Austria – Rapid 1:1 (kon.)
konec
FK Austria Vídeň
1:1 (0:0)
SK Rapid Vídeň
Neděle 12.02.2017, 16:30 • Franz Horr Stadion, Vídeň • Rakouská Bundesliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Příjemné odpoledne všem fanouškům rakouského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Tipico Bundesligy. Společně se dnes zaměříme na duel mezi Austrií Vídeň a Rapidem Vídeň. Duel startuje v 16:30.
     
    Dnes nás čeká vídeňské derby. Lépe je na tom domácí Austria, která vybojovala třicet sedm bodů a aktuálně drží čtvrtou pozici. Naopak Rapid dosud získal dvacet sedm bodů a patří mu paté místo. Rapid však v přípravě vyhrál v pěti ze šesti duelů. Naopak Austria vyhrála jen třikrát, dvakrát remizovala a jednou odešla jako poražená. Remízu si připsala například s druholigovým Třincem.
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se spolu střetli v polovině října. Austria vyplenila stadion Rapidu a zásluhou Holzhausera a Grunwalda zvítězila 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Austria Vídeň: Hadžikić – Stryger Larssen, Filipović, Rotpuller, Martschinko – Serbest, Holzhauser – Pires, Grünwald (C), Venuto – Kayode
    Náhradníci: Pentz – Mohammed, Tajouri, Friesenbichler, Prokop, Salamon, Kvasina

    SK Rapid Vídeň: Knoflach; Auer, Sonnleitner, Dibon – Pavelic, Joelinton, Grahovac, Schwab, Kuen – Schaub, Kvilitaia
    Náhradníci: Haas – Schösswendter, S. Hofmann, Traustasson, Murg, Thurnwald, Okungbowa

    Rozhodčí: Manuel Schüttengruber – Roland Brandner, Stefan Kühr.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Austria se ihned hnala do útoku, ale přihrávku na pravou stranu zažehnala obrana.
     
    2
    Obrana Rapidu drží míč na svých kopačkách a hosté kombinují v blízkosti půlící čáry. Fanoušci jsou od úvodního hvizdu hodně hlasití.
     
    5
    Zatím se hraje spíše bojovné utkání. Oba týmy kombinují střídavě na polovině hrací plochy. K vidění je velká porce soubojů.
     
    6
    Hadžikić musel vystartovat ven ze své branky. Domácí brankář přečetl úmysl soupeře a došel si pro nepřesnou přihrávku.
     
    7
    Na tribunách to vře od úvodních minut! Početný sektor hostujících příznivců vytáhl pyrotechniku a doprovází duel bengálskými ohni.
     
    9
    Zadáci domácího celku nyní uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Nikdo ve fialovém dresu si však pohybem neříká o přihrávku.
     
    10
    Kvilitaia se z levé strany prosmýkl do pokutového území, ale obránci domácího celku k němu bleskově přistoupili a obrali jej o míč.
     
    11
    Do otevřené obrany Rapidu se hnali fotbalisté domácího celku. Venuto sprintoval za odraženým míčem, ale obrana Rapidu včas zasáhla.
     
    12
    Hra je přerušena. Na trávníku totiž zůstává ležet domácí kapitán Grünwald, který schytal nepříjemný úder v souboji na polovině hřiště.
     
    13
    Schwab sice obešel obránce na levé straně hrací plochy, ale naneštěstí pro něj se s míčem ocitl za postranní čárou. Austria bude vhazovat.
     
    14
    Hosté kombinují s míčem na své polovině a vyčkávají na skulinky v obraně soupeře. Nikdo z fotbalistů Austrie rozehrávku Rapidu neatakuje.
     
    15
    Na tribunách se rozjela velká párty. Hostující fanoušci zatím domácí příznivce předčívají a hlasitě povzbuzují své oblíbence.
     
    17
    Filipović zastavil akci Rapidu jen za cenu faulu v blízkosti pokutového území. Hosté budou rozehrávat standardní situaci ze zajímavé pozice.
     
    18
    Vysoký centr se snesl mezi chumel hlavičkářů. Brankář Hadžikić vystartoval z brankové čáry a padající míč vyboxoval do bezpečí.
     
    19
    Stryger Larssen operoval s míčem na pravé straně hrací plochy. Krajní obránce Austrie dokonce odcentroval, jenže obrana Rapidu byla připravená.
     
    20
    První obrovská šance dnešního utkání! Na centr z přímého kopu si na malém vápně naběhl Venuto, ale jeho hlavička těsně minula branku!
     
