Pittsburgh – Columbus 4:3 (po pr.) | Detroit – NY Islanders 5:4 (kon.) | New Jersey – Calgary 3:4 (po pr.)
Carolina – Edmonton 2:1 (kon.) | Florida – Anaheim 2:1 (kon.) | Philadelphia – Los Angeles 0:1 (po pr.)
Montreal – Washington 2:3 (kon.) | Colorado – Winnipeg 5:2 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
4:3 (2:0, 1:1, 0:2 - 1:0)
Columbus Blue Jackets
Sobota 04.02.2017, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobré ráno všem fanynkám a fanouškům kanadskoamerické NHL. Vítejte u sledování textového přenosu z duelu mezi Pittsburghem Penguins a Columbusem Blue Jackets. Úvodní vhazování padne hodinu po půlnoci.
     
    Columbus Blue Jackets

    Columbus letos zažívá opravdu vydařenou sezónu. Modrokabátníci zatím nasbírali sedmdesát bodů a drží se nad druhé pozici Východní konference. Na kluzištích soupeřů navíc patří mezi nejlepší týmy v celé soutěži. Columbusu rovněž skvěle funguje defenzíva. Blue Jackets zatím inkasovali jen 118 branek.

    Poslední tři zápasy

    New York Rangers – Columbus 4:6
    Nashville – Columbus 4:3
    New York Islanders – Columbus 4:2
     
    Pittsburgh Penguins

    Obhájci Stanley Cupu v letošním ročníku figurují mezi nejlepšími celky v soutěži. Tučňáci posbírali šedesát sedm bodů a patří jim třetí příčka Východní konference. Na dnešního soupeře navíc ztrácejí jen tři body. Daří se také Crosbymu, který nahání McDavida na čele kanadského bodování. Útok Pittsburghu navíc vsítil už 176 branek, což je nejlepší ofenzíva v celé soutěži.

    Poslední tři zápasy

    Pittsburgh – Nashville 4:2
    Boston – Pittsburgh 4:3
    Pittsburgh – St. Louis 0:3
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři se spolu v letošním ročníku střetli jen jednou. Den před Vánocemi zvítězil Columbus na svém ledě vysoko 7:1. Hattrickem se v tomto duelu blýsk Scott Hartnell.
     
    Československá stopa

    V dresu Columbusu se dnes můžeme těšit na Lukáše Sedláka.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Letang (A), Dumoulin, Määttä, Daley, J. Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Cullen – Kessel, Bonino, Guentzel – Rust, Rowney, Hagelin – S. Wilson, Fehr, Kunitz (A).

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, J. Johnson, R. Murray, Prout, Harrington – N. Foligno (C), Wennberg, Saad – Atkinson, Dubinsky (A), Jenner (A) – J. Anderson, W. Karlsson, Calvert – Gagner, Sedlák, Hartnell.

    Rozhodčí: St. Piere, Pochmara – Cormier, Alphonso.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak už je zvykem, začne duel o několik minut později oproti planovanému začátku.
     
    Na ledovou plochu nyní přicházejí hokejisté Pittsburghu, kteří Tučňáky reprezentovali během let 1967 až 2017.
     
    Na ledě nechybí ani Jiří Hrdina nebo člen Síně slávy ledního hokeje Murphy.
     
    Na led už naskakují oba celky. Domácí Pittsburgh nastoupí v černých dresech, zatímco Columbus přijel do Pensylvánie v bílém.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní arénou americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na úvodním vhazování uspěli hokejisté Pittsburghu. Crosby získal kotouč, jenže Tučňákům se první akce nevydařila.
     
    00:33
    Dubinsky zavezl kotouč do útočného pásma, kde si jej vzal do pařády Letang, jemuž se ale nepovedla rozehrávka a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před domácí klecí.
     
    01:02
    Murray vystartoval za branku, kde si zpracoval nahození po mantinelu a okamžitě poslal kotouč pryč před napadajícím soupeřem.
     
