Bayern – RB Lipsko 3:0 (kon.) | Hertha – Darmstadt 2:0 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Leverkusen 1:1 (kon.)
Ingolstadt – Freiburg 1:2 (kon.) | Hoffenheim – W. Brémy 1:1 (kon.)
konec
Hertha BSC
2:0 (0:0)
SV Darmstadt 98
Středa 21.12.2016, 20:00 • Olympiastadion Berlin (Berlin) • Německá Bundesliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera! (21:55:21)
    Hertha zakončí rok 2016 na třetím místě v tabulce!

     
    Hotovo! Hertha bere z tohoto duelu tři body, když v prvním poločase to byla vyrovnaná partie, Darmstadt hrozil ze svých protiútoků, ale neprosadil se.

    Ve druhém poločase dali domácí hráči dvě branky. Nejprve se krásně z přímého kopu trefil Marvin Plattenhardt, netrvalo dlouho a Salomon Kalou přidal po přímém kopu právě Plattenardta druhou trefu z hranice malého vápna, a sice hlavou.

    Poslední celek bundesligové tabulky poté zcela odešel, domácí mužstvo si pohlídalo závěr utkání. Ve druhém poločase předvedl výbornou defenzivní činnost, svého soupeře k ničemu nepustilo před svým norským brankářem Jarsteinem!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Salomon Kalou, přichází Genki Haraguči.
     
    90
    Allagui obešel snad tři hráče hostů, zkrátka, dělal obrovské problémy obraně Darmstadtu, nakonec Peter Niemeyer (DAM) dostal žlutou kartu za faul na něj.
     
    90
    Hertha nepouští svého méně slavného soupeře ve druhém poločase k ničemu, nyní drží domácí fotbalisté míč na polovině hřiště.
     
    88
    Heller to zkoušel na levé straně, ale vtom proti němu vystoupili dva fotbalisté domácí Herthy Berlín. Celek z hlavního města Německa už může začít pomýšlet na čisté konto v dnešním zápase.
     
    87
    Po rohovém kopu Darmstadtu z pravé strany se chtěl prosadit Jungwirth, následně z hranice šestnáctky z pravé strany centroval na zadní tyč Heller, ale sudí Hartmann viděl faul na domácího brankáře Jarsteina.
     
    86
    S tímhle nebude mít Michael Esser problémy. Nákop za obranu hostujícího celku končí v náruči německého brankáře posledního celku bundesligové tabulky.
     
    84
    Velice dobrá orientace Essweina nevedla ke třetí brance domácího mužstva, skvěle se prezentoval střídající hráč ve vápně hostujícího celku, nakonec z otočky vypálil na vzdálenější tyč z pravé strany, brankář Esser zasáhl nohou!
     
    83
    Hertha Berlín kontroluje průběh druhého poločasu a pokud se nestane nějaký velký zázrak, tak z tohoto zápasu získá tři body. Darmstadt se musí hlavně bránit, v útoku prakticky hostující mužstvo ve druhém poločase neexistuje, poslední celek se nedostává tolik k zajímavým protiútokům jako v první půli.
     
    83
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Vladimír Darida, přichází Alexander Esswein.
     
    82
    Tak dlouho Salomon Kalou bojoval ve vápně hostujícího mužstva až přihrávkou pod sebe vytvořil pozici pro Ibiševiče, ale ten pálil z jedničky nad branku Essera. Mohlo být rozhodnuto o třech bodech pro domácí celek.
     
    81
    Darmstadt se víceméně k ničemu podstatnému před Jarsteinem ve druhém poločase nedostal, ale velkou roli sehráli dvě branky Herthy, která je od té doby uvolněná, jistá v kombinaci, nedělá nějaké zásadní chyby.
     
    80
    Po faulu Daridy na Jungwirtha zhruba pětatřicet metrů od branky Jarsteina přišel centr na zadní tyč v podání Gondorfa, sudí navíc viděl útočný faul jednoho z hostujících hráčů.
     
    78
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Valentin Stocker, přichází Sami Allagui.
     
    78
    Třetí střídání hostujícího mužstva znamená, že se dnes do hry nedostane nejlepší střelec Darmstadtu v letošním ročníku německé Bundesligy, a sice Chorvat Čolak.
     
    77
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Mario Vrančić, přichází Florian Jungwirth.

    Vít Muzikář

    Branky: 53. Plattenhardt, 66. Kalou (Plattenhardt)

    Karty:   42. Plattenhardt (HER) – 65. Fedeckij (DAM), 71. Sulu (DAM), 90. Niemeyer (DAM)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:14.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Lustenberger, Stark, Plattenhardt – Hegeler, Skjelbred – Stocker (78. Allagui), Darida (83. Esswein), Kalou (90+1. Haraguči) – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Allagui, Allan, Haraguči, Mittelstädt, Torunarigha.

    SV Darmstadt 98: Esser – Fedeckij, Niemeyer, Sulu (C), Holland – Gondorf, M. Vrančić (77. Jungwirth) – Sandro Sirigu, Rosenthal (71. Bezjak), Heller – Schipplock (67. Ben-Hatira).
    Náhradníci: Heuer Fernandes – Guwara, Bezjak, Čolak, Jungwirth, Ben-Hatira, Kleinheisler.

    Rozhodčí: Hartmann – Leicher, Schüller (všichni Německo)
    bahis siteleri