Boston – Florida 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Ottawa 8:5 (kon.) | Washington – Buffalo 3:2 (po pr.)
Columbus – Arizona 4:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Arizona Coyotes
Úterý 06.12.2016, 01:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Příjemnou noc přeji všem příznivcům toho nejlepšího hokeje. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z utkání kanadskoamerické NHL, ve kterém Columbus Blue Jackets na vlastním ledě přivítají trápící se Arizonu Coyotes. Tak si to nenechte ujít!
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    Svěřenci známého bouřliváka Johna Tortorelly nepřestávají udivovat celou NHL. V natřískané Metropolitní divizi jsou třetí a v ligové tabulce jim patří skvělé páté místo. Kdo by to byl čekal od týmu, který se loni pohyboval u samotného dna? Z posledních jedenácti zápasů prohrál Columbus pouze jednou v základní hrací době a zdálo se, že v minulém zápase právě na ledě Arizony Jackets přidají druhou porážku v tomto období, Wennberg ale těsně před koncem poslal zápas do prodloužení a Modrokabátníci nakonec zvítězili po nájezdech.

    Nejproduktivnější hráči:
    Nick Foligno, 21 bodů (9+12)
    Cam Atkinson, 21 bodů (8+13)
    Alexander Wennberg, 21 bodů (6+15)
     
    ARIZONA COYOTES

    Rovněž výrazně omlazený kádr Kojotů zatím nepodává příliš přesvědčivé výkony a spolu s Coloradem se pohybuje na dně Západní konference. Z posledních deseti zápasů se Yotes radovali z výhry pouze třikrát a trápí se především v koncovce, méně nastřílených gólů už mají na svém kontě jen Buffalo a Colorado. Překvapí družina Davea Tippetta na ledě favorizovaných Blue Jackets?

    Nejproduktivnější hráči:
    Radim Vrbata, 17 bodů (8+9)
    Max Domi, 15 bodů (4+11)
    Oliver Ekman-Larsson, 12 bodů (5+7)
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Hartnell, W. Karlsson, J. Anderson – Calvert, Sedlák, Gagner.

    Arizona Coyotes: Domingue (M. Smith) – Ekman-Larsson (A), C. Murphy, Goligoski, Michael Stone, Chychrun, Schenn – Rieder, Hanzal (A), Vrbata – Domi, Dvorak, Doan (C) – Perlini, Martinook, J. McGinn – Crouse, Gaudet, White.

    Rozhodčí: McCauley, Meier – Pancich, Amell.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Yotes hned v úvodu uvízli v postavení mimo hru, vhazovat se tak bude poblíž trestných lavic.
     
    00:43
    Jack Johnson se ujal odraženého kotouče a od modré vystřelil, Domingueův beton byl ale ve správný čas na správném místě.
     
    01:05
    Jackets už stihli prostřídat všechny lajny, na ledové ploše je momentálně Sedlákova čtvrtá řada. To se často nevidí.
     
    01:49
    Gagner zavezl puk do útočné třetiny, tam se ho ale ujal Luke Schenn a arizonští hokejisté už zakládají protiakci.
     
    02:26
    Ta sice neměla dlouhého trvání, nicméně po Nutivaarově nepovedeném nahození do útočného pásma se kotouče ujali opět svěřenci kouče Tippetta.
     
    03:08
    V úvodu se hraje ve velmi svižném tempu a hra se stěhuje ze strany na stranu, oba brankáři mají na svém kontě zatím jediný zákrok.
     
    03:44
    Michael Stone to zkusil od modré, Bobrovskij byl ale na svém místě a domácí poté v rohu kluziště vybojovali kotouč znovu pro sebe.
     
    04:17
    Karlssonovo bekhendové nahození do předbrankového prostoru skončilo na holi Goligoskiho, poté to ještě od modré zkusil Ryan Murray, ale jeho pokus postrádal přesnost.
     
    05:26
    Hra je po dlouhatánské době přerušena, napříliš povedená rozehrávka Jacka Johnsona totiž doletěla až na zakázané uvolnění.
     
    05:39
    Krátce po buly se k dorážce Ekman-Larssonova nahození dostal Tobias Rieder, Bobrovskij si ale poradil a dotírajícího Hanzala už k puku nepustil.
     
    06:21
    Seth Jones vycítil, že jeho spoluhráči už potřebují vystřídat, a tak udělal ještě jeden oblouček do vlastního pásma.
     
    06:35
    Následný pokus Saada z ostrého úhlu úspěch neslavil, načež byla hra přerušena a před námi je první komerční přestávka.
     
