Real Madrid – Granada 5:0 (kon.) | Eibar – Atlético 0:2 (kon.) | Las Palmas – Gijón 1:0 (kon.)
Real Sociedad – Sevilla 0:4 (kon.)
konec
SD Eibar
0:2 (0:0)
Atlético Madrid
Sobota 07.01.2017, 16:15Španělská LaLiga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešek je to z textového přenosu z utkání španělské ligy všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne! (18:10:31)
     
    Hotovo! Atlético v nepříliš pohledném zápase poráží Eibar 2:0. V prvním poločase jsme moc fotbalové krásy neviděli, ale to platilo také pro poločas druhý. Svěřenci Davida Simeoneho víceméně vytěžili z minima maximum.

    Nejprve se prosadil po centru Luise z levé strany hlavičkou k pravé tyči Samuel Niguez, následně v 74. minutě zvýšil náskok hostů Antoine Griezmann po krásně souhře s krajanem Kevinem Gameirem.

    Posléze hostující mužstvo ukázalo, jak má vypadat výborná defenziva. Eibar se postupem času dostával do určité deprese, málo střílel, zkrátka, chyběly tomu střely na branku Atlética. V závěru ještě domácí hráči se spíše více soustředili na komentování výroků rozhodčího Jesúse Gila.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí mužstvo se sice dostalo k balonu, ale zase nemají klid domácí hráči na jakoukoliv kombinaci, protože Atlético velice dobře napadá.
     
    90+1
    Atlético kombinuje s míčem na polovině domácího celku, sudí Jesús Gil nastavil dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
    90+1.
     
    90+1
    Jako kdyby dnes Eibaru nebylo přáno, Miguel Ángel Moya už byl překonaný, ale vtom na brankové čáře zasáhl skluzem Jose Maria Gimenéz.
     
    90
    Domácí fotbalisté to budou mít složité ve zbytku zápasu a s jakýmkoliv bodovým ziskem z dnešního zápasu. Bébé (EIB) dostává žlutou kartu za protesty.
     
    89
    Po centru z levé strany, který měl skončit na zadní tyči, respektive na kopačkách Nana odmával pomezní rozhodčí ofsajd.
     
    89
    Je to zkrátka pasivní, co se týče zakončení domácích hráčů. Těch střel na branku hostujícího celku moc neletělo.
     
    88
    Atlético Madrid se proti Eibaru už soustředí výhradně na defenzivu, dá se říci, že svěřenci Davida Simeoneho se dopředu moc nehrnou. Jsou si vědomi toho, že vedou o dvě branky a mají blízko ke třem bodům.
     
    87
    Ruben Peňa sice diskutuje s rozhodčím Jesúsem Gilem, říká, že nefauloval, ale sudí říká jasně, že nemá pravdu, že to zkrátka byl fauloval na Luise.
     
    86
    Ander Capa byl sice rychlý, dokázal dobře rozvinout akci Eibaru, ale jeho přihrávku po pravé straně pokryla bez větších problémů hostující obrana.
     
    85
    Centr křížem z levé strany končí v zámezí. Eibar tlačí, ale málo střílí, hráči jako kdyby se báli vzít trošku zodpovědnost na sebe. Miguel Angel Moya bude vykopávat od vlastní branky.
     
    84
    Ander Capa fauluje na polovině Atlética Madrid, svěřenci Davida Simeoneho hrají přesně to, co potřebují. Šetří čas a ono to musí být náročné pro domácí hráče.
     
    83
    Ale jeho spoluhráči se v ofenzivě neprosadili. Miguel Ángel Moya nikam nepospíchá.
     
    82
    A zase ten výborný pohyb hostujících fotbalistů, o kterém jsem před chvílí psal. Míč se dostává ze středu hřiště až k brankáři Yoelu Rodríguezovi.
     
    82
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Adrián González, přichází Nano.
     
    81
    Tohle je jasná žlutá karta. Sudí Jesús Gil neměl na vybranou. Koke (ATM) nejprve byl faulovaný, hlavní sudí nechal výhodu pro hosty, ta skončila a následně podrazil tento fotbalista Atlética domácího kapitána Daniho Garciu.
     