    01:20
    Wennberg dostal nabito do jízdy mezi kruhy, okamžitě se opřel do kotouče, nicméně Murray jeho pokus dobře viděl a vyrazil puk betonem do rohu kluziště.
     
    02:05
    Matt Calvert nahodil z otočky puk za branku domácího celku. Nikdo v bílém na jeho pobídku nedosáhl a Pittsburgh může zaútočit.
     
    02:25
    Brian Dumoulin se skvěle vrátil se Saadem, vytlačil jej mimo střelecký úhel a následnou střelu zápěstím přizvedl do ochranné sítě. Vhazuje se po pravici domácího gólmana.
     
    03:00
    Boone Jenner vystihl špatnou rozehrávku domácí obrany, hnal se sám na Murrayho, ale domácí gólman jeho pokus zápěstím dokázal vyrazit!
     
    03:35
    Columbus je v úvodu utkání aktivnější. Hosté se nadále tlačí do útoku. Jenner si prodloužil střídání a tentokrát pro Columbus vybojoval pásmo.
     
    04:02
    Na druhé straně se ke střele dostal obránce Cole, nicméně domácí střelec při svém pokusu zlomil hokejku a musí spěchat na střídačku.
     
    04:38
    Kessel spěchal vpřed po levé straně, mohl zakončovat, ale místo toho ještě přihrával spoluhráčovi do lepší pozice. Vracející se obránce jeho pobídku na poslední chvíli vypíchl!
     
    05:05
    Trevor Daley vypálil ihned po vyhraném vhazování. Domácí obránce však od modré čáry minul branku. Penguins přesto zůstávají u puku.
     
    05:20
    Crosby si sjel na přihrávku před branku, ale pouze puk protečoval na modrou čáru. Obránce už jeho pobídku nezastavil a domácí musejí vyklidit pásmo.
     
    06:04
    Kessel se protáhl po pravém křídle až do střelecké pozice, natlačil se před obránce, ale připravený Bobrovskij jeho ránu zápěstím vytěsnil betonem.
     
    06:18
    Kessel si sjel na přihrávku na modrou čáru, snažil se najít recept na Setha Jonese, jenže mladý obránce Columbusu mu vypíchl kotouč.
     
    07:05
    Rust našel na modré čáře Dumoulina, který bez přípravy vystřelil, jenže jeho pohotová dělovka prolétla dobré tři metry vedle branky.
     
    07:22
    Jenner operoval za brankou Pittsburghu, ale Dumoulin si tentokrát splnil své defenzivní povinnosti a vybojoval kotouč pro Tučňáky.
     
    08:02
    Jenner nahodil puk na branku Pittsburghu ze středního pásma. Matt Murray dával dobrý pozor a vyrazil jeho pobídku do rohu.
     
    08:25
    Seth Jones uspěl v souboji u mantinelu, vybojoval puk pro hostující celek a okamžitě hledal rozjetého spoluhráče. Zatím se hraje opravdu svižně.
     
    09:05
    Sedlák pálil z otočky z levého kruhu. Mladičký hokejista z České republiky mířil do horního rohu, ale Matt Murray měl svou vyrážečku na místě.
     
    09:33
    Sedlák si sjížděl na další přihrávku zpoza branky, nicméně tentokrát v dobré pozici promáchl. Český hokejista teď ale prožil dobré střídání.
     
    10:05
    Sidney Crosby dojel nahození do útočného pásma. Domácí kapitán neuspěl v souboji s přesilou obránců Columbusu a musí se rychle vracet.
     
    10:17
    Modrokabátníkům se ale vůbec nepovedlo založení útoku. Dlouhá přihrávka na modrou čáru nenašla nikoho v bílém a puk prosvištěl na zakázané uvolnění.
     
    11:02
    Dubinsky dostal přihrávku od levého mantinelu a okamžitě pálil. Murray se sice vracel do branky, ale i přesto zamezil kotouč v cestě za brankovou čáru!
     
