Detroit – Anaheim 6:4 (kon.) | Carolina – Buffalo 2:1 (2:0 po s.n.) | Toronto – Pittsburgh 2:1 (po pr.)
Ottawa – New Jersey 3:1 (kon.) | Washington – Montreal 1:2 (kon.) | St. Louis – Chicago 4:6 (kon.)
Nashville – NY Rangers 1:2 (0:2 po s.n.) | Edmonton – Tampa 3:2 (2:1 po s.n.) | Boston – Los Angeles 1:0 (kon.)
Winnipeg – Colorado 4:1 (kon.) | Vancouver – Columbus 3:4 (po pr.)
konec
Winnipeg Jets
4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Colorado Avalanche
Neděle 18.12.2016, 21:15 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje, obzvláště pak nejlepší ligy na světě, a sice NHL. Dnes je na programu další várka zápasů této soutěže a my budeme v příznivý čas sledovat utkání mezi týmy Winnipeg Jets a Colorado Avalanche.
     
    Winnipeg Jets

    Domácí hokejisté se v tabulce Západní konference nacházejí na devátém místě a na osmé Calgary Flames ztrácejí pouhé tři body. Postupové místo do play-off tak mají stále otevřené, základní část bude ještě hodně dlouhá, ale i tak by Jets měli sbírat co nejvíce bodů. Dosud si jich připsali jednatřicet. Naposledy se Tryskáči utkali s Jágrovými Pantery z Floridy a na svém ledě zvítězili 4:3 po nájezdech. Zastavili tak čtyřzápasovou sérii proher.

    Nejproduktivnější hráči Winnipegu Jets:

    Mark Scheifele28 (14+14)
    Patrik Laine26 (17+9)
    Nikolaj Ehlers24 (5+19)
     
    Colorado Avalanche

    To hosté z Colorada na tom jsou podstatně hůře. Ve stejné konferenci se nacházejí na posledním, tedy čtrnáctém místě a dosud nasbírali třiadvacet bodů. Nedávno inkasovali desetibrankový příděl od Montrealu a nedařilo se jim ani v posledních dvou utkáních, kdy padli nejprve s Philadelphií a naposledy pak s Floridou. Dnes je na ledě Winnipegu nečeká nic lehkého, přesto se pokusí získat nějaké body. Uvidíme, zda se to beznadějně posledním hostům podaří.

    Nejproduktivnější hráči Colorada Avalanche:

    Matt Duchene – 21 (12+9)
    Nathan MacKinnon – 21 (8+13)
    Mikko Rantanen (13 (4+9)
     
    Vzájemná utkání

    Letos se oba celky už potkaly dvakrát. Nejprve vyhrál Winnipeg těsně 1:0 a ve druhém vzájemném měření sil vyhrálo Colorado 3:2 po prodloužení. Navážou hosté na poslední výhru s Winnipegem a uloupí body na jeho ledě?
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Pavelec (WPG) – v současné době na farmě
    Marko Daňo (WPG)
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Byfuglien (A), Morrissey, Trouba, Enström, Postma, Chiarot – Wheeler (C), Scheifele (A), Ehlers – Laine, Little, Perreault – Stafford, Lowry, B. Tanev – Thorburn, Copp, Daňo.

    Colorado Avalanche: Pickard (S. Martin) – Barrie, Ťutin, Zadorov, Wiercioch, Gelinas, Beauchemin – R. Bourque, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Rantanen, Duchene (A), Grigorenko – Iginla, J. Mitchell, Comeau – McLeod, Söderberg, Martinsen.

    Rozhodčí: Morton, Meier – Gibbons, Driscoll.
     
    Právě dozněla americká hymna a nyní si vyslechneme domácí, tedy kanadskou hymnu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Nathan MacKinnon vyslal z pravé strany střelu na Hellebuycka, ale ten zasahovat nemusel. Pomohla mu jeho obrana, která posílá kotouč na opačnou stranu.
     
    01:20
    Do následné akce se dostali domácí a Scheifele poslal kotouč jen vedle hostující branky.
     
    02:06
    Po zakázaném uvolnění hostů se znovu vhazovalo v útočném pásmu Winnipegu a hned po něm pálil Ehlers, ale jeho projektil skončil v lapačce Pickarda.
     
    02:50
    Andrew Copp se snažil prosmýknout mezi obranou Colorada, to se mu ovšem nakonec nepodařilo a následně poté přichází o kotouč.
     
