Bologna – Inter 0:1 (kon.) | Sampdoria – Cagliari 1:1 (kon.) | Pescara – Janov 5:0 (kon.)
Chievo – Neapol 1:3 (kon.) | Udinese – Sassuolo 1:2 (kon.) | AS Řím – Turín 4:1 (kon.)
AC Milán – Fiorentina 2:1 (kon.)
konec
Chievo Verona
1:3 (0:2)
SSC Neapol
Neděle 19.02.2017, 15:00 • Marco Antonio Bentegodi, Verona • Italská Serie A • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky toho nejlepšího italského fotbalu! Dnes se v rámci dalšího kola Serie A představí před vlastním publikem Chievo Verona, na jehož hřiště zavítá SSC Neapol.
     
    Chievo Verona

    Domácí celek prožívá průměrnou sezónu. V tabulce mu patří 11. místo se ziskem 32 bodů za devět výher, pět remíz a deset porážek, přičemž na pohárové příčky ztrácí už patnáct bodů.

    V posledním ligovém utkání Chievo zvládli utkání na půdě Sassuola, kde zvítězilo 3:1 a připsalo si důležité tři body.

    Nejlepším střelcem domácích je Roberto Insegle, jenž má na svém kontě již 6 přesných tref.
     
    SSC Neapol

    Celek, který pravidelně bojuje o nejvyšší příčky, se i letos uchází o ligový primát. V Lize mistrů v týdnu sice podlehl Realu Madrid na jeho stadionu 3:1, nicméně je před ním ještě odveta. V tabulce italské nejvyšší soutěže mu patří 3. místo se ziskem 51 bodů za patnáct výher, šest remíz a tři porážky. Na druhé AS Řím ztrácí body dva, má vedoucí Juventus pal už dvanáct bodů.

    V posledním ligovém utkání Neapol zvládla utkání na půdě Janova, kde se ve druhém poločase prosadila dvakrát a zvítězila 2:0.

    Nejlepším střelcem hostů je Belgičan Dries Mertens s 16 přesnými zásahy.
    Dresy obou celků byly připraveny!

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Rozcvička je za námi, za chvíli jdeme na věc!

     
    Úvodní sestavy:

    Chievo Verona: Sorrentino – Cacciatore, Gamberini, Spolli, Gobbi – Izco, Radovanović, P. Hetemaj (C) – L. Castro, Birsa – Inglese.
    Náhradníci: Confente, Seculin – Cesar, Frey, Dainelli, Depaoli, Gakpé, Bastien, Meggiorini, N. Rigoni, Sardo, de Guzmán.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, Pavoletti, L. Insigne.
    Náhradníci: Sepe, Rafael Cabral – Albiol, Chiricheş, Strinić, Giaccherini, Diawara, Rog, Ch. Maggio, D. Mertens, Milik, P. Zieliński.

    Rozhodčí: Irrati – Vuoto, Tegani.
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí nastupují ve žlutých dresech, hosté se oděli do bílo-modrého.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté uvedli míč do hry a rychle rozehráli po pravé straně, ale jejich první útočná akce úspěchem neskončila.
     
    2
    I nadále jsou však hostující fotbalisté u míče a zatím v poklidu kombinují na obranné polovině. Úvod duelu je opatrný.
     
    3
    Po nepřesné rozehrávce domácích centroval z pravé strany na zadní tyč Jose Callejón, nicméně fotbalisté ve žlutém jeho pas dokázali srazit na rohový kop.
     
    3
    Na centr si nabíhal Alžířan Ghoulam, ale do zakončení se nakonec nedostal, neboť domácí opět míč odvrátili na rohový kop.
     
    4
    Po dalším rohu mířil míč na malé vápno, kde se k němu tlačil nabíhající Koulibaly, ale nakonec v těžké pozici zakončit nedokázal a domácí se ubránili odkopem.
     
    5
    Chievo se stále nemůže dostat do souvislejší kombinace, a tak po nepřesné přihrávce po levé straně skončil míč opět u kopaček hostujících fotbalistů.
     
    6
    Insigne si dobře zpracoval míč na hranici vápna a následně byl faulován, a hosté tak budou zahrávat volný přímý kop z velmi dobré střelecké pozice.
     