    80
    Ne! Sergio Enrich máchá rukama, to je jediné, co nyní může útočník Eibaru udělat, domácí devítka se nedostala k nákopu za obranu hostujícího mužstva.
     
    79
    Francouz Kevin Gameiro procházel po pravé straně, vtom jej sice zastavil jeden z domácích hráčů, ale hosté budou pokračovat v útoku autovým vhazováním.
     
    79
    Eibar asi více drží míč, ale Atlético Madrid předvádí velice dobrou obranu, která je založená na kvalitním pohybu hostujících fotbalistů, domácí hráči nemají moc prostoru k nějaké rychlejší souhře.
     
    78
    Filipe Luis našel na levé straně svého spoluhráče, ten ale svým centrem do ohně nenašel nikoho z hráčů Atlética Madrid.
     
    76
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Pedro León, přichází Rubén Peña.
    74. Antoine Griezmann (ATM) - 0:2
     
    74
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Eibar nehraje vůbec špatně, je aktivní, ale jeho soupeř je zkrátka efektivní, ryze francouzská spolupráce vedla k druhé brance zápasu. ANTOINE GRIEZMANN na hranici vápna přihrával na pravou stranu, kde byl Kevin Gameiro, ten míč ještě vrátil útočníkovi týmu trenéra Davida Simeoneho a ačkoliv na brankové čáře byli snad tři hráči Eibaru, tak nejlepší hráč loňského evropského šampionátu poslal míč do sítě, tady už nemohl Yoel Rodriguez zasahovat. 0:2. Asistence: Kevin Gameiro.
     
    73
    Je to chabé z obou stran, nesledujeme nikterak pohledný zápas, ani jedno z mužstev nemá převahu, u míče je více spíše Eibar, ale Atlético Madrid velice dobře brání.
     
    72
    Po sérii nepřesností na obou stranách se nakonec k míči dostal na levé straně Filipe Luis, následovala přihrávka na Antoina Griezmanna, opora francouzské reprezentace ale stála v ofsajdu.
     
    72
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Fernando Torres, přichází Kévin Gameiro.
    71.
     
    71
    Hostující mužstvo nechalo zcela volného Pedra Leóna ve vlastní šestnáctce, španělský fotbalista mířil z pravé strany křížem na vzdálenější tyč, míč šel ale vedle levé tyče hostující branky.
     
    70
    Po individuální akci Andera Capy po pravé straně přišla přihrávka na Pedra Leóna, ten odvrátil z jedničky jeden z hostujících stoperů.
     
    69
    Centr z pravé strany domácí obrana bez problémů odvrátila, u míče však zůstává šestý celek španělské ligy a finalista loňského ročníku Ligy mistrů.
     
    69
    Pedro León se snaží, je aktivní, jeho centry však nejsou moc nebezpečné, je to hráč, který rozehrává většinu standardních situací Eibaru.
     
    68
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Takaši Inuj, přichází Bébé.
     
    67
    Zajímavé! Adrián González si narazil míč s Takašim Inujem, Japonec následně centroval z levé strany do vápna Atlética, kde hostující fotbalisté zblokovali tuším čtyři střely domácích hráčů z hranice vápna.
     
    65
    Atlético se trošku uklidnilo tou brankou Saúla, nyní jsme viděli nepřesný nákop za obranu hostů, jehož autorem je Ander Capa, míč sbírá bez větších problémů Miguel Ángel Moya.
     
    64
    Fotbalisté domácího mužstva trpělivě kombinují na polovině hřiště, hostující hráči k nim velice dobře a především včas přistupují, respektive dobře napadají rozehrávku Eibaru.
     
    63
    Ale svěřenci Davida Simeoneho z toho nic nevytěžili, výsledkem akce Atlética Madrid je pouze výkop od branky Yoela Rodrígueze.
     
    63
    Tohle Atléticu Madrid pomůže. V souboji na levé straně z pohledu hostů fauloval Pedro León svého soupeře Filipeho Luise.
     
