Mountfield HK – HC Plzeň 1:4 (kon.) | Letňany – Č. Budějovice 2:7 (kon.) | K. Vary – PZ Kladno 1:2 (0:1 po s.n.)
Jihlava – Havířov 1:4 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 5:0 (kon.) | Třinec – Zlín 2:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:4 (1:2, 0:2, 0:0)
AZ Havířov
Čtvrtek 05.01.2017, 15:45 • Horácký zimní stadion, Jihlava • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    S konstatováním, že AZ Havířov si z Horáckého zimního stadionu odváží výhru nad domácí Duklou 4:1, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (22:30:48)
     
    Ve třetí třetině se již skóre neměnilo a Havířov tak dokázal dovést utkání do vítězného konce. Dukla tak teprve popáté v sezoně prohrála, když Slezané zastavili její dvanáctizápasovou sérii výher a sami podruhé v B-nadstavbě vítězí za plný počet bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Po rychlé akci Kochrdy s Mihulkou na levé straně pokrývá puk bezpečně a jistě gólman Havířova Marek Štipčák.
     
    58:50
    Havířovští se dokázali dostat do útočného pásma Dukly, ovšem střelecky Chaloupka ohrozit nedokázali.
     
    58:00
    Ohlášeny jsou poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:41
    Další z několika ofsajdů Dukly v průběhu třetí dvacetiminutovky.
     
    56:47
    Vítězslav Brož a Filip Macurák si mimo hlavní dění něco vyřizují a při útoku Havířova zůstali na obranné modré hostí, kde se pokouší dostat do pěstní výměny názorů. K tomu nakonec zásluhou rychlého zásahu čárového nedochází. Oba dva hráči dostávají dvě plus dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 6-6.
     
    55:30
    Jihlavští započali nadějný protiútok tři na dva, který byl vzápětí pokažen nepříliš přesnou přihrávkou. Krátce poté je pískáno zakázané uvolnění Dukly.
     
    54:30
    Na druhé straně se musel nyní pořádně ukázat Chaloupek, který těsně před čárou zastavil puk po závaru před svojí brankou.
     
    53:15
    Obrana Havířova působí jistě, jihlavští hokejisté se prakticky nemohou dostat přes útočnou modrou.
     
    52:18
    Ani tato útočná akce Dukly nebude úspěšná, přerušuje jí ofsajd.
     
    51:45
    O osudu zápasu je prakticky rozhodnuto. Havířov je velmi blízko tomu, aby podruhé v nadstavbové části získal tři body.
     
    50:44
    Před svatyní hostí zůstává ležet Patrik Rašín, jenž se drží za záda. To by byla hodně velká komplikace, pokud by byl zraněn. Již tak je kádr Dukly značně oslaben.
     
    50:13
    Jihlavští hokejisté po delším čase ohrozili Marka Štipčáka, ovšem Krajíček ani Zadražil kotouč zblízka do branky neprotlačili.
     
    49:49
    Výborný zákrok nyní předvedl Ondřej Chaloupek, který se u své pravé tyče roztáhl proti pokusu zblízka v podání Vojtěcha Pindela, který dostal přesnou přihrávku před branku.
     
    48:36
    Z pravé strany napřáhl Jan Thiel a i jeho pokus byl zblokovaný domácím hráčem do ochranné sítě.
     
    47:55
    Filip Byčkov nadvakrát dorážel kotouč zcela sám před Chaloupkem, který stihl dvakrát dobře zasáhnout a ochránit svůj tým od inkasovaného bůra.
     
    47:01
    Ten se také hned vzápětí dostal po levé straně do útočného pásma, když byl první u odraženého puku, ovšem do jeho střely stačil dát hůl jeden z jihlavských hráčů a pokus z levého kruhu srazit do ochranné sítě.
     
    46:48
    Krajíček už z pravé strany posílal puk mezi kruhy na Martina Zadražila, který napřahoval ke střele, jenže na poslední chvíli přihrávku zblokoval a srazil kapitán hostí Vojtěch Pindel.
     
