Carolina – Florida 3:2 (kon.) | NY Rangers – Ottawa 0:2 (kon.) | Philadelphia – Calgary 5:3 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
5:3 (1:1, 3:0, 1:2)
Calgary Flames
Pondělí 28.11.2016, 01:30 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:10 Alex CHIASSON - 5:3
     
    58:10
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Teď jsem se ale ošklivě zmýlil. Calgary Flames zvrátili má slova a nechtěli jen tak dohrát zbytek základní hrací doby, místo toho přidávají třetí zásah za záda Stolarze. Puk do sítě propasoval ALEX CHIASSON, jemuž povedeně asistoval Dougie Hamilton. Tato trefa kanadskému klubu pravděpodobně nepomůže, ale uvidíme, třeba se ještě Plameny pokusí o překvapení. Asistence: Dougie Hamilton, T. J. Brodie.
    49:55 Roman LJUBIMOV - 5:2
     
    49:55
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Moc dlouho to nebylo o dvě branky, domácí celek má zpátky vedení o tři zásahy a zasloužil se o to ROMAN LJUBIMOV, který kromě jedné asistence ze druhé třetiny přidává i přesnou trefu za záda brankáře Calgary Flames. Obránci kanadského mančaftu nezvládli situaci kolem svého zařízení, nechali Ljubimova volného a bojovník Letců pak ze vzduchu uklidil neposedně poskakující kotouč do sítě. Flyers tak mají utkání zpátky pod kontrolou. Asistence: Michael Del Zotto, Chris VandeVelde.
    48:05 Matthew TKACHUK - 4:2
     
    48:05
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen je tu ještě šance pro Plameny s výsledkem něco udělat, i když času už hostům tolik nezbývá a stále ještě ztrácejí dva přesné zásahy na vyrovnání. Calgary využilo přesilovou hru, původně hodně váhavou. Pak ale z dálky zamířilo nahození před zařízení Flyers, kde stál připravený tečovat kotouč MATTHEW TKACHUK, jenž nezaváhal a nedal brankáři Stolarzovi příležitost k lepšímu zákroku. Teď bude samozřejmě pro Letce důležité, aby nedělali další chyby, pokud chtějí zápas v klidu dohrát. Co dál předvedou hosté? Asistence: Dougie Hamilton, Mark Giordano.
    27:44 Wayne SIMMONDS - 4:1
     
    27:44
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Pensylvánský klub si otevřel na začátku druhé třetiny střelnici, skóruje během necelých osmi minut už potřetí a vede tím pádem o tři zásahy, obrana Calgary Flames zase nebyla na svém místě. Do samostatného úniku na branku se totiž dostal domácí útočník WAYNE SIMMONDS, jenž neváhal ani trošičku a kličkou poslal čtvrtý kotouč za gólmana v dresu Plamenů. Nahrávkou jej pobídl Cousins, Simmonds potom už neměl tak složitou pozici. Uvidíme, jak budou Plameny reagovat. Asistence: Nick Cousins.
    27:20 Chris VANDEVELDE - 3:1
     
    27:20
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Netrvalo to dlouho a domácí celek vede už o dvě branky, znovu si Flyers celou situaci poctivě odpracovali a po zásluze se dočkali třetího zásahu v tomto střetnutí. Střela na branku, která byla spíše nahozením, z hokejky Ljubimova ještě škrtla hůl CHRISE VANDEVELDEHO, jenž protečoval touš za záda Chada Johnsona a hala opět jásá, teď to budou mít hráči Calgary Flames hodně těžké s dotahováním výsledku. Asistence: Roman Ljubimov.
    20:52 Jakub VORÁČEK - 2:1
     
    20:52
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tohle je zatím zápas českého forvarda JAKUBA VORÁČKA! Poté, co se odchovanec kladenského hokeje v první třetině dostal do luxusní pozice, ze které nahrával na gól, nyní dokonce sám střílí druhou trefu Philadelphie Flyers a posílá pensylvánský klub dnes poprvé do vedení. Voráček neměl moc dobrou pozici na střelu, nabral puk na hůl na pravé straně a o hokejku protihráče se pryž odrazila za záda Chada Johnsona. Trošku smolný moment pro Plameny, ale na to se v hokeji nehraje, domácí mají vedení na své straně. Letci navíc využili přesilovou hru. Asistence: Claude Giroux, Wayne Simmonds.
    17:42 Michael RAFFL - 1:1
     
    17:42
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí fanoušci teď děkují českému útočníkovi Jakubu Voráčkovi, který celou tuto akci založil a vymyslel, jeho spoluhráč MICHAEL RAFFL pak pouze udeřil do kotouče z prostoru před brankovištěm a vyrovnal. Voráček zavezl kotouč za branku Johnsona, obtočil se kolem ní a pak už našel jen volného Raffla, jenž bez problému překonal hostujícího gólmana, doposud bezchybného. Toto může být důležitý moment pro další vývoj utkání a ještě jednou pochvalme Voráčkovu práci, bez níž by k tomuto střeleckému počinu Philadelphie jen hodně těžko došlo. Asistence: Jakub Voráček, Adrew MacDonald.
    07:42 TJ BRODIE - 0:1
     
    07:42
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Jenže pozor, máme tu první branku zápasu a trošku překvapivě to není z hokejek hráčů Philadelphie Flyers, přestože domácí borci hrají přesilovou hru a vytvořili si dostatečný počet šancí. Pak ale muži v oranžových trikotech nechali prchnout během vlastní početní výhody hráče jménem T. J. BRODIE, ten si poradil se Stolarzem a povedenou kličkou do bekhendu jej překonal. Brodie dal první gól v sezóně a posílá svůj celek na východě nečekaně do vedení, teď se budou Flyers muset snažit o co nejrychlejší odpověď. Asistence: Mikael Backlund, Sam Bennett.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 18. Raffl (Voráček, MacDonald), 21. Voráček (Giroux, Simmonds), 28. VandeVelde (Ljubimov), 28. Simmonds (Cousins), 50. Ljubimov (Del Zotto, VandeVelde) – 8. Brodie (Backlund, S. Bennett), 49. Tkachuk (D. Hamilton, Giordano), 59. Chiasson (D. Hamilton, Brodie)


    Philadelphia Flyers: Stolarz (S. Mason) – MacDonald, Gostisbehere, Provorov, Streit, Del Zotto, Gudas – Raffl, Giroux, Voráček – Konecny, Cousins, Simmonds – VandeVelde, B. Schenn, Ljubimov – Weise, Bellemare, Read.
    Calgary Flames: Ch. Johnson (Elliott) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, D. Wideman, Kulak, Engelland – Tkachuk, Backlund, Frolík – Versteeg, Monahan, Brouwer – S. Bennett, Stajan, Chiasson – Ferland, F. Hamilton, Hathaway.

    Rozhodčí: O'Rourke, Nicholson – Cormier, Gibbons

    Diváci: 19 408
    bahis siteleri