Ingolstadt – Mönchengladbach 0:2 (kon.) | Schalke – Hoffenheim 1:1 (kon.)
konec
FC Schalke 04
1:1 (1:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Neděle 26.02.2017, 17:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Schalke se daří v pohárové Evropě a Evropskou ligou prochází zatím suverénně. Königsblauen bez ztráty kytičky prošli základní skupinou a prvním vyřazovací dvojutkání rovněž bez problémů přešli přes řecký PAOK Soluň. Nyní však Weinzierlovy svěřence čeká v osmifinále těžký souboj s ligovým rivalem z Gladbachu, který senzačně postoupil přes italskou Fiorentinu.

    V domáci soutěži patří klubu z Gelsenkirchenu desáté místo a na svého nedělní soupeře ztrácí jedenáct bodů. Nagelsmannův Hoffenheim sice už nedrží coby poslední evropský celek ligovou neporazitelnost, ale stále pokračuje v solidních výkonech a na čtvrtém místě za dortmundskou Borussií je TSG jen vlivem horšího skóre.

    Očekávanou výhru nad posledním Darmstadtem vystřelil před týdnem doma Hoffenheimu dvěma góly Andrej Kramarič, který se nejspíše na hrotu objeví vedle nejlepšího střelce týmu Sandra Wagnera. Právě na útočnou dvojici TSG si Weinzierl a spol. musí dávat pozor – Nagelsmannovi útočníci už totiž letos vstřelil dvacet čtyři branek, což je více, než u jakéhokoliv jiného bundesligového týmu.

    Postrádat Nagelsmann naopak bude Fabiana Schära, jehož trápí zraněná třísla. Dalšími absentéry na straně hostí pak jsou Rupp, jenž má zraněné koleno a Jeremy Toljan, jenž se teprve vrací do tréninku.

    U Schalke je seznam chybějících fotbalistů o poznání delší. Zpátky už je sice po delším zranění Klaas-Jan Huntelaar, avšak dva jeho kolegové z útoku, di Santo s Embolem stále k dispozici nejsou – totéž pak platí pro Uchidu, Cokeho a Babu.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes, Badstuber (C), Nastasić – Schöpf, Goretzka, Stambouli, Bentaleb, Kolašinac – Burgstaller, D. Caligiuri.
    Náhradníci: Nübel – Geis, Meyer, Choupo-Moting, Aogo, Kehrer, Huntelaar.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Süle, Vogt, Hübner – Bičakčić, Amiri, Rudy (C), Demirbay, Zuber – Terrazzino, Wagner.
    Náhradníci: Stolz – Polanski, Soares, Schwegler, Kramarić, Szalai, Ochs.

    Rozhodčí: Aytekin – Dietz, Beitinger.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    S míčem ve své moci dnes začali modře oděni domácí, kteří ale zatím pouze kombinují na vlastní polovině a nikam se tak neženou.
     
    3
    Hoffenheim, dnes hrající v červených dresech, se už také dostal do akce, moc daleko ale s míčem nedošel a po nepřesném centru Demirbaye o něj přišel.
     
    5
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec je tu poměrně rychlá branka a do vedení jdou domácí! Po krásném Kolašinacově obloučku se dostal k míči ve vápně zcela volný útočník Burgstaller, který zvládl míč procedit na nabíhajícího ALESSANDRA SCHÖPFA, jenž ho dokázal uklidit přesně k levé tyči Baumannovy brány!
    5. Alessandro SCHÖPF - 1:0
     
    7
    I nadále hrají s míčem hlavně domácí, kteří vybojovali rohový kop – ten byl rozehrán nakrátko, ale obrana TSG si tentokrát poradila.
     
    9
    Zuber se snažil na levém křídle vymyslet nějakou nebezpečnou akci – ale jeho přenesení hry útok spíše zpomalilo, díky čemuž se obrana Schalke stačila zformovat.
     
    10
    Hosté teď mají snad poprvé delší pasáž hry, kdy sami drží míč, ale vše to pokazil dlouhý nákop Vogta, jenž skončil až v rukavicích Fährmanna.
     
    11
    Do akce se ale opět dostalo Schalke a vybojovalo hned dva rohové kopy v řadě, druhý centr se ale Schöpfovi nepovedl a Burgstallerovi je pískán útočný faul.
     
    13
    Proti dlouhému pasu z nohy Bentaleba musel rychle z brány vyběhnout Baumann, nakonec to ale zvládl a míč na poslední chvíli odkopl do bezpečí.
     
    15
    Hoffenheim se sice dostává k míči poměrně často, není ale schopen ho dopravit před branku soupeře – většinu času se tak hraje na polovině hostů.
     
    17
    Teď sice po přímá Demirbaye byl před Fährmannem závar, míč ale na poslední chvíli zakopl Nastasić, který svůj celek tak zachránil.
     
