Los 1. kola Davisova poháru (Austrálie – Česko) (kon.)
konec
Los 1. kola Davisova poháru (Austrálie – Česko)

Čtvrtek 02.02.2017, 00:10Losování soutěží
     
    Na neděli potom připadne zápas obou jedniček – Jiřího Veselého a Nicka Kyrgiose. Doplní je Jan Šátral s Jordanem Thompson. (00:26:25)
     
    Do debla byl nominován John Peers a Sam Groth. Za českou stranu Zdeněk Kolář s Radkem Štěpánkem.
     
    První zápas rozehraje v pátek Jiří Veselý s Jordanem Thompsonem a Jan Šátral s Nickem Kyrgiosem.
     
    Za Českou republiku byli do singlů na úvod nominováni Jiří Veselý a Jan Šátral. Za domácí pak místní hvězda Nick Kyrgios a Jordan Thompson.
     
    Rozhodčí turnaje představuje, jak bude los probíhat. Jména budou tažena prostřednictvím tenisových míčků se jmény hráčů.
     
    Polard: „Máme tu dva skvělé týmy. Australané mají historicky víc titulů, Češi jich získali více v poslední době.“
     
    Všechny vítá Geoff Polard, zastupující ITF: „Díky oběma týmům za reprezentaci své země. Doufám, že si užijete týmový duch, který je pro Davis Cup tak typický.“
     
    Zástupci obou týmů byli slavnostně přivítání na pódiu.
     
    Vše je připraveno. Začínáme!
     
    Začátek bude o několik minut opožděn. Celá akce se ponese ve slavnostním duchu.
     
    Los pátečních dvouher proběhne ve čtvrtek v deset hodin dopoledne australského času, tedy o půlnoci času středoevropského, a náš redaktor bude přímo na místě!
     
    Austrálie rozhodně není pro český tým oblíbeným soupeřem. Z celkových osmi vzájemných měření sil se hned v sedmi případech radovali "protinožci". A bez již zmíněného tria předních českých tenistů budou také v tomto případě Australané platit za poměrně výrazné favority.
     
    Český tým povede do bojů o postup 54. hráč světového pořadí Jiří Veselý. K dispozici je také zkušený matador Radek Štěpánek, v žebříčku dvouhry 104. tenista planety, který je ovšem nepostradatelnou součástí pro čtyřhru. A právě až do té by měl karvinský rodák nastoupit, pro páteční dvouhru by měl dostat svou premiérovou šanci v národním týmu Jan Šátral, jemuž patří v současnosti 157. pozice. Do výběru se dostal také mladičký Zdeněk Kolář. Dvacetiletý talent je aktuálně ve třetí stovce žebříčku a rád by se vyškrábal ještě výše. Přítomen je v nejlidnatějším australském městě samozřejmě i nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, který měl tentokrát se skladbou týmu více starostí, než je u něj obvyklé. Z účasti se mu totiž omluvili Tomáš Berdych, Lukáš Rosol a Adam Pavlásek.
     
    Role favoritů je Australanům přisuzována zejména pro nezvyklé množství omluvenek na straně českého výběru. Domácí celek vyrukuje do bojů s patnáctým hráčem světa Nickem Kyrgiosem, kterého ve dvouhře doplní Jordan Thompson. Tomu patří v žebříčku ATP 65. pozice. Pro čtyřhru jsou připraveni ještě Sam Groth, a především deblový specialista a čerstvý vítěz Australian Open John Peers.
     
    Hezký den. Čeští tenisté zahájí v pátek své letošní vystoupení v rámci Davisova poháru na půdě Austrálie. V Melbourne, kde jen před několika dny skončil úvodní grandslamový turnaj sezóny, se na tvrdém povrchu v Kooyongu utkají s domácím výběrem již nehrajícího kapitána Lleytona Hewitta.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 00:00.

    David Soumar

    bahis siteleri