Barys – Kunlun 4:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Chabarovsk 1:2 (0:2 po s.n.) | Chanty-Mansijsk – Vladivostok 0:1 (kon.)
Magnitogorsk – Jaroslavl 2:1 (kon.) | Čeljabinsk – Dynamo Moskva 1:2 (po pr.) | Ufa – Viťaz 1:2 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Red Star Kunlun
Středa 23.11.2016, 14:30 • Kazachstan Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:00
    Chad Rau mohl alespoň snížit, jenže z mezikruží trefil jen švédského brankáře!
    57:12 Roman STARČENKO - 4:1
     
    57:12
    Astana právě vstřelila branku!
    Krásným gólem ukončuje Barys šance svého soupeře! Kučin si na levé straně krásně pokryl puk, který následně poslal do druhé vlny na ROMANA STARČENKA, jehož střelu nedokázal Makarov zastavit. Asistence: Ivan Kučin.
     
    52:15
    Nigel Dawes se prosmýkl mezi obránci, avšak při kličce mu puk utekl, a tak střílel z nulového úhlu. Makarov si jeho střelu srazil do branky, jenže přesně na brankové čáře hrdinně zabránil dalšímu gólu jeden z hostujících obránců!
     
    45:09
    Collins (KUN) je vyloučen na 2 minuty za nedovolenou hru vysokou holí.
     
    45:00
    Starčenko upláchl hostující obraně, avšak sám proti Makarovovi trefil jen vyrážečku brankáře ve službách čínského celku!
    44:26 Nigel DAWES - 3:1
     
    44:26
    Astana právě vstřelila branku!
    Domácí odpovídají na tlak Kunlunu tím nejlepším způsobem. Savčenko našel pravé straně najetého St.Pierra, který milimetrovým křižným pasem našel hůl NIGALE DAWESE, jehož střela z první překonala přesouvajícího se Makarova. Asistence: Martin St.Pierre, Roman Savčenko.
     
    43:05
    A další velká šance Kunlunu! Benhendové nahození se od Karlssona odrazilo do strany, jenže švédský brankář si myslel, že má puk na hrudi. Ze strany tedy mohl dorážet Videll, který nejprve trefil v brankovišti postaveného Lipina, následně puk poslal ze vzduchu jen do brankové konstrukce!
     
    42:51
    Po nahození Jalasvaary zůstal puk pod zvednutým betonem Karlssona, takže ho mohl kdokoli snadno dorazit za brankovou čáru, rozhodčí ale tuto šanci přerušil svým chybným hvizdem!
     
    39:46
    Nigel Dawes v posledních vteřinách mířil sám na hostující branku, jeho přízemní střela ale těsně minula levou tyč!
     
    37:24
    Velké problémy měl nyní brankář Makarov. Puk se po zákroku lapačkou vnesl nad jeho hlavu, naštěstí pro hosty si ruský brankář nesrazil černou gumu za vlastní záda!
     
    36:41
    Marcinko (KUN) je vyloučen na 2 minuty za podražení, Sanvčenko (AST) si musí odsedět 2 minuty za nafilmovaný pád.
     
    31:28
    A mohlo být srovnáno, Chad Rau mířil sám na Karlssona, tváří v tvář domácí brankáři zaváhal, protože trefil jen jeho lapačku!
    29:24 Damien FLEURY - 2:1
     
    29:24
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Po nevyužitých šancích obou týmů zde máme konečně gól. O ten se postarala čtvrtá formace hostí. Bellemore krásným pasem téměř přes celé hřiště vyslal do útoku Alševského, který si všiml v druhé vlně najetého DAMIENA FLEURYHO. Ten vypálil z pravého kruhu přesně na přední tyč, čímž snížil náskok domácích už jen na jednu branku. Asistence: Jaroslav Alševskij, Brett Bellemore.
     
    28:49
    Dawes inkasoval skvělou přihrávku zpoza branky, ve výhodné pozici ale domácí hvězda trefila jen výstroj Makarova!
     
