Skoky HS109, Seefeld Vítěz: J. Rydzek (GER) (kon.) | Běh 10 km, Seefeld Vítěz: J. Rydzek (GER) (kon.)
konec
SP - běh 10 km, Seefeld

Vítěz: J. Rydzek (GER)

Sobota 28.01.2017, 15:30 • Seefeld (Rakousko) • Severská kombinace
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (16:52:06)
     
    Konečné pořadí:

    1. Johannes Rydzek (GER) 24:36,5
    2. Eric Frenzel (GER) +0,1
    3. Samuel Costa (ITA) +11,3
    4. Bernhard Gruber (AUT) +20,8
    5. Mario Seidl (AUT) +29,4
    6. Fabian Riessle (GER) +30,1
    7. Akito Watabe (JPN) +40,5
    8. David Pommer (AUT) +48,7
    9. Ilkka Herola (FIN) +55,8
    10. Magnus Krog (NOR) +1:00,9
    ...
    28. Tomáš Portyk (CZE) +2:34,7
    Miroslav Dvořák (CZE) DNS
     
    Miroslav Dvořák (CZE) do běžecké části nakonec nenastoupil, Tomáš Portyk (CZE) si po skoku pohoršil, alespoň se však umístil do první třicítky.
     
    Johannes Rydzek (GER) ovládl dnešní závod jen o opravdu hodně malý kousek. Eric Frenzel (GER) zkrátka letos není tak dominantním sdruženářem, jako tomu bylo loni, a musel skousnout jen další porážku od svého reprezentačního kolegy. Třetí skončil Samuel Costa (ITA), jenž je aktuálně ve výtečné formě.
     
    Závod skončil.
     
    CÍL
    Mario Seidl (AUT) skončil jako pátý, v cílové rovince měl více sil než šestý Fabian Riessle (GER). Sedmý se pak umístil Akito Watabe (JPN), který za touto dvojicí zaostal zhruba o deset sekund.
     
    CÍL
    Samotný dojíždí do cíle na třetím místě Samuel Costa (ITA). Bernhard Gruber (AUT), jenž nakonec nestačil tempu dvou Němců a svého soupeře před sebou, skončil čtvrtý.
     
    CÍL
    Johannes Rydzek (GER) vítězí! Ale považte, že jeho náskok byl vlastně nicotný. V rovince svedl tuhý souboj s Ericem Frenzelem (GER), kterého porazil o pouhou desetinku sekundy!
     
    9,0 KM
    Poslední kilometr do cíle!
     
    8,4 KM
    Eric Frenzel (GER), Samuel Costa (ITA), Bernhard Gruber (AUT) a Johannes Rydzek (GER). Kdo z nich zaútočí? Především oba Němci jsou velkými favority na celkové prvenství za této situace.
     
    7,7 KM
    Fabian Riessle (GER) a Mario Seidl (AUT) se sice snaží spolupracovat, ovšem marně. Pořád na nejlepší čtyřku nemají, ztrácejí zhruba 25 sekund.
     
    7,5 KM
    Do konce zbývá ještě nějakých dva a půl kilometru. A ani nadále žádná změna nenastala. Johannes Rydzek (GER) vede skupinu čtyř závodníků, v níž jsou ještě Eric Frenzel (GER), Samuel Costa (ITA) a Bernhard Gruber (AUT).
     
    5,9 KM
    Fabian Riessle (GER) a Mario Seidl (AUT), kteří se aktuálně drží na pátém a šestém místě, se marně snaží dohnat vedoucí čtveřice. Zezadu navíc jako by se začala přibližovat trojice Akito Watabe (JPN), David Pommer (AUT) a Jan Schmid (NOR).
     
    5 KM
    Pořád se vlastně nemusí nijak závodit, a to ani po polovině trati. Eric Frenzel (GER), Johannes Rydzek (GER), Samuel Costa (ITA) a Bernhard Gruber (AUT), to je čtveřice, která si to pravděpodobně rozdá o pódium.
     
    3,9 KM
    Miroslav Dvořák (CZE) se nakonec běžecké části nezúčastnil. U jeho výsledku tak bude svítit jen DNS.
     
    3,6 KM
    Tomáš Portyk (CZE) trošku klesl a drží se aktuálně na 26. pozici. Každopádně se drží ve velmi početné skupině.
     
    3,4 KM
    Po třetině tohoto závodu vede vedoucí čtveřici na čele Johannes Rydzek (GER). Pořád nenastala nějaká výrazná změna, cose průběžného pořadí týče. Fabian Riessle (GER) a Mario Seidl (AUT) se snaží marně dohánět.
     
    2,5 KM
    Zhruba šest minut tohoto závodu máme za sebou. Mnoho se toho na čele nezměnilo, Eric Frenzel (GER) Johannes Rydzek (GER), Samuel Costa (ITA) a Bernhard Gruber (AUT) jsou stále na čele. O zhruba 25 sekund pozadu je pak dvojice Fabian Riessle (GER) a Mario Seidl (AUT).
     
    0,9 KM
    Johannes Rydzek (GER), Samuel Costa (ITA), Eric Frenzel (GER) a Bernhard Gruber (AUT) aktuálně spolupracují. Mají zhruba dvacetisekundový náskok na ostatní protivníky.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri