Lotyšsko – Rusko 1:9 (kon.) | Dánsko – Finsko 3:2 (kon.) | Kanada – Slovensko 5:0 (kon.)
Švýcarsko – Švédsko 2:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
Švédsko
Středa 28.12.2016, 23:00 • Centre Bell, Montréal • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:11 Lucas CARLSSON - 2:4
     
    57:11
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To byl neuvěřitelný fofr a hlavně krásná rána! Rasmus Dahlin vyhrál buly za sebe, tam si pro puk sjel LUCAS CARLSSON a bez váhání ho napálil nad levé rameno švýcarského brankáře. Hosté vedou 4:2 a tenhle zápas už pravděpodobně neztratí. Asistence: Rasmus Dahlin.
    54:52 Joel Eriksson Ek - 2:3
     
    54:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Teď už se Tre kronor dočkali! Další dvojitá šance už byla proměněna. JOEL ERIKSSON EK si počkal na levém kruhu, kam dostal přesný pas od Carla Grundströma, jenž svůj předchozí únik nezužitkoval. A naložil s ním dokonale, protože překonal švýcarského brankáře a poslal svůj tým do zaslouženého vedení 3:2. Asistence: Carl Grundström, Alexander Nylander.
     
    52:58
    Nylanderova střela skončila na betonu brankáře, chvíli po něm se snažil usměrnit puk za van Pottelbergha Jonathan Dahlén. Oba byli nespěšní.
     
    51:27
    Síly na ledě se na chvilku srovnají, Loic In Albon je vyloučen za podražení.
     
    51:08
    Hodně pěkně měl tentokrát nabito Jonas Siegenthaler, který už dneska ukázal, že se golfem prosadit umí. Tentokrát napálil puk do betonu gólmana.
     
    49:56
    Český sudí Robin Šír deset minut před koncem třetiny vylučuje na straně Švédska, na trestnou lavici posílá na dvě minuty za hákování Tima Söderlunda.
     
    43:32
    Domácí cítí, že by to mohl být rozhodující okamžik utkání, a tak si berou oddechový čas.
     
    43:32
    Švýcarsko si zahraje další přesilovou hru, Jacob Larsson podrazil v rohu kluziště protihráče a už sedí na trestné lavici.
     
    41:50
    Už je všechno při starém, Švédsku jasně přehrává svého dnešního soupeře!
    37:43 Švýcary zachránila branková konstrukce.
     
    37:43
    A stejně tak chybělo strašně málo švédskému kapitánovi, který zleva rozezvučil tyč!
     
    36:56
    Ale nedala si pozor na Olivera Kylingtona a málem na to doplatila. Obránce ve žlutém dresu ukázal šikovné ruce, prokličkoval se až před van Pottelbergha. V zakončení mu kousek chyběl.
     
    29:43
    Dvířka u trestoměřičů se teď netrhnout, otevírají se zase na druhé straně. Seveřané hráli v šesti, a proto se teď budou dvě minuty bránit ve čtyřech. Trest odpyká Tim Söderlund.
     
    26:49
    Krátce po gólu se Švýcarsko bude muset bránit ve čtyřech, za krosček jde pykat Roger Karrer.
    26:17 Calvin THÜRKAUF - 2:2
     
    26:17
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Jen 21 vteřin z přesilovky stačilo týmu Christiana Wohlwenda k tomu, aby srovnal. Kapitán CALVIN THÜRKAUF to vzal v početní výhodě na sebe, z brankové čáry vyjel před první tyč a zametl puk mezi betony gólmana do brány – 2:2. Asistence: Nico Hischier, Jonas Siegenthaler.
     
    25:56
    Tlak třech korunek minimálně na chvíli opadne. Tim Söderlund se snažil dostat puk z výstroje van Pottelbergha a je za to vyloučen za sekání.
     
    19:29
    Po drobné šarvátce před brankou van Pottelbergha jsou současně vyloučeni Damien Riat a Kristoffer Gunnarsson, oba dva za hrubost.
    18:58 Šance Švýcarů.
     
