Zvolen – Nové Zámky 4:3 (kon.) | Žilina – Lipt. Mikuláš 7:3 (kon.) | Nitra – Banská Bystrica 1:4 (kon.)
Košice – Poprad 1:2 (kon.) | Trenčín – Martin 3:4 (kon.)
konec
HC Košice
1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
HK Poprad
sk Neděle 13.11.2016, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Košická Steel aréna bude v nedeľu 13. novembra hostiť obrovské hokejové derby. V metropole východu sa totiž stretnú dva tradičné celky, ktoré sa pobijú nielen o tri body, ale tiež o hokejovú prestíž. Úvodné buly je v nedeľu naplánované na 17:00.

    Pre Košičanov pôjde o prvé domáce stretnutie po reprezentačnej prestávke. Domáci hokejisti sa naposledy predstavili v piatok v Martine, kde rozhodol o ich výhre v samostatných nájazdoch Marek Bartánus. Pre Oceliarov išlo už o šiestu výhru v rade a preto sa nepochybne pokúsia o predĺženie skvelej série aj v zápase s Popradom. Košičanom patrí so ziskom 42 bodov priebežná druhá priečka tabuľky, v Steel aréne navyše prehrali v tejto sezóne zatiaľ len raz.

    Poprad pricestuje do metropoly východného Slovenska výrazne povzbudený výhrou z posledného odohraného kola. Hoci patrí „kamzíkom“ momentálne len 10. priečka tabuľky, vpred ich nepochybne poženie fakt, že v poslednom zápase Tipsport ligy zdolali majstra z Nitry pomerom 5:2 a do tabuľky si tak pripísali dôležité tri body. Mužstvo spod Tatier pod vedením trénerského tandemu Ozimák – Štolc spravilo prvý krok k tomu, aby sa odlepilo z dna tipsportligovej tabuľky. Dopomôcť im k tomu má aj najnovšia posila Kevin Henderson, 29-ročný útočník so skúsenosťami zo zámorskej NHL. Henderson do Popradu prišiel z kanadsko-americkej ECHL.

    Pre oba celky pôjde už o tretie vzájomné zápolenie v rámci aktuálneho ročníka Tipsport ligy. Prvé stretnutie sa odohralo ešte v rámci prvého kola v Steel aréne, kde domáci poslali celok Popradu pod Tatry bez bodového zápisu. Košičania totiž zvíťazili pomerom 3:1 a do tabuľky si pripísali prvé tri body. Odveta sa konala 7. októbra v Poprade, avšak ani vtedy „kamzíci“ na košickú oceľ nestačili. Svojmu súperovi podľahli po samostatných nájazdoch pomerom 3:4 a na svoje konto si pripísali aj druhú prehru vo východniarskom derby.

    V Košiciach si tiež uctíme pamiatku zosnulého Mareka Svatoša, bývalého reprezentanta Slovenska, dlhoročného hráča NHL a v neposlednom rade odchovanca košického hokeja, ktorý nás navždy opustil.

    Text: hckosice.sk
    V Košiciach dnes veľké derby! Kto uspeje?
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Kopřiva (Habal) – Deyl, Dudáš, Šmach, Šedivý, Matejka, Vašíček, Pavúk – Bartánus, Suja, Miklík – Bartoš, Klíma, Bicek – Milý, Boltun, Hričina – Varga, Hruška, Šoltés

    HK Poprad: Šúrek (Pajpach) – Krempaský, Fabian, Bagin, Brejčák, Suchý, Kurali – Kroták, Mlynarovič, Abramov – Müller, Lapšanský, Henderson – Rapáč, Troliga, Bondra – Semorád, Lichanec, Štrauch

    Rozhodca: Štefik – Bednár, Smrek.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, dovoľte mi vás srdečne pozdraviť priamo z košickej Steel arény, kde sa už o niekoľko desiatok minút začne hokejové zápolenie medzi domácim HC Košice a tímom HK Poprad. Zatiaľ čo Košičania vstúpia do stretnutia v snehovo bielych dresoch, hostia z Popradu si so sebou priniesli modrú sadu dresov. Oba celky sa v tejto chvíli pripravujú na hlavnej ľadovej ploche haly, ktorá následne ešte prejde úpravou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vážení športoví priatelia, ešte raz vás srdečne pozdravujem priamo zo Steel arény, Košického štadióna Ladislava Trojáka, kde sa už o niekoľko minút začne hokejový zápas medzi Košicami a Popradom. Hráči oboch celkov už stoja nastúpení na modrých čiarach, svoje miesta postupne obsadzujú aj hokejoví fanúšikovia.
     
