Manchester Utd. – Reading 4:0 (kon.) | Everton – Leicester 1:2 (kon.) | Hull City – Swansea 2:0 (kon.)
Sunderland – Burnley 0:0 (kon.) | Preston – Arsenal 1:2 (kon.)
konec
Everton FC
1:2 (0:0)
Leicester City
Sobota 07.01.2017, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • FA Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásný den všem fanouškům anglického fotbalu. Everton se poprvé v letošní sezóně představí ve slavném FA Cupu, do Liverpoolu přijede úřadující mistr Premier League, Leicester City.
     
    Jak se jim daří v Premier League...
    Everton je zatím na sedmém místě Premier League, takže tam, kde se umisťuje pravidelně. Mnohem hůře je na tom Leicester, který nedokázal navázat na titul a letos bojuje jen o udržení. Šanci něco ukázat má právě v anglickém poháru.
     
    Úvodní sestavy:

    Everton FC: Robles – Coleman, Williams, Funes-Mori, Baines – Davies, Barkley, Barry, Holgate – Lukaku, Valencia.
    Náhradníci: Hewelt – Jagielka, Deulofeu, Koné, Mirallas, Cleverley, Oviedo.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan, Huth, Chilwell – Gray, Mendy, Ndidi, Drinkwater, Albrighton – Ulloa.
    Náhradníci: Zieler – Hernandéz, Musa, James, Kapustka, Okazaki, Fuchs..
     
    Oba celky právě vcházejí na travnatou plochu liverpoolského Goodison Parku. Za pár minutek si to oba celky rozdají o postup do dalšího kola FA Cupu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postaral hostující Danny Drinkwater. Hostující záložník jako první kopne do míče a bude moci tak něco vymyslet.
     
    3
    Po rohovém kopu Rosse Barkleyho se do míče opřel obránce Funes-Mori. Jeho volej ale skončil pouze v rukavicích Schmeichela.
     
    4
    Následovala šance hostů. Demarai Gray našel svým centrem do vápna volného Ullou, kterému se ale nepovedlo svým pokusem trefit branku!
     
    6
    Pohledná akce i na straně druhé. Romelo Lukaku našel před brankou Barkleyho, ale ani on se nedokázal poprvé v utkání prosadit.
     
    7
    Enner Valencia v další akci domácího Evertonu dostával do šance, obránce Huth ale jeho počínání zastavil čistým zákrokem.

     
    12
    Aktivní Valencia to zkoušel nyní po pravé straně, ale v jeho snažení jej zastavil bránící Coleman. Pokračovat se bude od obrany Leicesteru.
     
    13
    Domácí si následně vybojovali rohový kop. Nejvýše ve vzduchu byl nyní opět rázný Huth, jenž odehrál balón mimo ohrožení branky.
     
    15
    Everton měl další roh, který sice nevyšel, ale Tom Davies byl na pravé straně faulován. Domácí celek má tedy k dispozici standardní situaci.

     
    18
    Píská se faul i na straně druhé. Seamus Coleman fauloval hostujícího Ndidiho a uvidíme tak standardku také od Leicesteru.
     
    20
    Wilfred Ndidi to zkoušel sám, ale jeho pokus levou nohou skončil na zdi. Dopředu tak hned peláší fotbalisté z Liverpoolu.
     
    21
    Do dobré šance se prodíral ekvádorský Enner Valencia. Ten se po levé straně prodral až do vápna, kde vylepšoval pozici pro Lukakua. Jeho centr byl ovšem hodně tvrdý a neskončil tak první brankou utkání.
     
    24
    Demarai Gray se po přihrávce od Funese-Moriho dostal do skvělé šance. Běžel proti Roblesovi, ten ale anglickému fotbalistovi zmenšil úhel a jeho pokus srazil na roh!
     
    30
    Enner Valencia v další dobré pozici. Doběhl přihrávku od Colemana a zakončoval. Jeho pokus ale opět skončil mimo tři tyče.

     
    34
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Leonardo Ulloa, přichází Ahmed Musa.
     
    38
    Po dalším rohovém kopu Rosse Barkleyho se k míči dostal poněkolikáté Funes-Mori. Tomu první střela nevyšla a ta druhá skončila vysoko nad.
     
    42
    Další dobrá šance pro dvojici Valencia – Lukaku. První jmenovaný našel ve vápně volného belgického útočníka, ani nyní ale se nemění skóre!
     
    44
    Aktivní Lukaku to opět zkoušel z dálky. Jeho pokus ovšem neskončil v brance, ačkoliv šlo o hodně zajímavou střelu.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu se bude hrát ještě jedna minuta. Uvidíme, zda se ještě něco stane anebo skončí první poločas bezbrankovou remízou.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce! Everton je o něco lepším celkem a měl několik šancí. Ani jedna ovšem neskončila v brance, především Lukaku měl tři minuty před koncem poločasu obrovskou šanci.


