Třinec – Karviná 2:3 (kon.) | Sparta – Liberec 4:2 (kon.) | Dukla Praha – Příbram 3:3 (kon.)
Jablonec – Plzeň 1:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
4:2 (1:0)
FC Slovan Liberec
Pondělí 07.11.2016, 13:00 • TC Sparta, Vaníčkova • Juniorská liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Sparta v pondělí hostí v rámci utkání Juniorské ligy, ve kterém se oba týmy budou chtít vrátit zpět na vítěznou dráhu, Liberec. Tým z pod Ještědu proti pražskému týmu prohrál poslední čtyři utkání a naposledy ho porazil 28. dubna 2014, když na domácí půdě zvítězil 2:0. Sparťané naposledy padli těsně 3:2 v Příbrami, zatímco Slovan remizoval 2:2 s Bohemians.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Čtvrtečka – Kadlec (K), Penc, Sváta – Palečko, Cabadaj, Špaček, Císařovský, Frýdek – Surmaj, Konate. (4-2-2)
    Náhradníci: Štorc – Pavlík, Kitanovič, Balvín, Wala, Eichler, Rajmon. Trenér: Michal Horňák.

    FC Slovan Liberec: Franc – Blažek (K), Heppner, Chlumecký, Markovič, Hadaščok, Ekpai, Machuča, Da Silva, Lesniak, Prokš.
    Náhradníci: Plechatý – Šustek, Kazda, Barac, Micovčák, Pospíšil, Doležal. Trenér: Pavel Čapek.

    Rozhodčí: Jan Mikyska. Asistenti: Jan Petřík, Michal Pfeifer.
     
    Hráči obou týmů už jsou připraveni u postranní čáry, aby nastoupily na hrací plochu. Do začátku utkání mezi Spartou a Libercem zbývá jen pár okamžiků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Jan Mikiska dal právě pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali fotbalisté pražské Sparty. Domácí se vydali rychle vpřed, jejich první útočná akce středem hřiště ale skončila po nepřesné kolmé přihrávce pouze u brankáře France.
     
    2
    Jeden z obránců Liberce vytáhl střelu Davida Surmaje ze středu pokutového území na pravou tyč své brány a vzápětí byl správně vyloučen!
     
    3
    Sparta právě vstřelila branku!

    FILIP CÍSAŘOVSKÝ se rozeběhl a ze značky pokutového kopu míč napálil zhruba metr nad zemí přesně k levé tyči. Franc zvolil opačnou stranu a neměl šanci zasáhnout.
    3. Filip CÍSAŘOVSKÝ - 1:0
     
    4
    Sparta vykročila do zápasu velice dobře a od třetí minuty vede nad Libercem 1:0. Hosté navíc budou dohrávat téměř celých 90 minut o desíti. Fotbalisty z pod Ještědu čeká těžká šichta.
     
    5
    Nechybělo mnoho a Sparta mohla udeřit během dvou minut podruhé, jeden z domácích fotbalistů ale po centru z levé strany orazítkoval hlavou spojnici levé tyče a břevna!
     
    6
    Na bránu Liberce se valí jeden útok za druhým a hosté nevědí, kam dřív skočit.
     
    7
    Konate si naběhl na pravé straně šestnáctky na krásnou kolmou přihrávku a z úhlu překonal přízemní střelou vybíhajícího brankáře France, gól ovšem nebyl uznán kvůli ofsajdu!
     
    7
    Žlutou kartu dostává Tiemoko Konate (AC Sparta Praha).
     
    8
    Liberec se i o deseti hráčích v poli osmělil a po pravém křídle vyrazil do útoku, po kterém následovalo autové vhazování.
     
    9
    Jan Prokš byl zřejmě tím hráčem, který se po rychlé rozehrávce snažil v blízkosti šestnáctky proniknout mezi dvěma bránícími hráči Sparty, jenže ve své snaze neuspěl a u míč přišel.
     
