Třinec – Karviná 2:3 (kon.) | Sparta – Liberec 4:2 (kon.) | Dukla Praha – Příbram 3:3 (kon.)
Jablonec – Plzeň 1:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
4:2 (1:0)
FC Slovan Liberec
Pondělí 07.11.2016, 13:00 • TC Sparta, Vaníčkova • Juniorská liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Sparta dokázala v nádherném a dramatickém zápase porazit oslabený Liberec, který dohrával již od druhé minuty utkání zápas o deseti bez vyloučeného Petra Heppnera, který zabránil Spartě ve skórování úmyslně rukou. Domácí vzápětí penaltu využili a krátce po přestávce své vedení navýšili, jmenovitě Václav Penc.

    Červená karta během zápasu. Zabránění soupeřovu družstvu dosáhnout branky, zmařil soupeři dosáhnout branky úmyslným hraním míče rukou na brankové čáře v prostoru vlastní branky."" – popis z oficiálního zápisu o utkání.

    Liberec sice na druhý inkasovaný gól dokázal ihned po rozehrávce zareagovat, jenže na opačné straně se vzápětí prosadil Tiemoko Konate, který odehrál skvělý zápas a po necelé minutě od gólu Liberce vrátil Spartě rychle zpět dvoubrankové vedení. Tým z pod Ještědu sice dokázal ještě jednou snížit, ale vyrovnat už se mu nepodařilo a naopak ještě jednou inkasoval.

    Sledovali jsme neskutečně dramatické utkání, ačkoliv tomu po brzkém vyloučení Liberce nic nenasvědčovalo a spíše se dal očekávat jednostranný vývoj zápasu. Konečný výsledek. AC Sparta Praha 4 FC Slovan 2. (14:57:46)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Nad rámec zápasu byla nastavena 1 minuta.
     
    89
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Jan Špaček, přichází Jan Pavlík.
     
    89
    Jan Špaček se středem hřiště vydal směrem vpřed a rychlý útok se pokusil vyšperkovat krásnou kolmou přihrávkou, u míče by ale jako první hostující brankář Jan Franc.
     
    88
    Sparta už v závěru zápasu spoléhá na obranu, a pokud se jí naskytne možnost, vyráží do rychlých protiútoků.
     
    87
    Polovina z šesti gólů padla v rozmezí necelých šesti minut a Liberec mohl vzápětí vyrovnat, škoda, že se mu to nepodařilo, protože by závěr zápasu byl ještě dramatický.
     
    86
    Zápas připomíná svým vývojem spíše hokej, šancí bylo na obou stranách nepřeberné množství a zajímalo by mě, kde jsou ti, kteří tvrdí, že fotbal je nudná hra.
     
    85
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Ubong Mosses Ekpai, přichází Ondřej Doležal.
     
    85
    Konate se řítil sám na bránu a mohl přidat další gól, jenže přízemní střelou mezi nohy France neuspěl a brankář Liberce vytáhl úžasný zákrok! Kdyby se hráč Sparty rozhodl pro obstřel, udělal by určitě lépe.
     
    84
    Jan Špaček rozehrál standardní situaci přihrávkou na spoluhráče, kterému na hranici šestnáctky nevyšlo zpracování. K míči se ovšem na pravé straně pokutové území dostal jiný ze Sparťanů a z blízkosti míč dorazil do brány, jeho gól ovšem nebyl uznán správně kvůli ofsajdu!
     
    83
    Konate předvedl na pravém křídle nádherný slalom mezi čtyřmi hráči Liberce a v blízkosti pravého rohu pokutového území vybojoval pro svůj tým standardní situaci.
     
    82
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Filip Císařovský, přichází Vojtěch Wala.
     
    82
    Dnešní utkání již nabídlo všechno. Šest gólů, tři tyče a také jednu červenou kartu.
     
    81
    Liberec to ale ještě nezdává! Na levé straně šestnáctky se jeden z hostujících hráčů ocitl v obrovské šanci a přízemní střelou mířil dobře do protipohybu France, brankář Sparty ale dokázal skvěle zakročit a přízemní střelu ukryl ve svých rukavicích.
     
    80
    Sparta vede deset minut před koncem zápasu nad Libercem 4:2 a s největší pravděpodobností před pár okamžiky zpečetila své vítězství.
     
    79
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Miroslav Markovič, přichází Erik Mičovčák.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Miroslav Markovič (FC Slovan Liberec).
    77. Václav PENC - 4:2

    Tomáš Reiner

    Branky: 3. Císařovský (pen.), 49. Penc, 51. Konate, 77. Penc – 50. Hadaščok, 57. Markovič

    Karty:   7. Konate (SPA), 47. Palečko (SPA) – 36. Blažek (LIB), 65. Prokš (LIB), 67. Franc (LIB), 78. Markovič (LIB)   2. Heppner (LIB)

    Neproměněná penalta: 57. Markovič (LIB), brankář Čtvrteček zneškodnil


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 1:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:7.
    AC Sparta Praha: Čtvrtečka – Kadlec (K), Penc, Sváta – Palečko, Cabadaj, Špaček (89. Pavlík), Císařovský (82. Wala), Frýdek (65. Kitanovič) – Surmaj (71. Rajmon), Konate. (4-2-2)
    Náhradníci: Štorc – Balvín, Eichler. Trenér: Michal Horňák.

    FC Slovan Liberec: Franc – Blažek (K), Heppner, Chlumecký, Markovič (79. Micovčák), Hadaščok, Ekpai (85. Doležal), Machuča (60. Kazda), Da Silva, Lesniak, Prokš.
    Náhradníci: Plechatý – Šustek, Barac, Pospíšil, Doležal. Trenér: Pavel Čapek.

    Rozhodčí: Jan Mikyska. Asistenti: Jan Petřík, Michal Pfeifer

    Diváci: 250
    bahis siteleri