    03:22
    Pickard si připsal dobrý zákrok po tom, co na něho z pravé strany vyslal jedovatou střelu Blake Wheeler. Hosté jsou teď pod mírným tlakem Tryskáčů, kteří se snaží o vedoucí branku.
     
    03:55
    Mikko Rantanen operoval před brankou Winnipegu, hned poté dostal přihrávku na svoji hůl, ale kotouč mezi tři tyče neposlal.
     
    05:02
    Hosté se snažili před brankou Winnipegu něco vymyslet, ale pozorná obrana domácích je k ničemu nepustila. Po zisku kotouče tak míří Jets do dalšího útoku.
     
    05:43
    Marko Daňo zamíchal kotoučem před hostující svatyní, ale jeho střela pak skončila pouze na pozorné lapačce Pickarda.
     
    05:48
    Máme tu první vyloučení, a sice na obou stranách. Do bitky se zapojili Thorburn a McLeod. Oba kohouti už sedí na trestných lavicích a odpykávají si pětiminutové tresty.
     
    06:52
    Domácí hokejisté mají opět více ze hry a nyní zahrozili před Pickardem, který musel svým příložníkem likvidovat střelu mladíka Patrika Laineho.
     
    07:00
    Následuje první komerční přestávka.
     
    07:48
    Blake Comeau dostal přihrávku na levý kruh odkud vyslal prudkou střelu na Hellebuycka. Ten vytasil efektní semafor a jeho ránu tak dokázal zlikvidovat.
     
    08:21
    Marko Daňo dostává dvě minuty za vražení na hrazení a hosté si zahrají jako první přesilovou hru.
     
    08:56
    Hráči Winnipegu se zatím velmi dobře brání a zatím svého soupeře nepustili do vážnější akce. Colorado tak bude muset zakládat akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    09:34
    Winnipeg se znovu dostal k puku a vyhazuje ho až před brankáře Pickarda.
     
    10:12
    Landeskog dorážel střelu svého spoluhráče, nadvakrát se mu ale nepodařilo prostrčit kotouč za záda Hellebuycka. Ten si připisuje veledůležitý zákrok.
     
    10:21
    Marko Daňo skáče na ledovou plochu a Winnipeg je tedy v plném počtu.
     
    10:23
    Hosté z Colorada se marně snažili projít do útočného pásma. Trouba byl rychlejší a zachytil puk, který odskočil MacKinnonovi z čepele. Domácí tak míří znovu dopředu.
     
    11:42
    Winnipežští jsou znovu v útočném pásmu a na Pickarda letěla další prudká střela, kterou vyslal Mark Scheifele. Znovu se ale skóre nemění.
     
    12:27
    Mikko Rantanen zavezl kotouč do útočného pásma, kde si všiml najíždějícího Gabriela Landeskoga, ale druhý jmenovaný svou střelu poslal pouze vysoko nad.
     
    13:36
    A opět se hostům nepodařilo usadit se déle v pásmu Winnipegu a domácí hokejisté tak opět otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    14:08
    Na řadu přichází další komerční přestávka.
     
    14:18
    Za brankou vybojoval kotouč Mark Scheifele, ale hned o něj zase přišel díky McLeodovi, který mu puk sebral. Colorado to znovu zkusí před domácí brankou, už míří do další akce.
     
    15:10
    Bryan Little se dostal do samostatného úniku, ale svou táhlou střelou brankáře hostů nepřekonal. Ten si připsal důležitý zákrok a podržel tak svůj tým.
     
    16:23
    Hostující Gelinas dostává dvě minuty za sekání a Winnipeg si zahraje přesilovou hru.
     
    16:40
    Patrik Laine dostal přihrávku na levý kruh a svou následnou střelou pak orazítkoval břevno branky Colorada! Opět měli domácí velkou šanci, která ale brankou nekončí.
     
    17:31
    Následně pak se hosté osvobozují a vyhazují kotouč až před domácí branku. Mohou také konečně vystřídat svou unavenou čtveřici hráčů.
     
    17:55
    Po dalším vyhození kotouče hosty se domácí nedokázali dostat do útočného pásma a kotouč tak opět míří až před brankáře Hellebuycka. Hosté ukrojili další vteřiny svého oslabení.
     
    18:23
    Gelinas je na ledě a Colorado je tedy kompletní.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Tyson Barrie ještě střílel z pravého kruhu a Hellebuyck musel vyrážečkou poslat kotouč do bezpečí.
     