    11:30
    Kunitz operoval za brankou Columbusu, zbavil se svého obránce a našel Wilsona. Druhý jmenovaný ještě našel Colea, ale jeho ránu Bobrovskij vytěsnil.
     
    12:10
    Cole uspěl v souboji na obranné modré čáře, uklidnil hru Penguins a společně s Letangem založil další akci. Tučňáci jsou nyní aktivnější.
     
    12:40
    Letang střílel od modré čáry, jeho pokus ještě tečoval Rust, ale naneštěstí pro domácí celek se kotouč odrazil jen do rohu útočného pásma.
     
    13:11
    Carl Hagelin objel hostující branku a snažil se zasunout puk k přední tyči. Bobrovskij se roztáhl v brankovišti a pokryl mezírku u tyče.
     
    13:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí se přeci jen dostávají do vedení! Pittsburgh si vytvořil obrovský tlak, sevřel soupeře před jeho brankou a udeřil. PHIL KESSEL si vzal kotouč, podél mantinelu si vybruslil do střelecké pozice a svižnou střelou okolo clonícího Cullena propálil Bobrovského! Asistence: Brian Dumoulin, Trevor Daley.
    13:37 Phil KESSEL - 1:0
     
    14:31
    Columbus se snažil přispěchat s rychlou odpovědí. Hosté se tlačili do útoku po pravém křídle, jenže Matt Murray zatím podává jistý výkon.
     
    15:01
    Jenner si sjel na přihrávku na levé křídlo, zbavil se obránce, ale jeho pohotovou střelu po ledě dokázal Murray vytěsnit betonem.
     
    15:25
    Ryan Murray bojoval o puk s Boninem. Hostující hráč sice získal puk, jenže unáhlenou přihrávkou jej odevzdal domácím hráčům.
     
    16:03
    Na druhé straně se do dobré šance hnal Nick Bonino. Domácí útočník si rychlou stahovačkou připravil puk ke střele, ale Bobrovskij si našel cestu ke kotouči.
     
    16:20
    Josh Anderson dohrál v útočném pásmu Dumoulina, což se nelíbilo domácím fanouškům, ale rozhodčí měl situaci před sebou a rozhodl se nevylučovat.
     
    17:02
    Po jednom ze soubojů ve středním pásmu se kotouč odrazil na střídačku domácího celku. Pittsburgh zatím skvěle brání. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    17:21
    Trevor Daley si počkal na příliš dlouhou přihrávku z hokejky Jonese. Domácí hokejista se poté vydal na individuální průnik, avšak už mu nezbyly síly na zakončení.
     
    18:10
    Domácí zatím naprosto kontrolují vývoj hry. Nyní se ale Pittsburghu nepovedla rozehrávka a Justin Schultz poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    18:16
    Anderson projel po levé straně před branku Pittsburghu, přihrál puk na brankoviště a sám v pádu vyhodil branku z jejího postavení. Hosté si na šanci musejí počkat.
     
    18:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh navyšuje své vedení na 2:0! Cullen pláchl obráncům Columbusu, jeho ránu Bobrovskij vyrazil jen před sebe a PATRIC HORNQVIST dorazil kotouč do prázdné branky! Ta ještě vypadla ze svého postavení, ale kotouč předtím stačil překročit brankovou čáru! Asistence: Matt Cullen, Kris Letang.
    18:28 Patric HÖRNQVIST - 2:0
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:17
    Bryan Rust udržel puk v rohu útočného pásmu, dokonce jej procpal k Hagelinovi, jenže švédský hokejista si nedokázal najít střeleckou pozici.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí a domácí Pittsburgh může jít do šaten spokojený! Columbus sice vlétl do utkání aktivně, ale Matt Murray předvedl několik dobrých zákroků a od té doby kralují na ledové ploše domácí hráči. Ve 14. minutě se po pěkné akci prosadil Phil Kessel. Od té doby už se hosté takřka nedostávali do útoku a navíc přišel další trest. V 19. minutě ujel obraně Cullen, kterého ještě Bobrovskij vychytal, ale Patric Hörnqvist už měl snadnou práci. Do kabin se proto odchází za stavu 2:0.
     