    Hokejová rodina prítomná v Steel aréne si v tejto chvíli minútou ticha a krásnym spomienkovým videom zaspomína na košického rodáka, skvelého reprezentanta Slovenska a jedného z najúspešnejších slovenských hokejistov v NHL Mareka Svatoša, ktorý nás pred niekoľkými dňami vo veku 34 rokov navždy opustil.

    Marek Svatoš sa narodil 17. júna 1982 v Košiciach. So seniorským hokejom začínal v rodných Košiciach, a to v sezóne 1999/2000 ešte ako sedemnásťročný. O rok neskôr bol draftovaný tímom NHL Colorado Avalanche a v nasledujúcej sezóne 2001/2002 vyhral Memorial Cup s tímom juniorskej WHL Kootenay Ice. V najslávnejšej lige sveta NHL potom debutoval v ročníku 2003/2004, kedy v coloradskom drese odohral duel proti Chicagu Blackhawks. V A-tíme Colorada Avalanche odohral 5 sezón. Po vypršaní kontraktu odišiel do KHL, kde obliekal dres Avangardu Omsk. Nasledoval návrat za more, v ročníku 2010/2011 odohral ešte niekoľko zápasov v dresoch Nashville Predators a Ottawa Senators. Celkovo nastúpil v NHL na 344 duelov.

    Slovensko reprezentoval na MS v roku 2010 a v seniorskej reprezentácii odohral 12 stretnutí. Aktívnu hokejovú kariéru zakončil v drese rodných Košíc, kde odohral v sezóne 2013/2014 36 zápasov a získal titul majstra Slovenska.

    „Celú našu hokejovú obec aj mňa osobne táto neuveriteľná smutná správa hlboko zasiahla,“ povedal generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš. „Chceme vyjadriť úprimnú sústrasť rodine, Marek zostane navždy v našich srdciach.“

    Text: hckosice.sk

    Česť jeho pamiatke!
     
    Štadiónom sa nesie hlasné skandovanie domácich fanúšikov mena Mareka Svatoša. Krásny moment narušili priaznivci Popradu, ktorí dávajú jasne najavo, komu dnes budú fandiť.
     
    Štadiónom sa v tejto chvíli už tradične nesie hymna Slovenskej republiky.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Úvodné buly stretnutia bolo vhodené. Puk putoval na čepele domácich hokejistov, ktorí sa s ním pokúsia z hĺbky vlastnej defenzívy prejsť až pred svätyňu svojho súpera zo severu východného Slovenska.
     
    00:48
    Beží prvá minúta stretnutia a Steel aréna mlčí. Košickí fanúšikovia si chvíľou ticha uctievajú pamiatku už spomínaného Mareka Svatoša, ktorého obraz si v dnešný deň našiel čestné miesto nad sektorom A11, domovom košického fanklubu. Jeho členovia sú navyše odetí v čiernom.
     
    01:05
    Košičania mohli ísť rýchlo do vedenia, na ľavom krídle sa totiž ocitol úplne voľný Peter Bartoš, ktorý prebral prihrávku a bez prípravy vypálil, jeho rana ale skončila na zadnom mantineli.
     
    01:48
    Hra sa teraz rýchlo prelievala zo strany na stranu. Smerom dopredu ale boli aktívnejšie Košice, ktoré sa dokázali niekoľkokrát usadiť v pásme svojho súpera.
     
