Novokuzněck – Kunlun 2:4 (kon.) | Novosibirsk – Chabarovsk 1:3 (kon.) | Omsk – Vladivostok 1:3 (kon.)
Nižněkamsk – Toljatti 3:2 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Lada Toljatti
Sobota 04.02.2017, 15:00 • Neftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví celky Neftěchimiku Nižněkamsk a Lady Togliatti.

    Domácí Neftěchimik Nižněkamsk stále bojuje o postup do vyřazovací fáze ligy a tak musí dnes proti slabšímu soupeři vyhrát. Ruský celek je prozatím na desátém místě Východní konference a za 56 zápasů získal 74 bodů se skóre 135:145. Na osmý postupový Vladivostok tak ztrácí pět bodů, což je rozhodně hratelné. Momentální forma je pak spíše průměrná, když sice Nižněkamsk táhne sérii tří výher, ale z posledních pěti zápasů získal ve výsledku nic neříkajících osm bodů. Nejprve padl doma se Slovanem 2:3, poté s Novosibirskem 0:3, následně ale začal vyhrávat – doma proti Novokuzněcku 3:2 po nájezdech, proti Omsku 4:0 a posledně proti Kazani vysoko 8:2.

    To hostující Lada Togliatti už šanci na postup do play-off ztratila dávno a sezónu tak jen dohrává na dně Východní konference. Momentálně se krčí na 13. místě a za sebou má jen Jugru Chanty-Mansijsk a Metallurg Novokuzněck – Lada získala za 56 zápasů 64 bodů a má skóre 138:163. Momentální forma ale není tak zlá, když z posledních pěti zápasů tomuto celku vynesla sedm bodů. Nejprve Togliatti padlo v Podolsku 4:1, poté doma s Novokuzněckem 1:2 po nájezdech, následně vyhrálo doma 3:1 na silným Omskem, poté padlo doma s Novosibirskem 1:3 a posledně vyhrálo doma nad Kazaní 4:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Neftěchimik Nižněkamsk: Karejev (Kolppanen) – An. Sergejev, Kinrade, Ljamin, Pervyšin, Lekomcev (A), Ogurcov, Kuzmin, Fazylzjanov, Berezin – Sexton, Koňkov, Gynge – Porjadin, Polygalov (A), Stoljarov (C) – Šiksatdarov, Jakimov, Zdunov – Chajrullin, N. Kvartalnov.

    Lada Togliatti: I. Ježov (A. Semjonov) – Aronson, Sotnieks (A), Gurkin, Kostromitin, Maleňkich, Volgin, Korjagin – Filatov, A. Ivanov, Bumagin – Mastrjukov, Šenfeld, Bělousov (A) – V. Komarov, Rybin (C), Achmetov – V. Strelcov, Zernov, Bočarov.

    Rozhodčí: Buturlin, Gamalej – Zacharov, Sysujev.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    Tak toto byla obrovská šance hned v první minutě celého zápasu, do které se dostal hostující Filatov! Ten dorážel z velkého úhlu puk do poloprázdné branky, odrazem od Karejeva ale napálil pouze břevno!
     
    01:49
    I nadále je možná trochu překvapivě daleko aktivnější Lada, který se tlačí dopředu a pokouší se využít toho úvodního zaskočení Neftěchimiku – ovšem Karejev vyjma té úvodní šance zatím mnoho práce neměl.
     
    02:38
    Poprvé musel na led i Ježov, který dokázal lapačkou celkem v pohodě zastavit nedůrazný pokus z úhlu od Chajrullina.
     
    03:23
    Hodně horko teď bylo i před Ježovem, kde se pokoušel z úhlu uklízet puk k tyčce Sexton, ovšem trefil pouze boční síť brány Lady!
     
    04:25
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Tak nakonec je z té zvýšené aktivity Neftěchimiku první branka zápasu! Po neskutečném lapsu v rozehrávce Togliatti se dostal k puku před Ježovem zcela volný Zdunov, který ho sice ještě propálit nedokázal, poté se ale kotouč odrazil na volného PAVLA PORJADINA a ten už ho dokázal uklidit do odkryté klece! Asistence: Pavel Zdunov.
    04:25 Pavel PORJADIN - 1:0
     
    05:34
    I nadále jsou ale lepší domácí, které tato branka logicky dostala do sedla a pro Ladu je tak velice těžké něco vymyslet vepředu.
     
