma protihráči krásně protáhl mezi kruhy pro vhazování a poté se snažil po ledě zamířit ke vzdálenější pravé tyči, Jussi Markkanen ale vytáhl skvělý zákrok a levým betonem jeho pokus vyrazil!
     
    35:13
    SaiPa rozehrávku hostů zachytila a v pravém kruhu pro vhazování napřáhla ke střele, která nebezpečně mířila ke vzdálenější levé tyči, nakonec ale byla zablokována.
     
    34:56
    Domácí pouze nahodili puk do útočného pásma, kde si pro něj dojel Oliver Bohm a z levého rohu obranné třetiny svého týmu rychle rozehrál.
     
    33:51
    Hosté vyrazili do rychlého protiútoku, jenže následná zadovka jednoho z hráčů Växja se minula účinkem a na opačné straně ledové plochy vzápětí mohl udeřit Curtis Hamilton, jeho svižná rána z mezikruží ale zamířila vedle levé tyče!
     
    33:09
    Joacim Eriksson u své levé tyče zastavil nahozený kotouč SaiPy ze středního pásma a po přerušení hry přichází na řadu v prostřední části druhý powerbreak.
     
    32:50
    Nils Carnback si sjel s pukem mezi kruhy pro vhazování a vypálil zápěstím, jeho následná střela ale byla sražena do pravého rohu útočného pásma hostujícího celku.
     
    30:56
    Växjö bylo na levém křídle v útočném pásmu příliš rychle a jeho rychlý výpad zastavilo postavení mimo hru, po kterém hra byla vykázána do neutrální zóny.
     
    29:21
    Olli Palola od modré čáry napřáhl po zpětné přihrávce svého spoluhráče z pravého rohu útočného pásma ke tvrdé střele, kterou těsně před bránou tečoval do pravého horního rohu brány clonící Tuomas Kiiskinen, Jussi Markkanen ale vytáhl fantastický zákrok a hosté stále čekají na první gól!
     
    28:55
    Nils Carnback si najížděl v blízkosti levé tyče na přihrávku svého spoluhráče z pravého rohu útočného pásma, kde by puk uklízel do odkryté brány, Jussi Markannen do přihrávky ale skvěle vložil svůj pravý beton a kotouč vyrazil mimo jeho dosah.
     
    28:31
    Po přerušení hry přišel na řadu krátký powerbreak, po kterém se bude vhazovat ve středovém kruhu.
     
    27:16
    Oliver Bohm společně se svým spoluhráčem číhal na modré čáře a byl připraven vypálit, jenže následná zpětná přihrávka zamířila přesně mezi ně a Växjö se vlastní chybou připravilo o útočné pásmo a možnost ohrozit domácí bránu.
     
    26:55
    Brock Trotter v úvodní třetině vstřelil dva góly a SaiPa jeho zásluhou vede stále 2:0. Hra je ve druhé části velice vyrovnaná a hra se přelévá v rychlém tempu ze strany na stranu.
     
    25:41
    Kalle Maalahti nebo Curtis Hamilton nabral na pravém křídle velkou rychlost, puk kolem jednoho z hostujících hráčů si ale prohodit do jízdy nedokázal.
     
    24:35
    A další šance Växja! Jeden z hostujících hráčů na levém křídle vypálil tvrdě od modré čáry, jenže pouze doprostřed brány, kde byl připravený Jussi Markkanen a po úspěšném zákroku přerušil hru.
     
    22:51
    Växjö na šanci domácího týmu rychle zareagovalo a před bránou Jussiho Markkanena vytvořilo v blízkosti pravé tyče velký závar, jeho hráči ovšem puk za jeho záda propasírovat nedokázali!
     
    22:26
    Eetu Koski nabral na pravém křídle velkou rychlost a z pravého kruhu pro vhazování zápěstím mířil mezi betony Joacima Erikssona, ten ovšem dokázal betony včas sklapnout k sobě a Tomi Leivo se vzápětí k dorážce po jeho dobrém zákroku v blízkosti pravé tyče nedostal!
     
    21:33
    Växjö dohrávalo v úvodu druhé třetiny přesilovou hru, která byla rozdělena do dvou části a trvala minutu a 26 sekund. Hosté ji ovšem využít nedokázali a domácí hrají v plném počtu.
     
    21:09
    Olli Palola se ocitl v blízkosti levé tyče po přesné zpětné přihrávce svého spoluhráče v obrovské šanci, jenže puk promáchl a k ohrožení domácí brány se nedostal.
     