    19:45
    Kotouč je ve středním pásmu a vypadá to, že se už nic nestane. První třetina se tak už pouze dohrává.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina tohoto utkání je za námi. V ní jsme neviděli ani jednu branku, ale rozhodně k ní zejména domácí hokejisté neměli několikrát daleko. Zatím jsou však oba gólmani ve svých brankovištích pozorní a neinkasovali. Aktivnější jsou zatím domácí hokejisté, kteří dvakrát nastřelili konstrukci branky hostů. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne přibližně ve 22:05.
     
    Střely na branku: 12 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Hosté po vhazování ve středovém kruhu sebrali domácím kotouč a okamžitě s ním uháněli do útočného pásma. Grigorenko pak vyslal jedovku z prostoru mezi kruhy, ale Hellebuyck byl na svém místě.
     
    21:05
    Na druhé straně zastavilo slibně se rozvíjející akci domácích postavení mimo hru, která se tak stěhuje z pět do středního pásma.
     
    21:52
    Z pravé strany střílel na branku Colorada Patrik Laine, kotouč po jeho ráně skončil jen těsně vedle pravé tyčky Pickardovy svatyně.
     
    22:33
    Domácí nepolevují a znovu branku Colorada zasypali sprškou střel. U poslední střely byl slovenský útočník Marko Daňo, který svou střelou donutil Pickarda k přerušení hry.
     
    23:21
    Chris Thorburn střílel z úhlu na hostující branku, kotouč Pickard pouze vyrazil před sebe, ale dorážku Drewa Stafforda už chytil do své lapačky. Znovu je hra přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    24:28
    Zadorov hledal svou přihrávkou zpoza domácí branky Michaila Grigorenka, ten ovšem puk nezachytil a rázem tak bylo po slibné šanci hostujícího celku.
     
    25:13
    Další pokus o střelu, tentokráte z hole Matta Duchena, ale ani jeho rána nekončí pukem za zády Hellebuycka. Hosté se oproti první třetině zlepšili a už více hrozí před domácí brankou.
     
    25:36
    Paul Postma vyslal od modré čáry jedovatou střelu na Pickarda, ten svým příložníkem poslal puk do bezpečí. Ten si okamžitě převzali jeho spoluhráči a míří tak do další akce.
     
    26:06
    Kotouč letěl přímo na Pickarda a jelikož se na něho blížil jeden z domácích hráčů, raději ho ukryl pod svojí lapačkou a přerušil hru. Ve stejném čase pak následuje další komerční přestávka.
     
    26:38
    Hosté znovu kousali a v útočném pásmu předvedli další pěknou akci, na jejímž konci byl Jarome Iginla, který vyzkoušel pozornost domácího brankáře.
     
    27:06
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté otevírají účet tohoto utkání. PATRIK LAINE dostal přesnou přihrávku na levý kruh, odkud svou střelou nedal šanci Pickardovi v brance Colorada a jeho tým tak jde do vedení – 1:0. Asistence: Mark Scheifele, Paul Postma.
    27:06 Patrik LAINE - 1:0
     
    28:30
    A hned z další akce měli hráči Winnipegu další šanci. Marko Daňo si převzal kotouč na svoji hůl a poté střílel z těsné blízkosti před Pickardem, který ale jeho projektil vykryl.
     
    28:46
    Pickard předvedl fantastický zákrok. Dustin Byfuglien na něho vyslal jedovku z prostoru levého kruhu a hostující brankář mu ukázal efektní semafor, kterým zachránil svůj tým od druhého gólu!
     
    29:17
    Hosté se z tlaku domácích dokázali vymanit a nyní v klidu zakládají další akci. Jenže po přechodu do útočného pásma pak přišli o kotouč.
     
    29:33
    Na trestnou lavici odchází domácí Dustin Byfuglien, jenž se provinil držením. Colorado tak má k dispozici přesilovou hru.
     
    30:17
    Rene Bourque nadvakrát dorážel střelu svého spoluhráče těsně před Hellebuyckem, ale brankáře domácích se mu překonat nepodařilo. Poté se domácí hráči osvobozují.
     
    30:57
    Hráči Winnipegu znovu vyhazují kotouč až před brankáře Pickarda a ukrajují tak cenné vteřiny svého oslabení.
     
    31:33
    Byfuglien je na ledové ploše a Winnipeg tak ubránil další své oslabení.
     
    32:38
    Domácí znovu pokračují v útočné hře a na Pickarda vyslal další tvrdou střelu Patrik Laine. Druhý střelecký příspěvek v tomto utkání ale nepřidal.
     
