Excelsior – Twente 1:1 (kon.) | Ajax – Sparta Rotterdam 2:0 (kon.) | Heerenveen – Alkmaar 1:2 (kon.)
Eindhoven – Utrecht 3:0 (kon.)
konec
SBV Excelsior
1:1 (1:1)
FC Twente
Neděle 12.02.2017, 12:30 • Stadion Woudestein, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (14:22:17)
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:12. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.
     
    Je dobojováno! Excelsior se nakonec s Twente rozchází smírně 1:1. Domácí celek vlétl do utkání aktivně a Nigel Hasselbaink po čtvrthodině hry otevřel skóre. Od té doby převzalo Twente dirigentskou taktovku a deset minut před přestávkou vyrovnal Fredrik Jensen ! Po přestávce se oba celky předháněly v šancích, ale na obou stranách ukázali brankáři parádní zákroky. Deset minut před koncem ještě van Duinen zkusil štěstí střelou z dálky, ale ani od míč do sítě nedopravil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Khalid Karami v samotném závěru nastaveného času nenecha soupeři prostor ke kombinaci. Domácí obránce vybojoval míč a odkopl jej do bezpečí.
     
    90+2
    Yaw Yeboah z hranice pokutového území přihrál míč pod sebe, kde si jej převzal Dejan Trajkovski, ale jeho pohotová rána prosvištěla vysoko nad brankou.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Twente je nadále u míče, ale hosté se v posledních minutách nemohou dostat na polovinu Excelsioru. Domácí fotbalisté napadají opravdu vysoko.
     
    89
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Stanley Elbers, přichází Danilo Pantić.
     
    88
    Twente mělo k dispozici standardní situaci. Hostům se ale rozehrávka vůbec nepovedla. Mike van Duinen centrovaný míč zablokoval.
     
    87
    Joachim Andersen se musel hodně rychle vracet. Krajní obránce hostujícího celku přesně načasovaným skluzem obral o míč Vermeulena.
     
    86
    Joachim Andersen podpořil ofenzívu hostujícího celku náběhem na polovinu soupeře, kde chtěl vybídnout spoluhráče, ale nepřesnou přihrávkou odevzdal balón soupeři.
     
    85
    Hlavní arbitr nyní musel dokonce klidnit emoce na střídačce hostujícího celku. Trenér Twente vzal jeho počínání s úsměvem a uklidnil své svěřence.
     
    84
    Fotbalisté Twente jsou dosavadním průběhem utkání poněkud frustrovaní. Hosté se s hlavním rozhodčím dohadovali kvůli spornému výroku.
     
    83
    Také brankář Hahn musel dávat pozor. Před domácí svatyni mířil centr z levé strany, nicméně Hahn vyrazil na malé vápno a stáhl míč do rukavic.
     
    82
    Marsman si dal na čas s odkopem od vlastní branky. Gólman Twente poté nakopl míč na polovinu Excelsioru, ale Bruins míč odhlavičkoval zpátky.
     
    81
    Mohlo být rozhodnuto! Střídající van Duinen napřáhl ze střední vzdálenosti, ale Marsman se prolétl vzduchem a jeho dělovku vyrazil!
     
    80
    Yeboah už je zpátky na nohou a pokračuje se ve hře. Domácí celek drží míč na svých kopačkách a snaží se najít recept na obranu Twente.
     
    79
    Hra je přerušena. Hostující Yaw Yeboah zůstává ležet na hřišti po nepříjemné střetu s domácím Elbersem. Podle všeho ale bude schopen pokračovat.
     
    78
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Oussama Assaidi, přichází Enis Bunjaki.
     
    77
    Na druhou stranu sprintoval do otevřené obrany Luigi Bruins. Domácí záložník mohl přihrávat lépe postavenému spoluhráči, ale místo toho si troufl na průnik a přišel o míč.
     
    76
    Assaidi se hnal do pokutového území z levé strany, jenže aktivní křídelník Twente si neporadil se zpracováním a míč mu uskočil daleko od nohy.
     
    75
    Domácí fotbalisté drželi míč u rohového praporku. Podle asistenta rozhodčího se Ryan Koolwijk dopustil útočného faulu a Twente bude rozehrávat.
     