     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Mason Holgate, přichází Gerard Deulofeu.
     
    47
    Ahmed Musa si na pravé straně poradil s bránícím Funesem-Morim a do šestnáctky poslal centr. Ten byl ale bránícím hráčem sražen do rukavic Roblese.

     
    49
    Ashley Williams na pravé straně následně fauloval nigérijského Musu. Hosté budou rozehrávat z hodně dobré pozice standardní situaci.
     
    50
    K exekuci se nakonec postavil Danny Drinkwater, který svým pokusem přestřelil zeď i branku. Odkopávat tak bude Joel Robles.
     
    52
    Zatím aktivnější hosté v další akci. Rohový kop Graye mířil na hlavu obránce Morgana, který se ale nedokázal prosadit. Robles byl u míče první.
     
    56
    Domácí mohli jít do vedení! Barkley opět našel ve vápně Ennera Valenciu, kterému se ale přes Hutha a Morgana nepovedlo zakončit.
     
    58
    Danny Drinkwater to následně zkoušel z levé strany. Jeho pokus byl ale ztečován a skončil jen v sektoru fanoušků Leicesteru.
     
    59
    Následný rohový byl zakončen hlavičkovým pokusem Morgana, jenž ale hlavičkou zamířil jen do rukavic připraveného Roblese!
     
    61
    Z těžké až akrobatické pozice to zkoušel Enner Valencia. Domácí záložník ale svým několikátým pokusem v utkání zamířil vedle branky.
     
    62
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Enner Valencia, přichází Kevin Mirallas.
     
    63
    Everton právě vstřelil branku!
    Ledy jsou prolomeny a Everton jde do vedení! Gerard Deulofeu si naběhl do dobré pozice a následně předal míč na ROMELA LUKAKUA, jenž se dokázal svou střelou prosadit!
     
    66
    Leicester právě vstřelil branku!
    Vedení domácích nevydrželo moc dlouho a je opět srovnáno! Po přihrávce Demaraie Graye se prosazuje nigérijský útočník AHMED MUSA!
     
    70
    Leicester právě vstřelil branku!
    Wow, to jsou věci! AHMED MUSA dává druhou branku během čtyř minut a otáčí nepříznivý stav utkání – no, kdo by toto čekal?
     
    75
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Ross Barkley, přichází Arouna Koné.

     
    77
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Demarai Gray, přichází Christian Fuchs.
     
    81
    Aktivní Funes-Mori nyní zastavil pronikajícího Musu a vidí první žlutou kartu v utkání. Hosté budou nyní rozehrávat.
     
    83
    Z nějakých pětadvaceti metrů to zkoušel domácí Mirallas. Jeho pokus byl ale Schmeichel vyražen a Fuchsem následně odkopnut.
     
    84
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Marc Albrighton, přichází Bartosz Kapustka.

     
    90
    Premiéra Bartosze Kapustky bude ovlivněna žlutou kartou. Polský mladík zastavoval snažení domácího celku taktickým faulem. Mezitím byly nastaveny čtyři minuty.
     
    90+3
    Bartosz Kapustka se dokonce mohl radovat! Po přihrávce od Musy ovšem z velice dobré pozice nedokázal překonat Joela Roblese!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo! Everton se sice dostal v třiašedesáté minutě do vedení po brance Romela Lukakua. Sedm minut na to bylo ovšem vše jinak, během čtyř minut se totiž prosadil dvakrát Ahmed Musa, jenž poslal svůj celek do dalšího kola FA Cupu!
     
    Ode mě to dnes vše, děkuji za pozornost a u nějakého přenosu zase nashledanou. (17:55:08)

    David Panuška

    Branky: 63. Lukaku – 66. Musa, 70. Musa

    Karty:   81. Funes-Mori (EVE) – 90. Kapustka (LEC)


    Everton FC: Robles – Coleman, Williams, Funes-Mori, Baines – Davies, Barkley (75. Koné), Barry, Holgate (46. Deulofeu) – Lukaku, Valencia (32. Mirallas).
    Náhradníci: Hewelt – Jagielka, Deulofeu, Koné, Mirallas, Cleverley, Oviedo.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan, Huth, Chilwell – Gray (77. Fuchs), Mendy, Ndidi, Drinkwater, Albrighton (84. Kapustka) – Ulloa (34. Musa).
    Náhradníci: Zieler – Hernandéz, Musa, James, Kapustka, Okazaki, Fuchs.
    bahis siteleri