Slovan Bratislava – Olomouc 0:6 (kon.) | FK Oleksandrija – Bohemians 1905 1:1 (kon.) | Brno – Šeriff Tiraspol 1:0 (kon.)
Slovácko – Maribor 1:0 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
1:0 (0:0)
Šeriff Tiraspol
Pátek 10.02.2017, 15:30 • Papillon, Belek (TUR) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Zbrojovka Brno odehraje na svém soustředění v Turecku poslední přípravný zápas, který bude zároveň posledním testem před startem jarní části ePojistění.cz ligy. V minulém přípravném zápase Zbrojovka remizovala s ruským celkem Tosno 2:2. Zápas nabídl čtyři branky, z nichž dvě vstřelil Jakub Řezníček, ale také tvrdou hru ze strany soupeře, která v závěru utkání znemožnila českému týmu vstřelit vítězný gól. Podle posledních zpráv by měli být všichni hráči v pořádku, včetně již avizovaného střelce dvou branek.
     
    Tiraspol je moldavským klubem, který odehrál na začátku nového roku pouze jeden přípravný zápas, když zvítězil 2:0 nad ruským celkem Samara. Tiraspol v domácí lize bojuje o titul, kde se prozatím nachází na druhém místě soutěže s názvem Divizia Nationala.
     
    Vzájemné zápasy:

    14.02.15 Sheriff Tiraspol – Zbrojovka Brno 2:0
    Fotbalisté Zbrojovky se rozcvičují před generálkou na naši ligu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Šural, Pavlík, Vraštil, Jablonský – Zavadil (C), Polák – Litsingi, Škoda, Ashiru – Řezníček.

    FC Šeriff Tiraspol: Koşelev – Jardan, Gînsari, Balima, Ricardinho, Badibanga, Potîrniche, Yahaya, Brezovec (C), Kvržić, Savić.
    Náhradníci: Žurik – Baryšev, Jabbie, Bondarenko, Oanča, Kajmakov, Rozgoňuk, Keruntu, Bajala..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jakub Řezníček obstaral úvodní výkop a poslední přípravné utkání Brna před jarní částí domácí soutěže právě začalo!
     
    2
    Fotbalisté Tiraspolu rozjeli na pravém křídle pěknou kombinační akci a po dlouhé kolmé přihrávce do běhu přilétl do šestnáctky Brna pěkný centr, hráči českého týmu ho ale odvrátili.
     
    3
    Utkání nabízí hodně opatrný úvod, Brno se sice snaží dostat k šestnáctce soupeře, jenže tomu chybí přesná přihrávka.
    Oba kapitáni si těsně před utkáním vyměnili vlaječky.

     
    4
    Ashiru vypomohl obraně, když si nedaleko vlastní šestnáctky vykoledoval faul a útok Tiraspolu ztroskotal.
     
    5
    Fotbalisté Brna se vrhli směrem kupředu, jejich útočnou snahu taženou středem hřiště ale zastavila nepřesná finální přihrávka, po které mohl brankář Koşelev v klidu rozehrát.
     
    6
    Litsingi si na pravé straně šestnáctky naběhl na krásnou kolmou přihrávku a z ostrého úhlu napřáhl k nebezpečné střele, míč mezi tři tyče se mu ale vměstnat nepodařilo.
     
    7
    Zbrojovka začíná hýřit aktivitou a na pravé straně hřiště bude po sraženém centru rozehrávat rohový kop.
     
    8
    Nebezpečný centr z rohového kopu se stáčel do brány a na hranici malého pokutového území se ocitl ve vyložené brankové příležitosti Jakub Řezníček, brankář Koşelev ale vytáhl neskutečný zákrok, když na brankové čáře míč vyrazil!
    8. Jakub Řezníček zahodil vylouženou brankovou příležitost!
     
    9
    Kvrzic už se chystal zakončovat hlavou po centru svého spoluhráče z rohového kopu, těsně před ním ale brankář Melichárek vyboxoval míč do bezpečí.
     
    10
    Utkání nabralo na obrátkách a oba dva týmy se začínají dostávat do šancí, na úvodní gól ale zatím čekáme marně.
     
    11
    Tiraspol se vydal do útoku po levém křídle, jenže následná kombinace nic kloudného nepřinesla. Moldavskému celku hrubě nevyšel centr, který skončil nad a za bránou.
     
    12
    Kapitán Tiraspolu Brezovec si připravoval na pravém křídle v blízkosti šestnáctky míč na střelu, nakonec se k ní ale nedostal. Jeden z hráčů Brna k němu skvěle přistoupil.
     