    27:44
    Tvrdou ránu hostujícího kapitána Jalasvaary kryje dnes skvělý Karlsson. Ten nyní vytáhl parádní zákrok lapačkou!
     
    26:02
    Semjonov (AST) je vyloučen na 2 minuty za sekání.
     
    24:10
    Trivino našel před brankou osamoceného Dawese, jeho bekhendová klička byla ale příliš dlouhá, navíc zakončení přizvedl Mäntylä nad branku!
     
    22:02
    Marcinko mířil ze strany sám na Karlssona, v rozhodujícím momentu ovšem předvedl skvělý zákrok Semjonov, který skočil rybičku a puk mu vypíchl!
     
    18:11
    Jüe si na modré skvěle položil blokujícího obránce, sjel si až téměř mezi kruhy, jeho rána zápěstím ovšem prosvištěla těsně nad břevnem domácí klece!
     
    13:43
    Collins řešil přečíslení 2 na 1 střelou z velkého úhlu, kterou si domácí brankář bezpečně pohlídal!
     
    12:18
    Dawes se shodou náhod dostal s pukem až před hostujícího brankáře, toho nepřekonal, ale ještě mohl dorážet Bochenski. Bohužel pro domácí fanoušky volil ještě přihrávku na St.Pieera, který minul branku!
     
    10:30
    Druhý přesilovka čeká domácí tým. Sallinen (KUN) je vyloučen na 2 minuty za podražení.
     
    08:08
    Jašin se ocitl sám na kraji levého kruhu, avšak vypálil jen do chráničů Karlssona, od kterých se puk odrazil do souboje mezi jednoho z domácích a Sallinena. Finský hráč přetlačil domácího obránce, následně zamířil pouze do připravených betonů!
     
    06:27
    Další střelu od modré vyrazil Karlsson do strany na Ponikarovského, jenže ten nedokázal puk dorazit do poloprázdné branky! Nutno ovšem podotknout, že útočník Kunlunu byl evidentně zahákován..
    04:53 Cam BARKER - 2:0
     
    04:53
    Astana právě vstřelila branku!
    Domácí hned na začátku utkání odskakují svému soupeři na rozdíl dvou branek díky využité přesilové hře. St.Pierre přihrál do rohu na Dawese, který si všiml nehlídaného CAMA BARKERA. Ten vypálil bez přípravy z levého kruhu a dokonale vymetl pavučinky ve vzdálenějším rohu hostující branky. Asistence: Nigel Dawes, Martin St.Pierre.
     
    04:33
    Ponikarovskij (KUN) je vyloučen na 2 minuty za nedovolenou hru vysokou holí.
    02:48 Nikita IVANOV - 1:0
     
    02:48
    Astana právě vstřelila branku!
    Kazachstan Arena bouří, Barys jde z první nebezpečné akce do vedení! grenc postupoval ze strany na branku hostů, puk zasekl a nabil do druhé vlny Trivinovi, jehož střelu šikovně tečoval za záda Makarova NIKITA IVANOV. Asistence: Corey Trivino, Dmitrij Grenc.

    Jan Brabec

    Branky a nahrávky: 3. N. Ivanov (Trivino, Grenc), 5. Barker (Dawes, St. Pierre), 45. Dawes (St. Pierre, Savčenko), 58. R. Starčenko (Kučin) – 30. Fleury (J. Alševskij, Bellemore)


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Poulin) – Dallman (A), M. Semjonov, Barker, Šalapov, Lipin, Savčenko, Ibrajbekov – Bochenski (C), St. Pierre, Dawes – R. Starčenko (A), Boyd, Rymarev – Markelov, Kučin, Chudjakov – Paňukov, N. Ivanov, Grenc – Trivino.
    Red Star Kunlun: An. Makarov (Karhunen) – Mäntylä, Jalasvaara (C), Bellemore, Viklund, Pereťagin, Jüe, Mikulovič – Videll, Collins, Rau (A) – Jašin, Sallinen, Bakoš (A) – Veličkin, Marcinko, Ponikarovskij – Pereskokov, J. Alševskij, Fleury.
    bahis siteleri