    18:58
    Minutu před koncem třetiny ve velké šanci Švýcaři, Felix Sandström byl na správném místě a připsal si další zákrok.
     
    13:28
    Síly na ledě se ale rychle srovnají. Soupeře ve středním pásmu přidržel Oliver Kylington a je dalším vyloučeným hráčem, pokračuje se ve čtyřech.
     
    13:10
    Možná se změní nyní, Seveřané si vyzkouší další přesilovou hru. In Albon vyloučen na dvě minuty za hákování.
    12:24 Brankář van Pottelberghe měl se střelou velké potíže.
     
    12:24
    Teď byli Tre kronor hodně blízko gólu! Lias Andersson měl ideálně nabito mezi kruhy a mířil až příliš přesně. Po jeho ráně zápěstím se kotouč odrazil od tyčky do zad švýcarského gólmana a následně za bránu. Skóre se tak nemění.
     
    11:10
    Minutu po polovině první třetiny si vyzkouší početní výhodu také vedoucí tým, za hákování je potrestán Serge Weber.
     
    09:23
    Mohli jsme mít ale srovnáno. Tři Švýcaři pádili na jediného obránce, Prassl to vzal na sebe, vypálil, ale Felix Sandström vytáhl zákrok pravým betonem.
    06:38 Lias ANDERSSON - 1:1
     
    06:38
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A máme tady další branku, Švédsko jde znovu do vedení, tentokrát 2:1. Při přečíslení tři na dva dostal přihrávku LIAS ANDERSSON, který si na první dotek zpracoval puk a na druhý ho napálil do sítě. Asistence: Carl Grundström.
    05:08 Jonas SIEGENTHALER - 1:1
     
    05:08
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    No a domácí svou příležitost bleskurychle proměňují. Rychlá a hlavně přesná kombinace vedla až na osu na modrou čáru, kde napřáhl JONAS SIEGENTHALER a propálil Felixe Sandströma – 1:1. Asistence: Damien Riat, Loic In Albon.
     
    04:59
    Chvíli po úvodní trefě je tady šance na srovnání. Filip Ahl přidržel protihráče a jako první putuje na trestnou lavici.
    04:13 Joel Eriksson Ek - 0:1
     
    04:13
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Další šance Švédska už je využita! Kapitán JOEL ERIKSSON EK dostal puk mezi kruhy, zamířil a vypálil přesně do vinglu. Svůj tým tak posílá zcela po zásluze do vedení 1:0. Asistence: Alexander Nylander, David Bernhardt.
     
    02:02
    Hostující kapitán si připisuje první šanci zápasu, když se pohledně propracoval do šance. Ta ale zůstala nevyužita.
    Marken.cz

    Jan Vavřina

    Branky a nahrávky: 6. Siegenthaler (Riat, In Albon), 27. Thürkauf (Hischier, Siegenthaler) – 5. Eriksson Ek (A. Nylander, Bernhardt), 7. Andersson (Grundström), 55. Eriksson Ek (Grundström, A. Nylander), 58. Carlsson (Dahlin)


    Švýcarsko: van Pottelberghe (Ritz) – Karrer, Siegenthaler (A), Burren, Weber, Gross, Gerber, Stadler – Zehnder, Haberstich, Haussener – Riat (A), Thürkauf (C), Marchon – In Albon, Hischier, Diem – Miranda, Prassl, Eggenberger – Portmann.
    Švédsko: Sandström (Gustavsson) – Ja. Larsson, Gunnarsson, Kylington, G. Carlsson, Bernhardt, Carlsson, Dahlin – Asplund (A), Lööke, Dahlén – Ahl, A. Nylander, Eriksson Ek (C) – Pettersson, Andersson, Grundström (A) – Ohlsson, Wingerli, Söderlund – Karlström.

    Rozhodčí: Rohatsch (GER), Šír (CZE) – Kohlmüller (GER), Paley (RUS)
    bahis siteleri