Č. Budějovice – Vlašim 3:1 (kon.) | Zabrze – Třinec 1:1 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
3:1 (2:0)
FC Sellier & Bellot Vlašim
Pátek 24.02.2017, 18:00 • Střelecký ostrov • Přípravný zápas
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítejte při sledování online přenosu z přípravného utkání mezi Dynamem České Budějovice a FC Sellier & Bellot Vlašim. Duel se odehraje na hlavním stadionu na Střeleckém ostrově v pátek od 18 hodin. Pro oba celky půjde o generálku na blížící se jarní část Fortuna národní ligy.
     
    FC Sellier & Bellot Vlašim nevstoupila do probíhající sezony ideálně, pak ale dlouhou bodovou sérií opustila spodní příčky tabulky a rázem se vyšvihla až na pátý stupínek tabulky o tři body za Dynamo. I vzhledem k dobré práci a pozici Středočeši v zimě neprovedli žádné zásadní změny. Odešli Frizoni, Kavka, skončili Nečas a Vondra. Důležité pro tým Martina Haška bylo zejména to, že v klubu udržel další opory. Hlavně střelce Hadaščoka, stopera Piška, kterého zkoušel Liberec, či brankáře Nguyena, dle vlašimských fanoušků hráč podzimu. Na zkoušce ve Vlašimi byla přes zimu řada hráčů, mj. i Patrik Banovič, který neuspěl ani v Dynamu.

    Vlašimští prožili slušnou přípravu, v níž si dokázali připsat skalpy prvoligových celků Jihlavy a Příbrami, cenná je i výhra s Táborskem a remíza s Jabloncem. Naposledy Středočeši padli 1:2 se Znojmem.
     
    Českobudějovické Dynamo má před sebou rovněž generálku na jarní část ligového ročníku. S Vlašimí už budou černobílí ladit vše na zápas s Varnsdorfem. „Sice ještě nepůjde o body, ale přistoupíme k zápasu s Vlašimí se vší vážností. Soupeř má běhavé mužstvo, s čímž jsme měli v sezoně problémy, takže nás řádně prověří. Navíc se bude hrát i na hlavním stadionu na přírodní trávě přesně týden před zápasem, což nás také moc těší,“ ujišťuje asistent trenéra Jiří Lerch. Trenérům Dynama bude chybět Adrián Čermák, který má problémy s kotníkem.

    V přípravě se Jihočechům vcelku dařilo zejména v jejím úvodu, kdy také zdolali prvoligovou Jihlavu. Poslední dva zápasy ale černobílým tolik nevyšly. Porážka 0:5 v Teplicích a remíza 1:1 s třetiligovou Chrudimí také nebyla tím, s čímž by Jihočeši byli spokojeni.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Klesa, Novák, Šourek, Funda – Čavoš, Kladrubský – Pešek, Benát (K), Wermke – Táborský.
    Náhradníci: Hajdušek – Vopat, Hála, Kadula, Matějka, Kalod.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Nguyen – Wiesner, Štochl (K), Duga, Tusjak – Reiter, Janda, Kulhánek, Tarczal, Kučera – Jíra.
    Náhradníci: Le Gian – Kadlec, Hašek, Březina, Ngimbi, Vrána, Hadaščok.

    Rozhodčí: Severýn – Šimáček, Flimmel.
     
    Hezký podvečer ze Střeleckého ostrova, kde probíhá rozcvička obou týmů před dnešní generálkou na jarní část Fortuna národní ligy. Sestavy obou týmů se hodně blíží těm, v nichž za týden vyběhnou do prvního ostrého zápasu. Oba celky ale nemají v základních jedenáctkách své nejlepší střelce. U Dynama zůstal pouze na lavičce Richard Kalod, hosté z Vlašimi nasadí Vojtěcha Hadaščoka, který v přípravě hattrickem popravil Jihlavu, asi zřejmě až v průběhu duelu.
     
    Oba celky už jsou na hrací ploše, Dynamo bude hrát v černobílých dresech, hosté z Vlašimi v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Hned v úvodu registrujeme nepříjemný moment. Ve středu hřiště se srazili domácí Kladrubský a Čavoš, přičemž první jmenovaný zůstal ležet chvíli na trávníku. Už se ale sbírá ze země a snad bude brzy v pořádku.
     
    4
    Bývalý hráč Sparty či bratislavského Slovanu už je zpět ve hře a přihlížel, jak Michal Klesa vedl útok středem hřiště, posunul míč Táborskému, který ale trefil jen před sebou stojícího obránce.
     