    7
    Míče se chopil Jorginho, který jej krásně zatočil přes zeď na vzdálenější tyč, ale nakonec jeho rána zamířila kousek vedle branky domácích!
    7. Jorginův volný přímý kop
     
    8
    Domácí se vydali dopředu, k míči se dostal Birsa, ale přihrávka slovinského záložníka doputovala pouze ke Koulibalymu, který rychle rozjíždí akci Neapole.
     
    9
    Třetí celek tabulky však zatím velmi pečlivě kombinuje na své obranné polovině a trpělivě čeká na okénko v obraně soupeře.
     
    11
    Hosté velmi dobře zakombinovali na levé straně, po přihrávce Insigneho centroval na zadní tyč Hamšík, do jeho pasu se z voleje opřel Callejón, ale jeho rána byla zablokována.
     
    12
    Následně hledal Callejóna za obranou také středopolař Allan, jeden z domácích beků ale ve skluzu odehrál míč mimo vápno.
     
    13
    Další centr směrem do ohně vyslal opět zleva Insigne, jeho pas nebezpečně proskákal vápnem, ale nakonec míč skončil v rukavicích brankáře Sorrentina.
     
    14
    Domácí byli nyní snad poprvé v zápase v delší kombinaci, ale nakonec jejich akci velmi rychle přerušil odmávaný ofsajd.
     
    15
    Koulibalyho přihrávkou středem našel Hamšíka, ale ten z první nedokázal prodloužit míč na Pavolletiho. U míče opět domácí.
     
    16
    Ale Veroně se směrem dopředu zatím vůbec nedaří, SSC je opět usazeno v kombinaci na útočné polovině.
     
    17
    Neapol zatím zcela jasně ovládá průběh zápasu, ale na domácích je vidět, že jsou na kombinace soupeře dobře připraveni a nepouštějí je ve vápně do zakončení.
     
    18
    Ghoulamovi se nyní otevřel prostor na levé straně, odkud rychle poslal balón na střed Jorginhovi, nicméně jeho pokus dokázali hráči Chieva zblokovat.
     
    19
    A k zakončení se nedostal ani Insigne, který si sbíhal na dlouhý míč za beky, ale nakonec při snaze o střelu podklouzl.
     
    20
    Po nepřehledné situaci na levé straně vybojovali míč hosté, ke střele z dálky se dostal Allan, ale také jeho pokus byl opět zablokován.
     
    21
    Neapolští zatím hodně marně buší do obrany domácích, ti skvěle napadají a navíc na obranné polovině předvádějí výtečný pohyb.
    Momentka z úvodního výkopu celého klání!

     
    23
    Chievo skvěle presovalo obrannou čtyřku hostů, kteří se nakonec dostali pod velkým tlak a zadarmo tak odevzdali míč zpět domácím.
     
    24
    Pavolleti po chybné rozehrávce Verony vyrazil za dlouhým míčem od Ghoulama, nicméně nedokázal jej sklepnout do běhu Hamšíkovi.
     
    25
    A po další práci Pavolletiho se za míčem tlačil Insigne, obránce Gobbi byl však rychlejší, a tak italskému křídelníkovi ukopl míč do zámezí.
     
    26
    Centr Ghoulama z levé strany byl zablokován, hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    27
    Ale rohový kop Neapoli vůbec nevyšel, centr Hamšíka byl hodně přetažený a domácí se na zadní tyči bez potíží ubránili.
     
    28
    Tutovka domácích! V brejku dostal krásnou přihrávku ze středu Inglese, který utekl po pravé straně a vyslal prudkou přízemní ránu na zadní tyč, ovšem Reina jeho pokus reflexivně vyrazil!
    28. Ingleseho rána
     
    29
    Hamšík po zákroku jednoho z domácích hráčů hodně teatrálně upadl ve vápně, penalta se však rozhodně pískat nebude.
     
    30
    Následně završil celou akci hostů svou střelou Allan, ale jeho pokus vylétl vysoko nad tribunu domácího stadiónu.
     
    31
    Neapol právě vstřelila branku!
    Hosté jdou zaslouženě do vedení! Po akci na středu hřiště odcentroval Hysaj na levou stranu na LORENZA INSIGNEHO, který si krásně kolem dvou hráčů navedl míč pravačku a perfektním obstřelem zamířil na zadní tyč! Domácí brankář plachtil vzduchem marně – 0:1!
    31. Lorenzo INSIGNE - 0:1
     
    33
    A hosté jsou stále pokračují ve své aktivním pojetí hry a jsou znovu usazeni na polovině svého soupeře.
     
    34
    Hysaj se po sklepnutí vlastního autu skvěle protáhl z pravé strany do šestnáctky, ale nakonec byla jeho tvrdá rána sražena na rohový kop.
     