    13
    Brno se málem řítilo do přečíslení dva na jednoho, jenže celé akci předcházel faul, který byl v blízkosti půlící čáry odpískán.
     
    14
    Ashiru si na levé straně hřiště hodil míč na pravačku a zpoza šestnáctky napřáhl ke střele, která mířila doprostřed brány, nakonec ale skončila zhruba metr nad. Dobrý pokus.
     
    15
    Kvrzic si na pravé straně šestnáctky nádherně narazil míč s Ricardem, který neváhal a z ostrého úhlu napřáhl k přízemní střele, která zamířila těsně vedle vzdálenější levé tyče!
    15. Krásná kombinační akce mezi Kvrzicem a Ricardem.
     
    16
    Tiraspol vzápětí rozehrával na levém křídle další rohový kop a po odvráceném centru přišla prudká střela z přibližně 25 metrů, brněnská obrana ji ale dokázala dobře zablokovat.
     
    17
    Brno se vydalo do útoku po levém křídle, kromě autového vhazování se ale český celek k ničemu nedostal.
     
    18
    Tiraspol zatím tahá většinu akcí po pravém křídle, kde operuje Kvrzic, on ani žádný z jeho spoluhráčů se ale ještě ke střele na bránu nedostal a Melichárek čeká na svůj první zákrok.
     
    19
    Hra je hodně kouskována a během posledních okamžiků se odehrává mezi oběma šestnáctkami.
     
    20
    Brnu ani Tiraspolu se nedaří kombinovat a po jedné nepřesné přihrávce za druhou se míč přelévá ze strany na stranu.
     
    21
    Fotbalisté moldavského celku posílali do šestnáctky z pravé strany hřiště pěkný diagonální centr, jeden z hráčů Tiraspolu se ale k míči nedostal a navíc mu byl odpískán ofsajd.
     
    22
    Balima byl zřejmě tím hráčem, který se na hrotu ocitl v ofsajdu, a na opačné straně hřiště se dostali ke střele Brňané, jejich hlavičkový pokus ale zamířil vedle vzdálenější levé tyče.
     
    23
    Sheriff Tiraspol zkusil vypálit zpoza šestnáctky a nebyla to špatná střela, přesnost jí nicméně scházela a těsně nad zemí zamířila o metr a půl vedle Melichárkovy brány.
     
    24
    Yahaya si na levé straně šestnáctky naběhl na krásný kolmý pas za obranu a po rychlém zpracování míče napřáhl levačkou k pohotové přízemní střele, Melichárek byl ale u své bližší pravé tyče včas a jeho pokus vpádu ukryl v náručí!
     
    25
    Sledujeme velice pohledné utkání, ačkoliv obrovských šancí není tolik, zatím jen jedna, hra má obrovské tempo a míč se rychle přelévá z jedné strany na druhou.
     
    26
    Fotbalisté Zbrojovky v rychlém sledu vyrazili po pravém křídle do útoku, oba jejich centry ale nic kloudného nepřinesly.
     
    27
    Kvrzic na pravém křídle trochu zariskoval, na poslední chvíli ale dokázal míč špičkou kopačky přiťuknout spoluhráčovi. Tiraspol ale žádnou kloudnou akci nerozehrál a po ztrátě míče napřáhl zpoza šestnáctky k prudké střele Ashiru, jeho pokus byl ale nepřesný a o pořádný kus zamířil nad pravý horní roh.
     
    28
    Tiraspol fauloval ve středovém kruhu a Litsingi se rozebíhal po pravém křídle, akci Brna ale zastavila nepřesná přihrávka.
     
    29
    Jardan rozehrál na levém křídle útok Sheriffu Tiraspol, Brno ale jeho rozehrávku skvěle napadá a neumožňuje mu podniknout nějakou nebezpečnou akci. Skvělá práce.
     
    30
    Melichárek předvedl nepřesnou rozehrávku a míč poslal za levou postranní čáru. Tiraspol se zadarmo dostal k vhazování.
     
    31
    Kvrzic se snažil poslat z pravého křídla do šestnáctky přízemní centr, Brňané ho ovšem dokázali na penaltě odvrátit.
     
    32
    Tiraspol dostává Brno pod velký tlak, ze kterého pramenila střela Brezovce, pokus kapitána Tiraspolu ale zamířil po zemi pouze doprostřed brány, kde míč sebral snadno Melichárek.
     
