Columbus – Pittsburgh 2:1 (po pr.) | Carolina – Colorado 1:2 (po pr.) | Anaheim – Florida 1:4 (kon.)
Buffalo – St. Louis 3:2 (kon.) | Montreal – Winnipeg 1:3 (kon.) | Detroit – Washington 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Anaheim Ducks
1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Florida Panthers
Sobota 18.02.2017, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Colton Sceviour (FLA) (1 + 0)
    Andrew Cogliano (ANA) (1 + 0)
    Aaron Ekblad (FLA) (1 + 0) (06:41:08)
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 14:44)
    Jaromír Jágr (FLA) (1 + 0, 2 střely, čas na ledě 17:20)
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 36

    Florida Panthers: 31
    VIDEO: Florida zahájila venkovní trip třetí výhrou v řadě!

     
    Je hotovo, Florida Panthers vítězí také na dalším kalifornském kluzišti. Poté, co tým z Východní konference vyloupil SAP Center v San Jose, se raduje i z výhry v Anaheimu. V první třetině ještě branky nepadaly, ale důležitý vývoj přinesla především prostřední část. I když šli jako první do vedení Ducks, hosté třemi góly otočili vývoj skóre a výsledek už do konce zápasu nepustili. Jednou se trefil český útočník Jaromír Jágr, jeho trefa navíc bude zapsána jako rozhodující. Pochvalu dnes zaslouží oba brankáři, nicméně větší radost má pochopitelně floridský James Reimer. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký víkend.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Už se hraje pět na pět, ale za chvíli zazní poslední siréna.
     
    59:10
    Poslední minuta základní hrací doby je tu, velmi pravděpodobně poslední minuta celého utkání. Trocheck ještě trefil tyčku branky Ducks, ale moc pozdvižení už to v hale nevyvolalo.
     
    58:37
    Ještě minimálně jedno vhazování před Jamesem Reimerem, ten má teď dostatek práce, ale všechny starosti zvládá výborně.
    58:02 Derek MACKENZIE - 1:4
     
    58:02
    Florida právě vstřelila branku!
    O vítězi tohoto utkání je velmi pravděpodobně rozhodnuto. Ducks se nevyplatil risk s prázdnou brankou, i když hrají přesilovou hru, inkasují. Také Florida Panthers tedy dnes skórují ve vlastním oslabení. Kotouč do odkrytého zařízení poslal hostující kapitán DEREK MACKENZIE. A to z poměrně velké dálky. Ještě bude pokračovat samozřejmě domácí přesilovka. Bez asistence.
     
    57:53
    Branka Anaheim Ducks už je prázdná, domácí to zkoušejí v šesti.
     
    57:36
    První střela šla vedle, Vatanen přestřelil prostor u pravé tyčky. Florida pak vyhazuje přes všechny čáry.
     
    57:23
    Jedna z posledních šancí Anaheimu, jak ještě s výsledkem něco udělat. Jonathan Marchessault vyhodil puk přes mantinel a dostává dvě minuty za zdržování hry. Florida tedy bude hrát v oslabení.
     
    56:48
    Colton Sceviour je dnes vidět. Opět prověřil Gibsona, ten jej zastavil lapačkou a ještě stihl rozehrát přes celé kluziště.
     
    56:18
    Uvidíme, jestli ještě Anaheim bude riskovat při hře bez brankáře. Jestli ano, budou nad tím muset domácí trenéři pomalu začít přemýšlet, času už moc nezbývá.
     
    55:36
    Bjgustad dostla nabídku od Marchessaulta na ránu z první. Druhý jmenovaný si to ale nakonec ještě rozmyslel a pouze poslal kotouč za branku Kačerů.
     
    55:03
    Cogliano a Slifverberg museli s rozehrávkou počkat, protože na ledě zrovna neměli většinu spoluhráčů z formace, ti totiž střídali.
     
    54:30
    Keith Yandle udržel útočné pásmo pro Pantery, ti nadále uplatňují stejnou taktiku. Nahodit puk k zadnímu mantinelu a držet jej co nejdále od svého brankáře.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 23. Cogliano (L. Shaw) – 25. Sceviour (MacKenzie, S. Thornton), 27. Jágr, 31. Ekblad (Trocheck, Marchessault), 59. MacKenzie


    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, Bieksa, H. Lindholm, Montour, Vatanen, Manson – O. Kaše, Getzlaf (C), Silfverberg – N. Ritchie, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, L. Shaw – Cramarossa, N. Thompson, Boll.
    Florida Panthers: Reimer (Luongo) – Yandle, Demers, Pysyk, Ekblad, Matheson, Petrovic – Huberdeau, Barkov, Jágr – J. Jokinen, Trocheck, R. Smith – Sgarbossa, Bjugstad, Marchessault – S. Thornton, MacKenzie (C), Sceviour.

    Rozhodčí: Meier, Sutherland – Gawryletz, Pancich

    Diváci: 16 339
    thejrc.org