    35
    Rohový kop nicméně opět žádné nebezpečí nepřinesl, a tak se domácí opět bez větší potíží ubránili.
     
    36
    V další akci Neapolských se dostal k míči Callejón, jenž se prodral až do vápna, kde míč připravil pro Jorginha, ale tomu rána nesedla, a poslal balón vysoko nad.
     
    37
    Třetí celek tabulky má průběh prvního poločasu jasně ve své moci, po většinu času je usazen na míči a nepouští soupeře do akce.
     
    38
    Neapol právě vstřelila branku!
    Hosté navyšují svůj náskok! Allan se rozběhl s míčem ze středu hřiště a dobře si narazil se spoluhráčem, který jej vyslal do šestnáctky. Brankář domácích a obránce Gobbi si šli balón u nějž měli být dříve, ale Allan stačil míč píchnout doleva, kde stál volný MAREK HAMŠÍK, který pohodlně zakončil do prázdné branky – 0:2!
    38. Marek HAMŠÍK - 0:2
     
    40
    Domácí chtěli rychle odpovědět, když se dopředu prodral Birsa, ale ten nedokázal v obležení protihráčů rychle přihrát, a tak poslal míč na kopačky hostů.
     
    41
    Před vlastní šestnáctkou zůstal na zemi ležet hostující záložník Allan, který signalizuje problémy s třísly a na trávník míří lékařský tým hostů.
     
    42
    A nakonec Brazilec signalizuje, že ve hře nebude moci pokračovat a je s pomocí lékařů odváděn do útrob stadiónu.
     
    42
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Allan, přichází Piotr Zieliński.
     
    43
    Domácí měli k dispozici rozehrávku rohového kopu, ale ten se jim vůbec nepovedl, centr byl přetažený a hosté jej srazili do autu.
     
    44
    Domácí chybovali v rozehrávce, což byla voda na mlýn pro brejk Neapole. Míč ze středu hřiště táhl střelec první branky Insigne, který si navedl balón na pravačku, hodně prudce vypálil, ale trefil jen náruč připraveného brankáře Sorrentina.
     
    45
    Další zraněným hráčem hostů je obránce Koulibaly, který při vzdušném souboji inkasoval nepříjemnou ránu a nakonec opustil hrací plochu v doprovodu lékařů, ale do hry by se měl vrátit.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    Hosté stále kombinují a vyloženě pouze čekají na závěrečný hvizd prvního poločasu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:04.
     
    První poločas je minulostí a hosté jsou zatím na velmi dobré cestě za ziskem tří bodů. Do vedení se dostali po půlhodině hry, kdy se povedenou akcí blýskl Lorenzo Insigne, jenž si navedl míč na pravačku a krásnou střelou zakončil na zadní tyč. Vedení Neapole zdvojnásobil o sedm minut poté Marek Hamšík, jenž těžil z dobré práce Allana a zakončil ve snadné pozici do prázdné branky. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u něj s námi.
    Hosté vedou po první půli o dvě branky!

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Ivan Radovanović, přichází Riccardo Meggiorini.
     
    47
    Novic na hřišti Meggiorini vybojoval po akci na levé straně rohový kop, ale ty dnes nejdou zatím ani jednomu týmu, a tak se Neapol pohodlně ubránila.
     
    48
    V další akci domácích nejprve pálil Hetemaj, jeho pokus byl zblokován jen k na vápně volnému Inglesemu, ten se rychle zorientoval, ale také jeho rána byla zablokována!
     
    49
    Domácí vstoupili do druhého poločasu jako vyměnění a jsou výrazně aktivnější, zatímco hosté mají s jejich rychlými útoky co dělat.
     
    50
    Už to vypadalo, že se Chievo přeci jen dočká branky, když si na zadní tyči naběhl na krásný centr Inglese, ale svatyni Neapole v dobré pozici netrefil a navíc mu byl pískán ofsajd.
     
    51
    Na opačné straně byl u pravé postranní čáry faulován Callejón a hosté budou zahrávat zajímavou standardní situaci.
     