    74
    Twente se sice tlačí do pokutového území Excelsioru, ale tlak hostujícího celku zatím ovoce nepřináší. Střídající Ede chtěl posunout míč na Assaidiho, ale místo toho odevzdal balón soupeři.
     
    73
    Ryan Koolwijk vlétl s míčem do pokutového území, chtěl udělat kličku k čáře, ale při manévru ztratil balanc, upadl s sklidil posměch domácích fanoušků.
     
    72
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Fredrik Jensen, přichází Chinedu Ede.
     
    71
    Po delší době se do útoku podívali také fotbalisté Excelsioru. Hráči domácího celku kombinovali na levé straně, ale nakonec se sami vyhnali do autu.
     
    70
    Pěkná akce Twente na pravé straně vyústila v krásný centr do pokutového území. Na míč si naskočil Assaidi, ale jeho pokus byl hodně nepřesný.
     
    69
    Po něm ale fotbalisté Twente domácí branku neohrozili. Dobře postavený Mattheij vyhlavičkoval míč za hranici pokutového území.
     
    68
    Střídající Trajkovski se prohnal do pokutového území a přihrával pod sebe na značku pokutového kopu. Vracející se obránce na poslední chvíli napálil míč na roh.
     
    67
    Yeboah se nyní ocitl v pozici přihrávajícího fotbalisty. Aktivní hráč Twente chtěl uvolnil rozběhnutého spoluhráče, ale jeho pobídku zastavila obrana.
     
    66
    Yaw Yeboah si navedl míč středem hřiště na hranici pokutového území a vyslal zajímavou střelu levačkou. Jeho pokus proskákal do zámezí.
     
    65
    Do rozehrávky Twente se zapojil také brankář Marsman. Hostující gólman chtěl urychlit rozehrávku hostů nákopem na pravou stranu, ale míč se mu svezl po kopačce.
     
    64
    Na stadionu zatím panuje fantastická atmosféra. Domácí celek stále hraje s Twente vyrovnanou partii a nadále se dostává do blízkosti pokutového území.
     
    63
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Nigel Hasselbaink, přichází Mike van Duinen.
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Jeroen van der Lely, přichází Dejan Trajkovski.
     
    62
    Twente v posledních minutách přitlačilo na pilu a nadále se tlačí na polovinu Excelsioru. Obrana domácího celku přesto odolává.
     
    61
    Hra je přerušena. Na trávníku zůstává ležet hostující Jeroen van der Lely. Fotbalista Twente se drží za levou nohu, ale podle všeho bude pokračovat.
     
    60
    Další možnost hostujícího celku! Krásnou přihrávku do pokutového území obdržel Fredrik Jensen, ale Hahn jeho ránu z ostrého úhlu vyrazil!
     
    59
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Terell Ondaan, přichází Kevin Vermeulen.
     
    58
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přilétl na malé vápno, ale nikdo ve světle modrém dresu se přes dobrou práci obrany nedostal k zakončení.
     
    57
    Khalid Karami přenesl hru z pravé strany na levou, jenže nikdo z domácích fotbalistů se nedostal na polovinu soupeře. Twente může zaútočit.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Hidde ter Avest (FC Twente).
     
    55
    Po něm proskákal míč na zadní tyč, kde byl osamocený Joachim Andersen, ale krajní obránce se unáhlil a napálil míč vedle branky!
     
    54
    A možnost také na druhé straně! Fredrik Jensen si navedl míč na pravačku, ale jeho táhlou ránu dokázal Hahn vytěsnit na rohový kop.
     
    53
    Další zajímavá možnost domácího celku! Do pokutového území směřoval centr z pravé strany, jeden z obránců míč vyhlavičkoval, ale Terell Ondaan krásným volejem těsně minul branku!
     
    52
    Exekuce přímého kopu se ujal sám faulovaný Yaw Yeboah. Hostující křídelník vyslal prudkou střelu, která však prosvištěla kolem branky.
     
    51
    Až nyní se Twente poprvé ve druhém poločase dostalo na polovinu soupře. Yaw Yeboah si dobře pokryl míč a nechal se faulovat.
     
