Tlačová konferencia FC Spartak Trnava (kon.) | Tlačová konferencia MŠK Žilina (kon.)
konec
Tlačová konferencia MŠK Žilina

sk Pátek 17.02.2017, 14:30Tiskové konference
     
    Tlačová konferencia je na konci, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný deň. (14:52:37)
     
    Otázka: Kedy budú dlhodobo zranení hráči k dispozícii?
    A.G.:To je ťažká otázka, nechcem ich limitovať dátumami. Pomohlo im sústredenie, ale i prístup masérov i fyzioterapeutov. Postupnými krokmi sa zlepšujú a to je pozitívne. Som presvedčený, že sa vrátia ešte počas jari a v takej forme, ako boli pred zranením.
     
    Otázka: Nie je príliš skoro na začiatok jarnej časti?
    A.G.: Sme tu od toho, aby sme toto akceptovali, musíme dodržiavať pravidlá. Všetci by mali mať vyhrievaný trávnik. Sme profesionáli, práca nás baví. Musíme si uvedomiť, že nie sme Angličania. Dávam klobúk dole pred každým divákom, ktorý v tomto počasí príde na štadión.
     
    Michal Škvarka: Príprava bola veľmi kvalitná, ale i náročná. Verím, že sme dobre pripravení. Súperi nám ukázali, kde sa môžeme posunúť. Ja poviem len toľko, že som rád, až to začne.
     
    Adrián Guľa: Príprava nebola stereotypná, hlavne čo sa týka spomínaných reprezentantov. Z Kamerunu prišiel šampión Ernest Mabouka. Aj to svedčí, že je dobré mať sny a túžby. Veľmi si vážim infraštruktúru, ktorá sa neustále zlepšuje. Môžeme hráčov rozvíjať aj vo výraznejších detailov. Chlapci makali naplno a s radosťou, aj keď to nie je veľmi obľúbené obdobie. Hráči si užívali zápasy s kvalitnými tímami, hoci boli smutní po neúspešných výsledkoch. Som presvedčený, že ak budú chlapci naďalej svedomito pracovať, tak súťaž zvládneme. Chceme robiť výsledok, a to nielen dnes, ale i zajtra a každý deň. Som rád, že noví hráči okamžite zapadli do šatne. Sú schopní napredovať a robiť výsledky, čo je pre nás podstatné. Verím, že sa posunieme ešte ďalej. Tešíme sa na ligu aj napriek počasiu.
     
    Karol Belaník: Šušolík odišiel na hosťovanie, Čmelík odišiel do Poľska. Čo sa týka príchodov, registrujeme príchod Jankauskasa z Litvy. Nebudeme naň vyvíjať tlak, potrebuje čas na adaptáciu. Je však v ňom potenciál, ktorý chceme rozvíjať.
    Ďalej prišiel Samo Mráz, talentovaný futbalista a mládežnícky reprezentant. Vieme, že prichádza do nového prostredia a potrebuje čas. Na poslednú chvíľu prišiel aj útočník Sheydayev. Je to talent, no nechceme predbiehať.
     
    Karol Belaník: Na jarnú časť sa tešíme a sme plní očakávania.
     
    Karol Belaník: Zápasy v Turecku ukázali, kde sa môžeme rozvíjať. Súperi boli z rôznych futbalových škôl. Následne prišla generálka so Spartou Praha. Bolo to dobré stretnutie. Hodnotíme tento fakt pozitívne. Ale až súťaž ukáže, ako sme sa pripravili. Liga je niečo iné ako príprava. Vnímame, že jeseň bola veľmi dobrá, hrali sme pekný futbal s množstvom gólov. Je za nami ale trojmesačná prestávka, bude očakávanie verejnosti a fanúšikov. Najvyššie ciele máme aj v Slovnaft Cupe. Proti Skalici to bude náročné.
     
    Karol Belaník: Dovoľte, aby som vás privítal na tlačovej konferencii MŠK Žilina. Prípravné obdobie bolo kratšie, jarná časť sa začína skôr ako po minulé roky. Mali sme šesť hráčov v reprezentácii. Prvá časť prípravy bola v domácich podmienkach, následne sme boli v Turecku, kde sme našli výborné podmienky. Stretli sme sa s mimoriadne kvalitnými tímami, aj keď počasie v Turecku nebolo ideálne, bolo trošku chladno.
     
    Pekný dobrý deň ešte raz, zástupcovia klubu sú už prítomní, tlačová konferencia o malú chvíľu začne.
     
    Ako sme spomínali, futbalisti MŠK Žilina mali výbornú jesennú časť súťaže a sú najvážnejším kandidátom na zisk titulu. Šošoni majú pred druhou Podbrezovou náskok 10 bodov. Iba pripomíname, že z ligy sa počas jej prestávky odhlásil Spartak Myjava, čo ovplyvnilo aj bodové kontá jednotlivých mužstiev. Výsledky so Spartakom boli anulované.
     
    Tlačovky sa zúčastní Karol Belaník, športový manažér MŠK, Adrián Guľa, hlavný tréner A-tímu a kapitán mužstva Michal Škvarka.
     
    Od začiatku jarnej časti futbalovej Fortuna ligy nás delia už len hodiny. Tlačovú konferenciu pred jej začiatkom zorganizoval aj jesenný majster našej najvyššej súťaže MŠK Žilina.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 14:30.

    Milan Gončár

    bahis siteleri