    62
    Saúl se nedohodl se svým spoluhráčem těsně za polovinou hřiště na pravé straně, a tak bude vhazovat domácí mužstvo.
     
    61
    Sergio Enrich si narazil míč se spoluhráčem, následně na pravé straně přerušil akci Eibaru po souboji s Pedro Leónem Filipe Luis.
     
    60
    Yoel Rodríguez vykopával, nikdo ze soupeřů jej nenapadal. Atlético ale získalo míč na polovině hřiště a tím pádem mohlo jít do přečíslení, po přizemním centru z pravé strany se ale nedostal k míči v šestnáctce domácích fotbalistů nikdo z hostujících hráčů.
     
    59
    Centr z levé strany pouze prolétl vápnem hostujícího mužstva, Miguel Ángel Moya bude vykopávat od vlastní branky.
     
    57
    Fernando Torres po své individuální akci zvolil přihrávku na střed na Saúla, muž, který otevřel skóre dnešního zápasu pálil po zemi k levé tyči z pětadvaceti metrů, Yoel Rodríguez míč nevyrazil a chytil.
     
    56
    A znovu Saúl! Tentokráte střelec první branky zápasu dobře napadal Pedra Leóna a ten byl víceméně u levého rohového praporku donucený k odehrání míče do autu.
    54. Saúl Ñíguez (ATM) - 0:1
     
    54
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Je tady první branka dnešního zápasu, první větší šance svěřenců Davida Simeoneho končí gólem. Koke rozehrál rohový kop z pravé strany nakrátko. Filipe Luis odcentroval do blízkosti penalty, kde hlavičkoval SAÚL NIGUEZ k pravé tyči branky Yoela Rodrígueze. 0:1. Asistence: Filipe Luis.
     
    53
    Rychlý ťukec domácích fotbalistů na levé straně, kdy jeho posledním účastníkem byl Antonio Manuel Luna, Španěl neodcentroval dobře z levé strany. Miguel Ángel Moya nemusel zasahovat.
     
    52
    Miguel Ángel Moya se zapojil do kombinace fotbalistů Atlética Madrid, jeho spoluhráči zapsali další ztrátu hostujícího mužstva na vlastní polovině, ale to samé se dalo také říct o Andriánu Gonzálezovi.
     
    51
    Ani z tohohle nic nebude, David Juncá centroval z levé strany křížem na zadní tyč, jenže míč šel hodně mimo. U míče je tak znovu Atlético Madrid.
     
    50
    Ofsajd Atlética. Ale zatím nic nového ve druhém poločase, ani jedno z mužstev se nemůže dostat do nějaké vážnější šance, domácí celek si dobře hlídá Antoina Griezmanna.
     
    49
    Sergio Enrich se nedostal k balonu, následně si Antoine Griezmann narazil míč s Filiipe Luisem, Atlético ale přišlo o míč, navíc brazilský obránce Luis fauloval Pedra Leóna.
     
    48
    Miguel Ángel Moya opět vykopával od vlastní branky, ale hostující mužstvo se nedostalo ke střele po akci po levé straně, u míče je Eibar.
     
    47
    Miguel Ángel Moya vykopával od své branky, Fernando Torres se snažil sklepnout balon pro Antoina Griezmanna, ale to španělskému útočníkovi nepovedlo.
     
    46
    Brazilec Filipe Luis sice vybojoval míč pro hosty v souboji se Španělem Pedro Leónem, ale Atlético jej po pár sekundách ztratilo.
     
    46
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Šime Vrsaljko, přichází Juanfran.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas zápasu je u konce. Atlético v něm bylo zcela nulové, na hřišti Eibaru nehraje vůbec dobře, troufnu si tvrdit, že je horším mužstvem, svěřenci trenéra Davida Simeoneho neměli v prvním poločase žádnou větší šanci. Eibar nehraje špatně, hraje bez respektu, snaží se tvořit hru. První pětačtyřicetiminutovka nenabídla moc pohledný fotbal, tak uvidíme, co ta druhá.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Antonio Manuel Luna rozehrál rohový kop domácích hráčů z levé strany, po rychlé výměně míče se spoluhráčem odcentroval na penaltu, tam hlavičkoval nepřesně Pedro León, po souboji hostujícího hráče se Sergiem Robertem se domácí hráči dožadovali pokutového kopu, avšak španělský sudí Jesús Gil jej neodpískal.
     