    19
    Zube udělal z levého křídla kličku do středu a následně se rozhodl pro střelu, jeho pokus ale domácí obrana zablokovala nad bránu Fährmanna.
     
    20
    Rudy se snažil dlouhým pasem oslovit Wagnera, toho ale nenašel a Kolašinac dokázal odehrát na rohový kop.
     
    21
    Z branky pak šel velice rychle Němec Fährmann, který míč dokázal vyboxovat mimo vápno a jeho tým se tak dostane po delší době k míči.
     
    22
    Ve vápně šel po souboji s Kolašinacem hodně ochotně k zemi Terrazzino, sudí Aytekin mu to ale nespolkl a ukazuje, že hru přerušovat nebude.
     
    23
    Ve vápně už se na střelu chystal domácí střelec Burgstaller, přerušil ho ale hvizd sudího, protože dotyčný hráč se nacházel v ofsajdu.
     
    25
    Dalším pasem za obranu to zkoušel hostující kapitán Rudy, budoucí hráč Bayernu ale našel pouze připraveného Badstubera.
     
    26
    Zpoza vápna za to vzal švýcarský reprezentant Zuber, ovšem ani jeho pokus se neujal, když proletěl asi dva metry nad břevnem.
     
    28
    Obrana Hoffenheimu se snaží o rozehrávku bez chyb a tak to trvá všechno o něco déle – hostům to ale zatím k ničemu není, protože na pořádnou šanci čekají.
     
    28
    Ve vápně hostů šel rychle k zemi Goretzka, ovšem sudí jeho souboj s Hübnerem jako faul neposoudil a bude se kopat pouze roh.
     
    30
    I nadále drží míč hostující TSG, ani teď to ale k žádné šanci nevedlo – obrana Schalke totiž funguje velice dobře a nějaké nebezpečí vůbec nepřipouští.
     
    32
    Snad poprvé donutil Fährmanna jít na zem hostující celek – z rohu vápna poslal míč po zemi na branku Bičakčić, ovšem střela nebyla prudká a domácí gólman si poradil.
     
    34
    TSG má bezpochyby větší držení míče, ale stále to k ničemu není – na pas od Rudyho za obranu si nabíhal Zuber, ale podle sudí se při tom vystavil do ofsajdu.
     
    36
    Schalke ale trochu polevilo a už se vůbec nedostává ani k nějakým kontrům – hra hostů je sice statická, ale pokud budou míč tolik šancí na útok, nějaký míč by přeci jen mohl propadnout...
     
    37
    A největší šance hostů právě přišla! K míči se za obranou dostal Demirbay, který už byl sice v úhlu, stejně ale z otočky prověřil Fährmanna – následně dorážel z první Bičakčić, ovšem ten branku pro změnu přestřelil!
    37. Domácí podržel Fährmann!
     
    39
    Hosté měli rohový kop, ale Demirbayův centr na zadní tyč byl na Hübnera až moc dlouhý – skončil tedy až v autu.
     
    40
    Ve vápně si nabíhal na druhé straně na dlouhý míč Burgstaller, aktivní domácí útočník ale nakonec na dva obránce TSG nevyzrál.
     
    42
    U postranní čáry trochu přibrousil Kolašinac, hra je tedy přerušena a míč budou mít k dispozici hostující hráči.
     
    44
    Ke konci poločasu se dostávají hosté do většího tlaku, stále ale nemají mnoho šancí – ani střela z dálky od Zubera se neujala, protože skončila nad.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce a domácí celek po něm vede o jednu branku – moc pohledný fotbal k vidění ale bohužel nebyl. Už v páté minutě se po pasu od Burgstallera prosadil Rakušan Schöpf, poté už ale šancí bylo málo. Jednu měl Hoffenheim, Demirbay ale selhal proti Fährmannovi a jelikož Schalke další pořádnou možnost nemělo, skóre už se neměnilo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Zatím s míčem hrají v započatém poločase hlavně hosté, kteří se ale ještě nedostali za půlku a jejich kombinace tak žádné nebezpečí nepředstavuje.
     
    49
    Zápas nám toho moc nenabídl a v tom se pokračuje – ani jeden z celků se nikam nežene a hraje se tak převážně v okolí půlící čáry, což moc atraktivně nezní.
     
    50
    Po standardce v podání Demirbaye se dostal k hlavičkovému pokusu Vogt, ale jeho snaha dostat míč do branky skončila pouze nad!
     
    52
    K centru se po sporném zákroku Amiriho dostal Bičakčić, který ale našel pouze opodál stojící beky, takže akce velice rychle končí.
     
    53
    Hostující kouč se sice hodně vztekal kvůli tomu, že Bentaleb tvrdě dojel Bičakčiće, k ničemu mu to ale nebylo – na druhé straně skončil centr Kolašinace v rukavicích Baumanna.
     
