Pittsburgh – Columbus 4:3 (po pr.) | Detroit – NY Islanders 5:4 (kon.) | New Jersey – Calgary 3:4 (po pr.)
Carolina – Edmonton 2:1 (kon.) | Florida – Anaheim 2:1 (kon.) | Philadelphia – Los Angeles 0:1 (po pr.)
Montreal – Washington 2:3 (kon.) | Colorado – Winnipeg 5:2 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
4:3 (2:0, 1:1, 0:2 - 1:0)
Columbus Blue Jackets
Sobota 04.02.2017, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:15 Phil KESSEL - 4:3
     
    63:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh vítězí! Obrovská radost na tribunách! Domácí přeci jen zužitkovali přesilovou hru! Pittsburgh uzamkl soupeře před jeho brankou, PHIL KESSEL nejprve rozjel celou akci přihrávkou na Letanga, jehož rána se odrazila zpět ke Kesselovi, jež měl před sebou prázdnou branku a s přehledem rozhodl o výhře Tučňáků! Asistence: Kris Letang, Justin Schultz.
     
    62:14
    Domácí celek si však zahraje přesilovou hru! Dvě minuty za hákování dostává Atkinson.
     
    62:14
    Sidney Crosby ujel obraně soupeře, rozhýbal si brankáře, ale nakonec nenašel mezírku mezi betony!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    52:46
    Obrovský závar před brankou Pittsburghu! Saad dotíral na Murrayho, snažil se doklepnou do branky odražený kotouč, ale Eric Fehr zalehl puk v brankovišti!
    51:20 Cam ATKINSON - 3:3
     
    51:20
    Columbus právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Domácí přišli o dvoubrankový náskok a Columbus je nyní na koni! Murray operoval na levé straně, nahodil puk před branku a po sérii odrazů se kotouč odrazil až do míst, kde byl CAM ATKINSON, jež ze vzduchu doklepl kotouč do sítě! Asistence: Brandon Dubinsky, Jack Johnson.
     
    49:05
    Calvert se bleskově vytočil zpoza branky, ale Matt Murray stačil na poslední chvíli utěsnit mezírku u levé tyče domácí branky!
     
    45:00
    Obrovská šance! Dubinsky jel sám na domácího brankáře, ale ještě se rozhodl objet branku. Na brankové čáře zastavil jeho pokus Justin Schultz!
    40:29 Alexander WENNBERG - 3:2
     
    40:29
    Columbus právě vstřelil branku!
    A pozor! Máme tady drama! Columbus se znovu dostává na dostřel jediné branky. Columbus předvedl krásnou akci v útočném pásmu a ALEXANDER WENNBERG po přiklepnutí mezi kruhy překonal domácího brankáře! Asistence: Brandon Saad, Seth Jones.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:32
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Boone Jenner – 2 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 2 min., bitka).
    38:23 Nick BONINO - 3:1
     
    38:23
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci si berou zpět dvoubrankové vedení! Jake Guentzel operoval s pukem na levé straně, místo střely vymyslel krásnou přihrávku na zadní tyč, kde byl volný NICK BONINO, který dopravil puk do odkryté branky! Asistence: Jake Guentzel, Phil Kessel.
    35:43 Brandon DUBINSKY - 2:1
     
    35:43
    Columbus právě vstřelil branku!
    A pozor! Hosté z ničeho nic snižují na 2:1! Columbus se prodral do přečíslení 2 na 1. Boone Jenner se štěstím procedil kotouč na branku, Murray jej vyrazil jen před sebe a BRANDON DUBINSKY pohotovou dorážkou poslal kotouč pod břevno! Asistence: Boone Jenner, Jack Johnson.
     
    29:27
    Fehr vyjel s pukem do středního pásma, nahodil jej do rohu útočného pásma, kde si jej vzal Kunitz, jenže Bobrovskij se bleskově přesunul k levé tyči a jeho pokus vyrazil!
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
    18:28 Patric HÖRNQVIST - 2:0
     
    18:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh navyšuje své vedení na 2:0! Cullen pláchl obráncům Columbusu, jeho ránu Bobrovskij vyrazil jen před sebe a PATRIC HORNQVIST dorazil kotouč do prázdné branky! Ta ještě vypadla ze svého postavení, ale kotouč předtím stačil překročit brankovou čáru! Asistence: Matt Cullen, Kris Letang.
    13:37 Phil KESSEL - 1:0
     
    13:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí se přeci jen dostávají do vedení! Pittsburgh si vytvořil obrovský tlak, sevřel soupeře před jeho brankou a udeřil. PHIL KESSEL si vzal kotouč, podél mantinelu si vybruslil do střelecké pozice a svižnou střelou okolo clonícího Cullena propálil Bobrovského! Asistence: Brian Dumoulin, Trevor Daley.
     
    11:02
    Dubinsky dostal přihrávku od levého mantinelu a okamžitě pálil. Murray se sice vracel do branky, ale i přesto zamezil kotouč v cestě za brankovou čáru!
     
    04:38
    Kessel spěchal vpřed po levé straně, mohl zakončovat, ale místo toho ještě přihrával spoluhráčovi do lepší pozice. Vracející se obránce jeho pobídku na poslední chvíli vypíchl!
     
    03:00
    Boone Jenner vystihl špatnou rozehrávku domácí obrany, hnal se sám na Murrayho, ale domácí gólman jeho pokus zápěstím dokázal vyrazit!

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 14. Kessel (Dumoulin, Daley), 19. Hörnqvist (Cullen, Letang), 39. Bonino (Guentzel, Kessel), 64. Kessel (Letang, J. Schultz) – 36. Dubinsky (Jenner, J. Johnson), 41. Wennberg (Saad, S. Jones), 52. Atkinson (Dubinsky, J. Johnson)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Letang (A), Dumoulin, Määttä, Daley, J. Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Cullen – Kessel, Bonino, Guentzel – Rust, Rowney, Hagelin – S. Wilson, Fehr, Kunitz (A).
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, J. Johnson, R. Murray, Prout, Harrington – N. Foligno (C), Wennberg, Saad – Atkinson, Dubinsky (A), Jenner (A) – J. Anderson, W. Karlsson, Calvert – Gagner, Sedlák, Hartnell.

    Rozhodčí: St. Piere, Pochmara – Cormier, Alphonso

    Diváci: 18 649
    bahis siteleri