    45
    Výkop Yoela Rodriguéze nenašel nikoho z hráčů Eibaru, míč aktuálně drží na svých kopačkách fotbalisté Atlética Madrid.
     
    44
    Tohle byla zajímavá šance, rychlý ťukec domácích hráčů, který nakonec vyvrcholil přihrávkou na kapitána Daniho Garciu, ten ještě ve vápně hostů prodloužil na Sergia Enricha, avšak domácí útočník předvedl fatální selhání.
    43.
     
    43
    Stefan Savič svojí aktivitou nezískal balon pro hostující mužstvo, které se proti Eibaru hodně trápí.
     
    41
    Po akci po pravé straně vybojoval rohový kop pro domácí mužstvo Ander Capa. Pedro León centroval na penaltu, k odraženému míči se dostal jeden z domácích hráčů, který přepálil střelou z jedničky hostující branku.
     
    40
    Těch nepřesností na obou stranách je hodně, Atlético Madrid se nedostalo k zakončení, mohl za to nepřesný přímý kop hostujícího Gabiho, který nenašel nikoho z hráčů hostů ve vápně Eibaru.
     
    40
    Po sérii nepřesností na obou stranách nakonec bude rozehrávat hostující brankář Miguel Ángel Moya.
     
    39
    Domácí mužstvo dnes potřetí rozehrávalo od rohového praporku, tentokráte z levé strany, po centru na přední tyč se ale k míči nikdo z hráčů Eibaru nedostal.
     
    37
    Yoel Rodriguez hledal svým výkopem Sergio Enricha, ten odhlavičkoval pouze na levou stranu, kde už byl hráč Atlética Madrid. Následoval pas na Fernanda Torrese, útočník hostů hrál ovšem rukou.
     
    36
    Takaši Inuj hraje dnes výborně, po individuální akci odcentroval na zadní tyč, nejprve míč odvrátil mimo šestnáctku hostující kapitán Gabi, následně se to samé povedlo jednomu z jeho spoluhráčů po centru z pravé strany, jehož autorem byl Pedro León.
     
    35
    Tak pozor! Opakované záběry prozrazují, že Antoine Griezmann trefil Pedro Leóna do levé ruky při svém přímém kopu v třiatřicáté minutě, také se za to mohla pískat penalta pro Atlético Madrid.
     
    34
    Nejprve Antonio Manuel Luna dobře pracoval v obraně, posléze se míč stěhuje až do středového kruhu, domácí hráči nepustili své soupeře k zakončení.
     
    33
    Hostující mužstvo mělo k dispozici volný přímý kop z dvaceti metrů, k míči se postavili dva hráči Atlética Madrid, ale francouzský útočník Antoine Griezmann trefil pouze zeď domácího mužstva.
     
    31
    Byl z toho volný přímý kop z blízkosti šestnáctky Atlética. Fernando Torres nejprve jej zblokoval, následně vznikl závar ve vápně hostů, domácí hráči se sesypali na Španěla Jesúse Gila jako vosy a měli pravdu. Byla to skutečně ruka Chorvata Šimeho Vrsaljka.
     
    30
    Šime Vrsaljko (ATM) je druhým potrestaným fotbalistou dnešního zápasu za pomocí žluté karty.
    29. Šime Vrsaljko (ATM)
     
    29
    Tudy cesta k první brance nevede, nejsem si jistý, ale myslím, že Stefan Savič si vzal pro sebe rohový kop z pravé strany, míč doletěl na penaltu, kde stáli dva hráči Atlética Madrid, ale opět nemusel Yoel Rodríguez zasahovat.
     