    33
    Pavel Zavadil ostře fauloval na pravé straně útočné poloviny svého týmu, vše se ale nakonec zřejmě obešlo bez karty.
     
    34
    Ashiru patří mezi hráče, kteří jsou dnes hodně vidět, a nyní se snažil po levé straně v blízkosti brankové čáry proniknout do šestnáctky, kde vzápětí upadl. Penalta se ale nepískala!
     
    35
    A znovu Ashiru! Záložník Brna se snažil probít v blízkosti šestnáctky ke střele, proti čtyřnásobné přesile ale neuspěl a navíc mu byl vzápětí odpískán útočný faul.
     
    36
    Zbrojovka je během posledních okamžiků nebezpečnějším a aktivnějším týmem, ale do slibné šance se nedostala.
     
    37
    Svinarenko se skvěle vrátil a na levé straně obranné poloviny rychle vybojoval ztracený míč zpět. Brno se daleko nedostalo.
     
    38
    Kvrzic se snažil prosadit po pravém křídle, kde měl spoustu volného prostoru, ani v jednom případě ale neuspěl.
     
    38
    Seidu Yahaya fauloval uprostřed útočné poloviny svého týmu Zavadila a stal se prvním potrestaným hráčem zápasu.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát pět minut a zatím sledujeme velice vyrovnané utkání, které gól nepřineslo.
     
    41
    Jakub Řezníček se chystal uprostřed šestnáctky zpracovávat míč, vysoký pas se ale k němu nakonec nedostal.
     
    42
    Ricardo byl faulován na pravé straně hřiště nedaleko šestnáctky s Polákem, který ho objal. Pěkný moment!
     
    43
    Brezovec rozehrál standardní situaci a na vzdálenější levé tyči vrátil míč hlavou ve výskoku před bránu Savic, v obrovské šanci se poté ocitl Kvrzic, z blízkosti ale minul levý horní roh brány!
     
    44
    Oba týmy zahodily jednu obrovskou brankovou příležitost a vypadá to, že v prvním poločase se branky nedočkáme.
     
    45
    Ashiru vybojoval na levé straně šestnáctky proti dvojnásobné přesilové rohový kop, centr z levé strany byl ale odvrácen.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Jakub Řezníček zahodil v úvodu stoprocentní šanci, když se po pěkném náběhu na vzdálenější levé tyči dostal po centru z rohového kopu k hlavičce, brankář Koşelev ale dokázal vleže jeho hlavičku mířící do protipohybu vytáhnout nohama. Další obrovská šance přišla v závěru prvního poločasu na opačné straně, když po rozehrání standardní situace Brezovce a sklepnutí hlavou v podání Savice pálil z hranice malého pokutového území Kvrzic, jeho střela pravačkou ale zamířila vedle levého horního rohu brány. Skóre po prvním poločase. Zbrojovka Brno 0 Sheriff Tiraspol 0.
    Momenty z průběhu prvního poločasu. Jak duel dopadne?

     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Franci Litsingi, přichází Milan Lutonský.
     
    46
    Sheriff Tiraspol rozehrál druhý poločas o pět minut dříve, než trvá běžná přestávka. Oba týmy do něj vstupují za bezbrankového stavu 0:0.
     
    47
    Petr Pavlík má zdravotní potíže a vypadá to na natažený stehenní sval. Brno musí sáhnout krátce po přestávce ke změně.
     
    48
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Petr Pavlík, přichází Tadas Kijanskas.
     
    49
    Tiraspol na pravé straně hřiště vybojoval po sraženém centru rohový kop, který rozehrál nakrátko, a Ginsari napřáhl z hranice šestnáctky ke krásné přízemní střele, která těsně minula bližší pravou tyč! Melichárek tygřím skokem situaci kontroloval a nakonec nezasahoval.
     
    50
    Brno je v úvodu druhého poločasu směrem vpřed poměrně hodně pasivní a Tiraspol si začíná vytvářet tlak.
     
    51
    Pavel Zavadil na pravé straně hřiště rozehrál rohový kop a na přední tyč posílal střílený přízemní centr, který jeden z hráčů Tiraspolu pohotovou rybičkou a hlavičkou odvrátil.
     
    52
    Lukáš Vraštil sedí u postranní čáry ve středu hřiště před oběma střídačkami v podřepu a vypadá to, že ani on dnešní utkání nedohraje poté, co schytal tvrdý úder do zátylku.
     
    53
    Tak nakonec to zřejmě tak vážné nebude. Krk Lukáše Vraštila je u postranní čáry ledován a zřejmě se vrátí na hřiště. Pokud ne, Brno přijde o dalšího obránce!
     