    21
    Žlutou kartu dostává Joelinton (SK Rapid Vídeň).
     
    22
    Austria zatím hraje o něco aktivněji a tlačí se na polovinu soupeře. Domácí fotbalisté kombinují s míčem a čekají na skulinku v defenzívě Rapidu.
     
    24
    Duel je zatím plný vyhrocených soubojů ve středu hrací plochy. Dnešní soupeři si v derby nedarují nic zadarmo a hraje se na krev.
     
    26
    Střelou z úctyhodné vzdálenosti se prezentoval Grahovac. Středopolař Rapidu se do míče opřel z dobrých pětadvaceti metrů a jeho pokus proskákal vedle levé tyče.
     
    27
    Domácí se dožadovali pokutového kopu. Kayode se prodral do pokutového území, ale arbitr posoudil souboj s Dibonem jako dovolený.
     
    28
    Austria je v prvním poločase častěji u míče, ale obrana Rapidu zatím pracuje velmi dobře. Kuen získal míč a vyvezl jej na polovinu soupeře.
     
    29
    Rapid se usadil na polovině městského rivala a kombinuje v zadních řadách. Nikdo z fotbalistů v zeleném si však pohybem neříká o přihrávku.
     
    30
    Hosté zahrávali rohový kop. Brankář Hadžikić vystartoval na malé vápno, kde vyšplhal ze všech nejvýš a vyboxoval míč do bezpečí.
     
    31
    Larsen dostal přihrávku na levou stranu, prodloužil míč na polovinu Rapidu, ale nikdo z jeho spoluhráčů se k balónu nedostal.
     
    32
    Dibon přečetl úmysl domácích fotbalistů, vystoupil proti přihrávce na levou stranu a získal míč pro Rapid. Hosté mohou založit útočnou akci.
     
    33
    Schaub potáhl míč vpřed po levé straně, krásnou patičkou se zbavil svého strážce, jenže jeho vysoký centr do pokutového území vyhlavičkoval Filipović.
     
    34
    Joelinton se prodral do pokutového území, ale nakonec se nechal vytlačit. Záložník Rapidu poté v souboji inkasoval úder do obličeje.
     
    35
    Austria zahrávala rohový kop. Grünwald vymyslel zajímavý centr na malé vápno, ale Knoflach vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic.
     
    36
    Hosté měli k dispozici přímý kop. Na krásný centr si brousil zuby stoper Auer, ale hostující obránce o několik centimetrů minul klesající balón.
     
    37
    Pires chtěl urychlit akci domácího celku, a proto se rozhodl vyslal dlouhou přihrávku za obranu Rapidu. Naneštěstí pro Austriu poslal míč do zámezí.
     
    38
    Grünwald rozehrával další rohový kop. Domácí kapitán rozehrál zajímavý signál, jenže nikdo z jeho kolegů nezamířil mezi tři tyče.
     
    39
    Domácí ale zahrávali ještě jeden rohový kop. Tentokrát se Filipović dopustil útočného faulu a Rapid bude rozehrávat.
     
    40
    Kayode se z levé strany tlačil do pokutového území, nicméně Auer proti němu včas vystoupil a míč mu odkopl do zámezí.
     
    41
    Kayode zahodil obrovskou příležitost! Domácí útočník dostal přihrávku proti noze, měl spoustu času na zakončení, ale slabou ránou zamířil jen do rukavic brankáře Knoflacha!
     
    42
    V závěru prvního poločasu se domácí fotbalisté tlačí na polovinu Rapidu, ale Austria zatím nepřinutila Knoflacha předvést důležitý zákrok.
     
    43
    Další prudká přihrávka za obranu Rapidu byla hodně nepřesná a nikdo z domácích fotbalistů se k míči nedostal včas. Rapid může rozehrát.
     
    44
    Martschinko obdržel přihrávku na levou stranu, ale krajní obránce domácího celku nevymyslel nic nebezpečného. Austria pokračuje v kombinaci na své polovině.
     
    45
    Brankář Hadžikić vystartoval ven z brankové čáry a došel si pro vysoký centr z levé strany. Domácí gólman sice balón neudržel, ale svou chybu rychle napravil.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce! Domácí Austria byla v úvodní pětačtyřicetiminutovce o něco aktivnější a vypracovala si zajímavé možnosti. Venuto ve dvaceté minutě mohl otevřít skóre hlavou, ale těsně minul branku. Pět minut před přestávkou si na zpětnou přihrávku naběhl Kayode, ale ve vyložené šanci také selhal! Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Dlouhou přihrávku na levou stranu naháněl Schwab, ale defenzíva Austrie byla připravená.
     