    28
    A zase v hlavní roli útočník Eibaru Sergio Enrich, který je nespokojený s tím, že pomezní sudí ukázal, že u míče bude Atlético Madrid, stalo se tak po souboji s brazilským obráncem Filipe Luisem.
     
    27
    V hlavičkovém souboji na polovině Atlética Madrid překvapivě odpískal španělský sudí Jesús Gil fauloval domácímu Sergiu Enrichovi v souboji s hostujícím Šimem Vrsaljkem.
     
    26
    A že mluvím pravdu, tak o tom hovoří statistik ztrát, v tenisové terminologii by se to možná dalo nazvat statistika nevynucených chyb – 27:36.
     
    25
    Tak trošku fotbal bez střel, zatím to je celkem špatný fotbal. Atlético nehraje vůbec dobře, Eibar se mu ve všem vyrovnává, je to vyrovnaná partie, ale platí, že nikdo z obou mužstev neměl žádnou větší šanci na to, aby otevřel skóre zápasu.
     
    24
    Nejprve Saúl musel zpomalit útok Atlética Madrid po pravé straně, následně zvolil moment překvapení, a sice přihrávku na Antoina Griezmanna, francouzský útočník hostujícího mužstva ale stál v ofsajdu přímo před zraky pomezního rozhodčího.
     
    23
    Takaši Inuj nejprve získal míč na levé straně pro Eibar, ale následně se ukličkoval mezi třemi soupeři, na tahu je tak výše postavené mužstvo v tabulce španělské ligy.
     
    22
    I tak stále platí, že Davide Simeone nemůže být spokojený s tím, co šesté mužstvo španělské ligy předvádí na hřišti Eibaru, za dvaadvacet minut hry totiž nevystřelilo na branku Yoela Rodrigueze.
     
    21
    Po dobré práci Antoina Griezmanna odcentroval jeden z hostů, avšak nikoho nenašel z hráčů Atlética Madrid ve vápně Eibaru. Kontr domácího mužstva byl přerušený poté, co do hry zasáhl pomezní sudí, byl to totiž ofsajd.
     
    20
    Je tady žlutá karta. Ve středovém kruhu se snažil projít Jose Maria Gimenéz kolem Adriána Gonzáleze (EIB), ten jej podrazil a dostává žlutou kartu z rukou Jesúse Gila.
     
    18
    Napodruhé už přišel do vápna Atlética Madrid centr z levé strany a jestli se nepletu, tak z hranice pokutového kopu hlavičkoval Ander Capa vedle pravé tyče, míč šel ale do zámezí od hostujícího hráče, Pedro León neodcentroval z pravé strany na přední tyč hostující branky vůbec dobře.
     
    17
    Zatím nevidíme kombinační hru hostujícího mužstva, které trošku zaostává za tím, čeho je schopné, svěřenci Davida Simeoneho se trápí, nemohou se najít, povrch, na kterém se dnes hraje zatím spíše nahrává fotbalistům Eibaru.
     
    16
    Nejprve Japonec Takaši Inuj ztratil míč, při presinku následně fauloval jeden z domácích hráčů svého soupeře Jose Mariu Gimenéze.
     
    15
    Fernando Torres se nedostal k míči, a tak mohl jít do rychlého kontru na pravé straně Pedro León, španělský fotbalista centroval na zadní tyč hostující branky, ale domácí obrana míč odvrátila mimo šestnáctku Atlética Madrid.
     
    14
    Velice rychlá akce Atlética Madrid, hostující mužstvo ale postrádalo lepší finální fázi, následně fauloval hostující Koke domácího Daniho Garciu.
     
    13
    Velice dobrá poziční hra hráčů Atlética Madrid, kdy si hostující hráči dobře pokryli Španěla Pedra Leóna, míč se vrací na polovinu hřiště, stále jej drží na svých kopačkách fotbalisté Eibaru.
     
    12
    Atlético Madrid zatím asi méně drží míč než SD Eibar, v prvních minutách zápasů jsme neviděli žádnou větší šanci.
     
    11
    Ander Capa přerušil akci Atlética Madrid na polovině hřiště, a tak se Eibar může vrátit do obrany, tohle je přesně to, co domácí mužstvo potřebovalo, nicméně u míče zůstává favorit zápasu z hlavního města Španělska.
     