    50
    Domácí teď zahodili vyloženou šanci! Nigel Hasselbaink si našel skákavou přihrávku na malé vápno, ale z těsné blízkosti nechal vyniknout Marsmana!
     
    49
    Khalid Karami podporoval ofenzívu domácího celku náběhem po pravé straně. Karami se rozhodl vybídnout spoluhráče prudkou pobídkou do vápna, ale pouze odevzdal míč soupeři.
     
    48
    Excelsior zahrával rohový kop. Vysoký centr přilétl na zadní tyč, kde se k hlavičce dostal Jurgen Mattheij, ale jeho pokus skončil vysoko nad břevnem.
     
    47
    Nigel Hasselbaink nyní napadal rozehrávku soupeře. Domácí útočník tlačil na brankáře Twente, ale Marsman se nenechal vyplašit.
     
    46
    Excelsior se ihned v úvodu druhého poločasu vrhl do útoku. Nigel Hasselbaink si naskočil na centr z levé strany, ale zády k brance soupeře neohrozil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Do kabin se odchází za nerozhodného stavu 1:1. Domácí Excelsior se ujal vedení po čtvrthodině, když se díky skvělému výběru místa prosadil Nigel Hasselbaink . Od té doby převzalo Twente dirigentskou taktovku, ale dlouho se nemohl dostat do šancí. Až deset minut před přestávkou se míč odrazil na malé vápno a Fredrik Jensen propálil brankáře.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Excelsior v samotném závěru prvního poločasu zahrával rohový kop. Domácí se pokusili o sehrání secvičeného signálu, ale střela z dvaceti metrů zaplula na tribunu.
     
    44
    Joachim Andersen přenesl míč z pravé strany na hranici pokutového území, kde se hlásil Oussama Assaidi, ale domácí obrana odhlavičkovala míč.
     
    43
    Ryan Koolwijk se po levé straně hnal do pokutového území. Domácí křídelník se ale nechal vytlačit k postranní čáře a nakonec vybojoval aut.
     
    42
    Yaw Yeboah si na hranici pokutového území chtěl obhodit soupeře, ale při technickém manévru trefil svého stražce do hrudi. Excelsior se znovu ubránil.
     
    41
    Ani další vysoká přihrávka za obranu Excelsioru nenašla nikoho z fotbalistů Twente. Domácí obrana si může oddechnout. Hahn bude rozehrávat.
     
    40
    Twente nadále tlačí. Joachim Andersen se vydal podpořit ofenzívu náběhem po pravé straně, ale naneštěstí pro hosty balón nezastihl.
     
    39
    De Wijs se dobře natlačil před napadajícího soupeře, pokryl míč tělem a pohlídal jeho cestu do zámezí. Brankář Hahn bude odkopávat.
     
    38
    Excelsior zahrával standardní situaci. Vysoký centr přilétl na zadní tyč, kde číhal Mattheij, který se však do zakončení neprotlačil.
     
    37
    Hosté nadále pokračují v aktivní hře. Klich vyslal centr na malé vápni, kde si na něj naskočil Enes Ünal, jehož hlavička těsně minula pravou tyč!
    35. Fredrik JENSEN - 1:1
     
    35
    Twente právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Twente dotahuje krok! Mateusz Klich vyslal krásnou přihrávku do šestnáctky, Yaw Yeboah poslal míč pod sebe. Balón se od obránce odrazil na malé vápno a FREDRIK JENSEN z těsné blízkosti napálil míč do sítě!
     
    34
    Brankář Marsman se znovu zapojil do rozehrávky Twente. Hosté v posledních minutách ještě zvýšili svůj tlak, nicméně Excelsior pokračuje v koncentrovaném výkonu.
    33. Yeboah a jeho technický pokus
     
    33
    Hosté rozehráli roh přihrávku do kombinace. Yaw Yeboah se na hranici pokutového území pěkně uvolnil, srovnal si míč na levačku a jeho pokus těsně minul zadní tyč!
     
    32
    Assaidi znovu dostal přihrávku do pokutového území, ale místo centru před branku se ještě rozhlížel a nakonec vybojoval jen rohový kop.
     