    10
    Ze zápasu uplynulo téměř deset minut, po kterých Sparťané vedou nad oslabeným Libercem gólem z třetí minuty 1:0.
     
    11
    Liberec na levé straně hřiště nedaleko půlící čáry rozehrál standardní situaci a v pokutovém území se na přední tyči dostal k hlavičce Ekpai, jehož pokus minul levý horní roh brány.
     
    12
    Filip Císařovský dostal krásnou přihrávku do běhu a z levé strany šestnáctky posílal před bránu přízemní centr, který skončil pouze na kopačce prvního hráče Liberce.
     
    13
    Konate rozkmital své rychlé nohy na levé straně hřiště, u míče byl ale jako první hráč Liberce, který ho razantním odkopem urazil za postranní čáru.
     
    14
    Sparta začíná opět tlačit a uprostřed hřiště bude rozehrávat zajímavou standardní situaci.
     
    15
    Martin Palečko se postavil k rozehrání standardní situace a zvolil krátkou přihrávku na Tomáše Cabadaje, který se snažil na pravém křídle průnikovou přihrávkou uvolnit Davida Surmaje, útočník Sparty měl ale k míči příliš daleko.
     
    16
    Filip Císařovský se po přihrávce z pravé strany ocitl ve středu pokutového území v obrovské šanci, jenže jeho následná střela pravačkou bez přípravy zamířila těsně nad břevno!
     
    17
    Liberec se v rychlém sledu dostal ke dvěma střelám, ani jedna z nich ale mezi tři tyče nezamířila.
     
    18
    Oba týmy to v rychlém sledu zkusily přízemní střelou zpoza šestnáctky, hostující brankář Franc a vzápětí i na opačné straně hřiště domácí Čtvrtečka byli připraveni.
     
    19
    Ondřej Machuča rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a na přední tyč poslal centr, který domácí hlavou odvrátili.
     
    20
    Liberec se vzápětí snažil prosadit na opačné straně hřiště, jenže v blízkosti jeho střídačky mu byl odpískán útočný faul.
     
    21
    Matěj Sváta dostal jednoho z hráčů Liberce pod velký tlak a Sparta se po jeho zablokovaném odkopu uprostřed šestnáctky dostala do další velké šance, před chvílí jmenovaný obránce Sparty ale pálil z blízkosti nad břevno!
     
    22
    Kdyby Sparta využila všechny své šance, už mohla vést minimálně o čtyři branky.
     
    23
    Matěj Sváta na vlastní polovině hřiště v blízkosti půlící čáry rozehrál standardní situaci a založil útok Sparty.
     
    24
    Konate si na pravém křídle nabíhal na prudkou přihrávku za obranu, jenže se v momentě přihrávky nacházel v ofsajdu, který neunikl zraku pomezního rozhodčího.
     
    25
    A další kolmá přihrávka v podání pražského týmu, tentokrát ale skončila pouze u brankáře France, který mohl v klidu rozehrát.
     
    26
    Sparta vyrazila po pravém křídle do rychlého protiútoku a zpoza šestnáctky napřáhla ke krásné diagonální střele, která těsně nad vzdálenějším levým horním rohem brány zamířila nad!
     
    27
    Filip Císařovský měl spoustu času na to, aby si srovnal míč na pravačku a zpoza šestnáctky vypálil, místo toho se ale rozhodl pro nesmyslný diagonální pas, který nic kloudného nepřinesl.
     
    28
    Christián Frýdek se po zpětné přihrávce svého spoluhráče z pravé strany šestnáctky ocitl na přední tyči ve velké šanci, jenže míč pravačkou promáchl a vzápětí se mu odrazil do ruky.
     
    29
    Miroslav Markovič mohl potrestat nepřesvědčivý zákrok Jana Čtvrtečka po střele Liberce z hranice šestnáctky, jenže šel do zakončení tak důrazně, až brankáře Sparty, který míč držel v rukavicích, fauloval.
     
    30
    Liberec byl před pár okamžiky hodně blízko vyrovnávací branky, jenže Sparta dokázala tlak oslabených hostů přečkat.
     