    Střely na branku: 13 – 13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Do druhé třetiny vlétli lépe hokejisté Blue Jackets. Columbus však v útočném pásmu přišel o puk, ale domácí vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    20:22
    Sidney Crosby obdržel přihrávku na pravou stranu útočného pásma, srovnal si puk ke střele, ale jeho rána pod břevno končí v lapačce soupeřova brankáře.
     
    21:10
    Jack Johnson vybojoval puk za brankou soupeře, snažil se najít někoho z hostů před brankou, ale obrana Penguins byla opět připravená.
     
    21:35
    Matt Cullen napadal rozehrávku Columbusu v útočném pásmu. Domácí hokejista se natahoval po pomalé přihrávce, ale nakonec na puk nedosáhl.
     
    22:10
    Justin Schultz vybojoval puk ve středním pásmu a udržel jej před napadajícími soupeři. Penguins pokračují v profesorské hře.
     
    22:40
    Scott Wilson vlétl za branku Columbusu, kde spěchal za nahozeným kotoučem, ale ani tentokrát na něj nedosáhl.
     
    23:15
    Foligno dostal přihrávku mezi kruhy a okamžitě střílel. Pokus hostujícího útočníka prolétl kolem branky Matta Murrayho.
     
    24:10
    Olli Määttä přišel o puk za vlastní brankou. Finský obránce daroval soupeři šanci, jenže Saad zpoza branky přihrál opravdu nepřesně.
     
    24:32
    Scott Wilson rozjel další akci Penguins. Daley operoval na pravém křídle, našel Schultze, ale nikdo z domácích nakonec nestačil zakončit.
     
    25:10
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Ani jeden z týmů se zatím ne a ne dostat do šance. Aktivnější jsou nadále domácí Tučňáci.
     
    25:40
    Crosby spěchal s pukem na hokejce vpřed po pravé straně. Domácí kapitán ale nenašel recept na Jonese a o puk přišel ještě před modrou.
     
    26:10
    Murray vyjel za branku, kde zkrotil prudké nahození po mantinelu. Domácí brankář si puk srovnal na hokejce a bleskově rozehrál.
     
    26:40
    Bryan Rust hledal volného Crosbyho, ale Seth Jones se parádně položil do přihrávky a hokejkou vypíchl kotouč do bezpečí.
     
    27:08
    Hagelin si vybruslil podél mantinelu mezi kruhy, odkud bleskově vypálil, nicméně jeho pokus zablokoval jeden z obránců.
     
    27:40
    Seth Jones vymyslel dlouhou přihrávku na Foligna. Před druhým jmenovaným se ale stačil vrátit obránce Olli Määttä.
     
    28:09
    Až nyní se přerušuje hra! Phil Kessel si sjížděl na pobídku na modrou čáru, jenže domácí hráč na puk nedosáhl a kotouč prosvištěl na zakázané uvolnění.
     
    28:25
    Nick Bonino nahazoval kotouč z levého křídla. Jeho pobídku před branku netečoval nikdo v černém dresu a Bobrovskij nemusel zasahovat.
     
    29:00
    Domácí celek se teď poněkud trápí při rozehrávce. Pittsburgh se pokusil o další dlouhou přihrávku, jenže puk končí na další zakázaném uvolnění.
     
    29:27
    Fehr vyjel s pukem do středního pásma, nahodil jej do rohu útočného pásma, kde si jej vzal Kunitz, jenže Bobrovskij se bleskově přesunul k levé tyči a jeho pokus vyrazil!
     
    30:05
    Crosby měl puk na modré čáře, ale musel počkat až mu spoluhráči vyklidí útočné pásmo. Pittsburgh přesto pokračuje v koncentrovaném výkonu.
     
    30:15
    Crosby tentokrát bekhendem našel spoluhráče za brankou. Eric Fehr se pokusil vrátit puk svému kapitánovi, ale jeden z obránců stačil zasáhnout.
     
