Třinec – Zlín 7:1 (kon.) | Litvínov – K. Vary 2:1 (po pr.) | Chomutov – Olomouc 5:4 (2:1 po s.n.)
Plzeň – Vítkovice 3:5 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 2:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:1 (1:0, 5:0, 1:1)
Berani Zlín
Pátek 18.11.2016, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:32
    Horákovo nahození Hamerlíkovi vypadlo a situace zaváněla druhým zlínským gólem. Vlachovi se ale nepovedlo prostrčit puk na volného Ondráčka!
     
    53:42
    Po poslední komerční přestávce si Zlín zahraje v početní výhodě. Tomáš Linhart (TRI) je vyloučen na dvě minuty za držení hole.
    51:58 Martin ADAMSKÝ - 7:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    51:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec využívá přesilovku a poprvé v zápase překonává Štůralu! Zlínský gólman vyrazil Noskovu ránu od modré čáry a poradil si také s dorážkou Polanského. Jenže na další pokus MARTINA ADAMSKÉHO už byl krátký, třineckému útočníkovi stačilo k přidání druhého gólu v zápase trefit prázdnou branku – 7:1! Asistence: Jiří Polanský, David Nosek.
     
    50:31
    Početní výhoda Třince se na patnáct sekund zdvojnásobí. Také kapitán Ondřej Veselý (ZLN) je potrestán dvěma minutami za krosček.
     
    48:46
    Oceláři si po komerční pauze zahrají přesilovou hru, Pavel Kubiš (ZLN) odjel na trestnou lavici na dvě minuty za krosček.
     
    48:35
    Polanský do poslední chvíle čekal a míchal s pukem holi, než poslal libovou přihrávku na Irgla. Třinecký kapitán střílel z voleje do pravé tyče!
     
    46:36
    Kubiš udělal před Hamerlíkovou bránou trochu průvan a třinecký brankář musel zasáhnout proti bekhendovému pokusu Maruny! Další střela zlínského útočníka mířila těsně vedle.
    44:13 David ŠŤASTNÝ - 6:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    44:13
    Zlín právě vstřelil branku!
    Na začátku třetí třetiny se Zlín dočkal čestného úspěchu a snižuje! Horákovu dlouhou přihrávku si napravo zpracoval DAVID ŠŤASTNÝ a nabruslil si s pukem na vrchol pravého kruhu. Střela pak Hamerlíkovi nepříjemně vylétla zpoza bránícího Linharta a zamířila k pravé tyčce – 6:1! Asistence: Oldřich Horák.
     
    37:36
    Přesilová hra Ocelářů záhy končí. Rastislav Špirko (TRI) je potrestán dvěma minutami za pád pod nohy Říčky. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    37:16
    Střídající brankář Tomáš Štůrala (ZLN) nezačíná své působení na ledě zrovna nejlépe. Zlínský gólman vyjel za bránu, chyboval a podrazil Adamského. Dvě minuty za něj odpyká Roberts Bukarts.
     
    35:38
    Libora Kašíka střídá v brance Zlína Tomáš Štůrala.
    35:38 Rostislav MAROSZ - 6:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Šestá branka na sebe nenechala dlouho čekat, ševci jsou zralí na ručník. Honejsek ztratil kotouč ve středním pásmu a ROSTISLAV MAROSZ jel po přihrávce od Petružálka sám na branku. Nejproduktivnější hráč Třince našel mezírku mezi Kašíkovými betony a zvýšil na 6:0! Rozzlobený Honejsek vzteky přesekl hůl o tyčku vlastní branky. Asistence: Jakub Petružálek.
    34:40 Kamil KREPS - 5:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    34:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Rázem je to o pět branek, zlínská hra se ve druhé třetině naprosto rozsypala! Irgl udělal u mantinelu prudkou brzdu a prostrčil kotouč na KAMILA KREPSE. Ten se zbavil bránícího Říčky a se štěstím dopravil puk až za Kašíka, ačkoliv byl faulován – 5:0! Asistence: Zbyněk Irgl.
    33:42 Tomáš LINHART - 4:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    33:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí dokonale uspali bránící čtyřku Zlína, poprvé v zápase využívají přesilovku a přidávají čtvrtý zásah! Martin Růžička poslal přesnou žabičku na modrou čáru, odkud vypálil Roth. Mezi kruhy jeho ránu ještě tečoval mimo Kašíkův dosah TOMÁŠ LINHART – 4:0! Asistence: Vladimír Roth, Martin Růžička.
     