    31
    Enes Ünal si krásně zpracoval přihrávku na polovinu soupeře, obratně se otočil a okamžitě vymyslel krásnou kolmici za obranu. Zadáci Excelsioru byli znovu pozorní.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a domácí Excelsior zatím s přehledem kontroluje své vedení. Domácí celek skvěle brání a nepouští Twente do šancí.
     
    29
    Joachim Andersen chtěl rozjel akci hostujícího celku po pravé straně hřiště, jenže svou příliš prudkou přihrávkou zahnal spoluhráče do autu.
     
    28
    Nigel Hasselbaink vybojoval balón těsně před pokutovým územím soupeře, posunul jej na levou stranu a domácí vytěžili standardní situaci.
     
    27
    Twente zahrávalo další rohový kop. Vysoký centr nyní směřoval na značku pokutového kopu, do odraženého míče se opřel Fredrik Jensen, ale jeho pokus končí vysoko na tribuně.
     
    26
    Domácí hrají opravdu obětavě. Luigi Bruins se hnal za odraženým míčem a z vlastní poloviny jej odkopl akrobatickým způsobem.
     
    25
    Další vysoká přihrávka směřovala na Assaidiho. Křídelník hostujícího celku však neměl proti přesile obránců šanci na úspěch.
     
    24
    Twente se nadále tlačí na polovinu Excelsioru, jenže domácí defenzíva pracuje na podtrženou jedničku a zatím nepustila soupeře do šance.
     
    23
    Fredrik Jensen se na pravé straně pustil do sprinterského souboje s obráncem. Hostující fotbalista si míč předkopl daleko od nohy a balón mu utekl do zámezí.
     
    22
    Mateusz Klich dostihl prudkou přihrávku na levou steanu a okamžitě poslal míč před branku. Jeho pobídku ale nedohnal nikdo ve světle modrém.
     
    21
    Twente ale zahrávalo alespoň rohový kop. Do pokutového území přilétl nadýchaný centr. Hahn vyrazil na malé vápno a vyboxoval míč do bezpečí.
     
    20
    Enes Ünal vyslal krásnou přihrávku na hranici pokutového území, kam si nabíhal Yaw Yeboah, ale jeho pohotovou ránu zablokovala obrana.
     
    19
    Do kombinace hostujícího celku se zapojil také brankář Marsman, jež nakopl míč na polovinu domácího týmu, ale nikdo z jeho spoluhráčů balón nezískal.
     
    18
    Twente mohlo rychle odpovědět. Hosté zahrávali standardní situaci z hranice šestnáctky, jenže vysoký centr prolétl pokutovým územím, aniž by jej někdo tečoval.
    16. Nigel HASSELBAINK - 1:0
     
    16
    Excelsior právě vstřelil branku!
    Domácí celek se ujímá vedení! Pro Twente je to šok! Na krásný centr z pravé strany si v pokutovém území naběhl NIGEL HASSELBAINK, který špičkou kopačky dopravil míč za záda bezmocného Marsmana!
     
    15
    Na druhé straně přilétl do pokutového území vysoký centr z levé strany, avšak přihrávka byla hodně nepřesná a míč propadl do zámezí.
     
    14
    Domácí fotbalisté se už už radovali z gólu, jenže Terell Ondaan si vysokou přihrávku zpracoval za hranicí ofsajdu, čehož si asistent rozhodčího všiml!
     
    13
    Enes Ünal našlápl středem hrací plochy k samostatnému průniku obranou Excelsioru. Hostující útočník sice prošel na polovinu soupeře, ale první z obránců jej obral o míč.
     
    12
    Terell Ondaan zachytil přihrávku na hranici pokutového území, zpracoval si míč a vyvezl jej na polovinu soupeře. Excelsior vybojoval vhazování v blízkosti rohového praporku.
     
    11
    Na druhé straně zahrával Luigi Bruins standardní situaci. Na jeho centr si na zadní tyči naskočil Jurgen Mattheij, jenže jeho hlavička z ostrého úhlu byla nepřesná.
     
    10
    Oussama Assaidi spěchal na pravé křídlo za prudkou kolmicí za obranu. Aktivní záložník hostujícího celku ani přes velkou snahu balón nedohnal.
     
    9
    U míče už jsou ale znovu fotbalisté Twente. Hostující celek nyní kombinuje s míčem na své polovině a hledá prostor, kudy by se dostali do pokutového území.
     