    45:08
    Pískán je další jihlavský ofsajd, Dukle zatím ve třetí třetině nevychází zhola nic.
     
    44:07
    Od modré střílel Vojtěch Pavelek a vzápětí i Filip Macurák, ale jejich pokusy se nevešly mezi tři tyče.
     
    43:30
    Havířovští zatím bez potíží kryjí třígólové vedení, které získali během úvodních dvou třetin. Nyní je Jihlavě při přechodu do útoku pískán ofsajd.
     
    41:57
    Jihlavští hokejisté hrají v plném počtu.
     
    41:27
    Jihlava dostává kotouč přes všechny čáry a vyhazuje puk až ke Štipčákovi.
     
    40:39
    Kapitán hostí Vojtěch Pindel si najel před branku a u pravé tyče se snažil Chaloupka nadvakrát překonat bekhendem, ale ani jednou se neradoval, jihlavský gólman se nyní vyznamenal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:17.
     
    Ve druhé třetině Havířov dvakrát navýšil své jednobrankové vedení z první části. Nejprve dorážel puk ve 24. minutě do odkryté klece Jan Cienciala a o tři minuty později zaznamenal gól přesilovkovým nápřahem z první od modré Dominik Koubek – 1:4.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    2,2 vteřiny před koncem druhé třetiny je vyloučen právě Tomáš Pigl za hrubost. Dukla tak zahájí poslední dvacetiminutovku oslabením.

    Na vyloučení: 4-4.
     
    39:30
    Tomáši Piglovi aktivita rozhodně nechybí. Bleskově se dostal z vlastního pásma po levém mantinelu až na druhou stranu a ukázal rychlé nohy, ovšem měl u sebe dva protihráče a přihrávka na Petra Brože byla nakonec sražená.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny začne vhazováním před brankou Chaloupka.
     
    38:13
    To už jsou Havířovští v plném počtu.
     
    38:12
    Marek Chvátal zkusil nahodit puk z pravé strany na branku, jelikož před Štipčákem viděl několik hráčů. Touš ale tečován nebyl a prošel vedle pravé části branky.
     
    37:29
    Vítězslav Brož se dostal na okamžik k puku poté, co mu jej sklepl Filip Křišta. Najel si blíže mezi kruhy a zamířil pod horní tyč, kde bylo připraveno pravé rameno Štipčáka, jenž srazil puk do svého brankoviště a tam jej zastavil.
     
    36:23
    Patrik Rašín napřáhl od modré čáry, ovšem jeho tvrdý pokus nepřešel přes bránící hráče a Vojtěch Pindel jej srazil ven z vlastního obranného pásma.
     
    36:13
    Čtvrté vyloučení na havířovské straně. Jan Thiel jde ven na dvě minuty za faul loktem, kterého se dopustil před svojí svatyní.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    35:05
    To se mění při pokusu Grygara od modré, se kterým si Chaloupek věděl rady a na dorážku nedosáhl Vojtěch Pindel. Když vypálil znovu z téže pozice další obránce Jakub Frančiak, tak zhruba o dva metry minul pravou Chaloupkovu tyč.
     
    33:36
    Druhá třetina se blíží ke konci a hokej nyní pokračuje nahoru-dolu, ovšem že by jeden z gólmanů musel ukazovat svůj brankářský um, to ani náhodou. Zápas je nyní prakticky bez střel.
     
    32:44
    Patrik Čermák sice dostal od Petra Brože dobrou přihrávku na modrou a měl před sebou chvíli odkrytý prostor, ale poté již střelou z pravého kruhu nestačil výrazněji zaměstnat Štipčáka, jenž si poradil betonem.
     
    32:15
    Musí proto opět zasahovat Ondřej Chaloupek, jenž raději pokryl nahození Marka Revaje od modré.
     
    31:32
    Jihlavští se zatím nedostávají do nějakého výraznějšího tlaku. Lídr týmu Adam Najman, jenž je nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem, Dukle hodně chybí, stejně jako Tomáš Chlubna či Miroslav Juda.
     
