West Ham – Manchester City 0:4 (kon.) | Manchester Utd. – Hull City 0:0 (kon.) | Stoke – Everton 1:1 (kon.)
konec
West Ham United
0:4 (0:3)
Manchester City
Středa 01.02.2017, 20:45 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. S konstatováním, že dnešnímu utkání na Olympijském stadionu v Londýně přihlíželo 56 980 diváků, se s Vámi loučím. Dobrou noc a někdy příště na počtenou. (22:49:51)
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 11:14.
     
    Je konec, Manchester City asi nebude tím nejoblíbenějším soupeřem West Hamu. Po pohárové výhře poměrem 5:0 totiž The Sky Blues svého soupeře i dnes poráží vysokým rozdílem, tentokráte na Olympijském stadionu zvítězili s přehledem 4:0! Hosté už od úvodních minut diktovali tempo utkání, Kladiváři vyrukovali s velmi pasivní taktikou, navíc se často dopouštěli chyb při přechodové fázi, a svému sokovi tak nabízeli gólové situace. Rychlé brejky Guardiolově družině vycházely na jedničku, v sedmnácté minutě se po jednom z nich prosadil Kevin De Bruyne, nedlouho nato na dva 2:0 zvyšoval kapitán David Silva. V devětatřicáté minutě se The Hammers dopustili další zbytečné ztráty ve středu pole, bleskový brejk po Sterlingově přihrávce zakončil Gabriel Jesus, který se v Premier League trefil vůbec poprvé! Druhá půle žádné zdramatizování vývoje nepřinesla, Manchester i tuto pasáž hry v klidu kontroloval, navíc přidal ještě čtvrtý gól, když penaltu s přehledem proměnil velezkušený Yaya Touré.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Sam Byram si hodlal balon píchnout okolo Kolarova, příliš si jej ale předkopl a poslal jej až za brankovou čáru. Vše tedy nasvědčuje tomu, že dnešní utkání se dohraje na obranné polovině Guardiolova výběru, který si závěrečné minuty zpříjemní pohodovou kombinací.
     
    90+3
    Dimitri Payet sice odešel, West Ham však získal dalšího kvalitního exekutora standardních situací. Robert Snodgrass ale svou pověst tentokráte nepotvrdil, když ve snaze obstřelit zeď trefil jen v ní stojícího Kolarova.
     
    90+2
    Po výkopu od Randolpha Antonio z první sklepl pro Nobla, jenž přenesl hru pro vpravo číhajícího Fletchera. Ten ještě nahrával Lanzinimu, který byl jasně faulován Fernandinhem. Budeme tak svědky přímého kopu zpoza vápna Manchesteru City.
     
    90+1
    Trápení West Hamu bude ještě prodlouženo o pět minut! Dočkají se dnes velmi jaloví domácí alespoň čestného úspěchu v podobě jedné branky?
     
    90
    Ou, to bylo nepříjemné. Sam Byram se s tím příliš nepáral a ve snaze obrat Gabriela Jesuse o balon mu poměrně ostře přišlápl pravý kotník. Hostujícímu útočníkovi se zpět na nohy příliš nechce, vše by ale mělo být v pořádku.
     
    89
    Poprvé po svém příchodu na travnatou plochu o sobě dal vědět mladý útočník Fletcher, jeho individuální průnik ale úspěch neslavil. Nedlouho nato se o centr pokusil Lanzini, nikoho ze svých spoluhráčů ale neoslovil.
     
    88
    Sam Byram si na pravé straně vyměnil balon se Snodgrassem a nakonec jej poslal do šestnáctky. Jeho centr byl lehce tečovaný, což poněkud vyvedlo z míry brankáře Caballera, na pomoc mu ale přispěchal Otamendi, který celou situaci vyřešil rezolutním odkopem.
     
    86
    Tribuny Olympijského stadionu v Londýně jsou téměř liduprázdné, více jak polovina domácích příznivců už opustila svá místa. Naopak fanoušci Manchesteru City si závěr utkání užívají plnými doušky, vzhledem k výkonu jejich týmu se jedná o naprosto pochopitelnou záležitost.
     
    85
    Příznivci Kladivářů se podruhé v krátkém časovém sledu dožadovali odpískání penalty, ani tentokráte ale nebyli úspěšní. Nutno poznamenat, že sudí Friend znovu rozhodl správně, Byramův centr totiž Delph nezblokoval rukou, ale svým levým bokem.
     
    84
    Po rozehrávce rohového kopu dokázal Stones míč odhlavičkovat pouze k na hranici pokutového území číhajícímu Antoniovi, jeho rána ale skrze hráz těl před Caballerem neprošla, s včasným blokem přispěchal Touré.
     
    83
    Tentokráte se Michail Antonio přeměnil do role nahrávače, když směrem ke Snodgrassovi vyslal velice povedený balon. Dodal mu ale příliš razance, skotský reprezentant ale zasprintoval a po kontaktu s Caballerem se v šestnáctce poroučel k zemi, penalta ale správně odpískána nebyla.
     
    82
    Domácí fanoušci se radují, míč totiž skončil v síti The Citizens, je to ale zbytečné, gól West Hamu totiž neplatí. Noble přihrávkou za obranu oslovil Antonia, kterému se sice podařilo šikovně obstřelit vybíhajícího Caballera, vzhledem k ofsajdu však jeho zakončení bylo poněkud navíc.
     
    81
    Fernandinho dostal od bránících hráčů West Hamu spoustu času a prostoru na průnikový pas pro Jesuse, ideální okamžik ale zkušený Brazilec prováhal, jeho reprezentačního kolega balon zpracovával v ofsajdovém postavení.
     
    80
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází David Silva, přichází Fabian Delph.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 17. De Bruyne (Jesus), 21. Silva, 39. Jesus (Sterling), 67. Y. Touré (pen.)

    Karty:   20. Obiang (WHU), 24. Lanzini (WHU), 71. Carroll (WHU) – 20. Jesus (MAC), 44. De Bruyne (MAC), 60. Sterling (MAC)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 11:14.
    West Ham United: Randolph – Byram, Reid, Fonte, Cresswell – Obiang (65. Snodgrass), Noble (C) – Antonio, Lanzini, Feghouli (64. E. Fernandes) – Carroll (79. A. Fletcher).
    Náhradníci: Adrián – Collins, Snodgrass, Quina, A. Fletcher, E. Fernandes, Calleri.

    Manchester City: Caballero – Sagna, Stones, Otamendi, Kolarov – Y. Touré – Sané, De Bruyne (68. Fernandinho), Silva (C) (80. Delph), Sterling (73. Agüero) – Jesus.
    Náhradníci: Bravo – Kompany, Delph, Agüero, Zabaleta, Fernandinho, Navas.

    Rozhodčí: Kevin Friend – Adam Nunn, Darren Cann
    bahis siteleri