    06:50
    Brandon Saad jednoduchým nahozením od modré vybojoval buly v útočném pásmu, Louis Domingue neriskoval a pro jistotu přerušil hru.
     
    07:43
    Riederovo nahození do útočného pásma se stalo snadnou kořistí Atkinsona, hra se neustále přelévá ze strany na stranu – na první šanci ovšem stále čekáme.
     
    08:23
    Brandon Dubinsky (CBJ) zapomnel svou hůl v souboji s Riederem, za což vyfasoval dvouminutový trest za hákování. Yotes si zahrají přesilovku.
     
    08:41
    Calvert s Karlssonem se ve vlastním oslabení vydali do rychlé protiakce a druhý jmenovaný neměl daleko k tomu, aby z předbrankového prostoru dorazil nahození Matta Calverta do sítě!
     
    09:22
    Domácí se opět osvobozují, to už je polovina Dubinskyho trestu minulostí.
     
    09:28
    Arizona právě vstřelila branku!
    Hosté ale přesilovku krátce na to využívají a jdou do vedení! Goligoski našel povedenou přihrávkou od pravého mantinelu v mezikruží TOBIASE RIEDERA a německý reprezentant tváří v tvář před Bobrovským nazaváhal! Asistence: Alex Goligoski, Oliver Ekman-Larsson.
    09:28 Tobias RIEDER - 0:1
     
    10:20
    Nepovedená rozehrávka Yotes skončila na zakázaném uvolnění, hra se tak promptně vrátí zpět před Dominguea.
     
    10:49
    Po Murrayho projektilu od modré to na tribunách jen zahučelo, kotouč totiž orazítkoval pouze plexisklo a Yotes poté dostali kotouč do bezpečí.
     
    11:13
    Blue Jackets mají k dispozici ponechanou výhodu.
     
    11:24
    Jackets si po komerční přestávce zahrají přesilovku, Crouse (ARI) půjde pykat na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    11:39
    Columbus právě vstřelil branku!
    Rovněž Jackets početní výhodu využívají, máme vyrovnáno! Wennbergovo nahození dokázal tečovat SAM GAGNER a Domingue sice kotouč dokázal zastavit, od jeho brusle se ale puk následně odrazil až do sítě! Asistence: Alexander Wennberg, Cam Atkinson.
    11:39 Sam GAGNER - 1:1
     
    11:53
    Martin Hanzal (ARI) navíc vzápětí zahákoval Dubinskyho, Arizona tak půjde opět do tří.
     
    12:47
    Modrokabátníci málem otočili stav zápasu ve svůj prospěch, jeden ze zadáků Coyotes ale zachránil dezorientovaného Dominguea skvělým obranným zákrokem na brankové čáře!
     
    13:36
    Hanzalův trest už je téměř u konce a díky nahození Tobiase Riedera svěřenci Davea Tippetta navíc vybojovali buly v útočném pásmu.
     
    14:31
    Sergej Bobrovskij pro jistotu přerušuje hru, do Nationwide Areny se vrátíme po krátké komerční přestávce.
     
    15:26
    Brandon Dubinsky vybojoval další buly v útočném pásmu, nicméně hráči v bílých dresech po něm dokázali dostat kotouč do bezpečí.
     
    16:13
    Po trmě-vrměve středním pásmu puk vyletěl na arizonskou střídačku, po dlouhé době je hra přerušena a vhazovat se bude v útočném pásmu Jackets.
     
    16:41
    Seth Jones prokázal obrovský přehled, vykličkoval se z nezáviděníhodné situace ve vlastní třetině a Tortorellova parta už míří opět do útoku.
     
    17:29
    V úvodu utkání měli Coyotes mírnou střeleckou převahu, v tuto chvíli ale Columbus vede na střely už 10:6.
     
    17:58
    V nejlepší lize světa debutující Brendan Perlini zavezl puk do útočného pásma, tam o něj ale přišel a Ryan Murray už zakládá protiútok Columbusu.
     
    18:25
    Josh Anderson a Jordan Martinook se dostali do skrumáže poblíž domácí střídačky po Andersonově hitu na Murphyho, načež se na ledě strhla hromadná strkanice!
     
    18:25
    V té se nejaktivněji angažovali Scott Hartnell (CBJ) a Ryan White (ARI), oba dva vyfasovali dvouminutové tresty za hrubost.
     
    19:04
    Po Vrbatově nahození do útočné třetiny se kotouče ujal Jones a oba týmy střídají, před námi už je poslední minuta první třetiny.
     