    47
    Pokračuje se v nastoleném trendu z prvního poločasu. Hraje se převážně v blízkosti půlící čáry a opět byl k vidění nedovolený zákrok.
     
    48
    Na trávníku zůstává po jednom ze soubojů ležet hostující Auer. Fotbalista Rapidu se drží za pravou nohu, ale podle všeho bude pokračovat.
     
    49
    Austria se zmocnila míče na vlastní polovině. Domácí fotbalisté se nikam neženou a kombinují v blízkosti půlící čáry.
     
    50
    Na druhé straně se do pokutového území tlačil Pavelić. Krajní obránce Rapidu se však dostal do těžké pozice, odkud už se neprodral.
     
    51
    Austria pokračuje v kombinaci na své polovině a hledá skulinku v obraně Rapidu. Martschinko chtěl posunout míč podél čáry, ale nikdo ze spoluhráčů na jeho pobídku nedosáhl.
     
    52
    Rapid zahrával rohový kop. Exekuce se ujal Schaub. Hostující útočník vyslal přihrávku na přední tyč, nicméně Grünwald si splnil obranné povinnosti.
     
    53
    Hadžikić vystartoval ven z brankové čáry a došel si na hranici pokutového území pro odražený míč. Rapid stále čeká na svou první šanci.
     
    54
    Sonnleitner vypíchl míč domácím záložníkům ve středu hrací plochy, hnal se do vápna, ale zadáci Austrie jej zastavili za cenu faulu.
     
    55
    Na druhé straně si za obranu Rapidu nabíhal Venuto, ale akci domácího celku zastavuje zdviženým praporkem asistent rozhodčího. Ofsajd!
     
    56
    Rapid právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení! GIORGI KVILITAIA si v pokutovém území naskočil na krásný centr z levé strany a hlavičkou pod břevno rozjásal početnou skupinku fanoušků Rapidu!
    56. Giorgi KVILITAIA - 0:1
     
    58
    Austria se snažila přispěchat s rychlou odpovědí. Holzhauser centroval z levé strany, ale jeho pobídku srazila obrana Rapidu do bezpečí.
     
    59
    Grünwald byl jako první u dlouhé přihrávky na levou stranu. Domácí kapitán se s míčem bleskově otočil, ale neudržel jej před napadajícím soupeřem.
     
    60
    Hra je přerušena. Jeden z fotbalistů Rapidu inkasoval v souboji na polovině hřiště úder loktem pod žebra. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    61
    Austria se po inkasované brance tlačí na polovinu Rapidu, jenže fotbalisté v zelených dresech brání s naprostým přehledem.
     
    62
    Na trávníku nyní zůstává ležet také zraněný Kayode. Domácí útočník si stěžuje na bolavou nohu. Uvidíme, zda bude muset střídat.
     
    63
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Schaub, přichází Murg.
     
    64
    Domácí fotbalisté prakticky nepouštějí Rapid k míči, ale sami se nemohou dostat na dostřel hostující branky. Obrana Rapidu se skvěle pohybuje.
     
    65
    Naopak! Mohlo to být 2:0! Joelinton se v pokutovém území dostal k odraženému míči, ale jeho dělovku těsně nad zemí na poslední chvíli zablokoval obránce!
     
    66
    Martschinko se zbytečně dostal do problémů. Krajní obránce Austrie dlouho váhal s rozehrávkou a nakonec musel míč zakopnout do autu.
     
    67
    A pozor! Joelinton neudržel nervy na uzdě, zastavil akci domácího celku a po druhé žluté kartě musí opustit hřiště!
     
    69
    Austria navíc zahrávala standardní situaci. Jeden z domácích hlavičkářů se však dopustil útočného faulu a Rapid bude rozehrávat.
     
    70
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Venuto, přichází Tajouri.
     
    71
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Kvilitaia, přichází Okungbowa.
     
    72
    Austria pokračuje v obléhání pokutového území Rapidu. Do šestnáctky nyní přilétl centr z pravé strany, ale Knoflach s ním neměl problémy.
     
    73
    Grunwald si naběhl na hranici pokutového území, kam dostal vysokou přihrávku, ale bohužel pro domácí celek se s míčem nedokázal otočit.
     
    74
    Domácí kapitán tentokrát zkoušel napodobit Zidaneho, ale legendární klička se mu nepovedla a Rapid se mohl vydat do protiútoku.
     
