Skotsko - Česko 10:5 (kon.) | Česko - Švýcarsko 8:7 (kon.)
konec
Česko - Švýcarsko

8:7

(0:1, 0:0, 0:1, 1:0, 0:2, 2:0, 2:0, 2:0, 0:2, 0:1 - 1:0)

Středa 23.11.2016, 17:00 • Braehead Arena, Renfrewshire, Skotsko • Curling - ME žen
     
    K jistotě postupu musí český tým porazit v posledním kole Norsko. Zápas se hraje ve čtvrtek v 10 hodin a samozřejmě vám ho zprostředkujeme. Tak držte palce. (20:13:52)
     
    Tabulka základní skupiny před posledním kolem

    1. SCO 8-0
    2. SWE 7-1
    3. RUS 6-2
    4. CZE 5-3
    5. DEN 4-4
    5. GER 4-4
    7. SUI 3-5
    8. FIN 1-7
    8. ITA 1-7
    8. NOR 1-7
     
    Kompletní výsledky 8. kola

    Finsko – Švédsko 2:11 (po 6. endu)
    Německo – Rusko 4:6
    Česko – Švýcarsko 8:7 (po extra endu)
    Dánsko – Skotsko 3:7 (po 9. endu)
    Norsko – Itálie 5:7
     
    To byly nervy! V polovině zápasu to vypadalo s českými akciemi bledě, v závěru devátého endu naopak velmi slibně, ale nakonec musel o všem rozhodnout až poslední kámen extra endu z ruky Anny Kubeškové, která udržela nervy na uzdě a zařídila velmi důležité vítězství pro český tým!
     
    Utkání skončilo.
     
    EE
    Je to tam, Anna Kubešková to dokázala! Zasáhla švýcarský kámen u středu, poslala ho mimo kruhy a vlastním kamenem zůstala v nejlepší pozici! Češky vítězí 8:7 v extra endu a mají blizoučko do play off, což se jim ještě nikdy nepovedlo!
     
    EE
    Feltscherová dokázala vyrazit český kámen, který Kubešková u středu nechala. Udrží Češka nervy na uzdě? Úspěšný hod vzhledem k ostatním dnešním výsledkům posílá český tým jen krůček od play off!
     
    EE
    Fantastický hod Kubeškové, která zrušila kompletní skupinu 4 kamenů u středu!
     
    EE
    To je nepříjemné. Feltscherová hodila kámen těsně před střed. Je možné, že chtěla zkusit freeze ke svému kameni v chumlu a nedojel úplně na místo.
     
    EE
    Schoriová znovu postavla centrální guard, který ale Baudyšová ihned odstranila.
     
    EE
    Plíšková svým druhým hodem odstranila guard. Schoriová poté hodila kámen do pravé přední části kruhů jako pojistku, kdyby hromada od středu zmizela, ale Baudyšová ho ihned vyrazila a sama navícc zarolovala do opačného místa v kruzích.
     
    EE
    V extra endu zůstává výhoda posledního kamene na české straně. A začíná se ostře. Urechová postavila centrální guard, aby se vzápětí začaly štosovat kameny poblíž středu. Po sedmi hodech jsou u středu dva české a jeden švýcarský kámen. Který boduje, to je těžké odhadnout.
     
    10
    Ochrana středového kamene oběma hody Feltsherové se ukázala jako rozhodující moment desátého endu, jelikož Kubečková si s tím neuměla poradit! Švýcarky bodem při české výhodě vyrovnávají na 7:7, což ještě po 14. kamenu 9. endu vypadalo nereálně! Jde se do extra endu!
     
    10
    A ta chrání kámen v kruzích guardem.
     
    10
    Ale to není dobré, to vůbec není dobré. Schoriová hodila výborně ke středu do zákrytu za český kámen v kruzích. Baudyšová onen český kámen vyrazila, takže cesta ke švýcarskému kameni je volná, ale hraje Feltscherová.
     
    10
    Stejná situace je i po dalších dvou hodech. Zbývá posledních 6 kamenů v tomto endu. V kruzích je jediný kámen a ten je český.
     
    10
    Kaufmannová chtěla hodit freeze ke svému kameni ve středu, ale neudělala o ideálně a zůstala mezi kameny mezírka. Toho dokonale využila Plíšková, která vyrazila oba švýcarské kameny a vlastním navíc zůstala v kruzích.
     
    10
    Kaufmannová toho ihned využívá a posílá kámen do přední části středu. Výborný hod. Plíšková reaguje odstraněním centrálního guardu.
     
    10
    Chyba Svatoňové, která netrefila nic. Její kámen jen projel dráhu až na konec.

    Libor Štěpán