Skotsko - Česko 10:5 (kon.) | Česko - Švýcarsko 8:7 (kon.)
konec
Skotsko - Česko

10:5

(1:0, 2:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:1, 3:0, 0:2, 3:0)

Středa 23.11.2016, 09:00Curling - ME žen
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (11:25:43)
     
    Konečné výsledky – 7. kolo:

    Dráha A: Skotsko – Česká republika 10:5 (v 9. endu)
    Dráha B: Švýcarsko – Švédsko 2:7 (v 8. endu)
    Dráha C: Norsko – Finsko 6:3
    Dráha D: Rusko – Itálie 5:3
    Dráha E: Dánsko – Německo 3:9 (v 8. endu)
     
    Skotsko si díky tomuto vítězství definitivně zajistilo účast v bojích o medaile, domácímu šampionátu vládne tým kolem skiperky Muirheadové zatím pevnou rukou. Česká republika si připsala na své konto svou třetí porážku, na druhou stranu nemusí smutnit, protože tabulka je pořád hodně napínavá a vyrovnaná. Účasti v semifinále se určitě nemusí vzdávat. Odpoledne čeká výběr Kubeškové důležitý mač se Švýcarskem.
     
    Utkání skončilo.
    snadné draw Skotek, připsaly si další tři body
     
    9. end
    A je rozhodnuto. Skotky tuhle dobře rozehranou část dotáhly do úspěšného konce, získaly poměrně snadnou trojku a připisují si na své konto sedmé vítězství v řadě. Utkání je tak předčasně ukončeno v devátém. Češky v některých pasážích nevypadaly špatně, sportovně však musejí uznat, že soupeř byl dnes lepším týmem.

    Skotsko – Česká republika 10:5 (v 9. endu)
     
    9. end
    Kubešková v třináctém tahu nepostavila zcela ideální guard, s tímhle by si měla Muirheadová poradit. Vypadá to, že Skotsko může uhrát až tři body.
     
    9. end
    S guardy Česka republika neuspěla, Sloanová oba dva, které postavila Plíšková a Baudyšová, vyrazila pryč. Pořád trčí dva skotské kameny na kruzích.
     
    9. end
    Skotky mají po šestém tahu dva kameny na kruzích, Češky žádné, neboť Adamsová zahrála double take-out. Tým kolem skiperky Kubeškové musí něco rychle vymyslet, aby měl ještě reálnou šanci uspět.
     
    9. end začal.
     
    8. end
    Muirheadová nakonec chybovala a Češky toho využily! Skotská skiperka se snažila vyrazit český kámen ze středu, místo toho však narazila o svůj, který stál na horní straně kruhů. Kubešková pak zařídila svému týmu snadnou dvojku. nebudou to mít Skotky vůbec jednoduché. Česká republika ještě žije.

    Skotsko – Česká republika 7:5 (po 8. endu)
     
    8. end
    Jakkoli se situace zdála být pro Českou republiku zajímavá, tak její radost pokazila Sloanová. Skvělým double take-outem vyřadila dva české kameny ze hry. A v tuhle chvíli nemá výběr skiperky Kubešková žádný na bodovaných pozicích.
     
    8. end
    Plíšková poslala ideální osmý kámen na kruhy a schovala ho za vlastní guard. Z téhle pozice by český výběr mohl těžit. Musí zkrátka bodovat alespoň za dva, tři body, aby se ještě vrátil do tohoto zápasu.
     
    8. end
    Výhodu posledního kamene má nyní Česká republika. Po čtyřech tazích Skotsko, konkrétně Grayová, zaútočilo a získalo dva kameny na kruzích, Svatoňová naopak postavila dva guardy dál od centreline, každý na opačnou stranu. Trěku zajímavé rozestavení.
     
    8. end začal.
    skotská trojka, Muirheadová vyrazila dva české kameny z kruhů
     
    7. end
    Asi nejlepší souboj skiperek, jaký jsme doteď mohli vidět. Vítězně z něho nakonec vyvázla Muirheadová, která zajistila svému týmu díky druhému doublu v řadě hned tři body. Takový stav je už pro Českou republiku opravdu kritický. Skotsko vede o čtyři body.

    Skotsko – Česká republika 7:3 (po 7. endu)
     
    7. end
    Kubešková za to vzala a vyrazila dva skotské kameny ze středu! Skvěle zahráno, parádní double. Na druhou stranu když to nyní Muirheadová zvládne, také ona si připíše double. Tohle bude možná rozhodující end. Buď Skotky získají třeba až čtyři body, nebo se Češky dotáhnou, možná i dostanou do vedení.
     
    7. end
    Sloanová nyní předvedla double take-out a také dostala svůj kámen na kruhy. Dva skotské jsou nyní ve středu, další dva pak na kruzích. Ale situace nevypadá až tak bezvýchodně. každopádně hrozba tří až čtyř bodů pro Skotsko tu zcela určitě je. Češky se také budou muset pokusit o vícerý take-out. A nebo nás překvapí jinou taktikou?

    Patrik Sandev

    Sestavy:
    Česká republika:

    Skip: Anna Kubešková
    Third: Alžběta Baudyšová
    Second: Tereza Plíšková
    Lead: Klára Svatoňová
    Alternate: Ezhen Kolchevskaia

    Skotsko:

    Skip: Eve Muirheadová
    Third: Anna Sloanová
    Second: Vicki Adamsová
    Lead: Lauren Grayová
    Alternate: Kelly Schaferová
    Program – 7. kolo:
    Dráha A: Skotsko – Česká republika
    Dráha B: Švýcarsko – Švédsko
    Dráha C: Norsko – Finsko
    Dráha D: Rusko – Itálie
    Dráha E: Dánsko – Německo