    33:41
    Hellebuyck musel zasahovat po střele Barrieho od modré čáry a znovu tak neinkasuje. Drží tak nejen těsné vedení svého celku, ale také nulu na svém kontě.
     
    34:24
    Delší dobu se nyní drželi v útočném pásmu hosté, ale Hellebuyck znovu nedovolil hráčům Colorada skórovat. Kotouč tak znovu míří na opačnou stranu, domácí zakládají další útočnou akci.
     
    35:22
    Z levé strany mířil na Pickarda Bryan Little, ale svou střelou ho nechal pouze vyniknout. Brankář hostů vytasil další přesný zákrok a drží tak šance svého týmu i nadále.
     
    35:35
    U puku jsou znovu Tryskáči a kombinují před brankou Colorada. Postma vypálil z prostoru mezi kruhy, ale Pickard byl opět připraven.
     
    36:29
    Tyson Barrie neudržel kotouč na modré čáře a hosté tak musí opustit útočné pásmo.
     
    37:36
    Paul Postma se dostal k odraženému kotouči před hostující brankou, ale nedokázal ho usměrnit mezi tři tyče. Hosté tak stále prohrávají pouze o jednu branku.
     
    38:37
    Byfuglien poslal puk do útočného pásma, nikdo tam ale nebyl, kdo by ho převzal a domácí tak nyní před brankou Colorada nezahrozili.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:42
    Rene Bourque sebral ve středním pásmu domácím kotouč a sám se poté dostal v útočné třetině do zakončení. Hellebuyck však svou lapačkou nepovolil prvně jmenovanému srovnat s jeho týmem krok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině jsme se už úvodního gólu dočkali. Domácí se ujali vedení díky finskému mladíkovi Patriku Lainemu, který z levého kruhu prostřelil Pickarda. Hosté ale zabrali a i oni hrozili několikrát před brankou Tryskáčů, ovšem Hellebuyck znovu ani jednou neinkasoval. Vzhledem k průběžnému výsledku je zápas pro oba celky stále otevřený. Třetí perioda začne přibližně ve 22:55.
     
    Střely na branku: 21 – 15
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Gabriel Landeskog objel domácí branku a snažil se zaskočit Hellebuycka, ale ten se nenechal. Jeho úmysl dobře viděl a o kotouč ho následně připravil.
     
    41:16
    A další akce hostů. Bourque střílel z pravého kruhu, ale Hellebuyck byl opět na svém místě. Hned však puk rozehrál mezi své spoluhráče a nechává tak hru plynout.
     
    42:19
    Laviny se do svého soupeře nyní doslova zakously a další střela mířila na domácí branku. Hosté se však zatím marně snaží o vyrovnání.
     
    42:54
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A místo toho přichází sprcha v podobě druhé branky domácích a hosté tak budou muset dohánět už dvoubrankovou ztrátu. BLAKE WHEELER dostal od Perreaulta přihrávku na pravou stranu, odkud dokázal prostrčit kotouč za záda Pickarda – 2:0. Asistence: Mathieu Perreault, Bryan Little.
    42:54 Blake WHEELER - 2:0
     
    44:03
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    No a rázem je to už o tři branky. NIKOLAJ EHLERS z pravé strany dělovkou prostřelil znovu Pickarda a ten tak musel lovit kotouč ze své sítě dnes už potřetí – 3:0. Asistence: Mark Scheifele, Patrik Laine.
    44:03 Nikolaj EHLERS - 3:0
     
    45:08
    Hosté jsou pochopitelně zaskočeni a nyní je jejich hra spíše rozháraná. Domácí jsou naopak na koni a dostávají se do dalších šancí.
     
    45:35
    Tryskáči se znovu usadili před hostující brankou, kde pálil Chris Thorburn, ale Pickard svou lapačkou jeho střelu dokázal zastavit.
     
    46:51
    Nyní byla k vidění pohledná akce Colorada, ale tu hosté nedokázali dotáhnout do zdárného konce a stále tak jsou bez vstřelené branky.
     
    47:46
    Podél levého mantinelu ujížděl Andreas Martinsen, ale byl tísněn obranou domácího celku a nic víc tak nemohl předvést. Domácí hráči tak budou znovu u kotouče.
     