    31
    Konate se snažil ve středu hřiště vybojovat ztracený míč, jenže při tom fauloval Da Silvu, který si ho skvěle pokryl.
     
    32
    Hra je nyní hodně rozkouskovaná a na obou stranách je vidět velké množství faulů.
     
    33
    Konate si na pravé straně šestnáctky naběhl na nádhernou kolmou přihrávku za obranu, jednoho z obránců Liberce položil zasekávačkou na zadek a poté chtěl technickou střelou zamířit ke vzdálenější levé tyči, jenže trefil pouze vybíhajícího brankáře France, který si v bráně hostujícího celku připsal úžasný zákrok!
    33. Tiemoko Konate to udělal parádně, byť neefektivně.
     
    34
    Konate se snažil neproměněnou šanci napravit přesným centrem, jenže jeho pas z pravého křídla byl sražen na rohový kop.
     
    35
    Sparta rohový kop rozehrála rychle nakrátko, jenže vzápětí se opět k ohrožení hostující brány nedostala.
     
    36
    Sparťané na pravé straně v blízkosti šestnáctky vybojovali standardní situaci a mají dobrou šanci ohrozit brankáře France.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Jan Blažek (FC Slovan Liberec).
     
    37
    Místo centru ze standardní situace přišla přímá střela jednoho z praváků Sparty, která měla dostatečnou razanci, zamířila ovšem nad bližší pravý horní roh brány.
     
    38
    Pokud někdo je v dresu Sparty hodně nebezpečný, tak je to Konate, který provětrává obranu Liberce. Je ovšem třeba dodat, že záložní řada ho zásobuje krásnými kolmými přihrávkami.
     
    38
    Prokš, Da Silva a Markovič se nedaleko šestnáctky ocitli příliš blízko sebe a jejich následná kombinace na pětníku skončila nezdarem. Kdyby se hosté radši rozhodli vypálit a nedávali si zbytečně přednost, to by byla jiná.
     
    39
    Da Silva zkusil vypálit zpoza šestnáctky, jenže jeho následná přízemní střela zamířila o dva metry vedle levé tyče.
     
    40
    Da Silva znovu v akci, tentokrát při obranném zákroku, během něhož se dopustil faulu a Sparta mohla rozehrávat standardní situaci. Sváta ovšem nic nebezpečného nemyslel.
     
    41
    Ekpai se málem řítil do samostatného úniku, jeden z obránců Sparty ho ale na pravé straně dokázal zastavit včasným a čistým skluzem, který přišel za pět dvanáct.
     
    42
    Sparta po sraženém centru z pravého křídla vybojovala rohový kop, následný přízemní střílený centr na přední tyč ale trefil pouze jednoho z hráčů Liberce.
     
    43
    Domácí znovu zkoušeli něco vymyslet na pravé straně hřiště, tentokrát ale jejich akci zastavila nepřesná kolmá přihrávka.
     
    44
    Konate dobře zvedl hlavu a na pravé straně šestnáctky vracel míč pod sebe, Frýdek se vzápětí snažil bez přípravy pravačkou zamířit ke vzdálenější levé tyči, jenže jeho pokus byl příliš slabý.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Ve Vaníčkově ulici v Praze právě skončil první poločas, který nabídl vše nejdůležitější již během úvodních tří minut utkání. Ve druhé minutě nejprve zabránil jeden z hráčů Liberce rukou jistému gólu, moc si ale nepomohl, protože následnou penaltu bezpečně proměnil Filip Císařovský. Sparta vzápětí mohla své vedení navýšit, jenže úvodní střelec ani Tiemoko Konate v tutových šancích neuspěli. Skóre po prvním poločase. AC Sparta Praha 1 FC Slovan Liberec 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:03 .
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Liberec obstaral výkop druhého poločasu, do kterého vstupuje s jednobrankovým mankem a navíc o desíti hráčích bez vyloučeného Petra Heppnera, který se provinil proti pravidlům, když ji ve druhé minutě zabránil rukou gólu.
     