    75
    Pavelić potáhl míč podél pravé postranní čáry až na hranici pokutového území, kde o míč ale přišel. Rapidu však toto naprosto stačí.
     
    76
    Martschinko podpořil domácí ofenzívu náběhem po levé straně. Krajní obránce Austrie přenesl hru na střed, ale domácí se stále ne a ne dostat do šance.
     
    77
    Knoflach vystartoval z brankové čáry, zakřičel si na obránce, aby mu pustili míč a schoval balón v rukavicích.
     
    78
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Holzhauser, přichází Prokop.
     
    79
    Rapidu se daří držet míč na polovině hrací plochy. Nikdo z domácích fotbalistů nedokáže překonat pevnou obrannou hradbu.
     
    80
    Z pravé strany nyní zkusil štěstí Serbest. Jeho pokus z ostrého úhlu ale srazila hostující obrana. Austria vybojovala alespoň rohový kop.
     
    81
    Kayode se hnal za obranu Rapidu, ale naneštěstí pro domácí celek si nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu.
     
    82
    Znovu si Kayode počkal na přihrávku za obránce Rapidu, ale i napodruhé jej hostující obrana vystavila mimo hru.
     
    83
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Kayode, přichází Friesenbichler.
     
    84
    Střídající Friesenbichler okamžitě centroval z levé strany do pokutového území, ale nikdo ve fialovém dresu se nedostal k zakončení.
     
    85
    Před branku Rapidu přiletěl další zajímavý centr z pravé strany. Míč poskakoval na malém vápně, jenže nikdo z domácích jej do prázdné branky nedoklepl.
     
    86
    Friesenbichler se prohnal kolem obránce na levé straně, nicméně hostující stoper skvěle vystoupil a odkopl míč do zámezí.
     
    87
    Austria zahrávala rohový kop. Centrovaný míč propadl na malém vápno, kde dotíral Rotpuller, ale zadák Austrie z otočky netrefil branku.
     
    88
    Až nyní se domácí dostali k zakončení. Friesenbichler si v pokutovém území naskočil na krásný centr, ale jeho hlavička mířila příliš vysoko.
     
    89
    A další zakončení! Ve skluzu se po centru na malé vápno natahoval Pires, ale ani jeho pokus špičkou kopačky Knoflacha nevystrašil.
     
    90
    Hostující fanoušci si užívají závěr dnešního derby. Příznivci Rapidu ženou svůj celek za vítěstvím.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Auer, přichází Schösswendter.
     
    90+3
    Pires potáhl míč po levé straně, snažil se odcentrovat, ale jeden z obránců se mu položil pod nohy a skluzem vybojoval míč pro Rapid.
     
    90+4
    Austria právě vstřelila branku!
    Domácí vyrovnávají v samotném závěru nastaveného času! Do vápna přilétla dlouhá přihrávka. Míč proskákal na zadní tyč, kde byl LUKAS ROTPULLER, jež uklidil míč do branky!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Austria se nakonec v městském derby s Rapidem rozchází smírně 1:1. Domácí byli aktivnější v první půli, ale Kayode pohrdl možností otevřít skóre. Po přestávce naopak zařadi vyšší rychlostní stupeň Rapid. Kvilitaia dokonce poslal hosty do vedení. V 67. minutě ale Joelton po druhé žluté kartě viděl kartu červenou a musel do sprch. Domácí poté zabrali a v poslední minutě nastaveného času se z kopačky Rotpullera dočkali zaslouženého vyrovnání!
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 14:14.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (18:32:20)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 90+4. Rotpuller – 56. Kvilitaia

    Karty:   21. Joelinton (RVI)   67. Joelinton (RVI)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 14:14.
    FK Austria Vídeň: Hadžikić – Stryger Larssen, Filipović, Rotpuller, Martschinko – Serbest, Holzhauser (78. Prokop) – Pires, Grünwald (C), Venuto (70. Tajouri) – Kayode (83. Friesenbichler)
    Náhradníci: Pentz – Mohammed, Tajouri, Friesenbichler, Prokop, Salamon, Kvasina

    SK Rapid Vídeň: Knoflach; Auer (90+2. Schösswendter´), Sonnleitner, Dibon – Pavelic, Joelinton, Grahovac, Schwab, Kuen – Schaub (63. Murg), Kvilitaia (71. Okungbowa)
    Náhradníci: Haas – Schösswendter, S. Hofmann, Traustasson, Murg, Thurnwald, Okungbowa

    Rozhodčí: Manuel Schüttengruber – Roland Brandner, Stefan Kühr
    bahis siteleri