    11
    Domácí kapitán Dani Garcia hledal svým nákopem jednoho ze svých spoluhráčů, Uruguayec Diego Godín ale nepustil před sebe svého soupeře po velice dobré práci tělem. Miguel Angel Moya bude vykopávat.
     
    10
    Brazilský obránce Filipe Luis neměl moc na vybranou, neměl, jak rozvinout akci Atlética Madrid, bek hostujícího mužstva musel couvat a nakonec odkopl míč v tísni do autu.
     
    9
    Hodně nejistý byl domácí celek v rozehrávce a hlavně nechal volnou asi největší hrozbu Atlética v šestnáctce. Antoine Griezmann číhal na zadní tyči, ale francouzský fotbalista předvedl špatné zpracování a ke střele se nedostal.
     
    8
    Domácí mužstvo zahrávalo přímý kop poté, co hostující kapitán Gabi vyskočil na Daniho Garciu jako na kozu, jenže fotbalisté Eibaru se nedostali ke střele, která by nějak ohrozila španělského brankáře Moyu.
     
    7
    Atlético Madrid se opět dostalo k míči po výkopu Yoela Rodrigueze, ale akci výše postaveného celku v tabulce španělské ligy přerušil ofsajd.
     
    6
    Atlético Madrid se poprvé dostalo k blízkosti vápna Eibaru, ale nic závažného z toho nebylo, Brazilec Filipe Luis nenašel svým centrem nikoho ze svých spoluhráčů. Jednalo se o centr z kategorie nepřesných.
     
    4
    Eibar měl k dispozici rohový kop z levé strany, o což se zasloužil svojí aktivitou Španěl Pedro León. Avšak centr letící na přední tyč hostující branky neměl potřebnou délku. Miguel Angel Moya nemusel zasahovat.
     
    4
    Eibar měl k dispozici rohový kop z levé strany, o což se zasloužil svojí aktivitou Španěl Pedro León. Avšak centr letící na přední tyč hostující branky neměl potřebnou délku. Miguel Angel Moya nemusel zasahovat.
     
    4
    Atlético se muselo bránit, ale získalo míč, když jeden z hostů si seběhl pro míč až na vlastní polovinu, následně se ale výborně v obraně prezentoval Antonio Manuel Luna a čas přerušil akci fotbalistů z Madridu po pravé straně.
     
    3
    Hned od prvních minut je zcela zřejmé, že ten, kdo se dnes vypořádá lépe s nepříjemným terénem, tak bude mít daleko lepší výchozí pozici k jakémukoliv bodovému zisku z dnešního zápasu.
     
    1
    Zajímavá akce hned v úvodu, jeden z hostů fauloval čtyřicet metrů od branky Atlética Madrid. Domácí to sehráli přes levou stranu, kdy Antonio Manuel Luna centroval na zadní tyč, Miguel Angel Moya viděl závar před svojí brankou, ale nakonec skryl míč do náručí.
     
    1
    Výkopem domácího kapitána Daniho Garcii bylo zahájeno tohle utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Atlético v červenobílých dresech, Eibar ve fialovomodrém.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SD Eibar: Y. Rodríguez – Capa, dos Santos, Lejeune, Luna – Dani García (C), F. Rico – León, Adrián González, Inuj – Enrich.
    Náhradníci: Riesgo – Gálvez, Escalante, Peña, Nano, Juncà, Bébé.

    Atlético Madrid: Moyà – Vrsaljko, Savić, Godín, Luís – Ñíguez, J. Giménez, Gabi (C), Koke – Griezmann, F. Torres.
    Náhradníci: Moreira – Á. Correa, Lucas Hernández, Torres Juanfran, Gameiro, Gaitán, Moreno.

    Rozhodčí: Jesús Gil – Ángel Nevado, Jose Fernández (všichni Španělsko).
     