    02:19
    Hričina priťukol puk na modrú čiaru, odkiaľ malo prísť tvrdé strelecké zakončenie, avšak puk napokon skončil len na telách hráčov odetých do modrého.
     
    03:24
    Oba celky potrebovali prestriedať a učinili tak počas hry. Tá tak na malý moment stratila na svojom tempe. Dlhší čas sa však neprerušovalo, a tak sa krok tímov javí ako logický.
     
    04:00
    A Poprad striedal v krátkom časovom slede opäť.
     
    04:48
    Tomáš Klíma získal puk na zadnom mantineli, poslal ho na modrú čiaru a odtiaľ prišla nepresná strela. K odrazenému puku sa ale dostal Bicek, ktorý chcel z uhla prekvapiť Šúreka. Ten sa oklamať nenechal.
     
    05:45
    Hričina si puk niekoľkokrát vymenil s Milým i Boltunom, aby sa napokon sám skúsil obtočiť okolo súperovej bránky a zakončiť. Bol však dobre zastavený Fabianom.
     
    06:20
    Košičania teraz poriadne búšia do svojho súpera. Hruškovi trochu smolne skĺzla milimetrová prihrávka Ondřeja Šmacha z čepele. A to mali hostia poriadne veľké šťastie!
     
    06:58
    Nahodenie Suchého jeho spoluhráči absolútne nepochopili a k puku pustili opäť domácich. Košičania sa však v tejto chvíli nevyhli ofsajdovej pozícii.
     
    07:48
    Hoci sa kamzíci pokúšali z protiútoku výraznejšie pohroziť Kopřivovi, nepodarilo sa im to. Proti totiž boli pozorné piliere košickej defenzívy, ktoré puk vyhodili.
     
    08:29
    V súboji Suju s Brejčákom bol síce úspešnejší obranca Popradu, avšak ani tento fakt hosťom v bezproblémovom prechode stredným pásmom nedokázal pomôcť. Píska sa postavenie mimo hru v neprospech kamzíkov.
     
    09:09
    Nepresná rozohrávka v podaní domácich, k puku sa tak rozbehol Krempaský. Ten ho získal pre Poprad, podržal za vlastnou bránkou a počkal na dostriedanie svojich spoluhráčov.
     
    10:24
    Desať minút z prvej tretiny ubehlo veľmi rýchlo, hra sa dnes prerušuje skutočne len minimálne. V doterajšom priebehu bol pritom lepším tímom ten domáci, ktorý dokázal niekoľkokrát pohroziť Šúrekovi.
     
    10:29
    Na modrej puk zachytil Deyl, ktorý si chcel obhodiť Brejčáka, avšak obranca Popradu mu to dobrým pohybom tela nedovolil. Pekný hokejový moment.
     
    11:42
    Hra v tejto chvíli mierne stratila na svojom tempe. Košičania totiž síce prejavili zvýšenú útočnú aktivitu, puk im ale v útočnej tretine zväčša od čepelí odskakoval.
     
    12:06
    Košice dali gól!
    Domáci celok sa ale po protiútoku dostal do ďalšej šance a prekonal bezmocného Šúreka. Postaral sa o to RADIM HRUŠKA. Asistencia: Tibor Varga.
    12:06 Radim HRUŠKA - 1:0
     
    13:09
    Poprad si vzápätí koledoval o ďalší gól vo svojej sieti, hostia mali šťastie, že dobrá rana od modrej čiary minula priestor troch žrdí.
     
    14:00
    Rozhodcovská trojica je dnes mimoriadne pozorná a píska aj tie najmenšie prešľapy. Presvedčili sa o tom aj domáci hokejisti, ktorí stáli síce v tesnom, ale predsa len ofsajde.
     
    14:45
    Suchý sa pokúsil o naštartovanie útočných motorov Popradu, avšak zdá sa, že sa hostia ešte stále len hľadajú. A to aj napriek tomu, že zo zápasu ubehlo takmer 15 minút.
     