    31:20
    Na druhé straně se do otevřené obrany Tučňáků řítil Jenner. Aktivní útočník Columbusu nechal puk za sebou a projel do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    31:30
    Musím podotknout, že se dnes hraje opravdu férové utkání. Jsme za polovinou základní hrací doby a stále jsme nebyli svědky jediného vyloučení.
     
    32:05
    Nick Bonino aktivně bojoval o kotouč v rohu obranného pásma. Domácí hokejista kotouč také vybojoval a rozjel další akci Pittsburghu.
     
    32:18
    Johnson pálil od modré čáry. Jeho pokus těsně nad ledem nezasáhl nikdo v bílém dresu a Matt Murray jen kontroloval trajektorii kotouče.
     
    33:00
    Atkinson se tlačil do útočného pásma, jenže někdo ze spoluhráčů neudržel brusli na modré čáře a projel do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    33:10
    Carl Hagelin byl jako první u dlouhé přihrávky do útočného pásma. Švédský šikula se zbavil obránce, našel Rusta, který v dobré pozici promáchl.
     
    34:08
    Před Cullenem se naskytl otevřený prostor, do kterého spěchal Patric Hörnqvist, jenže druhý jmenovaný nedosáhl na prudkou přihrávku na modrou čáru.
     
    34:16
    Kris Letang vypálil ihned po vyhraném vhazování v útočném pásmu. Domácí obránce vyslal dělovku, které ale scházela potřebná přesnost.
     
    35:02
    Bobrovskij předvedl dobrý zákrok proti svižné ráně od modré čáry. Hostující brankář vyrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    35:20
    Pittsburgh zatím kraluje dnešnímu utkání. Olli Määttä se vydal podpořit ofenzívu Tučňáků, sám se prodral do střelecké pozice a Bobrovskij si připsal další zákrok.
     
    35:43
    Columbus právě vstřelil branku!
    A pozor! Hosté z ničeho nic snižují na 2:1! Columbus se prodral do přečíslení 2 na 1. Boone Jenner se štěstím procedil kotouč na branku, Murray jej vyrazil jen před sebe a BRANDON DUBINSKY pohotovou dorážkou poslal kotouč pod břevno! Asistence: Boone Jenner, Jack Johnson.
    35:43 Brandon DUBINSKY - 2:1
     
    36:20
    Tučnáci už se však zase usadili v útočném pásmu. Hokejisté Pittsburghu si vyměňují krátké přihrávky, ale nikdo zatím nevypálil.
     
    37:02
    Gegner spěchal vpřed za pobídkou do útočného pásma. Do parády si jej vzal Brian Dumoulin, který vybojoval kotouč a ještě přesně rozehrál.
     
    37:26
    Rust si sjížděl před branku, kam směřovala pěkná přihrávka z rohu útočného pásma. Domácí útočník ale nakonec nedokázal zakončit.
     
    38:05
    Seth Jones se dostal do problémů při rozehrávce. Hostující obránce ale těžkou situaci dokázal vyřešit s přehledem a rozehrál.
     
    38:23
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci si berou zpět dvoubrankové vedení! Jake Guentzel operoval s pukem na levé straně, místo střely vymyslel krásnou přihrávku na zadní tyč, kde byl volný NICK BONINO, který dopravil puk do odkryté branky! Asistence: Jake Guentzel, Phil Kessel.
    38:23 Nick BONINO - 3:1
     
    38:32
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Boone Jenner – 2 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 2 min., bitka).
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:42
    Seth Jones vypálil od modré čáry, nicméně jeho svižná střela zápěstím prosvištěla nad břevnem a zaduněla o zadní mantinel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině jsme sledovali o poznání opatrnější hokej než v úvodní části. Domácí Pittsburgh se snažil hrát profesorsky a kontroloval své vedení. Ve 36. minutě se však po rychlém přečíslení prosadil Brandon Dubinsky a rázem bylo zaděláno na drama. Domácí Tučňáci však rychle přepli na vyšší rychlostní stupeň a Nick Bonino ve 39. minutě vrátil Pittsburghu dvoubrankové vedení. Po čtyřiceti minutách je tedy stav 3:1.
     