    07:19
    Teď se pro změnu do menšího náporu dostala Lada, která se nastěhovala do útočného pásma, ze všeho ale vzešlo pouze nahozená Sotniekse, se kterým neměl Karejev větších problémů.
     
    08:35
    I v těchto minutách jsou to spíše hosté, kdo se dostává do větších šancí, teď tu bylo nahození Kostromitina, i to ale dokázal domácí gólman zastavit.
     
    10:26
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    A je to už o dvě branky, domácí celek se dostává do velice dobré pozice! MAXIM BEREZIN vjel do pásma a i když všichni čekali přihrávku, dokázal na bližší tyči procedit puk mezi ramenem Ježova a brankovou konstrukcí! Gólman Lady byl tak zmaten, že si inkasovanou branku uvědomil až o několik vteřin později. Asistence: Nikita Kvartalnov.
    10:26 Maxim BEREZIN - 2:0
     
    11:45
    Opět se snaží Lada reagovat nějakým tlakem, ale do šancí se ne a ne dostat, takže Karejev i nadále sbírá spíše neškodná nahození svého soupeře.
     
    12:16
    A je tu první vyloučení celého zápasu – na trestnou si to namířil domácí střelec první branky Pavel Porjadin, který se provinil ve středním pásmu podražením.
     
    13:29
    Zatím se ale hostům tato početní výhoda moc nedaří, nemohou se dostat do útočného pásma a čas tak ubíhá bez nebezpečí pro Karejeva.
     
    14:19
    Domácí Neftěchimik už hraje v plném počtu a navíc se při dalším útoku dostal do ofsajdu Šenfeld, který si nepohlídal přechod přes modrou čáru.
     
    15:01
    Na led teď musel opravdu bleskově Karejev, který čelil nebezpečnému nájezdu ze strany od Mastrjukova, ale domácí gólman puk nakonec schoval v mrštné lapačce!
     
    16:15
    Ke střele se na druhé straně dostal Kinrade, který střelou zápěstím pořádně prověřil Ježova, ten ale schoval kotouč ve své výstroji.
     
    17:03
    A je tu další vyloučení, tentokrát na trestnou lavici zamíří hostující hráč – za podražení ve středním pásmu byl potrestán Rafael Achmetov.
     
    18:09
    Domácí Neftěchimik se natlačil do útočného pásma a vydatně ostřeloval Ježovovu bránu, ovšem většina jeho střel byla zablokována a velkou šanci tato přesilovka tak ještě nepřinesla.
     
    19:04
    A tyčka teď zvonila za Ježovem! Ke střele se dostal na zadní tyčce Kinrade, který poslal puk naslepo zpět do brankoviště a v gólu mu zabránila právě branková konstrukce!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu a po ní domácí Neftěchimik vede celkem pohodlně 2:0. Už v první minutě sice Lada trefila tyčku, ale poté už dominoval Nižněkamsk – nejprve se z dorážky pohodlně prosadil Porjadin a následně překvapil Ježova na bližší tyčce Berezin, takže domácí svůj plán do první třetiny určitě splnili.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:42
    Ve druhé třetině o něco aktivněji začali domácí, kteří se sice nastěhovali do útočného pásma, ke střele se ale nedostali a po nepřesném pasu Gyngeho třetinu ztratili.
     
    21:20
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, je sníženo a to znamená, že tu máme drama. Puk se pro hosty poměrně šťastně odrazil přesně na v mezikruží číhajícího NIKITU FILATOVA, jenž se dokázal i s pukem otočit a přesnou ránou vymést horní roh Karejevovy brány! Asistence: Dmitrij Kostromitin.
    21:20 Nikita FILATOV - 2:1
     
    22:29
    I nadále se snaží být hosté aktivní a tlačí se do útočného pásma – naopak Neftěchimik má problémy a nemlže se z tohoto tlaku vymanit.
     
    24:15
    Hra se trochu uklidnila a domácí Nižněkamsk ji dokázal vyrovnat, takže se duel přesunul do středního pásma, odkud pro ani jednu branku nehrozí větší nebezpečí.
     