    54
    Jeden z fotbalistů Tiraspolu napřáhl zpoza šestnáctky k nádherné diagonální střele, která mířila přesně do vzdálenějšího levého horního rohu, jenže neměla potřebnou razanci a Melichárek ji výtečným zákrokem vytáhl na roh!
     
    55
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Pavel Zavadil, přichází Ladislav Krejčí.
     
    55
    Následný rohový kop žádné nebezpečí nepřinesl a Zbrojovka Brno se definitivně ubránila.
     
    56
    Brnu se směrem vpřed vůbec nedaří a má co dělat, aby se vůbec dostalo přes půlící čáru.
     
    57
    Brňané ve středu hřiště rozjeli pohlednou kombinační akci, vzápětí ji ale zastavila nepřesná kolmá přihrávka.
     
    58
    Celá situace se poté opakovala znovu. Brno se po levém křídle vrhlo do útoku, který zastavila příliš dlouhá kolmá přihrávka. Brankář Koşelev mohl v klidu rozehrávat.
     
    59
    Hlavní rozhodčí během dosavadního průběhu utkání udělil pouze jednu žlutou kartu, kterou viděl v závěru prvního poločasu Seidu Yahaya.
     
    60
    Ze zápasu uplynula téměř hodině hry a zatím marně čekáme na úvodní gól. Tiraspol je po přestávce ovšem lepší a ve druhém poločase byl k otevření skóre blíže.
     
    60
    Střídání v týmu FC Šeriff Tiraspol: ze hřiště odchází Alexei Koșelev, přichází Sergej Žurik.
     
    61
    Velice se Vám omlouváme, ale na trase Turecko – Česko došlo k technickému problému, kvůli němuž nemůže vývoj utkání podrobně sledovat. Každopádně stále trvá bezbrankový stav.
     
    62
    Pokud během doby výpadku padne nějaká žlutá nebo červená karta či proběhne střídání, tak se to bohužel nedozvíme. Snad bude vše brzy v pořádku.
     
    64
    Vše už je v pořádku a brzy bychom Vám měli utkání přinášet v podrobné reportáží.
     
    64
    Střídání v týmu FC Šeriff Tiraspol: ze hřiště odchází Seidu Yahaya a Radu Gînsari, přichází Khalifa Jabbie a Jegor Baryšev.
     
    65
    Technické problémy jsou vyřešeny. Hra se odehrává ve středu hrací plochy a oba celky se marně snaží skórovat.
     
    66
    Hráči Tiraspolu se dostali do zakončení, střela zpoza šestnáctky ale byla hodně nepřesná a Melichárek odkopával od brány.
     
    67
    Tiraspol se snažil dostat do zakončení na levé straně šestnáctky, následná kombinace ale nic kloudného nepřinesla a Melichárek zasahovat nemusel.
     
    68
    Střídající Tadas Kijanskas se snažil prosadit na pravém křídle v blízkosti šestnáctky a nepříjemně zalehl Ricarda, který musí být ošetřován. Lékaři už běží na hřiště.
     
    69
    Kijanskas odešel za postranní čáru a u rohového praporku je ošetřován. Uvidíme, zda se na hřiště vrátí.
     
    70
    Brno právě vstřelilo branku!
    MICHAL ŠKODA napřáhl ze střední vzdálenosti k nádherné táhlé střele pravačkou, která letěla těsně nad zemí a zamířila k pravé tyči! Koşelev plachtil vzduchem zbytečně a Brno vede 1:0!
    70. Michal ŠKODA - 1:0
     
    70
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jan Polák a Tomáš Jablonský, přichází Jan Sedlák a Jakub Přichystal.
     
    71
    Do konce zápasu zbývá odehrát dvacet minut a Zbrojovka z ničeho nic vede nad Tiraspolem 1:0.
     
    72
    Brno odvrátilo centr Tiraspolu z pravého křídla na rohový kop a jeden z hráčů českého týmu ze svých úst vypustil slova, která nelze publikovat.
     
    73
    Jeho slova ovšem přišla vhod, protože Brňané dobře pokryli protihráče a centr z rohového kopu hlavou odvrátili. Tiraspol se snažil do zakončení dostat marně.
     
    74
    Tiraspol pravidelně bojuje v předkolech evropských soutěží, takže jeho skalp by byl velice, velice cenný.
     
    75
    Jakub Řezníček si naběhl do šestnáctky na nádherný centr Ashirua z pravého křídla a jeho následná hlavička zamířila těsně vedle bližšího pravého horního rohu brány!
     