    Střely na branku: 25 – 23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Vstup do třetí třetiny se lépe vydařil domácím. Sidney Crosby uspěl na vhazování a Bobrovskij musel ihned zasahovat.
     
    40:29
    Columbus právě vstřelil branku!
    A pozor! Máme tady drama! Columbus se znovu dostává na dostřel jediné branky. Columbus předvedl krásnou akci v útočném pásmu a ALEXANDER WENNBERG po přiklepnutí mezi kruhy překonal domácího brankáře! Asistence: Brandon Saad, Seth Jones.
    40:29 Alexander WENNBERG - 3:2
     
    41:14
    Domácí jsou inkasovanou brankou zaskočeni. Pittsburghu se nyní nepovedla rozehrávka a Patric Hörnqvist vyhodil kotouč přes všechny čáry.
     
    41:27
    Další zakázané uvolnění domácího celku. Za prudkou přihrávkou tentokrát spěchal Sidney Crosby, ale ani domácí kapitán puk nedostihl.
     
    42:05
    Justin Schultz dojel nahozený puk před rozjetým Jennerem, ale v souboji se soupeřem upadl. Rozhodčí měl celou akci před sebou a rozhodl se nepískat.
     
    42:32
    Murray měl na starosti rozehrávku Columbusu. Jeho nahození za branku však dojeli jen zadáci Penguins. Pittsburgh se snaží uklidnit hru.
     
    43:12
    Domácí hrají jednoduše. Letang získal puk před Gagnerem a bez váhání jej obloučkem poslal do středního pásma.
     
    43:40
    Carl Hagelin vymyslel přihrávku za branku Columbusu. Daley si vybruslil do střelecké pozice, jenže jeho rána na přední tyč byla příliš vysoká.
     
    44:10
    Justin Schultz bojoval o puk ve středním pásmu. Domácí hokejista získal kotouč před Wennbergem. Tučňáci zatím nechtějí pustit soupeře před branku.
     
    45:00
    Obrovská šance! Dubinsky jel sám na domácího brankáře, ale ještě se rozhodl objet branku. Na brankové čáře zastavil jeho pokus Justin Schultz!
     
    45:20
    Seth Jones se ocitl v rohu útočného pásma. Hostující obránce ale bekhendem nenašel nikoho ze spoluhráčů a Pittsburgh může zaútočit.
     
    46:00
    Saad nahodil skákavý puk do rohu útočného pásma. Skvěle se vrátil Daley, jež se rychlou kličkou zbavil napadajícího soupeře a vyvezl puk do bezpečí.
     
    46:16
    Columbusu se navíc nepovedla rozehrávka ze středního pásma. Nikdo v bílém dresu nedosáhl na prudkou pobídku a puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    47:00
    Wennberg vyslal svižnou střelu zápěstím, nicméně Matt Murray byl připraven, kotouč viděl a s přehledem jej schoval v lapačce.
     
    47:15
    Jack Johnson si převzal prudké vyhození do obranného pásma Columbusu. Hostující obránce okamžitě rozjel akci Blue Jackets, ale obrana Pittsburghu byla na místě.
     
    48:05
    Atkinson zpoza branky vyjel kolem mantinelu na modrou čáru, nahodil puk bekhendem, ale nikdo v bílém nedokázal jeho pobídku tečovat.
     
    48:18
    Bobrovskij si počkal na nahození od modré čáry, které navíc přizvedl jeden z obránců. Padající kotouč zapadl přímo do lapačky hostujícího brankáře.
     
    49:05
    Calvert se bleskově vytočil zpoza branky, ale Matt Murray stačil na poslední chvíli utěsnit mezírku u levé tyče domácí branky!
     