    47
    Filip Císařovský to udělal na levé straně šestnáctky krásně, jenže jeho následná střela skončila po pěkné zasekávačce pouze v rukavicích brankáře France, který ji nadvakrát dokázal zneškodnit.
     
    47
    Miroslav Markovič byl ve středovém kruhu zastaven nekompromisní kosou zezadu a Martin Palečko viděl za taktický faul žlutou kartu.
     
    49
    Miroslav Markovič se po předchozích faulu zvedl a nádhernou diagonální přízemní střelou z pravé strany šestnáctky zabrnkal na nervy hráčů Sparty, když jeho následný pokus zastavila tyč!
     
    49
    Sparta právě vstřelila branku!

    Tomáš Cabadaj nádherně odcentroval z pravého křídla a na vzdálenější straně šestnáctky našel VÁCLAVA PENCE, který hlavou zamířil do protipohybu France přesně ke vzdálenější pravé tyči.
    49. Václav PENC - 2:0
     
    50
    Liberec právě vstřelil branku!

    Na Spartě se dějí neskutečné věci!

    VOJTĚCH HADAŠČOK ihned po rozehrávce napřáhl ze střední vzdálenosti k přízemní střele, která nepříjemně skákala a brankář Čtvrteček ji nedokázal udržet v rukavicích. Liberec se laciným gólem z pohledu Sparty vrací zpět do hry.
     
    51
    Sparta právě vstřelila branku!

    TIEMOKO KONATE to v pokutovém území lidově řečeno zadrbal, jenže po následné střele Christiána Frýdka a zákroku France se k němu míč dostal zpátky a z dorážky ho pod padajícím brankářem přízemní střelou poslal do konečně do brány.
    51. Tiemoko KONATE - 3:1
     
    55
    Na Spartě byly k vidění v rozpětí necelých tří minut tři góly a Sparta vede nad Libercem po fantastickém úvodu druhého poločasu z pohledu nezaujatého diváka 3:1.
     
    56
    Martin Palečko skákal jako čertík z krabičky poté, co ze středu pokutového území napálil míč vedle levého horního rohu brány.
     
    56
    Miroslav Markovič si v šestnáctce rovnal míč na střelu a vzápětí se ocitl v kleštích dvou Sparťanů, kteří ho zastavili nedovolenými prostředky. Liberec bude zahrávat penaltu!
    56. Miroslav Markovič chtěl získat míč a vybojoval penaltu.
     
    57
    Miroslav Markovič přízemní střelou ze značky pokutového kopu dobře pálil přízemní střelou k pravé tyči, jenže dlouhán Jan Čtvrteček u ní byl včas a jeho pokus vyrazil!
     
    57
    Liberec právě vstřelil branku!

    MIROSLAV MARKOVIČ sice pokutový kop neproměnil, vzápětí si ale oddechl, když se dostal k dorážce a tentokrát již míč neomylně přízemní střelou poslal do brány.
    57. Miroslav MARKOVIČ - 3:2
     
    60
    Téměř hodina hry za námi a oslabený Liberec hraje v dramatickém a pohledném zápase se Spartou venku těsně 3:2.
     
    60
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Ondřej Machuča, přichází Matyáš Kazda.
     
    61
    Jako by se hráči Liberce smířili s tím, že hrají o deseti a po přestávce si řekli, že zkrátka nemají co ztratit.
     
    63
    Liberec rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci, jenže následný centr neměl dostatečnou délku a na přední tyči byl jedním ze Sparťanů odhlavičkován do bezpečí.
     
    64
    Hosté po vstřelení kontaktního gólu ožili a nyní málem vyrovnali! Miroslav Markovič šel na hranici šestnáctky důrazně za míčem a jeden z obránců Sparty ho do něj při odkopu napálil. Na první dojem nic nebezpečného, jenže míč se odrazil od hráče Liberce tak, že mířil ke vzdálenější levé tyči, od které se nakonec vrátil zpět do hry!
    64. Miroslav Markovič málem šťastným odrazem vyrovnal.
     