    15:52
    Košičania sa usadili v pásme svojho súpera, kde sa musel mať Šúrek na pozore. Útočné trio Milý – Hričina – Boltun totiž poriadne pomotalo obranu súpera a dostalo sa aj do nebezpečnej koncovky.
     
    16:07
    Šoltés sa parádnou kľučkou zbavil súpera, dostal sa za bránku a odtiaľ poslal prihrávku k útočnej modrej. Strela z tohto priestoru bola ale včas zastavená hráčmi Popradu.
     
    17:32
    Klíma sa snažil napádať rozohrávku súpera za vlastnou bránkou, Suchý si ale dal veľký pozor a s pomocou svojho spoluhráča celú situáciu zvládol na výbornú.
     
    18:01
    Tak toto bolo mimoriadne nepríjemné! Bartánus puk nahodil na Šúreka z veľkého uhla, prakticky to už bolo na úrovni bránkovej čiary. Puk sa ešte od gólmana odrazil pred bránkovisko a ak by si ho Hričina všimol, mohlo byť 2:0.
     
    19:08
    Beží posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:30
    V absolútnom závere otváracej časti zápasu ešte jedno zakázané uvoľnenie v podaní Košíc. To bude zrejme posledná šanca na ohrozenie bránky popradskými hokejistami.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina sa skončila, záverečná siréna poslala aktérov dnešného stretnutia do šatní. Po dvadsiatich minútach hry platí priebežný stav 1:0.

    Pomer striel po 1. tretine:
    8:4

    Druhá tretina sa začne približne o 17:49.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Puk v tejto chvíli dopadol na ľadovú plochu, prostredná časť riadnej hracej doby sa začala. Aj v tomto prípade sa ako prví k rozohrávke dostanú domáci Košičania, ktorí zapracovali v stredovom kruhu a získali puk do svojej moci.
     
    20:35
    Bartoš (KOS) – 2 minúty – držanie.
     
    21:48
    Košičania puk niekoľkokrát vyhodili cez všetky čiary, domáci celok sa v úvode hry v početnej nevýhode dobre bráni.
     
    22:09
    Poprad sa ale opätovne usadil pred bránkou svojho súpera, kde roztočil presilovkový kolotoč. Prišla tam aj strela z ľavej strany, ktorú Kopřiva pokryl.
     
    22:35
    Domáci celok v tejto chvíli prebral puk na svoje hokejky a nazbieral ďalšie cenné sekundy. Zdá sa, že Košice sa už pri vylúčení Bartoša ubránia.
     
    23:25
    Bartoš sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu, my tak budeme pokračovať v hre v plnom počte na oboch stranách.
     
    23:58
    Tak toto bolo zo strany domácich zahrané skutočne dobre! Naznačená strela od modrej ešte v skutočnosti letela pred bránku na teč. Ten aj prišiel, avšak lapačka Šúreka vyletela proti puku včas.
     
    25:00
    Päť minút z druhej tretiny je už minulosťou. Košičania stále vedú najtesnejším možným rozdielom.
     
    25:48
    Matejka sa v tejto chvíli nechal obkorčuľovať hráčmi súpera, výsledkom čoho bola zvýšená aktivita Popradu pred bránkoviskom. Videli sme tam viacero dobrých striel, všetky ale skončili na pozornom Kopřivovi.
     
    25:52
    Lapšanský (POP) – 2 minúty – hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    26:25
    Košičanom úvod presilovej hry nevychádza, domáci hokejisti nechali puk svojho súpera niekoľkokrát vyhodiť cez všetky čiary.
     
    27:08
    Platí to aj v tejto chvíli, domáci hokejisti majú totiž veľký problém s prechodom cez útočnú modrú čiaru. Výborne zahrané oslabenie zo strany Popradu.
     
    27:40
    Až teraz sa domáci dostanú do pásma.
     
    28:13
    Napokon ale domáci hokejisti nevymysleli nič svetoborné, a tak sa mohol vrátiť Lapšanský na ľadovú plochu za stavu 1:0. Poprad sa ale ešte prezentuje zakázaným uvoľnením, striedať preto nemôže.
     