    20:09
    Jussi Markkanen vyjel za svou bránu, kde zastavil nahozený puk hostujících hokejistů Växja a poté pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 10-4; Zákroky: 4-8; Úspěšnost brankářů: 100,0%-80,0%; Přesilové hry: 0/0-0/1; Trestné minuty: 2-0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:45.
     
    SaiPa prožila fantastický vstup do utkání, když ji po pouhých 38 sekundách poslal do vedení po samostatném úniku, který zakončil krásným bekhendovým blafákem Brock Trotter. Z jeho strany to ovšem nebylo vše a v polovině první třetiny udeřil znovu, tentokrát krásnou střelou z pravého kruhu pro vhazování, kterou vymetl vzdálenější levý horní roh brány. Skóre po první třetině: SaiPa 2 Växjö 0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    Per Savilahti-Nagander těsně před bránou zahákoval zezadu Joshe Hennesyho, který se řítil do samostatného úniku a vzápětí po pádu na led tvrdě narazil do Jussiho Markkanena.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:31
    Matti Jarvinen dobře vypálil z pravého křídla, jenže Joacim Eriksson si následnou střelu dokázal v blízkosti levé tyče své brány najít a ukryl ji ve své výstroji.
     
    18:06
    Tero Koskiranta na pravém křídle nabral puk jako na vidle a tvrdou střelou ho napálil do ochranné sítě.
     
    17:20
    Úvodní třetina utkání spěje ke svému konci a musíme konstatovat, že Växjö Lakers tahá za kratší konec lana a musí výrazně přidat, pokud chce se zatím jednoznačně se vyvíjejícím se zápasem něco udělat.
     
    16:12
    Valtteri Virkunen tvrdě vypálil s příklepem z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování, jeho následná dělovka ale byla zablokována a Joacim Eriksson podeváté v zápase prozatím zasahovat nemusel.
     
    14:50
    William Makinen na levém křídle tvrdě vypálil od modré čáry a jeho následná střela zamířila těsně vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány. V hledišti to jen zahučelo.
     
    14:02
    SaiPa opět vytvořila před bránou Lakers obrovský závar, ani jeden z dvojice domácích hokejistů ale nedokázal v blízkosti levé tyče Joacima Erikssona překonat!
     
    12:10
    Eric Martinsson vyhrál na pravém křídle osobní souboj a z ostrého úhlu nahazoval puk před bránu, tam ovšem nebyl žádný z jeho spoluhráčů, který by kotouč usměrnil mezi tři tyče.
     
    11:27
    Mikael Kuronen mohl v blízkosti levé tyče vzápětí vstřelit rychle třetí gól SaiPy, Joacim Eriksson byl ale tentokrát pozorný a puk ukryl po jeho střele z blízkosti ve svém náručí!
    10:28 Brock TROTTER - 2:0
     
    10:28
    SaiPa právě vstřelila branku!
    Curtin Hamilton předvedl v pravém kruhu pro vhazování krásný oblouk, po kterém puk přenechal BROCKOVI TROTTEROVI, a domácí kanonýr vzápětí z pravého kruhu pro vhazování nad pravým ramenem Joacima Erikssona zamířil do vzdálenějšího levého horního růžku. Asistence: Curtis Hamilton.
     
    08:34
    Robert Rosen vymohl přetížené obraně Lakers, když v pravém rohu obranného pásma vybojoval puk a poté ho vyvezl do neutrální zóny. Hosté se vzápětí k ničemu nedostali.
     
    07:50
    Saipa si vytvořila v útočném pásmu obrovský tlak, střela z pravého křídla a vzápětí z mezikruží ale byla nepřesná a brankář Joacim Eriksson zasahovat nemusel.
     
    05:52
    Cory Murphy se dostal na pravém křídle k odraženému kotouči a z vrcholu pravého kruhu pro vhazování ho nahazoval směrem na bránu, jeho následný pokus zápěstím byl ale sražen za bránu.
     
    05:15
    Lauri Taipalus si dojel v obranném pásmu pro nahozený kotouč hostů a poté ho zavezl za svou bránu, kde počkal, až jeho hráči v klidu dostřídají.
     