    49:38
    Letang rozjel další akci Penguins. Domácí hokejisté už spoléhají hlavně na rychlé protiútoku. V obraně Columbusu ale zaskočil Gagner.
     
    50:10
    Wennberg dojel odražený puk a okamžitě zkusil štěstí střelou z ostrého úhlu. Murray se nenechal překvapit a vyrazil puk betonem.
     
    50:36
    Wilson napadal rozehrávku soupeře na modré čáře. Blue Jackets jsou aktivnějším celkem, ale domácí se skvěle brání.
     
    51:20
    Columbus právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Domácí přišli o dvoubrankový náskok a Columbus je nyní na koni! Murray operoval na levé straně, nahodil puk před branku a po sérii odrazů se kotouč odrazil až do míst, kde byl CAM ATKINSON, jež ze vzduchu doklepl kotouč do sítě! Asistence: Brandon Dubinsky, Jack Johnson.
    51:20 Cam ATKINSON - 3:3
     
    51:40
    Na druhé straně dotíral na Bobrovského Letang. Domácí hokejista ještě našel Dumoulina, jehož rána byla hodně nepřesná.
     
    52:10
    Letang drží kotouč za domácí brankou a čeká na vystřídání svých spoluhráčů. Čerstvé síly posílá na led i lodivod Columbusu.
     
    52:46
    Obrovský závar před brankou Pittsburghu! Saad dotíral na Murrayho, snažil se doklepnou do branky odražený kotouč, ale Eric Fehr zalehl puk v brankovišti!
     
    53:10
    Matt Murray vystartoval za svou branku, kde zastavil nahození po mantinelu a připravil kotouč pro své obránce.
     
    53:30
    Nick Bonino operoval s pukem za brankou soupeře a krásnou zadovkou hledal spoluhráče před brankou. Nikdo v černém se k puku nedostal.
     
    54:00
    Wennberg spěchal za dlouhou přihrávkou po levém křídle. Hostující střelec už ale puk nedohnal a hosté se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    54:20
    Trevor Daley musel zacouvat za vlastní branku, kde počkal na rozestavení svých kolegů a rozjel další akci Pittsburghu. Domácí chtějí o výhře rozhodnout v základní hrací době.
     
    55:05
    Columbus v posledních minutách nikam nespěchá a hosté se koncentrují hlavně na pečlivou obranu. Blue Jackets podle všeho chtějí dotáhnout duel do prodloužení.
     
    55:20
    Chris Kunitz dojel nahozený puk za branku soupeře, ale okamžitě se k němu sjeli dva zadáci Columbusu, kteří jej přilepili k mantinelu.
     
    56:10
    Olli Määttä zatarasil Columbusu cestu za brankou Pittsburghu. Finský obránce dokázal vybojovat kotouč, ale poté špatně rozehrál.
     
    56:26
    Hostům se vůbec nepovedla rozehrávka. Na prudkou pobídku nedosáhl nikdo v bílém a kotouč prolétl na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Bobrovským.
     
    57:00
    Rust bojoval o odražený kotouč ve středním pásmu, ale ke smůle Pittsburghu se puk od jeho hokejky odrazil na střídačku soupeře.
     
    57:19
    Bonino vystihl špatnou rozehrávku soupeře, jenže puk se mu zapletl mezi nohami a domácí útočník už nestačil přihrát lépe postavenému spoluhráči.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:15
    Murray si pohlídal střelecký pokus z úctyhodné vzdálenosti. Domácí brankář nechtěl přerušovat hru a raději poslal puk do rohu.
     
    59:02
    Justin Schultz nahodil puk od modré čáry. Po jeho pobídce se natahoval Eric Fehr, ale druhý jmenovaný neusměrnil kotouč mezi tři tyče.
     