    6
    První velká šance zápasu! Dlouhý aut do vápna prodloužil Táborský k volnému Peškovi, který ale osamocený slabší levou nohou zblízka netrefil branku.
     
    7
    Jihočeši jsou zatím jednoznačně aktivnější, hosté za sedm minut ještě nepřešli s míčem polovinu hřiště.
     
    9
    Teď to vypadalo na první vážnější útok Středočechů, ale Janda se sám dostal až za brankovou čáru, a tak bude vykopávat Křížek.
     
    10
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do vedení parádní brankou! PATRIK ČAVOŠ si za vápnem na prsa zpracoval Benátovu přihrávku, nechal si míč skočit a krásným volejem levačkou nedal Nguyenovi šanci.
     
    12
    I po vedoucí brance jsou černobílí aktivnější a vedení je zaslouženou odměnou za aktivitu v úvodu zápasu.
     
    15
    U rohového praporku byl rukama odstrčen Pešek, a tak má Dynamo k dispozici zkrácený roh.
     
    16
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A tuto standardní situaci Dynamo také využívá. Přímý kop rozehrál Petr Benát přesně na hlavu ONDŘEJE ŠOURKA, který hlavičkou na zadní tyč trefil přesně.
     
    18
    Dvě branky jsou pro domácí příjemné, ale horší je, že otřesený Kladrubský zřejmě nebude schopen pokračovat.
     
    19
    Jiří Kladrubský už je za doprovodu masérů na cestě do kabiny, na hřišti jej nahradil Jan Hála.
     
    22
    Sledujeme pasáž ve středu hřiště. Domácí trošku ubrali na aktivitě, zatímco Vlašim se začíná víc snažit o útoky.
     
    25
    Centry do šestnáctky zatím neomylně odvracejí domácí stopeři Novák a Šourek. Po jejich dobré práci se do brejku dostal Pešek, ale pokazil jej nepřesnou kolmicí za obranu.
     
    27
    Hezká individuální akce Wermkeho, po níž pálil Táborský. Jeho rána šajtlí ale šla do středu branky, kde byl Nguyen připraven.
     
    30
    První velká možnost Vlašimi! Z levé strany nacentroval pravačkou Tusjak na neobsazeného Tarczala, kterého zblízka vychytal pohotový Křížek. Následně odkopl míč na roh Funda.
     
    31
    Následný roh se Středočechům vůbec nepovedl a Dynamo brzy získalo míč.
     
    34
    Líbivá kombinace Jihočechů končí nezdarem, když po Klesově typické kličce jeho centr nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    36
    Dynamo zatím ovládá střed hřiště, kde řádí Čavoš s Benátem. Po dobré přihrávce prvně jmenovaného se do zakončení dostal Wermke, ale místo rány volil střílený centr, na který ale nedosáhl žádný z hráčů v černobílém.
     
    38
    Další nepříjemnost pro domácí snad zažehnána, Novák zůstal chvíli ležet, ale zřejmě dostal jen nepříjemný zásah, po němž se brzy zapojí zpět do hry.
     
    41
    Opět krátká pasáž převážně ve středu hřiště. Dynamo bude chtít hlavně udržet dvoubrankové vedení do poločasové přestávky.
     
    42
    Ještě před pauzou je tu zajímavá standardka pro Vlašim z levé strany.
     
    43
    Centr Jandy se však stal snadnou kořistí pro pozorného Nováka, který odhlavičkoval míč.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. Dynamo bylo hlavně v úvodu aktivnější a lepší a odměnou mu byly dvě pěkné branky Čavoše a Šourka. Jihočeši byli i nadále aktivnější, ačkoliv i Vlašim měla jednu šanci. V té ale Tarczala vychytal po půlhodině Křížek.
     
    Hlavní aktéři se vrací na trávník, za malou chvíli začneme druhé dějství.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí o pauze vystřídali, Michala Klesu nahradil na pravém beku Ladislav Vopat.
     
    48
    Druhé dějství začali na míči Vlašimští a Dynamo k němu ještě pořádně nepustili. Na druhou stranu se k ohrožení Křížka ještě ani zdaleka nedostali.
     
    50
    Na generálku na Střelecký ostrov dnes dorazily dvě stovky diváků.
     
    51
    Pro dlouhý míč za obranu si nakonec došel Křížek, i když se k tomu zpočátku příliš neměl. Může tak v klidu rozehrát po několika minutách plných nepřesností.
     
    55
    Po pěkné kombinaci na pravé straně vypálil levačkou Wermke, ale jednalo se o slabší střelu, s níž neměl brankář Vlašimi problém.
     