    19:28
    Jack Johnson se vydal na útočný výlet a domácí zadák se prokličkoval až před Dominguea, zakončit se mu ale už nepodařilo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí. K vidění byl svižný a atraktivní hokej, hra se stěhovala ze strany na stranu a oba týmy si vytvořily pár střeleckých příležitostí. Yotes se ujali zásluhou Riedera vedení v přesilovce, domácí ale rychle odpověděli rovněž v početní výhodě. Co nabídne druhá třetina? To začneme zjišťovat ve 2:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:56
    Zach Werenski pod tlakem nedokázal vyhodit puk do bezpečí, Oliver Ekman-Larsson ale kotouč následně ztratil na útočné modré.
     
    21:19
    Následně se do bleskového protiútoku vydal Brandon Saad, který ale tváří v tvář Dominguemu neuspěl!
     
    22:04
    Boone Jenner přenechal na levém kruhu puk Karlssonovi a švédský útočník bez váhání vypálil, Domingue ale byl i tentokrát připraven.
     
    22:52
    Řízek Ryan White zkusil štěstí z mezikruží, jeho střela ale zamířila přímo do Bobrovského betonů. Tlak Yotes ale ještě pokračuje.
     
    23:03
    To už neplatí, strážce columbuské svatyně přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    23:56
    Rieder (ARI) v útočném pásmu naprosto zbytečně dohrál Jacka Johnsona – dvě minuty, vražení na hrazení.
     
    24:19
    Brankář Louis Domingue se odvážil vyhodit kotouč přes všechny čáry, což se mu nakonec podařilo!
     
    25:09
    Columbus právě vstřelil branku!
    Svěřenci Johna Tortorelly využívají další přesilovku! Werenski zavezl puk do útočného pásma a na modré čáře ho přenechal Gagnerovi, jehož následný parádní pas do předbrankového prostoru prodloužil Atkinson na hůl NICKA FOLIGNA a domácí kapitán se nemýlil! Asistence: Cam Atkinson, Sam Gagner.
    25:09 Nick FOLIGNO - 2:1
     
    26:12
    Coyotes vyhodili puk na zakázané uvolnění, hra se tak znovu vrátí do útočného pásma Columbuských.
     
    26:55
    Jamie McGinn nahodil puk do útočného pásma, ale tam už se Kojoti k souvislé kombinaci nedostali.
     
    27:15
    Hra se začíná kouskovat, nyní se zakázaným uvolněním provinili pro změnu Jackets a před námi je komerční přestávka.
     
    27:59
    Nutivaara vybojoval puk za Bobrovského brankou, rozehrát se mu ale posléze nepodařilo, a hra tak i nadále pokračuje v útočném pásmu Coyotes.
     
    28:52
    Ze strkanice v rohu kluziště nakonec vyšli vítězně hosté a ke střele od modré se následně dostal Connor Murphy, Bobrovskij byl ale připraven.
     
    29:48
    Polovina základní hrací doby je za námi a po vedoucí brance Blue Jackets se hra uklidnila, na hřišti se v těchto chvílích nic převratného neděje.
     
    30:45
    Saadovo nahození z rohu se pokusil dorážet Nick Foligno, nicméně Oliver Ekman-Larsson se před vlastním brankářem zorientoval čas a dostal puk do bezpečí.
     
    31:32
    Svěřenci Johna Tortorelly se usadili v útočném pásmu. Hartnell neměl komu přihrát, a tak nahodil puk před branku, tam byl ale znovu Ekman-Larsson.
     
    32:11
    Nyní už byl Scott Hartnell v mnohem lepší střelecké pozici, jeho střela ale byla zblokována.
     
    32:18
    Hanzal (ARI) usedne podruhé v utkání na trestnou lavici, tentokrát za nedovolené bránění.
     
    33:04
    Zach Werenski měl na hokejce třetí gól Columbusu, jeho rána od modré ale orazítkovala pravou tyč arizonské svatyně!
     
    33:32
    Atkinsonův pokus z levého kruhu byl zblokován a pouštní psi se následně dokázali osvobodit, oba týmy nyní střídají.
     
    34:15
    Saad nahodil kotouč před Dominguea, kde se nejrychleji zorientoval Boone Jenner, jehož následná teč ale nakonec nezamířila mezi tři tyče.
     
    35:08
    V plném počtu hrající Kojoti se nadále pouze brání, ve druhé třetině jsou Blue Jackets stále o něco aktivnějším týmem.
     