    30:00
    Zo zápasu ubehla jeho presná polovica. Stále platí stav z 13. minúty, kedy sa k odrazenému puku dostal Hruška a nekompromisne zavesil do siete. Jedným dychom však musíme dodať, že zatiaľ čo boli Košice počas prvej tretiny výrazne lepším tímom, obraz hry sa v prostrednej časti zápasu vyrovnal a výrazne už nezaostáva ani Poprad.
     
    30:45
    Hra mierne stratila na svojom tempe, zápas sa totiž prelieval zo strany na stranu. Ani jeden z celkov si ale nedokázal vypracovať vyloženú gólovú príležitosť.
     
    31:54
    Oba celky sa rozhodli prestriedať počas hry, puk na malý moment ostal stáť za bránkou domácich hokejistov. Tí sa s rozohrávkou rozhodne nemali kam ponáhľať.
     
    32:58
    Suja teraz poriadne riskoval, keď sa rozhodol poslať puk popred Kopřivu tiesnený hneď dvomi hráčmi, napokon mu ale jeho zámer vyšiel a svojho spoluhráča vysunul.
     
    33:28
    Fabian puk nastrelil do útočnej tretiny, tam ale Popradu chýbali potrební hráči. Aj preto sa puku zmocnil Šedivý, ktorý teraz za Kopřivom premýšľa, čo s ním.
     
    34:01
    Košičania sa chceli usadiť v útočnej tretine, avšak prihrávka na modrú čiaru sa dostala už do stredného pásma. To postranným arbitrom neuniklo, a tak sa pískalo.
     
    34:54
    Hra mierne stratila na svojom tempe, oba celky sa totiž prezentovali len nepresnou kombináciou, ktorá strelu nepriniesla. Naopak, bolo z toho len postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku v podaní domácich Košíc.
     
    35:01
    Hra sa teraz pomerne často prerušuje, zakázaným uvoľnením sa totiž prezentoval Poprad.
     
    35:48
    Dudáš sa pri pokuse o vyhodenie puku zrazil so svojím spoluhráčom, a tak nemal jeho švih potrebnú razanciu. Poprad z tohto faktu nevyťažil absolútne nič, puk totiž sám zaviezol len k mantinelu.
     
    36:30
    Šedivý našiel v strednom pásme Suju, ktorý naštartoval útočné motory, obkorčuľoval brániaceho hráča a následne aj sám bekhendom zakončil, avšak tento puk sa v sieti neskončil.
     
    37:18
    Na opačnej strane sa pokúšal niečo vymyslieť Henderson, avšak jeho nevýrazné zakončenie dokázal Kopřiva hokejkou zraziť do rohu klziska.
     
    37:25
    Henderson (POP) – 2 minúty – podrazenie.
     
    37:45
    Pre Poprad sa teraz črtalo prečíslenie dvoch proti jednému, Košice ale napokon v obrane dobre zapracovali a svojho súpera zakončiť nenechali.
     
    38:20
    Košičania sa už usadili v pásme svojho súpera a roztočili tam presilovkový kolotoč.
     
    38:29
    Napokon z toho bolo ale len jednoduché odpálenie puku v podaní Popradu.
     
    39:09
    Hostia sa jednoducho a účelne bránia, do konca druhej tretiny ostáva necelá minúta. Budeme zvedaví na to, či ešte tento čas prinesie nejaký gól.
     
    39:39
    Puk je v obrannej tretine Košíc, Poprad medzičasom s päticou korčuliarov. Zdá sa, že už sa nič podstatné neudeje.
     
    39:56
    Beží 40. minúta a halou sa nesie spontánny potlesk. Práve číslo 40 totiž symbolizuje číslo, ktoré nosil na svojom drese košický rodák Marek Svatoš.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je už na konci, za sebou máme štyridsať minút riadnej hracej doby. Pred poslednou 20-minútovkou svieti na multimediálnej „kocke“ priebežný stav 1:0.

