Galavečer profesionálního boxu v Karlových Varech (kon.)
konec
Galavečer profesionálního boxu v Karlových Varech

Sobota 19.11.2016, 18:50 • Velký sál Grandhotelu Pupp, Karlovy Vary • Box
     
    S konstatováním, že Česká republika má po dnešku již dvě úřadující juniorské mistryně světa v boxu, a že Luboš Šuda ukončil svoji bojovou kariéru ziskem titulu mistra České republiky v křížové váze, se s vámi loučím a těším se za 4 hodiny u ostře sledovaného souboje o světové mistrovské tituly tří organizací v polotěžké váze mužů. (00:40:48)
     
    Verdikt rozhodčích je opravdu jednoznačný! 2x 99-91 a 1x 100-90, Fabiána Bytygi již podruhé úspěšně obhájila titul juniorské mistryně světa v minimuší váze organizace WBC a vylepšuje svoji bilanci na 9-0, 3 KO!
     
    Konec souboje Fabiána Bytygi – Halima Vunjabejová.
     
    10. k
    Fabiána za tím knock outem šla, snažila se o něj, ale Vunjabejová vše ustála a vydržela na nohou až do konce, navíc bez počítání. Přesto se jedná o velmi jednoznačnou obhajobu!
     
    9. k
    Hra kočky s myší. Tvrdé údery na hlavu i na spodek a můžeme jen smeknout před tím, co Halima vydrží. Fabiána má před sebou poslední kolo. Bude trvat dvě minuty?
     
    8. k
    Vunjabejová vadne v každém dalším kole stále rychleji a Fabiána toho využívá. Otázka nezní, zda vyhraje, ale jestli zvláde knock out. Boxerka z Tanzánie se z ringu stále více vytrácí.
     
    7. k
    Další vydařené kolo české boxerky. Hlavně v jeho závěru dala soupeřce co proto a o vítězce již opravdu není pochyb. Leda by se Halimě podařil nějaký náhodný knock out.
     
    6. k
    Odolnost a bojovnost Halimě rozhodně nechybí. Avšak na Fabiánu to dnes zatím nestačí. Češka kontroluje zápas, ačkoliv toto kolo pojala poněkud odpočinkově oproti těm předchozím.
     
    5. k
    Fabiána pokračuje v soustavném trefování své soupeřky, na které začíná být znát jistá únava. Na body jasně vede, ale je možné, že jí to stačit nebude. Uvidíme.
     
    4. k
    Češka jasně vládne i v tomto kole, posílá množství čistých úderů, ale soupeřka zatím drží a není na ní znát, že by to s její kondicí něco dělalo. Každopádně zápas je zatím opravdu jednoznačný.
     
    3. k
    Fabiána Bytygi ucítila šanci a opravdu tvrdě se opřela do soupeřky! Zasypala Halimu množstvím úderů, celé dvě minuty je nesmírně aktivní. Pokud udrží tempo, mohli bychom se dočkat knock outu.
     
    2. k
    Fabiána zatím zápas zvládá dobře a dokáže pěkně zasahovat. Soupeřka je nepříjemná, ale pokud bude Češka boxovat i nadále jako v tomto kole, půjde o jednoznačnou záležitost.
     
    1. k
    Halima chodí hlavou dopředu a snaží se útočit. Ukázala, že bude velmi nepříjemnou soupeřkou.
     
    Začátrek souboje Fabiána Bytygi – Halima Vunjabejová.
     
    Halima bude boxovat v bílém tílku a černobílých trenýrkách, Fabiána v reflexně zeleném tílku a černých trenýrkách. Zápas je na 10 kol.
     
    Ringovým rozhodčím bude Němec Jürgen Lamgos.
     
    Titulový zápas znamená, že před zápasem zazní hymny obou zemí, Tanzánie a České republiky.
     
    Fabiána Bytygi si uřívá nástup v modrém triku (stejném, jako před ní měla Lucie Sedláčková) a tmavých kalhotách. Trenér Lukáš Konečný za ní nese pás juniorské mistryně světa, který Fabiána obhajuje.

    Libor Štěpán

    1 000