Ufa – Tomsk 1:0 (kon.) | Perm – Orenburg 3:0 (kon.) | FK Krasnodar – Samara 1:1 (kon.)
Arsenal Tula – Machačkala 1:0 (kon.) | Spartak – Kazaň 2:1 (kon.)
konec
FK Spartak Moskva
2:1 (1:1)
FC Rubin Kazaň
Pondělí 05.12.2016, 17:35 • Stadion Lokomotiv, Moskva. Kapacita: 30,075 diváků. • Ruská Premier Liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
    90+4. Yann M'Vila (RKZ)
     
    90+4
    Gólman Rebrov nadává na své spoluhráčem a právem! Ti totiž dovolili vystřelit M'Vilovi a jeho prudká rána zpoza vápna rozhodně měla gólové parametry. Balon mířil do horní části branky a Rebrov měl co dělat, aby ho konečky prstů vyškrábl nad břevno.
     
    90+1
    Tak tohle bylo opravdu těsné! Blízko vyrovnání byl Samuel, k němuž se odrazil míč po předchozím rohovém kopu a jeho křižná rána z pravého rohu vápna jen o několik centimetrů minula vzdálenější tyč. Fanoušci domácího klubu si nyní museli oddechnout z plných plic.
     
    83
    Naposledy střídá také FC Rubin Kazaň: dohrál Moritz Bauer a své fotbalové dovednosti přijde předvést Marko Děvič.
     
    82
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Ivelin Popov a místo něj si zahraje Arťom Timofejev.
     
    81
    Obliba hlavního rozhodčího v rozdávání karet stále nekončí. Tentokrát si žlutě zbarvený kartonek bude moci důkladně prodlédnout Ivelin Popov (FK Spartak Moskva).
     
    80
    Tak to vypadá, že s kartami se ve druhém poločase roztrhl pytel. Další z nich vidí Fernando (FK Spartak Moskva), jenž v souboji o balon kopačkou bolestivě zasáhl Jonathase.
    76. Červená karta po 2. žluté
     
    76
    Poměr sil na hřišti se čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem vyrovná. Quincy Promes (FK Spartak Moskva) ztratil balon uvnitř pokutového území a při pokusu vybojovat ho zpět přišlápl M'Vilův nárt. Trest? Druhá žlutá karta znamenající vyloučení.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Jonathas (FC Rubin Kazaň).
    74. Denis GLUŠAKOV - 2:1
     
    74
    Spartak právě vstřelil branku!
    Domácí tým využívá přesilovou hru velmi rychle a otáčí vývoj utkání ve svůj prospěch! Po sérii neúspěšných rohových kopů se zpoza pokutového území opřel do míče DENIS GLUŠAKOV a s přispěním lehké teče obránce poslal balon za záda zkoprnělého Ryžikova.
     
    73
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Magomed Ozdojev, přichází Vitalij Ustinov.
     
    71
    Ojojoj, tohle je pro Rubin velmi nepříjemné, protože hostující tým bude závěrečnou dvacetiminutovku dohrávat v oslabení. Elmir Nabiullin (FC Rubin Kazaň) si u postranní čáry vyšlápl na Zobnina a ač nerad, musí se po druhé žluté kartě předčasně odebrat do sprch.
     
    69
    Po nevydařeném kopu od rohového praporku musel Roman Zobnin (FK Spartak Moskva) zatáhnout za záchrannou brzdu a za podražení byl napomenut karetně.
     
    65
    Mijo Caktaš (FC Rubin Kazaň) zezadu objal Popova jako svou přítelkyni a pro toto gesto neměl pochopení hlavní arbitr, který ze své kapsičky okamžitě vytáhl žlutý kartonek. Jako by říkal: "Takové věci se na hřišti dít nebudou".
     
    64
    Střídání proběhlo také v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odešel Rubén Rochina a jeho místo zaujal Samuel.
     
    63
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: vzápětí odchází z hrací plochy také Serdar Tasci a na jeho místo nastupuje Maurício.
     
    61
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: po hodině hry odstupuje z utkání Alexandr Zujev, nahradí ho Lorenzo Melgarejo.
    60. Ilja Kutěpov (SPM)
     
    60
    Zobnin byl v pravé části pokutového území v souladu s pravidly odzbrojen od míče a Spartak získal výhodu rohového kopu. Promes odeslal balon na hlau obránce Kutěpova a ten pokusem k pravé tyči donutil kazaňského gólmana k obtížnému zákroku.
    48. Quincy Promes (SPM)
     
    48
    Druhý poločas začal šancí Spartaku! Po pravém křídle se rozeběhl Ješčenko a načechraným centrem oslovil Promese, jehož hlavičkový pokus zaplul těsně vedle levé tyče. Ryžikov se při skoku ke své brankové konstrukci hodně strachoval, aby podruhé nekapituloval.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Quincy Promes (FK Spartak Moskva).
    43. Quincy PROMES - 1:1
     
    43
    Spartak právě vstřelil branku!
    K obrovské radosti svých příznivců domácí celek vyrovnává gólem do šatny! Po nabídce do pokutového území QUINCY PROMES mezi obránci vydoloval míč a ten poslal do levého horního rohu branky. Bezmocný Ryžikov se po jeho prudké ráně stačil pouze ohlédnout a pak už mu nezbylo nic jiného, než se smutným výrazem ve tváři vylovit kulatý předmět ze sítě.
    40. Quincy Promes (SPM)
     
    40
    Prakticky vzápětí mohlo být vyrovnáno! Zobnin našel adresáta v podobě Promese a ten se zjevil přímo před zraky Ryžikova, který legionáře ve službách Spartaku výtečně vychytal.
    38. JONATHAS - 0:1
     
    38
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Rubén Rochina vystřelil z hranice vápna a jeho pokus Taşçı srazil na roh. Rochina se pak postavil k rohovému praporku a od něj vyslal centr do předbrankového prostoru, kam si naběhl JONATHAS a razantní střelou pod břevno nedal Rebrovi sebemenší šanci.
     
    6
    Elmir Nabiullin (FC Rubin Kazaň) vlétl do souboje s Popovem jako utržený ze řetězu a stal se prvním hráčem potrestaným žlutou kartou.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 43. Promes (I. Popov), 74. Glušakov – 38. Jonathas (Rochina)

    Karty:   45. Promes (SPM), 69. Zobnin (SPM), 80. Fernando (SPM), 81. I. Popov (SPM) – 6. Nabiullin (RKZ), 65. Caktaš (RKZ), 74. Jonathas (RKZ)   76. Promes (SPM) – 71. Nabiullin (RKZ)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:7.
    FK Spartak Moskva: Rebrov – Ješčenko, Kutěpov, Tasci (63. Maurício), Makejev – Glušakov (C), Fernando – Promes, Zobnin, Zujev (61. Melgarejo) – I. Popov (82. Timofejev).
    Náhradníci: Pesjakov – Ananidze, Davydov, Maurício, Kutin, Melgarejo, Pucko, Timofejev.

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov (C) – Bauer (83. Děvič), Burlak, Zambrano, Nabiullin – Caktaš, M'Vila – Rochina (64. Samuel), Ozdojev (73. Ustinov), Žemaletdinov – Jonathas.
    Náhradníci: Akmurzin, Jurij Nestěrenko – Achmetov, Bergström, Samuel, Děvič, Biljaletdinov, Lestienne, S. Kvěrkvelija, Ustinov, Machatadze.

    Rozhodčí: Vilkov – Nazarov, Žvakin
    bahis siteleri