Real Sociedad – Villarreal 0:1 (kon.) | Valencia – Ath. Bilbao 2:0 (kon.) | Celta Vigo – Osasuna 3:0 (kon.)
Barcelona – Leganés 2:1 (kon.)
konec
Valencia CF
2:0 (2:0)
Athletic Bilbao
Neděle 19.02.2017, 16:15Španělská LaLiga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    84
    Také Valencia už má, co se týká střídání, hotovo. Orellanu na trávníku nahradí Belgičan Bakkali.
     
    79
    Trávník opouští Martín Montoya, nahradí jej jiný obránce João Cancelo.
     
    75
    Obrovskou šanci snížit měl Iñaki Williams. Perfektním prvním dotykem se dostal do velmi dobré pozice za obranou Valencie, ale selhal v zakončení. To bylo až příliš nedůrazné a Diego Alves jej dokázal vystihnout.
     
    71
    Poprvé v dnešním utkání střídají také Netopýři. Ze hry odchází kapitán Enzo Pérez, nahradí jej mladý odchovanec klubu Carlos Soler.
     
    67
    Nani si pohrál s celou obranou Bilbaa, která zůstala stát jako opařená a nechala ho si navést míč na střed. Nakonec celou situaci zachránil Gorka Iraizoz, který technický obstřel dokázal vyrazit.
     
    66
    Ke pěkné střele z dálky natáhl Munir El Haddadi, levačkou ale branku Iraizoze možná o metr minul. Je vidět, že by rád Munir napodobil své dva kolegy z útoku Zazu a Naniho a také se trefil.
     
    54
    Hned dvojité střídání vymyslel trenér hostů Valverde. Na hřiště pošle Adurize a Williamse, dolů jdou Lekue a Iturraspe. Všechna střídání tak už má Bilbao vyčerpáno.
     
    52
    Nakonec směřoval centrovaný míč do vápna na Muniaina. Ten zakončoval vedle a pak byl Montoyou k zemi. Penalta se ale pískat nebude.
     
    50
    Dnešní utkání sleduje 36 317 diváků.
    45+1. Simone ZAZA - 2:0
     
    45+1
    Valencia právě vstřelila branku!
    Valencia si zajistila ještě příjemnější poločasovou přestávku. Zaza dostal ideální pas od Munira a levačkou pak z hranice pokutového území poslal míč přesně k levé tyči Iraizozovy branky. Ten opravdu neměl žádnou šanci zasáhnout proti takto perfektně umístěné střele. Asistence: Munir.
     
    30
    Máme tu první střídání, které je vynucené. Už v úvodu zápasu se zranil Aymeric Laporte a pokračovat už nemůže. Vystřídá jej Xabier Etxeita.
    13. NANI - 1:0
     
    13
    Valencia právě vstřelila branku!
    Valencia na druhé straně ukázala, jak se proměňují šance. Ne, že by v tom byla v kontextu celé sezony přeborníkem, ale teď se jí povedlo vycvičit Athletic Bilbao. Konkrétně to byl NANI, kdo gólovou střelou zakončil akci svého týmu. Levačkou trefil přesně k levé tyči branky Iraizoze. Asistence: Fabián Orellana.
     
    12
    Tohle byla ale velká šance! Z levé strany hodně zakončoval Iñigo Lekue který dostal perfektní přihrávku od San Joseho na levé křídlo, ale Alvés předvedl skvělý zákrok.

    Petr Sumbal

    Branky: 13. Nani (Orellana), 45+1. Zaza (Munir)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 17:11.
    Valencia CF: Diego Alves – Montoya (79. Cancelo), Garay, Mangala, Siqueira – Orellana (84. Bakkali), E. Pérez (C) (71. Soler), Parejo – Munir, Zaza, Nani.
    Náhradníci: Doménech – Abdennour, Bakkali, Cancelo, Latorre, Soler, Mario Suárez.

    Athletic Bilbao: Iraizoz (C) – Saborit, Laporte (30. Etxeita), Bóveda, de Marcos – San José, Iturraspe (54. I. Williams) – Lekue (54. Aduriz), Eraso, Muniain – Raúl García.
    Náhradníci: Remiro Gargallo – Etxebarria, Etxeita, M. Rico, Susaeta, I. Williams, Aduriz.

    Rozhodčí: David Fernández Borbalán – Raúl Cabañero Martínez, Jorge Canelo Prieto

    Diváci: 36 317
    bahis siteleri