    65
    Na Spartě padá gólů jako máku, a pokud by si někdo myslel, že oslabený Liberec dostane pořádnou šišku, jak se říká, tak by se pořádně zmýlil. Pro diváka je to ovšem jen a jen dobře.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Jan Prokš (FC Slovan Liberec).
     
    65
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Christián Frýdek, přichází Aleksandar Kitanovič.
     
    67
    Zajímavá situace a další ruka! Jeden z hráčů Sparty se řítil sám na bránu, jenže Jan Franc skvěle vyběhl ze své brány, a byť zřejmě rukou, skvěle zasáhl. Následovala žlutá karta.
     
    68
    Sparťané měli k dispozici volný přímý kop, jenže následná střela zamířila pouze do dobře postavené liberecké zdi.
     
    69
    Sparta po inkasovaném gólu ožila a nyní je hřiště plné jejich hráčů, kteří disponují velkou rychlostí.
     
    70
    Ekpai se s tím nemazlil a rychlý protiútok Liberce zakončil na pravém křídle dalekonosnou střelou, která byla hodně nepřesná a vedle pravého horního rohu brány zamířila vysoko nad.
     
    71
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází David Surmaj, přichází Daniel Rajmon.
     
    72
    Da Silva na levém křídle předvedl dobrý sprint, jenže vzápětí přišel do souboje s kapitánem Sparty Kadlecem, kterého ve snaze udržet míč fauloval.
     
    74
    Konate se na levé straně šestnáctky zachoval nesobecky a na značce pokutového kopu našel nikým nehlídaného Cabadaje, který si míč zpracoval a poté mířil placírkou k levé tyči, jenže Franc dokázal vytáhnout neopakovatelný zákrok a pravou nohou pokus mířící po zemi do jeho protipohybu pravou nohou vyrazil!
    74. Fantastický reflexivní zákrok v podání Jana France.
     
    75
    Sparta se vzápětí dostala ne levé straně pokutového území k další střele, ta ovšem byla tečována a po zemi zamířila těsně vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    76
    Sparťané rozehráli na pravé straně hřiště rohový kop a na přední tyči se z blízkosti pravé tyče snažila prosadit dvojice domácích hráčů, jenže se provinili proti pravidlům a byl jim odpískán faul.
     
    77
    Sparta právě vstřelila branku!

    Sparta měla po faulu na Tomáše Cabadaje k dispozici standardní situaci a následný centr na vzdálenější tyči propadl k VÁCLAVOVI PENCOVI, který ho z blízkosti poslal do sítě.
    77. Václav PENC - 4:2
     
    78
    Žlutou kartu dostává Miroslav Markovič (FC Slovan Liberec).
     
    79
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Miroslav Markovič, přichází Erik Mičovčák.
     
    80
    Sparta vede deset minut před koncem zápasu nad Libercem 4:2 a s největší pravděpodobností před pár okamžiky zpečetila své vítězství.
     
    81
    Liberec to ale ještě nezdává! Na levé straně šestnáctky se jeden z hostujících hráčů ocitl v obrovské šanci a přízemní střelou mířil dobře do protipohybu France, brankář Sparty ale dokázal skvěle zakročit a přízemní střelu ukryl ve svých rukavicích.
     
    82
    Dnešní utkání již nabídlo všechno. Šest gólů, tři tyče a také jednu červenou kartu.
     
    82
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Filip Císařovský, přichází Vojtěch Wala.
     
    83
    Konate předvedl na pravém křídle nádherný slalom mezi čtyřmi hráči Liberce a v blízkosti pravého rohu pokutového území vybojoval pro svůj tým standardní situaci.
     
    84
    Jan Špaček rozehrál standardní situaci přihrávkou na spoluhráče, kterému na hranici šestnáctky nevyšlo zpracování. K míči se ovšem na pravé straně pokutové území dostal jiný ze Sparťanů a z blízkosti míč dorazil do brány, jeho gól ovšem nebyl uznán správně kvůli ofsajdu!
     