    52
    Ten se hostům sice nepovedl, ale v akci pokračovali. Míč si na střelu navedl Marek Hamšík, který se do něj opřel z velké dálky, ale zamířil jen do rukavic připraveného brankáře Sorrentina.
     
    53
    Inglese nejprve nedokázal po pasu za obranu v těžké pozici zakončit, aby následně další akci domácích na levé straně zastavil opět ofsajd.
     
    54
    Cacciatore fauloval na levé straně Jorginha a je prvním karetním hříšníkem dnešního duelu.
     
    55
    Neapolští se ale z následné standardní situace neprosadili, byl jim odpískán útočný faul a domácí budou moci znovu přejít dopředu.
     
    56
    Zielinski po zisku míče ve středu hřiště připravil míč pro Pavolletiho, který se opřel do prudké rány, ale mířil kousek nad branku.
     
    57
    Hosté jsou nyní velmi dobře usazeni na polovině svého soupeře a opět aktivně kombinují.
     
    58
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tlak vyvrcholil a hosté vedou již o tři branky. Aktivně hrající Insigne rychle po přihrávce od Ghoulama dobře přenesl hru víc doprava na PIOTRA ZIELIŃSKÉHO, jenž se opřel do prudké rány, která byla lehce tečována domácím obráncem, a tak zcela změnila směrem a brankář Chieva na ni nedosáhl – 0:3.
    58. Piotr ZIELIŃSKI - 0:3
     
    60
    Hodina hry je za námi, hosté jsou stále aktivnější a naprosto jasně kráčejí za ziskem tří bodů.
     
    61
    Hamšíkovi se nyní ale další akce středem hřiště nepovedla, domácí velmi rychle otáčejí hru a míří dopředu po pravé straně.
     
    62
    Nakonec z levé strany útočné poloviny odcentroval Gobbi, k jeho pasu se dostal Inglese, ale v obležení dvou hráčů se ke střele nedostal.
     
    63
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Lucas Castro, přichází Jonathan de Guzmán.
     
    64
    Pavolleti po sraženém centru z levé strany stačil zachytit míč na hrací ploše, předložil jej do střelecké pozice Hamšíkovi, ale jeho tvrdá rána byla zablokována.
     
    65
    Po další Hamšíkově práci centroval zleva Ghoulam, na jeho pas si nabíhal Pavolleti, ale pozorný Sorrentino stačil míč včas vybojovat.
     
    66
    Hosté hrají s chutí a velkou lehkostí. Callejón se rozběhl na pravé straně s míčem a prudce odcentroval, ale jeho pas na malé vápno byl odvrácen na rohový kop.
     
    67
    Na rohový kop si nejagilněji nabíhal Koulibaly, který se tlačil k hlavičce, ale Sorrentino opět pohotově vyboxoval míč.
     
    68
    Hosté rozehráli na obranné polovině hodně ledabyle a k míči se dostal Birsa, jemuž však dlouho trvalo si balón připravit na střelu, a tak mu vracející se Koulibaly v zakončení zabránil.
    Zielinského radost po třetí brance hostů v utkání!

     
    69
    Slovinec Birsa byl faulován na pravém okraji šestnáctky a Verona rozehraje další zajímavou standardní situaci.
     
    70
    Hosté si ale s celou situací poradili a dokázali odvrátit míč na rohový kop.
     
    71
    Rohový kop zvládli hosté opět bez potíží, na bližší tyči odvrátil míč pozorný Ghoulam.
     
    71
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Roberto Inglese, přichází Serge Gakpé.
     
    71
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Leonardo Pavoletti, přichází Arkadiusz Milik.
     
    72
    Chievo právě vstřelilo branku!
    Domácí snižují a vracejí se do hry! Chievo kombinovalo na obranné polovině a na půlicí čáře vyslal skvělý pas směrem dopředu de Guzmán, jenž nechal rozběhnout RICCARDA MEGGIORINIHO, ten utekl i Kolibalymu a povedeným volejem nasměroval míč přesně na vzdálenější tyč – 1:3!
    72. Riccardo MEGGIORINI - 1:3
     
    74
    Domácí ožili a jsou opět na polovině soupeře, naopak Neapol je v posledních minutách hodně pasivní.
     
    75
    Velké šance domácích! Reina na zadní tyči vyboxoval centr, nicméně k dorážce se dostal Meggiorini a Maksimovič jeho ránu do prázdné branky dobře vykopl. K dorážce se dostal de Guzmán a také jeho pokus vykopl stoper Maksimovič!
     