    35:53
    Nahození Ekmana-Larssona i Stonea Bobrovského neohrozila a Matt Calvert posléze vytlačil hosty až do jejich vlastní třetiny ledu.
     
    36:28
    Domácí trochu zaspali při střídání a využít toho mohl Martinook, který ale neměl dostatečnou rychlost a na druhou stranu už míří český centr Lukáš Sedlák.
     
    37:17
    Už dlouho se hraje bez přerušení, Johnson s Werenskim nyní rychle rozehtáli puk na rozjetého Foligna a Jackets znovu míří vpřed.
     
    37:52
    Connor Murphy nedokázal propasírovat touš do útočné třetiny, to se ale následně nepodařilo ani domácím. Střední pásmo je hodně zahuštěné a velmi těžko se přes něj oběma celkům dostává.
     
    38:36
    Jack Johnson se zmocnil puku v mezikruží a tvrdě vypálil, Louis Domingue to ale zvládl a poradil si i s následnou dorážkou Hartnella.
     
    39:24
    V samotné závěru druhé třetiny se na ledě mnoho zajímavého neděje, zdá se, že do kabin se půjde za stavu 2:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    A tak tomu skutečně je. Columbuští hokejisté v prostřední dvacetiminutovce dokonali obrat svým druhým dnešním přesilovkovým gólem, o který se postaral kapitán Foligno. Arizonští hrají s rozjetými Blue Jackets vyrovnané utkání, v koncovce se ale stále trápí. Změní se to ve třetí třetině? To začneme zjišťovat ve 2:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Atkinsonovo nahození z ostrého úhlu se neujalo, druhá lajna Blue Jackets však následně dokázala vybojovat buly v útočném pásmu.
     
    41:23
    Josh Anderson se pokusil bekhendem přenechat puk Karlssonovi, jeho záměr ale obránci Coyotes vystihli a hosté už zakládají protiakci.
     
    42:06
    Svěřenci Johna Tortorelly už potřebovali vystřídat, a tak pouze vyhodili puk do útočného pásma. Yotes navíc kotouč následně vyhodili na icing.
     
    43:02
    Gaudetovo nahození bylo sraženo do rohu kluziště, kde Kojoti o puk následně přišli a na druhou stranu už míří nevysoký Atkinson.
     
    43:54
    Ve třetí třetině se pokračuje v nastoleném trendu, žádnou ofenzivní podívanou jako ve dva dny starém minulém vzájemném utkání nesledujeme.
     
    44:47
    I ve třetí třetině se hraje prakticky bez přerušení, nyní sudí po delší době hvízdli do píšťalky vinou Karlssonova ofsajdu.
     
    45:36
    Bobrovskij navzdory aktivnímu napadání ze strany Radima Vrbaty rozehrál kotouč na Werenskiho, jemuž se nakonec rozehrát přeci jen podařilo.
     
    46:32
    Obrozený Sam Gagner byl adresátem nečekané přihrávky zpoza arizonské svatyně, vystřelit se ale domácímu útočníkovi nepovedlo.
     
    47:07
    Nepovedená rozehrávka Yotes doletěla na zakázané uvolnění, David Savard byl u vystřeleného kotouče jako první.
     
    47:14
    Ihned po buly to zkusil Boone Jenner, Domingue si ale s jeho pokusem poradil, přerušil hru a následně byla ohlášena další komerční přestávka.
     
    47:56
    Po přerušení hry se do sebe pustili Lawson Crouse a Seth Jones, načež se ještě do menší strkanice dostali White a Anderson, sudí nakonec byli nuceni přerušit hru.
     
    47:56
    Jones (CBJ) i Crouse (ARI) vyfasovali dvouminutové tresty za hrubost, pokračovat se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    48:22
    Bobrovskij hokejkou srazil nahození z rohu kluziště za svou svatyni, dotírající debutant Perlini se tak ke střele vůbec nedostal.
     
    49:03
    Právě Brendan Perlini (ARI) poté v útočném pásmu zbytečně trefil vysokou holí do obličeje Jacka Johnsona – přesilovka pro Columbus.
     
    49:56
    Jones i Crouse už jsou zpět na ledové ploše, pokračovat tak bude klasická přesilovka Modrokabátníků.
     
    50:28
    Domácím zoufale chyběla střelba, a tak to na sebe vzal Ryan Murray, jehož pokus z levého kruhu ale postrádal přesnost.
     
    51:03
    Tuto početní výhodu Modrokabátníci sehráli poněkud profesorsky, Brendan Perlini už je zpět na hrací ploše.
     