    56
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Jíra, přichází Hadaščok.
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Reiter, přichází Hrebenyuk.
     
    58
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Táborský, přichází Matějka.
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Benát, přichází Kadula.
     
    60
    Za taktický faul ve středu hřiště vidí žlutou kartu Jan Hála.
     
    63
    Hostům dnes zatím vůbec nevychází předfinální fáze. Když se před nimi otevře dobrá možnost, tak často situaci pokazí špatnou přihrávkou.
     
    64
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Duga, přichází Hašek.
     
    67
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Po rychlé akci se Jihočeši dočkali třetí branky. Čavoš u vlastního vápna předal míč Peškovi, který jej dovezl až před soupeřovu branku. Na hranici vápna vypálil, jeho pokus vyrazil brankář Nguyen jen k LUKÁŠI MATĚJKOVI, který už míč pohodlně dorazil do sítě. Hosté marně hlásili ofsajd, domácí vedou o tři branky.
     
    69
    A černobílí jsou při chuti. Wermke posílal do vápna hezký míč, hostující obrana s problémy odvrátila k Čavoši, který tentokrát netrefil balon ideálně.
     
    70
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Pešek, přichází Kalod.
     
    72
    Jako svěží vánek se čerstvý Kalod prohnal kolem obránce a ladně nacentroval. Našel však jen hlavu obránce Vlašimi, který balon odehrál na roh.
     
    73
    Po něm úřadoval gólman Nguyen, jenž vyboxoval míč mimo nebezpečí.
     
    75
    Vlašim se snaží alespoň o čestný úspěch, dnes ale nepředvádí hlavně směrem dopředu optimální výkon.
     
    75
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Tarczal, přichází Březina.
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Wiesner, přichází Kadlec.
     
    77
    Diváci tleskají souhře Werkmeho a Vopata na pravé straně. Po ní pálil českobudějovický host z Dukly, ale jeho tečovanou ránu lapil Nguyen.
     
    78
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Hosté se přeci jen dočkali korekce výsledku. Haška nejprve skvěle vychytal Křížek, Vlašim ale zůstala u míče a VOJTĚCH HADAŠČOK tečovanou střelou dostal balon do sítě.
     
    81
    O chvilku později mělo další šanci Dynamo. Vopat pěkně našel za obranou Matějku, který svedl souboj s gólmanem Nguyenem. který byl o něco důraznější a nakonec uhájil svůj tým od další gólové pohromy.
     
    84
    Stoper domácích Novák předvedl asi první nejistý zákrok, hlavičkou připravil střelu Kučerovi, který ale z voleje vysoko přestřelil.
     
    86
    Hraje se už převážně ve středu hřiště, Dynamo si výhru z generálky zřejmě pohlídá, zatímco hostující kouč Hašek vypadá hodně nespokojeně.
     
    87
    Richard Kalod zkoušel lišácky přehodit vyběhlého Nguyena, ten však stihl zacouvat a míč chytit.
     
    88
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Tusjak, přichází Ngimbi.
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Štochl, přichází Vrána.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Dnešní generálka na jarní část FNL je u konce. Dynamo v ní zaslouženě porazilo Vlašim 3:1, když bylo po většinu duelu lepším a aktivnějším týmem. Jihočeši dobře začali, vedli brzy 2:0. Po pauze se ještě prosadil Matějka a černobílí v pohodě dokráčeli k vítězství. Náladu jim nezkazilo ani snížení Hadaščoka v závěru. Po krátkých rozhovorech přijde na řadu tisková konference, na její sledování jste srdečně zváni. (19:50:02)

    Pavel Kortus ml.

    Branky: 10. Čavoš, 16. Šourek, 67. Matějka – 78. Hadaščok

    Karty:   60. Hála (CEB)


    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Klesa (46. Vopat), Novák, Šourek, Funda – Čavoš, Kladrubský (19. Hála) – Wermke, Benát (K) (58. Kadula), Pešek (70. Kalod) – Táborský (58. Matějka).
    Náhradníci: Hajdušek – Vopat, Hála, Kadula, Matějka, Kalod.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Nguyen – Wiesner (75. Kadlec), Kulhánek, Štochl (88. Ngimbi), Tusjak (88. Vrána) – Reiter (56. Hrebenyuk), Duga (64. Hašek), Tarczal (75. Březina), Janda, Kučera – Jíra (56. Hadaščok).
    Náhradníci: Le Gian – Kadlec, Hašek, Březina, Ngimbi, Vrána, Hadaščok.

    Rozhodčí: Severýn – Šimáček, Flimmel

    Diváci: 200
    bahis siteleri