    76
    A Chievo stále svírá svého soupeře, domácí po vstřelené brance chytili druhý dech.
     
    77
    Nakonec celou akci a kombinaci Janova zakončil centrem Izco, ale jeho pas byl hodně přetažený a vylétl až za brankovou čáru.
     
    78
    Na druhé straně mohl odpovědět hostující Insigne, ale na prudkou kolmici Hamšíka nedosáhl, a Sorrentino tak bude vykopávat.
     
    79
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Lorenzo Insigne, přichází Emanuele Giaccherini.
     
    80
    Další dobrou možnost měl také střídající Gakpé, který si taktéž naběhl na dlouhý míč za obranu, ale jeh pumelici z pravé strany zastavil boční síť branky Pepe Reiny!
     
    82
    Chievo se dostalo na levé straně do přečíslení, k centru Birsa, ale jeho míč směrem na zadní tyč byl hodně nepřesný.
     
    83
    Na útočné polovině se v další akci provinil faulem de Guzmán, Chievu se výrok sudího hodně nelíbil, ale hosté budou rozehrávat.
     
    84
    Meggiorinimu na levé straně sice utekl míč, ale stačil se dostat k centru a vybojoval rohový kop.
     
    85
    Domácí se k centru od rohové zástavky tlačili ve velkém počtu, ale nakonec se neprosadili a nedostali se ke střele ani z následného centr Gakpého.
     
    87
    Velká šance hostů! Giaccherini roztáhl hru doleva, odkud přišel centr, ale střídající Milik ve skluzu na míč těsně nedosáhl!
     
    88
    Domácím, zdá se, už nezbývá příliš mnoho sil na zdramatizování duelu, ale stále jsou aktivní směrem dopředu.
     
    89
    A málem se dočkali. Gobbi si navedl míč na pravačku, podobně jako Insigne při úvodní trefě duelu, zkusil stejně vypálit, ale branku netrefil.
     
    90
    Po ose Milik – Hamšík na levé straně zakončoval do prázdné branky střídající Giaccherini, ale jeho branka nemohla být uznána pro ofsajd.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty nad rámec druhé půle!
     
    90+2
    Po Milikově akci pálil z levé strany aktivní Giaccherini, jeho pokus ale skončil vysoko nad brankou.
     
    90+3
    Míč je na polovině Neapole, která směle směřuje za ziskem tří bodů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Neapol si ve druhém poločas pohlídala svůj náskok z půle první, a odváží si tak ze hřiště Chieva důležité tři body za výhru 3:1.

    Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se dostali hosté po hodině hry do tříbrankového náskoku, když se po tečované ráně prosadil Piotr Zielinski. Za domácí snížil o čtrnáct minut poté střídající Riccardo Meggiorini, který se po pasu z obranné poloviny blýskl prudkou ranou z voleje ke vzdálenější tyči. Domácí měli poté další šance na korekci skóre, ale ani jednu z nich proměnit nedokázali, stejně jako hosté na konci nezpečetili svůj náskok.
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:13.

     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji příjemný zbytek dnešního odpoledne. U dalších on-line přenosů na počtenou! Loučí se s vámi Daniel Kinc. (17:03:34)

    Daniel Kinc

    Branky: 72. Meggiorini (de Guzmán) – 31. L. Insigne (Hysaj), 38. Hamšík (Allan), 58. P. Zieliński (L. Insigne)

    Karty:   54. Cacciatore (CHV)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:13.
    Chievo Verona: Sorrentino – Cacciatore, Gamberini, Spolli, Gobbi – Izco, Radovanović (46. Meggiorini), P. Hetemaj (C) – L. Castro (63. de Guzmán), Birsa – Inglese (71. Gakpé).
    Náhradníci: Confente, Seculin – Cesar, Frey, Dainelli, Depaoli, Gakpé, Bastien, Meggiorini, N. Rigoni, Sardo, de Guzmán.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam – Allan (42. P. Zieliński), Jorginho, Hamšík (C) – Callejón, Pavoletti (71. Milik), L. Insigne (79. Giaccherini).
    Náhradníci: Sepe, Rafael Cabral – Albiol, Chiricheş, Strinić, Giaccherini, Diawara, Rog, Ch. Maggio, D. Mertens, Milik, P. Zieliński.

    Rozhodčí: Irrati – Vuoto, Tegani
    bahis siteleri