Tlačová konferencia FC Spartak Trnava (kon.) | Tlačová konferencia MŠK Žilina (kon.)
konec
Tlačová konferencia FC Spartak Trnava

sk Pátek 17.02.2017, 12:30Tiskové konference
     
    Tlačová konferencia bola týmto oznamom ukončená

    Ďakujem vám za pozornosť a teším sa na vás pri sledovaní niektorého z našich prenosov Fortuna ligy. (12:56:44)
     
    Ondrejka: "O 13:30 bude ceremónia, kde Tibor Mikuš odovzdá ocenenie Tambemu, potom vám bude k dispozícii, keďže o to bol záujem."
     
    Schranzovi v lete končí zmluva:
    "V marci sa stretneme, isto bude mať predstavu o svojej budúcnosti. V lete inak končí zmluva asi 5 hráčom. Ak bude chcieť niekto hrať v Spartaku a bude mať na to výkonnosť, má dvere otvorené."
     
    Pohyby v kádri:
    "Príchody boli minimálne: Yilmaz a Kerlon a môžeme povedať, že aj Tambe, mohol ostať tam a už sme ho nemuseli vidieť.

    Odchody, to sú hráči, ktorí sú v juniorke, ktorí pomohli na jeseň aj A-tímu. Blízko k základu bol Yao, ten šiel na hosťovanie do Moraviec, v lete sa možno vráti silnejší, Paukner pokračuje v Seredi. O Gagnonovi sme sa bavili."
     
    Čo s Gagnonom?
    "S ním sa bavíme o ukončení zmluvy, nenaplnil očakávania."
     
    Aký je zdravotný stav kádra?
    "Mikovič, to vieme, bude pripravený na prvý zápas. Sloboda má silno narazenú pätu a Greššák má niečo so stehnom, to je staršie."
     
    Si spokojný s obranou?
    "Nebudem sa snažiť teraz zapracovávať nového hráča do obrany. Verím, že keď si chalani dajú záležať, ubránime aj štandardky."
     
    Dlhšie sa hovorí o záujme o Jakubecha a Mikoviča...
    Hoftych: "Do 28.2. je otvorené okno, nemyslím si, že niekto odíde, ale môže sa tak stať, všetko je možné."
     
    Ako to vyzerá s trávnikom?

    "Trávnik by mal byť pripravený na duel so Žilinou v apríli. Mala by to byť miešaná prírodná tráva s umelou.

    Dovtedy budeme hrať vonku, zápas so Senicou budeme hrať v Zlatých Moravciach ako doma."
     
    Už ste Tambeho nejako "skasli"?
    Greššák:"Ešte nie, premýšľame, čo od neho budeme chcieť" (úsmev)
     
    Ako ste privítali Tambeho a čo hovoríte na jeho výkon v zápasoch?
    "Prekvapilo ma, že dostal miesto v základnej zostave. Nevidel som nejako zápasy, nejakých 20-25 minút. Dostal tortu a uvidíme ako sa on prejaví v kabíne. Dúfam, že nejaký gól si odložil na jarnú časť kola. V hlave je nadstavený, že chce ostať v Spartaku."
     
    Ako to vyzerá s Mikovičom?
    "Mikovič tréneuje posledné dva týždne naplno, on trénuje dvojfázovo, bude pripravený na prvý zápas, možno nie na 90 minút."
    Hlavná ambícia?
    "Máme manko len 6 bodov na Slovan, musíme využiť zaváhania súperov."
     
    Otázky týkajúce sa Tambeho:
    Greššák:"My sme mu gratulovali a sme radi, že ho máme pri sebe."
    Karhan:"Ja som s ním aj volal počas pôsobenia v Afrike, nejako extra unavení nebude, bol v zápasovom rytme, aj na tréningu urobil dobrý dojem. Netlačí klub, aby odišiel, len, ak by v lete prišla zaujímavá ponuka."
    Hoftych:"Dôležité je, aby káder spolu fungoval. Máme hráčov, ktorí sú zaujímaví. Máme šikovných gólmanov, do základu sa tlačí Erik Jirka."
     
    Ako prebehla voľba a kto sú zástupcovia kapitána:"Tréneri to oznámili v kabíne, vybrali mňa. Zástupcovia ešte nie sú určení."
     
    Lukáš Greššák:"Máme tu koniec tej prípravy, behali sme, makali sme, bola to dobrá príprava, ale už sa tešíme na prvé kolo. Chalani boli spokojní, príprava prebehla aj v Česku, bolo to dobré. Už aby tu bol zápas."
     
    Miroslav Karhan:"Nadviazal by som na managera, som rád, že v kádri nenastali veľké zmeny, že sa nám podarilo káder udržať pokope. Chalani sú zvyknutí hrať spolu, dúfam, že to bude naša výhoda.

    Nie som fanúšik trénovania v zahraničí, prísť z Turecka, kde je 22 stupňov by bolo pre hráčov nebezpečné. Verím, že prvý zápas chalani zvládnu."
     
    Generálny manažér Pavel Hoftych: "Tento rok sme sa rozhodli nerobiť veľké zmeny v kádri, posilniť ofenzívu. Máme dostatok mladých, šikovných futbalistov.

    A taktiež sme sa rozhodli, trénovať v domácich podmienkach, netrénovať v zahraničí, aby sme prešli drsnejším obdobím, podobne ako Mladá Boleslav, ktorej to prospelo."
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online prenosu z tlačovej konferencie Spartaku Trnava. Na tlačovke sú prítomní Marek Ondrejka, Pavel Hoftych, Miroslav Karhan a kapitán Lukáš Greššák.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 12:30.

    Petra Beblavá

    bahis siteleri