Třinec – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Olomouc – Č. Budějovice 6:4 (kon.) | Zlín – Sparta 3:4 (kon.)
Kometa Brno – Chomutov 7:6 (po pr.) | K. Vary – Kladno 3:5 (kon.) | Jihlava – HC Litvínov 3:2 (kon.)
HC Plzeň – Slavia 7:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 2:0 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 1:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
HC Litvínov
Sobota 25.02.2017, 15:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu DHL extraligy juniorů, která se blíží ke konci své základní části. Domácí HC Dukla Jihlava se střetne s HC Litvínovem a opět půjde o souboj dvou mužstev, která bojují o play-off. Utkání začíná na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě přesně v 15:30 hodin, jelikož od 12:15 hrají starší dorostenci Dukly proti Slavii své druhé osmifinále.
     
    HC Dukla Jihlava
    Červenožlutí již včera bojovali o další důležité body v bitvě o play-off proti Chomutovu a zápas zvládli výborně. Nad Piráty vyhráli 5:3 a na první nepostupové deváté Pardubice mají tři kola před koncem ze šestého místa náskok šesti bodů. Dukla se navíc může dívat i dopředu, na páté Kladno ztrácí dva body a na čtvrtý Motor jen pět.
     
    HC Litvínov:
    Litvínovským juniorům jde nyní doslova o každý bod, který potřebují k tomu, aby se dostali do play-off, Patří jim aktuálně desáté místo se 64 body a na osmou Spartu, která drží osmé místo zaručující play-off, ztrácí jen čtyři body. Stejný bodový deficit má Litvínov i na sedmý Zlín, jenž nasbíral taktéž 68 bodů. Pro juniorku Litvínova tedy není z hlediska postupu nic ztraceno.

    Maximální koncentrace na hru ???????????????? #MadeOfHockey ???? – @hokejkv

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Hrabaň, Pražák, Huňáček, Kadlec – Maštera, Heinrich, Čermák – Kraučuk, Mejzlík, Peschout – Ondráček, Adam, Geier. Trenér: Patrik Augusta

    HC Litvínov: Havlík (Kožnar) – Machač, Březák, Urbánek, Franc, Havlík, Myšák, Dvořák – Kučera, Jícha, Vébr – Dufek, Horák, Havelka – Brzek, Bárdoš, Pecka. Trenér: Robert Reichel

    Rozhodčí: Honza – Klouda, Urubčík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:56
    Při střele Hrabaně od modré sekl Martin Havelka soupeře přímo před brankou a jde ven na dvě minuty za sekání.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    02:56
    Litvínovští se prvnímu oslabení ubránili. Během něho třikrát vyhodili puk až k Brožovi, naopak Dukla si výraznější šanci nevypracovala.
     
    04:12
    Maštera hledal mezi kruhy Davida Čermáka, jenž v rozhodující chvíli minul kotouč a nedokázal tak Havlíka ohrozit.
     
    05:14
    Dvouminutovou přesilovku si zahrají také hosté. Tomáš Mejzlík v obranném pásmu podrazil soupeře a jde na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    06:08
    Hosté zasypali soupeře pořádnou várkou střel. Obránce Josef Myšák od modré způsobil velký závar před brankou, který nedokázal zužitkovat dorážkou Jan Dufek. Poté pálil ostře z vrcholu pravého kruhu Martin Franc, ovšem mířil těsně vedle pravé tyče.
     
    08:08
    Litvínov byl v přesilové hře, zejména v první minutě, nebezpečnější, ovšem Brož a obětavá obrana Dukly nedovolili soupeři skórovat. Domácí tak hrají v plném počtu.
     
    09:06
    Střela Váni od modré nebyla pro Havlíka příliš jednoduchá, protože na ní moc neviděl a navíc se mu jeden z jihlavských hráčů snažil clonit. Nakonec má gólman hostí kotouč v lapačce.
     
    11:53
    Ondráček se snažil vylákat Havlíka z branky, což se mu téměř povedlo. Poté se s pukem dostal až za hostující klec, odkud neměl prostor k tomu, aby nahrál volnému spoluhráči, v tomto případe Geierovi.
     
