Barys – Omsk 1:3 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Novokuzněck 1:4 (kon.) | Ufa – Toljatti 4:2 (kon.)
Jekatěrinburg – Novosibirsk 1:2 (0:1 po s.n.) | CSKA Moskva – Spartak Moskva 6:1 (kon.) | Čerepovec – Soči 3:2 (kon.)
Minsk – Kazaň 3:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Kunlun 2:1 (kon.) | Jaroslavl – Chabarovsk 3:5 (kon.)
Petrohrad – N.Novgorod 4:2 (kon.) | Viťaz – Vladivostok 1:3 (kon.) | Riga – Nižněkamsk 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Severstal Čerepovec
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
HK Soči
Sobota 18.02.2017, 15:00 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyrovnané utkání dnes otevřel Eric O'Dell v osmé minutě po rychlé dorážce. Domácí dlouho hledali recept a nakonec jej našli ve čtyřicáté minutě kdy udeřil v přesilové hře Daniil Vovčenko. Třetí dějství přineslo hned tři gólové akce, kterou první z nich vsítil Ruslan Karlin v pětačtyřicáté minutě a o dvě a půl minuty později přidal uklidňující gól Nikolaj Stasenko. Hosté se nevzdali a osm minut před koncem snížil Ilja Krikunov na rozdíl jediné branky. Severstal Čerepovec si brankový náskok pohlídal a uhájil tak domácí vítězství. (17:27:22)
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Ihned po vyhrané buly se na modré čáře napřáhl Sergei Kuzněcov, jehož střelu vytěsnil velký provoz před brankou Jakuba Kováře.
     
    58:56
    HK Soči to zkouší se šesti hráči v poli!
     
    58:19
    Další velká příležitost pro domácí! Pravé křídlo bylo zcela nehlídané a Dmitri Šikin naštěstí pro hosty dokázal přesunout ke své levé tyči.
     
    58:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát dvě minuty.
     
    57:10
    Dmitri Šikin musel vytáhnout další perfektní zákrok! Stejně jako Maxim Truňov si sjel před branku i Daniil Vovčenko a pokoušel se překonat Dmitri Šikina zasunutím kotouče mezi betony!
     
    57:00
    Hostům se krátí čas na zdramatizování zápasu.
    55:26 Průnik Maxima Truňova končí ve výstroji Dmitri Šikina!
     
    55:26
    Maxim Truňov se v dobré rychlosti prodral až do brankoviště a Dmitri Šikin jeho pokus likviduje ve své výstroji!
     
    54:53
    Jakub Kovář si pohlídal pokus Ivana Zacharčuka zpoza branky po přihrávce Igora Levickije.
     
    54:00
    U puku jsou hráči Soči a snaží se proniknout do útočného pásma, ale jejich pokus končí ve středu hřiště a jsou opět vyhnáni k vlastní brance.
    51:39 Ilja KRIKUNOV - 3:2
     
    51:39
    Soči právě vstřelilo branku!
    Hosté se nevzdávají a nalézají rychlou odpověď! Eric O'Dell se na hranici brankoviště u levé tyče neukvapil a poslal přímý pas na ILJU KRIKUNOVA, která střelou z první uklízí puk do odkryté sítě bezmocného Jakuba Kováře. Přesnou střelou snižuje stav utkání na rozdíl jediné branky. Asistence: Eric O'Dell, Ivan Vorobjov.
     
    50:00
    Jakub Kovář vychytal gólovou šanci z čepele Andre Peterssona, který se prosmykl mezi kruhy až k pravé tyči, odkud se snažil snížit stav utkání!
    47:32 Nikolaj STASENKO - 3:1
     
    47:32
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Severstal v krátké době navyšuje svůj náskok! Po vyhraném souboji Sergeje Lapina u levého mantinelu se puk dostal k Vladislavu Kodolovi, jenž posunul puk na modrou čáru, kde byl NIKOLAJ STASENKO, který střelou zápěstím překonává Dmitri Šikina. Asistence: Alexander Avcin, Sergej Lapin.
     
    47:00
    Domácí se snažili o rychlý přesun do útočné třetiny, ale nepřesná rozehrávka končí odpískána zakázaným uvolněním.
    45:00 Ruslan KARLIN - 2:1

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 40. Vovčenko (D. Ježov), 45. Karlin (Monachov, Ugarov), 48. Stasenko (Kodola, Lapin) – 8. O'Dell (A. Kosticyn), 52. Krikunov (O'Dell, I. Vorobjov)


    Severstal Čerepovec: Jakub Kovář (Kononov) – Sizov, Masuhr, Stasenko (C), Jevsejenkov (A), D. Ježov, Wilson, Kudako – Mons, V. Polák, Kagarlickij – Truňov, Trubačjov (A), Vovčenko – Ugarov, Karlin, Monachov – Lapin, Kodola, Avcin.
    HK Soči: Šikin (S. Bolšakov) – S. Kuzněcov, Mamkin, I. Vorobjov, Alexandrov, Glazkov, Pepeljajev – A. Kosticyn (C), O'Dell, Krikunov (A) – A. Petersson, Padakin, I. Zacharčuk – Mereskin, Maxwell (A), Levickij – P. Medveděv, Morozov, Točickij.

    Rozhodčí: Jeřábek – Gebei

    Diváci: 3 334
    ocianews.com