Obří slalom mužů, 1. kolo, Alta Badia Vítěz: M. Hirscher (AUT) (kon.) | SuperG žen, Val d'Isere Vítězka: L. Gutová (SUI) (kon.)
Obří slalom mužů, 2. kolo, Alta Badia Vítěz: M. Hirscher (AUT) (kon.)
konec
SP - obří slalom mužů, 2. kolo, Alta Badia

Vítěz: M. Hirscher (AUT)

Neděle 18.12.2016, 12:30 • Alta Badia (Itálie) • Sjezdové lyžování
     
    Z dnešního závodu je to vše, díky za pozornost a přeji krásný zbytek dne. (13:27:21)
     
    Konečné pořadí závodu
    1. Marcel Hirscher (AUT) 2:32,89
    2. Mathieu Faivre (FRA) +0,71
    3. Florian Eisath (ITA) +1,10
    4. Žan Kranjec (SLO) +1,90
    5. Manuel Feller (AUT) +1,91
    6. Felix Neureuther (GER) +2,13
    7. Luca De Aliprandini (ITA) +2,15
    8. Henrik Kristoffersen (NOR) +2,25
    9. Stefan Luitz (GER) +2,93
    10. Justin Murisier (SUI) +3,05
    11. André Myhrer (SWE) +3,08
    12. Steve Missillier (FRA) +3,13
    13. Tommy Ford (USA) +3,40
    14. Christoph Nösig (AUT) +3,44
    15. Roland Leitinger (AUT) +3,49
    Andreas Žampa druhé kolo nedokončil
     
    Nejrychlejší v prvním kole, nejrychlejší ve druhém kole! Marcel Hirscher opanoval obří slalom v italské Alta Badii a zaslouženě sbírá první vítězství v obřím slalomu v této sezoně. Druhý skončil Francouz Faivre, třetí pak Ital Eisath, pro kterého je to první umístění na stupních vítězů.
     
    Hirscher sice krátce po startu chyboval, ale dokázal se na svahu srovnat a vládne dnešnímu obřímu slalomu, když do cíle dojel v nejrychlejší jízdě druhého kola pro vítězství o 71 setin!
     
    1
    Lídr po prvním kole, Rakušan Marcel Hirscher, měl po prvním kole náskok jen 21 setin na Faivreho.
     
    2
    Faivre byl v rámci druhého kola pomalejší než Eisath, ale v součtu obou kol mu to stačí na průběžné vedení o 39 setin!
     
    2
    Mathieu Faivre (FRA) měl po prvním kole na Eisatha náskok 6 desetin.
     
    3
    Florian Eisath (ITA) to od začátku hodně napálil a domácí lyžař dokonce svůj náskok oproti prvnímu kolu ještě navýšil a porazil Žana Kranjece o 8 desetin! Italský závodník zajel nejrychlejší jízdu druhého kola a vybojoval své první stupně vítězů v kariéře ve Světovém poháru!
     
    4
    Henrik Kristoffersen měl po prvním kole náskok 51 setin, ale norský závodník si ho nedokázal udržet a nakonec se ztrátou 35 setin končí pátý.
     
    5
    Další německý slalomář, Felix Neureuther, se s druhým kolem také nedokázal popasovat tak dobře, jako v kole prvním. Jeho náskok 37 setin se po polovině trati rozplynul a postupně se jeho ztráta navyšovala až na 23 setin. Třetí místo za Kranjecem i Fellerem.
     
    6
    Němec Stefan Luitz svůj náskok 33 setin udržet nedokázal a v cíli nabral manko přes jednu vteřinu, což ho sráží až na čtvrté místo.
     
    7
    Hodně nepříjemný pád Alexise Pinturaulta, kterému podjela vnitřní lyže a ve velké rychlosti doklouzal až do ochranné sítě! Ale je v pořádku, což je hlavní.
     
    8
    Manuel Feller (AUT) po celou svou jízdu držel své mezičasy v zelených číslech, ale ve střední a spodní pasáži začínal s Kranjecem lehce prohrávat a náskok 3 setin na závěrečném úseku těsně neudržel. Se Slovincem prohrál o jednu setinku.
     
    Komerční přestávka.
     
    9
    Slovinec žan Kranjec operoval po prvním kole s náskokem 26 setin na De Aliprandiniho, a dokázal tento náskok udržet! V cíli je na prvním místě o 25 setin!
     
    10
    Desátý po prvním kole, Andre Myhrer (SWE) nedokázal udržet ideální stopu a ztratil v cíli 9 desetin. Je třetí.
     
    11
    Američan Tommy Ford jel na úrovni Itala De Aliprandiniho až do technické pasáže před cílem, kde výrazně zachyboval a nakonec nabral ztrátu 1,25, přičemž po třetím mezičase ztrácel na Itala jen 2 setiny.
     
    12
    Roland Leitinger (AUT) v cíli ztratil na první místo 1,34 a padá až na páté místo. Francouz Missillier zůstává třetí a má teoreticky na dosah první desítku z 27. místa po prvním kole.
     
    13
    Cyprien Sarrazin z Francie ztratil ve spodní pasáži pravou hůlku a rozhodilo ho to natolik, že po skoku před cílovým svahem skončil ve sněhu a do cíle sice dojíždí, ale se ztrátou pěti sekund...

    Jan Vojkůvka

    bahis siteleri