    Vzájemné zápasy
    V únoru loňského roku se oba týmy utkaly naposledy. Alético otočilo nepříznivý vývoj utkání a vyhrálo doma 3:1. V září roku 2015 vyhrál taktéž tým Davida Simeoneho nad Eibarem, a sice 2:0, ovšem na hřišti soupeře. Pokud se dobře dívám do statistik, tak poslední výhra SD nad finalistou loňského ročníku Ligy mistrů (2:1) se datuje do dubna 2001, a to ještě oba týmy hrály druhou nejvyšší španělskou soutěž.
     
    SD Eibar
    Domácí mužstvo na tom není o moc hůře než daleko slavnější soupeř. SD je na osmém místě v tabulce španělské ligy se ziskem třiadvaceti bodů. Z posledních dvou zápasů La Ligy má zapsané dvě remíze. Nejprve za tu bezbrankovou doma s Alavesem, posléze za tu dvoubrankovou venku s Leganes.

    Naposledy outsider dnešního duelu vyhrál 25. listopadu 2016, pokud tedy vezmeme v potaz utkání španělské ligy. Stalo se tak na domácím hřišti v souboji s Betisem Sevilla, aktuálně čtrnáctým celkem španělské ligy, kdy Eibar zvítězil 3:1.

    V týdnu SD dobře rozehrálo dvojzápas osmifinále Španělského poháru, když vyhrálo na hřišti Osasuny, která je momentálně poslední v La Lize, poměrem 3:0. Dobrou výchozí pozici do odvety zajistily svými brankami Nano, Bebe a Adrian.
     
    Atlético Madrid
    Svěřenci Davida Simeoneho se pro dnešní zápas musí obejít bez slovinského brankáře Jana Oblaka. Gólman hostů je pro svůj tým velkou oporou, ale v zápase na hřišti Eibaru nemůže nastoupit vinou zranění ramene. Dle všeho by se do branky hostujícího mužstva postavit Miguel Angel Moya.

    Letošní ročník La Ligy? To je pro Atlético zatím poměrně velké zklamání. Tenhle klub má ambice jedině ty nejvyšší, a sice bojovat o titul. Nyní je však celek z hlavního města Španělska na šesté pozici se ziskem osmadvaceti bodů. Na vedoucí Real ztrácí devět bodů, a to má Zidanův tým k dispozici ještě zápas k dobru.

    V posledním duelu španělské ligy vyhrálo Atlético doma nad Las Palmas těsně 1:0, když jedinou branku vstřelil v 58. minutě Saul Niguez. Hosté jsou před dnešním utkání pasováni do role favoritů, zmiňovaný trenér Simeone by měl mít k dispozici Francouze Griezmanna či Belgičana Carrasca. Hráče, kteří jsou se šesti přesnými trefami nejlepšími střelci týmu z Madridu.
     
    Hezké odpoledne! Je před námi utkání sedmnáctého kola španělské fotbalové ligy, ve kterém se střetne Eibar s Atleticem Madrid. Zápas začíná v 16:15 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Vít Muzikář

    Branky: 54. Ñíguez (Luís), 74. Griezmann (Gameiro)

    Karty:   20. Adrián González (EIB), 90. Bébé (EIB) – 30. Vrsaljko (ATM), 81. Koke (ATM)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 11:10.
    SD Eibar: Y. Rodríguez – Capa, dos Santos, Lejeune, Luna – Dani García (C), F. Rico – León (76. Peña), Adrián González (82. Nano), Inuj (68. Bébé) – Enrich.
    Náhradníci: Riesgo – Gálvez, Escalante, Peña, Nano, Juncà, Bébé.

    Atlético Madrid: Moyà – Vrsaljko (46. Torres Juanfran), Savić, Godín, Luís – Ñíguez, J. Giménez, Gabi (C), Koke – Griezmann, F. Torres (72. Gameiro).
    Náhradníci: Moreira – Á. Correa, Lucas Hernández, Torres Juanfran, Gameiro, Gaitán, Moreno.

    Rozhodčí: Jesús Gil – Ángel Nevado, Jose Fernández (všichni Španělsko)
    bahis siteleri