    24:45
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    A domácí si nakonec berou své dvoubrankové vedení zpět! Na Ježov jel zcela sám Šiksatdarov, který ho prostřelit nedokázal, ale do brankoviště vnesl takový zmatek, že se odtud puk odrazil ke zcela volnému PAVLU ZDUNOVOVI, jenž dokázal svou střelu uklidit do sítě! Bez asistence.
    24:45 Pavel ZDUNOV - 3:1
     
    26:05
    Je tu vyloučení pro domácí celek a Togliatti tak může znovu snížit na rozdíl jediné branky – za podražení je vyloučení Maxim Berezin.
     
    27:29
    Zatím se ale Ladě tato přesilovka vůbec nedaří a sledujeme hodně chabé pokusy o vytvoření zámku – neškodné nahození pak sebral Karejev.
     
    29:24
    Domácí celek momentálně zvládá držet puk ve své moci a dost daleko od své brány, takže drží své vedení a v pohodě si ho hlídá.
     
    30:35
    Lada se sice snaží dostat znovu na dostřel Karejevovy brány, ovšem nedaří se jí to a tak čas plyne bez nějaké větší šance na té či oné straně.
     
    31:06
    Je tu další vyloučení pro domácí – na trestnou lavici je poslán Geoffrey Kinrade, který je vyloučen na dvě minuty za vražení na hrazení za vlastní brankou.
     
    31:59
    Teď hosté dokázali díky Ivanovově dorážce dostat puk do sítě, ale gól nakonec není uznán! V brankovišti totiž zrovna stál Filatov, který tak svému celku branku sebral.
     
    32:54
    Ani druhá část přesilovky hostům zatím vůbec nic nepřinesla a sledujeme dobrou obranu NIžněkamsku, která nechce dopustit žádné další zbytečné komplikace.
     
    33:38
    Tak toto je komplikace pro Togliattik, které bude hrát oslabení a navíc dostal Vasilij Strelcov trest 2+10 za úder do oblasti hlavy a krku, takže svému celku v této třetině už nepomůže.
     
    34:29
    Zatím se ale domácí celek nemůže dostat do větší šance – teď sice ze zákrytu zkoušel Ježova překvapit Sexton, hostující gólman ale puk skryl v lapačce.
     
    36:35
    Tempo hry trochu opadlo a u puku se drží bez nějakého většího úsilí domácí, kteří tak v pohodě kontrolují hru.
     
    37:25
    K dobré střele se nakonec před Karejevem dostal po zpětném pasu Bělousova Šenfeld, ovšem jeho pokus byl zastaven levým betonem domácího gólmana.
     
    38:45
    Za chvíli začne poslední minuta této třetiny a na led musel znovu Karejev, ten si ale dokázal s nahození Sotniekse znovu poradit bez potíží.
     
    39:34
    A znovu šel na zem domácí ruský gólman, který si ale se střelou Rybina dokázal poradit jen slabým máchnutím lapačkou.
     
    39:45
    A domácí nakonec dohrají tuto třetinu v oslabení – na trestnou lavici je poslán Pavel Porjadin, který se provinil podražením.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou i druhou třetinu a rozdíl mezi oběma týmy je i po ní dvoubrankový. Hosté sice dokázali snížit díky střele Filatova, následně ale puk do brány na druhé straně doklepl Zdunov a vrátil tak Nižněkamsku původní náskok. Uvidíme, jestli se Lada ještě vzchopí a dokáže domácí cestu za třemi body zkomplikovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Před Ježovem se ke střele dostal Ogurcov, branku ale nakonec netrefil a tak tu nebezpečí pro hosty nehrozilo.
     
    41:34
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    A je tu opět drama, protože celek z Togliatti snižuje na rozdíl jediné branky! K puku se v mezikruží dostal zcela osamocený GEORGIJ BĚLOUSOV, který dokázal přesnou střelou do horní části branky prostřelit bezmocného Karejeva, jenž tak mohl jen sledovat, jak střel končí v jeho síti. Asistence: Jefim Gurkin a Viktor Komarov.
    41:34 Georgij BĚLOUSOV - 3:2
     
    41:34
    Zároveň je za předchozí přestupek vyloučen domácí Pavel Zdunov, který se provinil sekáním.
     
