Boston – St. Louis 2:4 (kon.) | Toronto – Carolina 1:2 (kon.) | Florida – Philadelphia 1:3 (kon.)
Montreal – Ottawa 3:4 (kon.) | Anaheim – NY Islanders 2:3 (4:5 po s.n.)
konec
Boston Bruins
2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
St. Louis Blues
Středa 23.11.2016, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Dvougólový Jori Lehreä měl dobrou náladu po celý duel.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u NHL zase někdy nashledanou. (03:55:50)
     
    Československá stopa v utkání:
    David Krejčí (BOS) 0+1, 2 střely, čas na ledě 18:24
    Dmitrij Jaškin (STL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:06
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jake Allen (STL) 38 zák., 2 góly, 95,1%
    2. David Backes (BOS) 1+0
    3. Jori Lehterä (STL) 2+0
     
    St. Louis díky obratu ve druhé třetině a skvělému výkonu Jakea Allena poráží Boston na jeho ledě 4:2!

    Boston se dokázal prosadit jako první, ve druhé přesilové hře utkání se prosadil David Backes, pro nějž to byla první trefa proti svému bývalému zaměstnavateli. Následovaly šance na obou stranách, skóre se ovšem již nezměnilo.

    Druhá třetina byla v režii hostujícího celku. Blues na začátku vyrovnali zásluhou šťastné teče Joriho Lehtery. Domácí celek si ovšem své vedení vzal zpět po brance v oslabení, to se prosadil Dominic Moore. St. Louis jsou ovšem tím celkem, jenž šel do kabin šťastněji. Robert Bortuzzo a Paul Stastny totiž využili své šance a poslali svoje mužstvo do vedení.

    Třetí třetina byla opatrná, ale i tak jsme viděli množství šancí. Hosty skvěle držel Jake Allen, jenž ve třetí části hry nepustil za svá záda ani jeden kotouč. Hosté poté rozhodli střelou do odkryté branky.

    Střely na branku: 41:28
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    V přerušené hře, při ofsajdu domácího celku, provokoval klasicky domácí útočník Brad Marchand. K ničemu velkému ovšem nedošlo.
     
    59:05
    Bruins opět hrál bez brankáře a hosté byli blízko k páté brance. Nakonec se ovšem jeden z hráčů nacházel v ofsajdové pozici.
    58:44 Jori LEHTERÄ - 2:4
     
    58:44
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A vzápětí přišla druhá branka JORIHO LEHTERY v tomto utkání. Finský útočník dostal kotouč do útoku, kde se následně střelou z levé strany dokázal prosadit. Je rozhodnuto! Asistence: David Perron a Patrik Berglund.
     
    58:29
    Ryan Spooner měl na hokejce vyrovnání, ale k tomu nedošlo. Domácí útočník zakončoval do poloodkryté branky, ale na poslední chvíli vytrčil své rameno Allen!
     
    58:12
    Další útok! Matt Beleskey pálil z pravého kruhu jen do lapačky Jakea Allena. Tuukka Rask následně spěchá na střídačku, domácí hrají v šesti.
     
    57:54
    Riley Nash od pravého mantinelu posílal kotouč do brankoviště, kde se ale ani jeden z hráčů odděných do černých dresů neprosadil.
     
    57:33
    Dvě a půl minuty před koncem se bude vhazovat před brankou Tuukky Raska. Ten musel hru přerušit poté, co na něj letěl další nahazovaný puk.
     
    56:46
    Hned ovšem následovala akce Bruins. Žlutočerným se povedlo vybojovat útočné pásmo. Konec utkání se blíží každou sekundou.
     
    56:33
    Přišla příležitost i na straně druhé. Pokus od modré čáry byl tečován a skončil na tyčce. Domácí celek měl aktuálně velkou porci štěstí.
     
    56:15
    David Krejčí se nyní dostal do brankoviště, kde se pokoušel překonat Jake Allena. Ten ale nepropustil třetí pokus za svá záda!
     
    55:36
    Boston se dostal pouze k vyhození přes celé hřiště. Puk se objevil u Allena, který rozehrává. Do konce třetiny zbývají čtyři minuty.
     
    55:19
    Blues stále drží hubené vedení. Jejich hra je ovšem klidná a snaží se být co nejdéle v útočném pásmu. To se jim aktuálně daří, Rask neměl s pokusem z levé strany problém.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 8. Backes (Krug, Krejčí), 29. D. Moore (Riley Nash) – 24. Lehterä (Parayko, Tarasenko), 34. Bortuzzo (Berglund, Parayko), 37. Stastny (Schwartz, Jakupov), 59. Lehterä (Perron, Berglund)


    Boston Bruins: T. Rask – Carlo, Chára, McQuaid, Krug, Liles, Morrow – Riley Nash, Bergeron, Marchand – Backes, Krejčí, Beleskey – Czarnik, Spooner, Kuraly – J. Hayes, D. Moore, Schaller.
    St. Louis Blues: Allen – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko, Bortuzzo – Perron, Stastny, Schwartz – Tarasenko, Lehterä, Fabbri – Jakupov, Berglund, Jaškin – Reaves, Brodziak, Upshall.

    Rozhodčí: Meier, Watson – Nowak, Knorr

    Diváci: 17 565
    bahis siteleri