    Pomer striel po 2. tretine: 14:10

    Tretia tretina sa začne približne o 18:38.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:19
    Úvodné buly tretej tretiny je už minulosťou, hra sa priniesla do poslednej časti svojej riadnej hracej doby. My preto budeme zvedaví na to, ako sa počas nej bude stav zápasu meniť.
     
    41:03
    Puk teraz prepadol cez Bagina, a tak sa s ním Košice pokúsili usadiť v pásme. Nepresná prihrávka pri mantineli však domáci celok zastavila.
     
    41:24
    Pomerne často sa teraz Poprad spoliehal na jednoduché vyhodenie puku z obrannej tretiny. O jedno také sa postaral aj Brejčák, ktorý nevyužil možnosť rozohrať presnejšie.
     
    42:19
    Hričina puk vytlačil do stredného pásma, tam bol jeho spoluhráč výborne prišpendlený o mantinel. Košičania tak s pukom ďalej pokračovať nemohli.
     
    42:29
    Napokon ho ale zaviezli predsa len pred Šúreka a donútili ho zakročiť.
    42:29
     
    43:19
    Varga sa dostal s pukom do pásma súpera, tam ale s rozohrávkou zbytočne váhal a nechal sa pritlačiť k mantinelu. Puk mu bol následne veľmi rýchlo odobratý.
     
    43:55
    Krížna prihrávka teraz Bicekovi nevyšla. Skúsený útočník našiel v pásme Košíc len dobre postaveného Abramova, ktorý puk vyvezie do bezpečnej zóny.
     
    44:49
    Suchý teraz poriadne pomasíroval Hričinu, napokon sa ale nepískalo. Súbežne s tým sme sledovali aj zakončenie Juraja Milého, ktorý to skúšal z uhla, avšak Šúreka neprekonal.
     
    45:20
    Poprad puk nahodil do útočnej tretiny, Kopřiva ho radšej prikryl.
     
    46:19
    Bartánusova prihrávka na modrú priniesla tvrdú ranu z tohto priestoru, puk pritom nohou zastavil obetavý Lichanec. Lichanec schádza z ľadu s obrovskými bolesťami, to je nepríjemný moment.
     
    47:34
    Hra sa aj naďalej prelieva zo strany na stranu, na ľade sme v ostatných minútach nevideli žiadne vážnejšie zakončenie. Tento fakt vyhovuje nepochybne viac domácim, ktorí stále tesne vedú.
     
    47:40
    Hričina zapracoval výborne na zadnom mantineli, odkiaľ spätnou prihrávkou našiel Boltuna. Ten sa ešte otočil a vypálil, avšak len do pripraveného Šúreka, ktorý teraz Poprad podržal.
     
    48:18
    Na opačnej strane klziska skončila útočná akcia vedená Troligom len zavezením puku k útočnej modrej čiare. Tam už Poprad o hrací predmet prišiel.
     
    48:27
    Šedivý (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    48:45
    Košičania puk vyhodili.
     
    49:10
    Poprad je už ale opäť usadený v pásme svojho súpera, kde si kombináciou snaží rozhodiť obranné rady Košíc.
     
    49:48
    Každopádne, domáci puk niekoľkokrát dostali až pred Šúreka, kde sa im navyše podarilo nazbierať niekoľko cenných sekúnd.
     
    50:06
    Do konca riadnej hracej doby ostáva posledných 10 minút.
     
    50:27
    Poprad dal gól!
    Popradu sa napokon podarilo využiť výhodu presilovej hry a stav vyrovnať. Necelých 10 minút pred koncom riadnej hracej doby tak začíname od začiatku. O gól sa postaral ADAM LAPŠANSKÝ. Asistencie: Kevin Henderson, Ján Brejčák.
    50:27 Adam LAPŠANSKÝ - 1:1
     
    51:20
    Hričina puk miešal za bránkou, odkiaľ sa nepríjemne tlačil do siete. Poprad celú situáciu aj s kusiskom šťastia ustál.
     
    51:45
    Ešte jedna strela, tentokrát z pozície pravého krídla. Rana Klímu len tesne minula priestor troch žrdí a oprela sa o zadný mantinel.
     
