ME v Curlingu žen: Česko - Německo 8:2 (kon.)
konec
ME v Curlingu žen: Česko - Německo

8:2

(2:0, 0:1, 1:0, 0:1, 1:0, 2:0, 2:0)

Sobota 19.11.2016, 15:00Curling
     
    A zápas po sedmém endu končí, Češky si připisují první vítězství v evropském šampionátu. (17:14:57)
     
    7
    A i sedmý end vítězný pro český tým a znovu poměrem 2:0!
     
    6
    Výborně zahraný end v podání českého týmu a ten znovu získává dvojku při výhodě soupeřek! Tým Anny Kubeškové vede již 6:2!
     
    5
    Nakonec uhrál český tým jedničku a znovu jde do dvoubodového vedení.
     
    5
    Do svého závěru vstupuje pátý end, v něm mají zatím navrch Němky, v kruzích mají tři kameny, český žlutý tam není ani jeden jediný. Na druhou stranu tohle ještě zdaleka nemusí nic znamenat.
     
    4
    Jenže skipka německého týmu situaci nezvládla, zahrála krátký kámen a Němky z nadějné pozice uhrály jen jedničku!
     
    4
    Anna Kubešková nyní sice svým posledním kamenem čtvrtého endu zahrála takeout, ale Němky mají tento end rozehraný na zisk dvojky a tedy vyrovnání stavu. Jak se šancí naloží posledním kamenem endu Daniela Jentschová?
     
    3
    Anna Kubešková poslala dva parádní kameny, hlavně ten první, její double takeout pomohl českému týmu k návratu na dvoubodové vedení!
     
    3
    Ve třetím endu se dostává český tým pod tlak, šestým kamenem týmu zahrává Analena Jentschová "hit and roll", vyráží český kámen a ten německý staví do kruhů. Teď mají Němky dva kameny v kruzích, české hráčky ani jeden. Ale jsou na tahu.
     
    2
    Tým Daniely Jentschové nakonec ze své výhody posledního kamene těží jen jeden bod a snižuje tak na 1:2. Výhoda se samozřejmě přenáší na český tým, který má zápas zatím dobře rozehraný.
     
    2
    I druhý end mají české hráčky skvěle rozehraný, byť teď šestý německý kámen vyráží ten přední český z kruhů.
     
    1
    Výborný vstup do zápasu pro český tým, ten i přes nepříznivou pozici, kdy měly Němky k dispozici poslední kámen, jdou do vedení 2:0!

    Klíčový byl šestý kámen německého týmu, který poslala Analena Jentschová hodně mizerně do hry, minula český kámen v zadním poli. Vše pak podtrhla dalším hodně špatným odhozem skipka Němek Daniela Jentschová. Posledním kamenem netrefila ani jeden z českých kamenů umístěných v kruzích. Tým Anny Kubeškové tak vede 2:0!
     
    1
    Rozehrál se první end zápasu, výhodu posledního kamene budou mít německé hráčky, tak se nechme překvapit, jak úvod zápasu zvládnou.
    Již včera absolvoval český výběr trénink

    Ready and after the practice. Tomorrow first match against Germany, cross your fingers! #teamkubeskova #czechteam #curling #ecc2016

    Fotka zveřejněná uživatelem Czech National Curling Team (@curling_kubeskova),


     
    Dámy a pánové, fanoušci curlingu, vítejte u sledování úvodního zápasu českého ženského týmu na evropském šampionátu ve skotském Braeheadu.

    Tým Anny Kubeškové dnes narazí na německou reprezentaci vedenou skipkou Danielou Jentschovou. Zápas začne ve 14:00 a z utkání vám nabídneme nejdůležitější události zípasu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:00.

    Jaroslav Svoboda

    SESTAVY
    ČESKO

    Skip: Anna KUBEŠKOVÁ
    Viceskip: Alžběta BAUDYŠOVÁ
    2: Tereza PLÍŠKOVÁ
    1: Klára SVATOŇOVÁ
    Náhradnice: Ežen KOLČEVSKÁ

    NĚMECKO
    Skip: Daniela JENTSCHOVÁ
    3: Analena JENTSCHOVÁ
    2: Josephine OBERMANNOVÁ
    Viceskip: Pia-Lisa SCHOELLOVÁ
    Náhradnice: Marika TRETTINOVÁ