    30:15
    Havířovští hrají v plném počtu, Dukla nevyužila ani třetí přesilovou hru utkání.
     
    29:53
    Kvůli ofsajdu Dukly se buly stěhuje do středního pásma k obranné modré hostí.
     
    29:33
    Rána Valentýna Smolka od modré prošla o kousek vedle levé havířovské tyče.
     
    29:05
    Krajíček po levé straně zavezl kotouč do pásma a ještě jej zkusil lehce tečovat jeden z jeho spoluhráčů, ovšem koncem lapačky vytěsnil puk gólman Štipčák.
     
    28:15
    Příležitost pro Duklu, jak s hodně nepříznivým stavem něco udělat. Ondřej Backa dostává dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    26:19
    Havířov právě vstřelil branku!
    Tohle už je pro domácí tým, kterému chybí několik hráčů základní sestavy, hodně nepříjemné. Thiel poslal přihrávku podél modré na spoluhráče z obrany DOMINIKA KOUBKA, jenž vystřelil z první a prudkou střelu poslal do levé šibenice nad lapačku Chaloupka. Asistence: Jan Thiel.
     
    25:56
    Další komplikace pro Duklu – obránce Martin Barák jde ven na dvě minuty za napadení.

    Na vyloučení: 3-2.
     
    25:40
    Mihulka byl před brankou, ale neměl dostatek prostoru. Přesto zkusil vystřelit a po teči Kochrdy projel kotouč těsně vedle pravé tyče.
     
    25:11
    Nejprve to zkoušel sám z pravého kruhu Tomáš Pigl, ale o kousek minul bližší tyčku. Poté stejný hráč poslal puk zpoza branky do ohně, kde jej netrefil Čermák a k dorážce se těsně nedostal Zadražil.
     
    24:40
    Jenže nyní si Ondřej Grygar ukrojil na modré velký krajíc, když se snažil dostat přes dva hráče soupeře. Pokud by mu to vyšlo, byl by hodně volný, jenže na druhém hráči Dukly ztroskotal.
     
    24:33
    Havířovští mají nadále více ze hry, jsou hodně posilněni dvougólovým vedením.
     
    23:03
    Havířov právě vstřelil branku!
    Nyní se již hosté radují a tady jihlavská pětice pořádně nechala Štipčáka na holičkách. Pindel opětovně dostal puk do útočného pásma, kde jej předal na Szturce. Proti jeho střele zblízka ještě stačil Chaloupek dobře zasáhnout a vyrazit puk, jenže hned poté se k němu dostal JAN CIENCIALA a ten zakončoval prakticky do prázdné klece. Asistence: Gabriel Szturc, Vojtěch Pindel.
     
    22:39
    Slušným průnikem se prezentoval Ondřej Grygar, který na vlastní modré vzal puk a kolem levého mantinelu projel téměř až k Chaloupkovi, jenže za jeho brankou kotouč ztratil.
     
    21:10
    Havířov hraje v plném počtu.
     
    20:40
    Vítězslav Brož si od modré přes levý kruh snažil projet blíže k brance a namířil si to přes dva protihráče. Když byl již téměř úspěšný, druhý hráč Havířova mu na poslední chvíli vypíchl kotouč.
     
    20:12
    Úvodní buly druhé třetiny vyhráli hosté a hned poslali touš až k Chaloupkovi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:34.
     