    14:48
    David Čermák mohl poslat Duklu do vedení. Před volnou klecí totiž dostal hezkou přihrávku, jakousi zadovku, od Vojtěcha Maštery, ovšem nejlepší střelec jihlavské juniorky kotouč minul.
     
    17:27
    Slibnou šanci měl také Martin Kučera, který si proklestil cestičku před Brože. V zakončení mu ale soupeř zvedl kotouč nad branku a ten nakonec přelétl horní tyčku.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:05
    Hra je přerušena, branka Havlíka je totiž zcela mimo svojí konstrukci. Vhazovat se poté bude ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina přinesla poměrně zajímavý a vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách. Co je ale nejdůležitější – skóre se neměnilo. Proto je stav po dvaceti minutách bezgólový.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    24:31
    Mejzlík zkusil střelu z pravého kruhu na bližší tyč, kterou Havlík vyrazil. Poté si poradil i s ránou Patrika Hrabaně kousek nad ledem.
     
    24:55
    Hned z protiútoku zahrozil Zdeněk Vébr. Forvard první lany hostí ovšem puk zblízka za Brožova záda usměrnit nedokázal.
     
    25:45
    Ondráček byl v dobré pozici před brankou zbaven puku. Jihlava jej ale nadále udržela a Váňův pokud od modré schoval Havlík mezi betony.
     
    25:48
    Stejně tak jako nyní, kdy Váňa napřáhl znovu od modré, a to hned po buly.
     
    32:30
    Horké chvilky nyní zažil také Brož v domácí kleci. Vyrážel totiž nepříjemnou ránu Jana Bárdoše a poté zlikvidoval i pokus Martina France od modré. A že jeho střela byla tedy pořádně tvrdá.
     
    32:40
    První vyloučení druhé třetiny. Z několika hodně hraničních zákroků na obou stranách si sudí vybral faul Vojtěcha Maštery, kterého posílá ven za podražení.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    33:25
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté druhou přesilovou hru v utkání využívají. Litvínov udržel kotouč na útočné modré, odkud vypálil Myšák a MARTIN HAVELKA usměrnil jeho střelu do sítě. Asistence Josef Myšák, Jan Dufek.
     
    36:57
    Jiří Ondráček si nabruslil mezi kruhy a vystřelil, jenže jeho střelu přizvedl jeden z hráčů soupeře nad branku.
     
    37:20
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hodně pohledná akce VOJTĚCHA MAŠTĚRY. Třetí nejlepší střelec domácích využil přihrávky Čermáka do jízdy, na levé straně se na kruhu prosmýkl přes obránce, který zákonitě neměl rychlost, a svojí akci zakončil střelou do pravé šibenice, byť byl faulován. Asistence: David Čermák, Ladislav Pospíchal.
     
    37:39
    Jihlava navíc bude hrát přesilovou hru a bleskově tak může otočit vedení na svojí stranu. Při dalším domácím tlaku do branky se provinil Dominik Havlík podražením.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:39
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině už branky padaly, ale čekat se na ně muselo až do 34. minuty, kdy přesilovou hru využil Martin Havelka. Jenže z vedení se hosté radovali jen chvíli, jelikož v čase 37:20 předvedl hezkou individuální akci, zakončenou gólem, domácí forvard Vojtěch Maštera – 1:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    44:11
    Slibnou šanci měl hostující Dominik Brzek, který vypálil z levé strany. Brož stačil vyjet více z branky a jeho střelu vyrazit. Když si útočník Litvínova stáhl puk ze vzduchu, již nedokázal přes dva ležící hráče procedit puk zblízka do sítě.
     
    51:16
    Čermák dostal před branku přihrávku od Heinricha, ovšem z dobré pozice nedokázal gólmana Šimona Havlíka překonat. Stav tak zůstává nezměněn.
     
    52:40
    A že tomu tak je i nyní, mohou domácí děkovat Janu Brožovi. Gólman Dukly v obrovské šanci vychytal Zdeňka Vébra, který byl před ním prakticky tváří v tvář.
     
    53:15
    Zkoušel to také Jan Dufek, který si to namířil z levé strany křížem před branku, jenže i nyní byl Brož pozorný.
     