    48:32
    Lowry vyslal z vrcholu levého kruhu nebezpečnou střelu na branku hostů, Pickard ovšem jeho ránu dokázal znovu zneškodnit. Raději pak přerušil hru a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    49:20
    Blíží se nám polovina třetí třetiny a domácí hráči mají stále velmi slibný tříbrankový náskok. Hosté zatím nedokázali vsítit ani jednu branku a budou mít hodně těžké dostat se domácím na dostřel.
     
    50:20
    Scheifele nejdříve naznačil přihrávku na Ehlerse, poté si to ovšem rozmyslel a jal se ke střele z levé strany a Pickard musel znovu zasahovat.
     
    51:07
    A znovu aktivní Scheifele. Těsně před brankou Colorada vystřelil a jeho přízemní střela jen těsně minula Pickardovu svatyni.
     
    51:29
    Na řadě je další komerční pauza.
     
    51:43
    Marko Daňo si nabruslil na levou stranu a poté se dostal k přízemní střele, kterou likviduje svým příložníkem Pickard.
     
    52:40
    Söderbergovu jedovku z pravého kruhu musel hasit Hellebuyck, jenž si připisuje další přesný zákrok a stále tak drží nulu na svém kontě.
     
    53:42
    Hráči Colorada vrhají své poslední síly do útoku a snaží se o první branku z jejich strany v tomto utkání. Zatím se jim to ale stále nedaří a moc času na to, aby s utkáním ještě něco udělali, nemají.
     
    54:42
    A další náznak jejich akce zkazil obranný zákrok Jacoba Trouby, jenž hned poté posílá kotouč do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    56:07
    Michail Grigorenko sebral domácím kotouč ve středním pásmu a uháněl s ním sám před Hellebuycka, ten ale neponechal nic náhodě a znovu přesným zákrokem podržel svůj tým.
     
    56:48
    Domácí Thorburn dostává dvě minuty za sevření kotouče rukou a už sedí na trestné lavici. Přesilovka pro hosty.
     
    57:00
    Tyson Barrie střílel od modré čáry, ale nebylo mu to nic platné. Kotouč byl už za modrou čárou a je z toho postavení mimo hru. Ta se stěhuje zpět do středního pásma.
     
    57:13
    Pickard je na střídačce a hosté to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    57:42
    MacKinnon střílel z pravé strany, ale kotouč si cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    57:59
    Colorado právě vstřelilo branku!
    A hostům tento tah vyšel. JAROME IGINLA se napřáhl kousek za modrou čárou a dokázal propálit Hellebuycka, který tak přichází o čisté konto – 3:1. Asistence: Mikko Rantanen, Matt Duchene.
    57:59 Jarome IGINLA - 3:1
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:45
    Hosté jsou stále v šesti a bez brankáře, ale zatím se jim nedaří znovu prostřelit domácího brankáře.
     
    59:31
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté pečetí své vítězství, když do opuštěné klece dokázal i přes snahu obránce hostů prostrčit kotouč NIKOLAJ EHLERS a to je pro hosty už opravdu konečná. Domácí tak v tomto zápase zvítězí – 4:1. Asistence: Patrik Laine, Jacob Trouba.
    59:31 Nikolaj EHLERS - 4:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hokejisté o svém vítězství rozhodli ve třetí třetině a Laviny tak z ledu Winnipegu odjedou s prázdnou.
     
    Střely na branku: 30 – 28
     
    Utkání sledovalo 15 294 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Nikolaj Ehlers (WPG) 2+0
    2. Patrik Laine (WPG) 1+2
    3. Connor Hellebuyck (WPG) 27 zák., 1 gól, 96,4%
     
    Československá stopa v utkání

    Marko Daňo (WPG) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:21
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (23:40:54)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 28. Laine (Scheifele, Postma), 43. Wheeler (Perreault, Little), 45. Ehlers (Scheifele, Laine), 60. Ehlers (Laine, Trouba) – 58. Iginla (Rantanen, Duchene)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Byfuglien (A), Morrissey, Trouba, Enström, Postma, Chiarot – Wheeler (C), Scheifele (A), Ehlers – Laine, Little, Perreault – Stafford, Lowry, B. Tanev – Thorburn, Copp, Daňo.
    Colorado Avalanche: Pickard (S. Martin) – Barrie, Ťutin, Zadorov, Wiercioch, Gelinas, Beauchemin – R. Bourque, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Rantanen, Duchene (A), Grigorenko – Iginla, J. Mitchell, Comeau – McLeod, Söderberg, Martinsen.

    Rozhodčí: Morton, Meier – Gibbons, Driscoll

    Diváci: 15 294
    bahis siteleri