    33:01
    Zlín bude pokračovat ve čtyřech také po komerční přestávce. Jiří Marušák (ZLN) je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    30:53
    Pavel Kubiš (ZLN) podle rozhodčích faulován nebyl, při bránění se však on sám dopustil faulu. Zasáhl M. Douderu vysokou holí do obličeje a odsedí si dvě minuty.
    27:23 Martin ADAMSKÝ - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Za čtyřiadvacet sekund je tady třetí branka Slezanů! Okamžitě po vhazování se Oceláři vrátili do útočného pásma a Polanský nabil kotouč na vrcholek levého kruhu MARTINU ADAMSKÉMU. Útočník s číslem třiaosmdesát se z prvního doteku trefil do horního růžku – 3:0! Asistence: Jiří Polanský, Milan Doudera.
    26:59 Vladimír ROTH - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    26:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí udeřili z protiútoku a navyšují svůj náskok! Kreps se na pravém křídle zbavil Blaťáka a namířil si to na střed kluziště. Poté posunul puk najíždějícímu VLADIMÍRU ROTHOVI, a ten jej nechytatelně napálil přesně pod břevno! Přesunující se Kašík byl zcela bez šance – 2:0! Asistence: Kamil Kreps, Tomáš Linhart.
     
    17:55
    Dobrým napadáním ale Třinec získal puk zpět, a Martin Růžička si navíc vykoledoval faul. Jiří Ondráček (ZLN) je potrestán dvěma minutami za sekání.
    16:21 Ján SÝKORA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    16:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři potrestali zlínskou chybu v rozehrávce a jdou do vedení! Vlachovi odskočil puk od hole, čehož mistrně využil Polanský. Zavezl kotouč před bránu a přihrál JÁNU SÝKOROVI, který jej ze souboje s Blaťákem uklidil do odkryté klece! První gól v sezoně pro slovenského útočníka – 1:0! Asistence: Jiří Polanský.
     
    15:56
    A další dobré šance Ocelářů! Irglovi se nejdříve nepovedlo dorazit Krepsovu střelu, o něco později pálil z mezikruží těsně vedle Rákos!
     
    11:43
    Podešva zmátl třineckou obranu rychlou změnou směru a uvolnil před bránou Ocelářů Horáka! Hamerlík jeho nebezpečný pokus podržel.
     
    10:35
    Špirko s Petružálkem zakroužili v rohu kluziště a druhý jmenovaný pak přihrál do velké šance Rothovi! Proti němu však výborně zasáhl Kašík.
     
    05:20
    Kreps si na středu po přihrávce od mantinelu šikovně odstavil Blaťáka a posunul puk Irglovi. Ten ovšem v první velké šanci minul Kašíkovu branku!
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 17. J. Sýkora (Polanský), 27. Roth (Kreps, Linhart), 28. Adamský (Polanský, M. Doudera), 34. Linhart (Roth, Martin Růžička), 35. Kreps (Irgl), 36. Marosz (Petružálek), 52. Adamský (Polanský, Nosek) – 45. Šťastný (Horák)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera – Petružálek (A), Špirko, Hrňa – Dravecký, Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Irgl (C) – Adamský (A), Polanský, Sýkora. Trenér: Vladimír Kýhos.
    Berani Zlín: Kašík (od 36. Štůrala) – Kotvan, Marušák (A), Blaťák (A), Horák, Žižka, Holomek, Bořuta – Říčka, Holík, Bukarts – Veselý (C), Vlach, Honejsek – Kubiš, Podešva, Šťastný – Maruna, Gago, Ondráček.
    Trenér: Rostislav Vlach.

    Rozhodčí: Roman Mrkva, Oldřich Hejduk – Vít Lederer, Jiří Gebauer

    Diváci: 4 993 (96 % celkové kapacity)
    thejrc.org