    03:41
    Växjo nehraje vyloženě špatně, co je mu to ovšem platné, když po pouhých 38 sekundách inkasovalo gól. Hosté se dostali na pravém křídle k první střele, která mířila mezi tři tyče, Jussi Markkanen byl ale u své levé tyče připraven a puk ukryl ve své výstroji.
    00:22 Brock TROTTER - 1:0
     
    00:22
    SaiPa právě vstřelila branku!
    Hosté začali náporem, jenže v levém rohu útočného pásma přišli o puk a po nádherném kolmém pasu Mattiho Jarvinena do jízdy se dostal do samostatného úniku BROCK TROTTER, který ho zakončil krásným bekhendovým blafákem a nad pravým betonem Joacima Erikssona puk poslal pod víko. Växjö propadlo ve středním pásmu a SaiPa se ujala vedení 1:0! Asistence: Matti Jarvinen, Curtis Hamilton.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Hokejisté obou týmů těsně před začátkem dnešního zápasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SaiPa Lappeenranta: Markkanen (Olkinuora) – Carson, Maalahti, Lappalainen, Taipalus (A), Savilahti-Nagander, Backman (C), Sneck, Makinen – Hamilton, Jarvinen (A), Trotter – Kuronen, Koski, Leivo – Kaksonen, Koskiranta, Stromberg – Vainikainen, Virkkunen, Salminen. Hlavní trenér: Ari Santanen.

    Växjö Lakers: Eriksson (Andren) – Martinsson, Murphy (A), R. Rosen, Holm, Bohm, Lundberg, Andersson, Wisten – Palola, R. Rosen, Kiiskinen (A) – Leino, Hennessy, Platt – Netterberg, Froberg, Brodecki – Carnback, Jossefson (C), Marklund – Wisten. Hlavní trenér: Hallam Sam.

    Rozhodčí: Daniel Konc (SVK), Ladislav Smetana (AUT). Čároví: Daniel Osterholm (FIN), Masi Puolakka (FIN).
    Hokejisté obou týmů během rozbruslení v hale Kisapuisto.

     
    Växjö Lakers

    Växjö letos na evropské scéně na rozdíl od svého nadcházejícího soupeře z šesti zápasů dvakrát prohrálo v prodloužení a jednou remizovalo s Red Bullem Mnichov, který v odvetě porazilo 4:3 a mohlo se radovat z postupu. Švédskému týmu v domácí SHL patří sedmé místo a úspěšně bojuje o postup do playoff, uprostřed týdne je ovšem prioritou CHL.
     
    SaiPa Lappeenranta

    SaiPa v letošní sezóně Champions Hockey League vyhrála všech šest zápasů, na domácí scéně se ji ovšem příliš nedaří. Finskému týmu patří v domácí Liize až třináctá příčka, od účasti v playoff ho ovšem dělí pouze pět bodů. SaiPa má na evropské scéně letos třetí nejproduktivnější útok, a pokud ji něco od jejího nadcházejícího soupeře odlišuje, tak je to lepší obrana.
     
    SaiPa Lappeenranta v prvním zápase osmifinále Champions Hockey League vyzve na domácím ledě ve skandinávském souboji Växjö Lakers a vzájemný duel v normální hrací době dvou neporažených celků slibuje velice atraktivní střetnutí, k čemuž přispívá i fakt, že se spolu oba dva týmy střetávají poprvé v historii.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. Trotter (Jarvinen, Hamilton), 11. Trotter (Hamilton), 56. Leivo (Koski) – 42. Froberg (Rosen, Kiiskinen), 54. Netterberg (Brodecki, Bohm)


    SaiPa Lappeenranta: Markkanen (Olkinuora) – Carson, Maalahti, Lappalainen, Taipalus (A), Savilahti-Nagander, Backman (C), Sneck, Makinen – Hamilton, Jarvinen (A), Trotter – Kuronen, Koski, Leivo – Kaksonen, Koskiranta, Stromberg – Vainikainen, Virkkunen, Salminen. Hlavní trenér: Ari Santanen.
    Växjö Lakers: Eriksson (Andren) – Martinsson, Murphy (A), R. Rosen, Holm, Bohm, Lundberg, Andersson, Wisten – Palola, R. Rosen, Kiiskinen (A) – Leino, Hennessy, Platt – Netterberg, Froberg, Brodecki – Carnback, Jossefson (C), Marklund – Wisten. Hlavní trenér: Hallam Sam.

    Rozhodčí: Daniel Konc (SVK), Ladislav Smetana (AUT). Čároví: Daniel Osterholm (FIN), Masi Puolakka (FIN)
    Úterý 08.11.2016
    Växjö - SaiPa 4:2

    Branky a nahrávky: 22. Rosén (Holm, Palola), 28. Palola (Rosén, Kiiskinen), 57. Rosén, 70. Josefsson – 9. Leivo, 32. Leivo (Lappalainen)

    bahis siteleri