    52:40
    Miklík prihrával medzi kruhy, strela z tohto priestoru bola ale včas zastavená defenzívou hostí. Tí puk preberajú na vlastné hokejky.
     
    53:09
    Minúty teraz plynú pomerne rýchlo, Košičania sa po vyrovnávajúcom góle snažia dostať opätovne do vedenia. Poprad nemá prakticky žiadnu šancu dostať sa do pásma svojho súpera.
     
    53:45
    Oddychový čas hostí.
     
    53:48
    Proti Košiciam sa pískalo postavenie mimo hry. Hra tak bola vykázaná do stredného pásma, kde si na svojich hokejkách puk posúvajú domáci hokejisti.
     
    54:30
    Košice si zahrajú presilovku, ešte sa ale pokúsia niečo vymyslieť so šesticou korčuliarov.
     
    54:37
    Lapšanský (POP) – 2 minúty – hákovanie.
     
    55:00
    Košice sú usadené v pásme a roztáčajú presilovkový kolotoč.
     
    55:10
    Poprad napokon puk vytlačil niekoľko centimetrov za útočnú modrú čiaru Košíc, odkiaľ už domáci hrať nemohli. Píska sa postavenie mimo hry.
     
    56:01
    Dudáš využil svoje centimetre, respektíve kilogramy a s pukom sa pretlačil do útočnej tretiny, tam mu ale puk ušiel. Abramov už následne vedel, čo robiť.
     
    56:30
    Poprad sa počas vylúčenia Lapšanského dobre bráni, Košičania sa zatiaľ nedostali k lepšiemu streleckému pokusu.
     
    57:01
    Adam Lapšanský sa už medzičasom vrátil na ľadovú plochu. Pokračujeme za rovnovážneho stavu.
     
    57:03
    Poprad dal gól!
    Popradu sa podaril dokonalý obrat a necelé tri minúty pred koncom riadnej hracej doby vedie. Presadil sa PETER LICHANEC. Asistencie: Emil Bagin, Adam Lapšanský.
    57:03 Peter LICHANEC - 1:2
     
    58:01
    Bežia posledné 2 minúty tretej tretiny. Svoj zrak budeme upierať na bránku domácich. Sme zvedaví, či to Košice skúsia bez gólmana Kopřivu.
     
    58:29
    Krásna strela od modrej v podaní Eduarda Šedivého – a ešte krajší zákrok Šúreka. Ten teraz síce padol na ľadovú plochu, jeho lapačka ale vystrelila v ideálny čas.
     
    58:29
    Oddychový čas domácich.
     
    58:30
    Miroslav Kopřiva je na striedačke, Košičania to skúsia so šesticou korčuliarov!
     
    59:00
    Zrazenú strelu zachytil na zadnom mantineli Boltun, Košice ešte ostanú pri puku.
     
    59:40
    Miklík poslal prihrávku medzi kruhy, kde nastala poriadna trma-vrma. Poprad puk napokon vyhodil.
     
    59:55
    V samom závere letela strela Košíc niekoľko centimetrov od ľavej žrde! Už sa zrejme nič podstatné neudeje.
     
    Koniec zápasu. (19:12:01)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 13. Hruška (Varga) – 51. Lapšanský (Henderson, Brejčák), 58. Lichanec (Bagin, Lapšanský)


    HC Košice: Kopřiva (Habal) – Deyl, Dudáš, Šmach, Šedivý, Matejka, Vašíček, Pavúk – Bartánus, Suja, Miklík – Bartoš, Klíma, Bicek – Milý, Boltun, Hričina – Varga, Hruška, Šoltés
    HK Poprad: Šúrek (Pajpach) – Krempaský, Fabian, Bagin, Brejčák, Suchý, Kurali – Kroták, Mlynarovič, Abramov – Müller, Lapšanský, Henderson – Rapáč, Troliga, Bondra – Semorád, Lichanec, Štrauch

    Rozhodčí: Štefik – Bednár, Smrek
    bahis siteleri