    42:24
    Síly na ledě se ale srovnají, protože vyloučení postihlo i hráče Lady – na trestnou míří Maxim Rybin, který se provinil podražením.
     
    44:26
    Ale domácí ani hosté svých přesilovek nakonec využít nedokázali, takže se skóre zatím neměnilo – i když celkově jsou v této třetině o něco lepší hosté.
     
    46:35
    Na ledě se toho momentálně mnoho neděje a sledujeme hodně pomalý hokej, který se odehrává hlavně ve středním pásmu.
     
    47:42
    Hra se přesunula za branku Togliatti, kde se snažil něco vymyslet domácí Jakimov, ovšem o puk proti přesile přišel a do akce tak může Lada.
     
    49:29
    Domácí stále drží své vedení a Karejev už delší dobu neměl pořádnou práci, i když teď musel Pervyšin vyhodit až na zakázané uvolnění a hra se tak vrátí před bránu Nižněkamsku.
     
    50:34
    Hra se dostala opět před Karejeva, který ale znovu neměl žádnou práci – hrálo se totiž za jeho bránou a obránci dokázali puk získat, než k nějaké střele vůbec mohlo dojít.
     
    52:28
    Opravdu se není moc, na co dívat, protože domácí celek spíše drží výsledek – teď se sice dostal před Ježova, ale ten dokázal na ledě puk zastavit.
     
    53:49
    I nadále Nižněkamsk drží svého soupeře dost daleko od své brány, takže se dá říci, že Karejev nemá skoro žádnou práci.
     
    54:45
    Až teď se ke střele nakonec dostal Komarov, jeho pokus ale byl tečován obráncem mimo branku a Karejev tak opět šel na led zbytečně.
     
    56:45
    Naopak se hraje před brankou Ježova, který sice také vyloženě v permanenci není, ale práce má rozhodně více, než jeho protějšek.
     
    57:29
    Lada se sice snaží, co to jde, ale přijde mi, že na nějaký tlak už prostě nemá síly a kvalitu – Neftěchimik své vedení v pohodě drží.
     
    58:24
    Ani náznak tlaku si zatím Togliatti nevytvořilo a sledujeme tak velice nezáživný konec třetiny – domácí se soustředí pouze na obranu a to jim vychází.
     
    59:34
    Lada sice už hraje v šesti lidech, nemůže se ale vůbec dostat za modrou čáru, takže je to jen takové neškodné nahrávání ve středním pásmu.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí tak nakonec velice těsnou výhru ubránili a byť poslední třetinu prohráli, mrzet je to nijak zvlášť nemusí. Inkasovali sice z hole Běloutsova, který střelou pod břevno snížil na rozdíl jediné branky, Lada už ale vyrovnat nedokázala. Naopak, Neftěchimik držel své vedení v pohodě a nakonec si tak zaslouženě připsal tři body do tabulky Východní konference.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek dnešního večera. (17:20:26)

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 5. Porjadin (Zdunov), 11. Berezin (N. Kvartalnov), 25. Zdunov (Šiksatdarov, Pervyšin) – 22. Filatov (Kostromitin), 42. Bělousov (Gurkin, V. Komarov)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Karejev (Kolppanen) – An. Sergejev, Kinrade, Ljamin, Pervyšin, Lekomcev (A), Ogurcov, Kuzmin, Fazylzjanov, Berezin – Sexton, Koňkov, Gynge – Porjadin, Polygalov (A), Stoljarov (C) – Šiksatdarov, Jakimov, Zdunov – Chajrullin, N. Kvartalnov.
    Lada Toljatti: I. Ježov (A. Semjonov) – Aronson, Sotnieks (A), Gurkin, Kostromitin, Maleňkich, Volgin, Korjagin – Filatov, A. Ivanov, Bumagin – Mastrjukov, Šenfeld, Bělousov (A) – V. Komarov, Rybin (C), Achmetov – V. Strelcov, Zernov, Bočarov.

    Rozhodčí: Buturlin, Gamalej – Zacharov, Sysujev
    bahis siteleri