    Úvodní třetina přinesla tři branky. Již ve třetí minutě se prosadil šťastným odrazem puku Jakub Frančiak. Na dlouhé minuty se poté zdálo, že se bude jednat o jedinou branku úvodního dějství. Ovšem v čase 18:25 srovnal ve vlastním oslabení Tomáš Pigl. Jenže radost jihlavských hokejistů z vyrovnaného stavu vydržela jen 27 vteřin, kdy pokračující početní výhodu tentokrát zužitkoval Ondřej Grygar.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:10
    Daniel Tomeček míří v první třetině i podruhé na trestnou lavici, tentokrát je potrestán dvěma minutami za faul loktem.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    18:52
    Havířov právě vstřelil branku!
    AZet po obdrženém gólu při vlastní přesilové hře tentokrát početní výhodu využívá. ONDŘEJ GRYGAR se odhodlal ke střele od modré a ta byla zřejmě přizvednuta od jednoho jihlavského hráče k horní tyčce. O ní se puk otřel a zapadl za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    18:25
    Dukla právě vstřelila branku!
    Když to domácím nejde v klasické početní výhodě nebo při hře pět na pět, tak srovnávají v oslabení. Po dalším jihlavském vyhození přišla nepřesná rozehrávka Havířova, kdy puk na levém kruhu získal TOMÁŠ PIGL a ranou z první trefil přesně bližší šibenici nad pravým ramenem Štipčáka.
     
    17:59
    Havířovští musí začít od své vlastní svatyně, Jihlava hned po buly nejen získala puk, ale ještě jej vyvezla do středního pásma.
     
    17:41
    Ta ale neměla dlouhého trvání, navíc nyní si jde sednout na dvě minuty (prakticky do konce třetiny) David Mihulka za podražení.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    17:19
    U odraženého puku za svojí klecí byl jako první Jiří Kochrda a rozjíždí tak útočnou akci.
     
    16:42
    Vojtěch Pindel si vyjel po levé straně z vlastního pásma až na druhou stranu, ale hned po překonání modré ho odzbrojili pozorní jihlavští zadáci.
     
    15:15
    Havířovští hrozí především střelami, které jsou tečované. Přesně to nyní předvedl i Filip Macurák z vrcholu levého kruhu a těžko nyní říct, zda jeho pokus byl tečován jihlavským hráčem ve snaze střele zamezit nebo Macurákovým spoluhráčem. Nicméně se možná lehce otřel o tyčku a šel vedle branky.
     
    14:08
    Havířovští po pravé straně zásluhou Jana Ciencialy rychle zavezli puk do útočného pásma, jeho střelu bez potíží schoval ve výstroji Chaloupek.
     
    13:26
    Jihlava se krátce po buly osvobozuje a hraje v plném počtu. První dvě přesilovky využity nebyly.
     
    13:15
    Další tečovaná rána od modré, která směřovala mezi betony Chaloupka. Ten je sklapl včas.
     
    12:30
    Od modré pálil Vojtěch Pindel a Chaloupek neměl rozhodně jednoduchou pozici, protože před jeho brankou bylo několik hráčů. Puk vyrazil a ten si u jeho levé tyče našel Gabriel Szturc, ovšem zblízka jej do branky dorazit nedokázal.
     
    11:36
    Z levého kruhu zkusil vystřelit Daniel Tomeček a i jeho pokus byl opět tečovaný, ovšem tentokrát prošel vedle levé tyče Chaloupka.
     
    11:26
    Prvním vyloučeným jihlavským hráčem je Vítězslav Brož, jenž se v obranném pásmu před brankou provinil faulem kolenem.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    11:16
    A vybojovali si přesilovou hru, paže sudího Kopečka míří nahoru.
     
    10:30
    V posledních okamžicích se hraje více před brankou Chaloupka, Havířovští jsou nyní o něco více aktivnější.
     
    09:30
    O překvapení Štipčáka se snažil Tomáš Pigl, který na havířovského gólmana vyslal puk z levé strany z hodně velkého úhlu, leč strážce hostující svatyně si s nelehkou situací poradil.
     
    08:02
    A rázem z toho byla akce Patrika Čermáka, jehož zakončení z pravého kruhu schoval Štipčák na betonu.
     
    07:42
    Na obranné modré Dukly byla k vidění přetahovaná o skákavý puk, který šel z jedné hole na druhou. Nakonec k němu měla blíže Jihlava.
     
    07:05
    Zakázané uvolnění je tentokrát pískáno také na straně Havířova, proto bude muset být Štipčák v permanenci.
     
    06:48
    Hra je opět přerušena, tentokráte pro zakázané uvolnění Dukly.
     