    76
    Střídání v týmu FC Šeriff Tiraspol: odchází Zoran Kvržić a Maxim Potîrniche, přichází Jevgenij Oanča a Victor Oliveira.
     
    77
    Arsiru si srovnal na pravé straně šestnáctky míč na levačku a napřáhl k nádherné přízemní střele, která zamířila těsně vedle vzdálenější levé tyče!
     
    78
    Josip Brezovec fauloval na pravé straně útočné poloviny svého týmu a viděl žlutou kartu. Zřejmě za protesty.
     
    79
    Balima fauloval v blízkosti půlící čáry a místo rychlého protiútoku Tiraspolu přišla rozehrávka Zbrojovky Brno.
     
    80
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut a brankář Koşelev může v klidu odkopávat od své brány.
     
    81
    Ashiru na pravém křídle využil volného prostoru a krásnou zpětnou přihrávku našel na hranici šestnáctky Ladislava Krejčího, který pohotově vypálil, brankář Žurik ale předvedl fantastický zákrok a jeho pokus vyrazil!
     
    82
    Krátce na to na pravé straně šestnáctky pohotově vypálil sám Ashiru, jehož střela se nepříjemně točila, zamířila ale doprostřed brány, kde ji Žurik skvěle vyrazil!
     
    83
    Brňané si v rychlém sledu vytvořili dvě obrovské šanci, navýšit jednobrankové vedení se jim však nepodařilo.
     
    83
    Josip Brezovec předvedl uprostřed hřiště nesmyslný faul, po kterém byl po druhé žluté kartě vyloučen!
    83. Hodně hloupý faul Josipa Brezovce ve středovém kruhu.
     
    83
    Střídání v týmu FC Šeriff Tiraspol: ze hřiště odchází Vujadin Savić, přichází Arťom Rozgoňuk.
     
    84
    Sheriff Tiraspol bude dohrávat zbytek utkání o deseti a Zbrojovka se výrazně přiblížila k vítěství v dnešním utkání.
     
    85
    Jakub Řezníček se nerozpakoval a ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele, která zamířila těsně nad zemí vedle pravé tyče.
     
    86
    Jakub Řezníček napřáhl zpoza šestnáctky k táhlé střele, která byla nepřesná, a to bylo to poslední, co v dnešním zápase předvedl. Místo něj vyběhl na trávník Antonín Růsek.
     
    86
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jakub Řezníček, přichází Antonín Růsek.
     
    87
    Brno dohrává utkání na polovině svého soupeře, což je jen a jen dobře. Tiraspol to má o deseti hodně složité.
     
    88
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Michal Škoda, přichází Petr Rybička.
     
    89
    Brno sáhlo před koncem utkání k taktickému střídání a o vítězství v generálce na domácí soutěž o zřejmě nic nepřipraví!
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Zbrojovka Brno zvládla generálku před jarní částí ePojisteni.cz ligy, když soustředí v Turecku zakončila těsným vítězstvím nad Šerifem Tiraspol. Utkání se hrálo v obrovském tempu a nakonec o jeho osudu rozhodl jeden jediný gól, o který se dvacet minut před koncem postaral krásnou táhlou střelou ze střední vzdálenosti osmadvacetiletý útočník Michal Škoda. Konečný výsledek. Zbrojovka Brno 1 Sheriff Tiraspol 0. (17:15:15)

    Tomáš Reiner

    Branky: 70. Škoda

    Karty:   38. Yahaya (TRS), 78. Brezovec (TRS)   83. Brezovec (TRS)


    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Šural, Pavlík (48. Kijanskas), Vraštil, Jablonský (70. Přichystal) – Zavadil (C) (55. Krejčí), Polák (70. Sedlák) – Litsingi (46. Lutonský), Škoda (88. Rybička), Ashiru – Řezníček (86. Růsek).
    Šeriff Tiraspol: Koşelev (60. Žurik) – Jardan, Gînsari (64. Baryšev), Balima, Ricardinho, Badibanga (58. Bajala), Potîrniche (76. Oliveira), Yahaya (64. Jabbie), Brezovec (C), Kvržić (76. Oanča), Savić (83. Rozgoňuk).
    Náhradníci: Žurik – Baryšev, Jabbie, Bondarenko, Oanča, Kajmakov, Rozgoňuk, Keruntu, Bajala, Oliveira.
    bahis siteleri