    55:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté otáčí vývoj zápasu a čtyři a půl minuty před koncem zápasu se dostávají do vedení. Druhý jihlavský gól střílí VOJTĚCH MAŠTERA, jenž převzal přihrávku od Čermáka, najel si po pravé straně před branku a poslal Šimonu Havlíkovi navštívenku pod horní tyčku. Asistence: David Čermák, David Váňa.
     
    55:51
    Z kruhů pálil útočník Jan Dufek, nicméně ani nyní se neradoval. Jeho pokus po ledě prošel vedle levé tyčky.
     
    57:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté se ale postupu do play-off nechtějí jen tak vzdát. Také JAN DUFEK ukázal parádní individuální akci, když se a pravém kruhu protáhl přes obránce, projel před brankou a poté poslal kotouč kolem natahujícího se Brože k jeho pravé tyči. Asistence: Martin Franc, Josef Myšák.
     
    58:12
    Dukla právě vstřelila branku!
    To jsou zvraty. Litvínovští jsou znovu o kus dále play-off, naopak Jihlava se do něj při tomto výsledku na 99,9% dostává. Heinrich přihrál na modrou LADISLAVU POSPÍCHALOVI a nejproduktivnější domácí obránce zaznamenal čistý průstřel. Asistence: Aleš Heinrich, Vojtěch Maštera.
     
    58:32
    Šimon Havlík už upaluje z branky a Litvínov to zkusí v šesti.
     
    59:18
    Hosté sice jsou před Brožem, ale vážnější situaci si zatím nevypracovali.
     
    59:30
    Střela Jana Bárdoše z levého kruhu byla zblokována do rohu za branku Brože.
     
    59:37
    Domácí se ujali kotouče, ovšem do prázdné branky puk přes celé hřiště nesměřoval. Projel zhruba o dva metry vedle pravé tyče a je z toho zakázané uvolnění domácích.
     
    59:37
    22,2 vteřiny před koncem třetí třetiny si hosté vyžádali oddechový čas.
     
    59:37
    A ihned poté si bere time-out také domácí střídačka, aby ušetřila nějaký čas pro unavenou čtveřici hráčů, která z důvodu zakázaného uvolnění nemůže jít střídat.
     
    59:41
    Jan Brož si připsal důležitý zákrok proti střele Jana Dufka z vrcholu levého kruhu. Tímto zřejmě zachránil domácím tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina přinesla nejvíce branek. Rozhodnutí zápasu přišlo v samotném závěru. Čtyři minuty před koncem otočil stav zápasu na jihlavskou stranu svým druhým gólem Vojtěch Maštera, ovšem hned poté Jan Dufek vyrovnal. Minutu a tři čtvrtě před koncem propálil Ladislav Pospíchal vše, co mu stálo v cestě, a s největší pravděpodobností rozhodl o postupu Jihlavy do play-off – 3:2. Naopak Litvínovu se dnešní porážkou vyřazovací část zase o něco vzdálila.
     
    Dukla Jihlava tak dělá výrazný krok k postupu do čtvrtfinále play-off DHL extraligy juniorů, kam se dostane prvních osm týmů. Naopak Litvínovu se tato možnost zase o něco vzdálila.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava poráží Litvínov 3:2 a dělá další důležitý krok k postupu do play-off, se s Vámi loučí a hezkou sobotu přeje Tomáš Lysý. (18:48:30)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 38. Maštera (Čermák, Pospíchal), 56. Maštera (Čermák, Váňa), 59. Pospíchal (Heinrich, Maštera) – 34. Havelka (Myšák, Dufek), 58. Dufek (Franc, Myšák)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Hrabaň, Pražák, Huňáček, Kadlec – Maštera, Heinrich, Čermák – Kraučuk, Mejzlík, Peschout – Ondráček, Adam, Geier. Trenér: Patrik Augusta
    HC Litvínov: Š. Havlík (Kožnar) – Machač, Březák, Urbánek, Franc, D. Havlík, Myšák, Dvořák – Kučera, Jícha, Vébr – Dufek, Horák, Havelka – Brzek, Bárdoš, Pecka. Trenér: Robert Reichel

    Rozhodčí: Honza – Klouda, Urubčík
    bahis siteleri