    8
    Excelsioru se po delší době daří držet míč na svých kopačkách. Domácí fotbalisté chtěli překvapit obranu Twente, ale Stanley Elbers měl k míči daleko.
     
    7
    Na druhou stranu se vydal Terell Ondaan, který dostal pěknou přihrávku na levé křídlo, potáhl míč vpřed, ale Hicham Faik na jeho centr nedosáhl.
     
    6
    Twente zahrávalo svůj první rohový kop. Vysoký centr přilétl na malé vápno, kde stáli připravení obránci Excelsioru, kteří míč vyhlavičkovali do bezpečí.
     
    5
    Twente je od úvodních minut aktivnější. Favorit dnešního duelu se dere na polovinu soupeře, ale obrana Excelsioru zatím operuje hodně vysoko.
     
    4
    Hosté zahrávali přímý kop ze zajímavé pozice. Yaw Yeboah vyslal technickou střelu, která se však zastavila o čtyřčlennou zeď.
     
    3
    Žlutou kartu dostává Jordy De Wijs (SBV Excelsior).
     
    2
    Jeroen van der Lely si splnil defenzivní povinnosti na levé straně hrací plochy. Fotbalista Twente odkopl míč do bezpečí před dotírajícím soupeřem.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do dnešního utkání. Dlouhá přihrávka okamžitě mířila na rozběhnutého Hasselbainka, ale míč propadl až k Marsmanovi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Utkání začne během několika sekund.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SBV Excelsior: Hahn – Karami, Mattheij, De Wijs, Kuipers – Faik, Bruins, Koolwijk – Elbers, Hasselbaink, Ondaan.
    Náhradníci: Damen, Havekotte – Brito, Fortes, Massop, Pantić, van Duinen, Vermeulen.

    FC Twente: Marsman – ter Avest, Andersen, Thesker, van der Lely – Mokotjo, Jensen, Klich – Yeboah, Ünal, Assaidi.
    Náhradníci: Drommel, Hangelman – Bijen, Bunjaki, Ede, George, Trajkovski, van der Heyden..
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři se spolu střetli už v prvním kole letošního ročníku. Twente doma podlehlo Excelsioru 1:2.
     
    SBV Excelsior

    Jenže domácí Excelsior je na tom ještě o něco hůře. Dosud vybojoval jen osmnáct bodů a patří mu patnáctá pozice. Excelsior tedy musí získávat body, aby se vyhnul sestupovým pozicím. Velkým problémem Excelsioru je defenzíva. Dnešní domácí celek totiž inkasoval už čtyřicet branek, což je nejhorší defenzíva v celé soutěži. V minulém kole uhrál remízu 1:1 na půdě Groningenu.
     
    FC Twente

    Twente v letošní sezóně oproti loňským ročníkům strádá. V jednadvaceti duelech vybojovalo třicet bodů a aktuálně drží až osmou příčku ligové tabulky. Na hřištích soupeřů ubojovalo dvanáct bodů. V minulém kole sehrálo domácí duel s vedoucím Feyenoordem, kterému podlehlo 0:2.
     
    Příjemné odpoledne všem fanouškům nizozemského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z nizozemské Eredivisie. Společně se dnes zaměříme na duel mezi SBV Excelsior a FC Twente. Utkání startuje ve 12:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 16. Hasselbaink – 35. Jensen

    Karty:   3. De Wijs (EXC) – 56. ter Avest (TWE)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:12. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.
    SBV Excelsior: Hahn – Karami, Mattheij, De Wijs, Kuipers – Faik, Bruins, Koolwijk – Elbers (89. Pantić), Hasselbaink (63. van Duinen), Ondaan (59. Vermeulen).
    Náhradníci: Damen, Havekotte – Brito, Fortes, Massop, Pantić, van Duinen, Vermeulen.

    FC Twente: Marsman – ter Avest, Andersen, Thesker, van der Lely (63. Trajkovski) – Mokotjo, Jensen (72. Ede), Klich – Yeboah, Ünal, Assaidi (78. Bunjaki).
    Náhradníci: Drommel, Hangelman – Bijen, Bunjaki, Ede, George, Trajkovski, van der Heyden.
    bahis siteleri