    85
    Konate se řítil sám na bránu a mohl přidat další gól, jenže přízemní střelou mezi nohy France neuspěl a brankář Liberce vytáhl úžasný zákrok! Kdyby se hráč Sparty rozhodl pro obstřel, udělal by určitě lépe.
     
    85
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Ubong Mosses Ekpai, přichází Ondřej Doležal.
     
    86
    Zápas připomíná svým vývojem spíše hokej, šancí bylo na obou stranách nepřeberné množství a zajímalo by mě, kde jsou ti, kteří tvrdí, že fotbal je nudná hra.
     
    87
    Polovina z šesti gólů padla v rozmezí necelých šesti minut a Liberec mohl vzápětí vyrovnat, škoda, že se mu to nepodařilo, protože by závěr zápasu byl ještě dramatický.
     
    88
    Sparta už v závěru zápasu spoléhá na obranu, a pokud se jí naskytne možnost, vyráží do rychlých protiútoků.
     
    89
    Jan Špaček se středem hřiště vydal směrem vpřed a rychlý útok se pokusil vyšperkovat krásnou kolmou přihrávkou, u míče by ale jako první hostující brankář Jan Franc.
     
    89
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Jan Špaček, přichází Jan Pavlík.
     
    90
    Nad rámec zápasu byla nastavena 1 minuta.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Sparta dokázala v nádherném a dramatickém zápase porazit oslabený Liberec, který dohrával již od druhé minuty utkání zápas o deseti bez vyloučeného Petra Heppnera, který zabránil Spartě ve skórování úmyslně rukou. Domácí vzápětí penaltu využili a krátce po přestávce své vedení navýšili, jmenovitě Václav Penc.

    Červená karta během zápasu. Zabránění soupeřovu družstvu dosáhnout branky, zmařil soupeři dosáhnout branky úmyslným hraním míče rukou na brankové čáře v prostoru vlastní branky."" – popis z oficiálního zápisu o utkání.

    Liberec sice na druhý inkasovaný gól dokázal ihned po rozehrávce zareagovat, jenže na opačné straně se vzápětí prosadil Tiemoko Konate, který odehrál skvělý zápas a po necelé minutě od gólu Liberce vrátil Spartě rychle zpět dvoubrankové vedení. Tým z pod Ještědu sice dokázal ještě jednou snížit, ale vyrovnat už se mu nepodařilo a naopak ještě jednou inkasoval.

    Sledovali jsme neskutečně dramatické utkání, ačkoliv tomu po brzkém vyloučení Liberce nic nenasvědčovalo a spíše se dal očekávat jednostranný vývoj zápasu. Konečný výsledek. AC Sparta Praha 4 FC Slovan 2. (14:57:46)

    Tomáš Reiner

    Branky: 3. Císařovský (pen.), 49. Penc, 51. Konate, 77. Penc – 50. Hadaščok, 57. Markovič

    Karty:   7. Konate (SPA), 47. Palečko (SPA) – 36. Blažek (LIB), 65. Prokš (LIB), 67. Franc (LIB), 78. Markovič (LIB)   2. Heppner (LIB)

    Neproměněná penalta: 57. Markovič (LIB), brankář Čtvrteček zneškodnil


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 1:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:7.
    AC Sparta Praha: Čtvrtečka – Kadlec (K), Penc, Sváta – Palečko, Cabadaj, Špaček (89. Pavlík), Císařovský (82. Wala), Frýdek (65. Kitanovič) – Surmaj (71. Rajmon), Konate. (4-2-2)
    Náhradníci: Štorc – Balvín, Eichler. Trenér: Michal Horňák.

    FC Slovan Liberec: Franc – Blažek (K), Heppner, Chlumecký, Markovič (79. Micovčák), Hadaščok, Ekpai (85. Doležal), Machuča (60. Kazda), Da Silva, Lesniak, Prokš.
    Náhradníci: Plechatý – Šustek, Barac, Pospíšil, Doležal. Trenér: Pavel Čapek.

    Rozhodčí: Jan Mikyska. Asistenti: Jan Petřík, Michal Pfeifer

    Diváci: 250
    bahis siteleri