    51:22
    Sam Gagner povedenou zadovkou oslovil zadáka Savarda,ten ale ze slušné pozice neuspěl.
     
    51:37
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ohijská parta udělala další důležitý krok k vítězství, po závaru před Dominguem Saad nezaváhal a nesobecky posunul puk na úplně volného SAMA GAGNERA, který vstřelil už svůj desátý gól v sezóně! Coyotes si poté vybrali trenérskou výzvu, gól Jackets ale platí. Asistence: Brandon Saad, Scott Hartnell.
    51:37 Sam GAGNER - 3:1
     
    51:56
    Před Louisem Dominguem vzápětí vznikl další menší závar, arizonský brankář si ale poradil a přerušil hru. Před námi je komerční přestávka.
     
    52:43
    Hartnell si nepřidělával problémy a pro jistotu vyhodil puk do bezpečí, byť jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    53:47
    V této fázi zápasu si Jackets kontrolují dvougólové vedení a svého soka k ničemu nepouštějí, Bobrovskij je v posledních minutách zcela bez práce.
     
    55:00
    Columbus právě vstřelil branku!
    No a zdá se, že je definitivně rozhodnuto! Mladý zadák ZACH WERENSKI u hrazení nevěděl, komu přihrát, a tak prostě kotouč nahodil na branku a puk Dominguemu nešťastně propadl až do sítě! Asistence: Sam Gagner.
    55:00 Zach WERENSKI - 4:1
     
    55:14
    Na útočný průzkum se vydal velezkušený Scott Hartnell, který jednoduchým nahozením vybojoval buly v útočném pásmu.
     
    56:02
    Tyler Gaudet se dostal do obklíčení hráčů v modrém a poté se puku zbavil, svěřenci Johna Tortorelly už zakládají další protiakci.
     
    56:48
    Je jasné, že Modrokabátníci už svůj tříbrankový náskok nepustí, Coyotes mají za 57 minut hry na kontě jen 17 střel a toto číslo v posledních minutách vůbec nezvyšují.
     
    57:35
    Markus Nutivaara to zkusil od modré a Domingue nic neviděl, hostující gólman měl štěstí, že finský zadák Jackets nemířil přesněji.
     
    57:53
    Sergej Bobrovskij přerušuje hru, dvě minuty před třetí sirénou se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    58:30
    Martin Hanzal (ARI) dnes už potřetí usedne na lavici hříšníků, český reprezentant na dnešní zápas v dobrém vzpomínat asi nebude.
     
    59:23
    Karlssonův pokus z pravého kruhu se neujal a Matt Calvert už se k dorážce nedostal, hosté se poté dokázali osvobodit.
     
    Konec zápasu.
     
    Columbus přidává deváté vítězství z posledních dvanácti zápasů! Blue Jackets sice po Riederově přesilovkové trefě rychle prohrávali, právě v početních výhodách ale svěřenci Johna Tortorelly převážili misky vah na svou stranu a ve třetí třetině potvrdili bodový zisk brankami Gagnera a Werenskiho. Hvězdou zápasu se stal zmiňovaný Sam Gagner, jenž nasbíral celkem čtyři kanadské body a to na ledě nestrávil ani dvanáct minut.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Sam Gagner (CBJ) 2+2
    2. Cam Atkinson (CBJ) 0+2
    3. Nick Foligno (CBJ) 1+0
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, +1, 1 střela, čas na ledě 7:53
    Martin Hanzal (ARI) 0+0, -1, 0 střel, čas na ledě 16:47
    Radim Vrbata (ARI) 0+0, -1, 0 střel, čas na ledě 13:59
     
    To je z mé strany pro tuto noc vše, přeji hezké úterý! (03:40:58)

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 12. Gagner (Wennberg, Atkinson), 26. N. Foligno (Atkinson, Gagner), 52. Gagner (Saad, Hartnell), 55. Werenski (Gagner) – 10. Rieder (Goligoski, Ekman-Larsson)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Hartnell, W. Karlsson, J. Anderson – Calvert, Sedlák, Gagner.
    Arizona Coyotes: Domingue (M. Smith) – Ekman-Larsson (A), C. Murphy, Goligoski, Michael Stone, Chychrun, Schenn – Rieder, Hanzal (A), Vrbata – Domi, Dvorak, Doan (C) – Perlini, Martinook, J. McGinn – Crouse, Gaudet, White.

    Rozhodčí: McCauley, Meier – Pancich, Amell

    Diváci: 11,091
    bahis siteleri