    59:32
    Saad bojoval o puk za brankou Penguins. Domácí obrana ale uspěla a Sidney Crosby mohl spěchat vpřed. Kapitán Pittsburghu ale udělal zbytečnou kličku na modré čáře, ofsajd.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Šedesát minut hry nám rozuzlení dnešního duelu nepřineslo. Columbus odehrál vynikající třetí třetinu, vsítil dvě branky a dokázal vyrovnat na 3:3. O vítězi dnešního duelu tedy rozhodne pětiminutové prodloužení nebo případné samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Crosby uspěl na úvodním vhazování a domácí získali puk. Hosté zatím zvolili defenzivní postavení na modré čáře.
     
    60:28
    Letang přiklepl kotouč Crosbymu, který si jej potáhl do levé strany, jenže prudkou střelou zápěstím trefil jen brankáře Columbusu.
     
    61:05
    Kessel si sjížděl na přihrávku do středního pásma, ale Cullen mu poslal pobídku na opačnou stranu. Hrát mohou hosté.
     
    61:32
    Jones přenechal puk Folignovi, který pohotově vypálil, nicméně Matt Murray se stačil roztáhnout a vykopl jeho pokus betonem.
     
    62:14
    Sidney Crosby ujel obraně soupeře, rozhýbal si brankáře, ale nakonec nenašel mezírku mezi betony!
     
    62:14
    Domácí celek si však zahraje přesilovou hru! Dvě minuty za hákování dostává Atkinson.
     
    62:43
    Crosby napřáhl ke střele příklepem, ale Bobrovskij měl čistý výhled a schoval střelu domácího kapitána do lapačky.
     
    63:00
    Hosté uspěli na vhazování v obranném pásmu a okamžitě vyhodili puk přes všechny čáry. Pittsburgh musí začít nanovo.
     
    63:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh vítězí! Obrovská radost na tribunách! Domácí přeci jen zužitkovali přesilovou hru! Pittsburgh uzamkl soupeře před jeho brankou, PHIL KESSEL nejprve rozjel celou akci přihrávkou na Letanga, jehož rána se odrazila zpět ke Kesselovi, jež měl před sebou prázdnou branku a s přehledem rozhodl o výhře Tučňáků! Asistence: Kris Letang, Justin Schultz.
    63:15 Phil KESSEL - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Pittsburgh nakonec zvládl těžké utkání s Columbusem a vítězí 4:3. Tučňáci přitom měli parádní vstup do zápasu a po první třetině vedli zásluhou Kessela a Hörnqvista :0. V prostřední části sice nejprve snížil Dubinsky, ale Bonino bleskově vrátil domácí celek do dvoubrankového vedení. Třicet vteřin po návratu z kabin ale snížil na 2:3 Wennberg. Columbus od té doby ožil a osm minut před koncem vyrovnal Atkinson, jež poslal duel do prodloužení. V něm si domácí po faulu Cama Atkinsona vybojovali přesilovku, ve které rozhodl Kessel!
     
    Střely na branku: 33 – 31
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Phil Kessel (PIT) 2+1
    2. Kris Letang (PIT) 0+2
    3. Brandon Dubinsky (CBJ) 1+1
     
    Československá stopa v utkání:
    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, 1 střela, čas na ledě 11:11
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 18 649 diváků.
     
    Z mé strany je to vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:54:47)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 14. Kessel (Dumoulin, Daley), 19. Hörnqvist (Cullen, Letang), 39. Bonino (Guentzel, Kessel), 64. Kessel (Letang, J. Schultz) – 36. Dubinsky (Jenner, J. Johnson), 41. Wennberg (Saad, S. Jones), 52. Atkinson (Dubinsky, J. Johnson)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Letang (A), Dumoulin, Määttä, Daley, J. Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Cullen – Kessel, Bonino, Guentzel – Rust, Rowney, Hagelin – S. Wilson, Fehr, Kunitz (A).
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, J. Johnson, R. Murray, Prout, Harrington – N. Foligno (C), Wennberg, Saad – Atkinson, Dubinsky (A), Jenner (A) – J. Anderson, W. Karlsson, Calvert – Gagner, Sedlák, Hartnell.

    Rozhodčí: St. Piere, Pochmara – Cormier, Alphonso

    Diváci: 18 649
    bahis siteleri