    06:10
    Havířovští hrají v plném počtu, Jihlavě se první přesilová hra příliš nevydařila.
     
    06:09
    Menší nepřesnost v jihlavské rozehrávce znamená ofsajd, bude se tak vhazovat ve středním pásmu.
     
    05:19
    Z levé strany hledal Čermák spoluhráče Křištu, který si sjel mezi kruhy, ovšem puk mu přišel na brusle a nikoliv na hůl, proto nebyla branka AZetu opět ohrožena.
     
    04:51
    Naopak hosté nyní vyvezli kotouč až k Chaloupkovi, který jej musel pokrýt a přerušit tak hru.
     
    04:33
    Do puku se od modré chtěl opřít Valentýn Smolko, jenže po nápřahu zlomil svojí hůl.
     
    04:10
    První vyloučení zápasu je na havířovské straně. Daniel Tomeček jde ven na dvě minuty za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    03:42
    Marek Chvátal byl v první slibnější šanci svého týmu, když si udělal místo na pravém kruhu a vystřelil. Štipčák u vzdálenější tyče pohotově zasáhl betonem.
     
    02:20
    Havířov právě vstřelil branku!
    AZet se ujímá vedení po šťastném odrazu puku. JAKUB FRANČIAK nahodil kotouč od modré na branku, ten se před brankou odrazil od brusle jednoho z jihlavských hráčů a na tuto změnu nemohl gólman Chaloupek reagovat, jelikož si hlídal pravou tyč, kam puk původně šel. Kotouč projel po ledu prakticky na druhou stranu branky. Bez asistence.
     
    01:31
    Přes modrou se tentokrát dostal i jihlavský Tomáš Pigl, kterému byla adresována přihrávka od Tomáše Chlubny. Sedmigólový jihlavský střelec na ní nedosáhl.
     
    00:55
    Štipčák pokryl nahození Marka Chvátala z levé strany a bude se tak vhazovat před jeho brankou.
     
    00:31
    Pindel se prokličkoval ze středního pásma přes modrou až na pravý kruh, kde už nepřešel přes třetího hráče Dukly.
     
    00:10
    Již po pár vteřinách hry je pískáno zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Barák, Rašín, P. Brož, Smolko, Sapík, Křišta, Moravec – V. Brož, Čermák, Zadražil – Chvátal, Chlubna, Pigl – Mihulka, Kochrda, Krajíček. Trenér: Jan Dršata

    AZ Havířov: Štipčák (Šembera) – Koubek, Grygar, Pavelek, Macurák, Thiel, Frančiak – Revaj, Cienciala, Pindel – Szturc, Tomeček, Stromko – Dufek, Byčkov, Backa – Bláha. Trenér: Tomáš Potěšil

    Rozhodčí: Kopeček – Jeletz, Kuřítko.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu nadstavbové skupiny ELIOD extraligy mladšího dorostu. V rámci prvního kola nového roku se proti sobě postaví dva celky z opačných pozic tabulky. HC Dukla Jihlava, která doposud v nadstavbové skupině neztratila ani bod a je na prvním místě, hostí šestý a poslední AZ Havířov. Utkání startuje na Horáckém zimním stadionu přesně v 15:45 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:45.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 19. Pigl – 3. Frančiak, 19. Grygar, 24. Cienciala (Szturc, Pindel), 27. Koubek (Thiel)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Barák, Rašín, P. Brož, Smolko, Sapík, Křišta, Moravec – V. Brož, Čermák, Zadražil – Chvátal, Chlubna, Pigl – Mihulka, Kochrda, Krajíček. Trenér: Jan Dršata
    AZ Havířov: Štipčák (Šembera) – Koubek, Grygar, Pavelek, Macurák, Thiel, Frančiak – Revaj, Cienciala, Pindel – Szturc, Tomeček, Stromko – Dufek, Byčkov, Backa – Bláha. Trenér: Tomáš Potěšil

    Rozhodčí: Kopeček – Jeletz, Kuřítko
    bahis siteleri