    55
    Hostující TSG i nadále daleko více drží míč, ale stále platí, že nemůže dostat svého soka pod větší tlak – centr Bičakčiće byl pro změnu až moc dlouhý.
     
    57
    Poprvé střídají domácí – na hřišti končí skoro neviditelný Daniel Caligiuri, kterého nahradí na více než půlhodiny mladý Max Meyer.
     
    58
    Kolašinac se hodně rychle hnal dopředu a snažil se hledat nabíhajícího Burgstallera, ovšem jeho přízemní pas ve skluzu srazil do bezpečí vracející se kapitán Rudy.
     
    59
    Pas za obranu dostával domácí střelec Burgstaller, který ale nepohlídal náběh a ocitl se tak v poměrně jasně viditelném ofsajdu.
     
    60
    Je tu první střídání i v podání hostů – na hřišti končí poměrně aktivní Bičakčić, přijde ho nahradit Schwegler.
     
    62
    Hübner se snažil vracet míč zpět na gólmana a málem si ho uklidil k tyči! Naštěstí pro hosty balón skončil asi půlmetr vedle tyčky a je z toho tak pouze roh.
     
    63
    Hostující kouč se rozhodl podruhé střídat – pro dnešek má na hřišti odpracováno Amiri, nahrazuje ho maďarský útočník Szalai.
     
    65
    Bentaleb se snažil z první zrychlit hru přihrávkou na křídlo, ovšem míč se mu trochu svezl po noze a skončil tak v autu u laviček.
     
    67
    Niklas Süle vlevo od vápna zajel do Meyera a navíc důrazně protestoval proti rozhodnutí sudího – tyto dvě věci dohromady asi zapříčinily to, že je prvním napomínaným hráčem tohoto zápasu.
     
    69
    Teď měl velice dobrou šanci hostující celek – po hlavičce Sandra Wagnera chyběly Szalaiovi centimetry k tomu, aby rybičkou zakončil do poloprázdné branky. Na míč ale nedosáhl.
     
    70
    Je tu poslední střídání z dílny hostující lavičky – na tu míči Terrazzino, kterého nahrazuje na posledních dvacet minut Kramarić.
     
    72
    Hraje se docela vyrovnaný fotbal a domácí se nemohou dostat do pořádné akce – zatím jsou ve druhém poločase horším týmem.
     
    74
    Teď byl asi 30 metrů před brankou Hoffenheimu faulován domácí Stambouli, centr z volného kopu ale dokázala obrana hostů odvrátit.
     
    76
    Burgstaller v půlícím kruhu zasáhl loktem bránícího Vogta, sudí pochopitelně píská faul, ale kartu tentokrát nechává v kapse.
     
    77
    Vzápětí to zkusil z dálky Wagner, dnes mu zápas ale nesedl a jeho další pokus skončil pouze vysoko na tribuně domácí Veltins Areny.
     
    79
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    A nakonec je asi zaslouženě srovnáno! Na Vogtův dlouhý nákop za obranu si naběhl Zuber, který si míč zpracoval a oslovil z druhé vlny nabíhajícího SEBASTIANA RUDYHO – tomu stačilo jenom šikovně nastavit hlavu a poprvé tak prolomil obranu Schalke!
    79. Sebastian RUDY - 1:1
     
    81
    I nadále jsou to ale spíše hosté, kdo je více ve hře – s míčem sice hrají hlavně ve středu pole, ale svého soupeře vůbec nepouští do hry.
     
    82
    A domácí kouč na tuto situaci reaguje druhou změnou – na hřišti skončil Sead Kolašinac, toho na poslední minuty nahradí Denis Aogo.
     
    82
    Z dálky zkusil to domácí trápení prolomit Bentaleb, ofenzivní záložník ale svým pokusem asi o půl metru minul spojnici břevna a tyče.
     
    84
    Je tu poslední střídání celého zápasu a opět ho provádějí domácí – na hřišti už neuvidíme Burgstallera, místo něho přijde Choupo-Moting.
     
    86
    A právě nově příchozí útočník z Afriky to zkusil, ale jeho střelecký pokus skončil pouze vedle levé tyčky branky soupeře.
     
    88
    Zápas se chýlí ke konci a větší vůli po výhře mají domácí, velké šance ale nevidíme a vypadá to, že by si hostující Hoffenheim mohl tento solidní výsledek pohlídat.
     
    89
    Ve vápně se dostával k míči Kramarić, kterému ale míč odskočil při zpracování a následně ve snaze se k němu dostat pouze fauloval gólmana Fährmanna.
     
    90+1
    Nastaveny jsou dvě minuty a s míčem pro změnu hrají hosté, kteří se snaží natlačit míč před Fährmanna.
     
    90+2
    Poslední centr ale německý gólman v domácích službách sebral a vypadá to, že už se nic zásadního nestane.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tedy za námi a hosté ho nakonec dokázali vyrovnat – v 79. minutě totiž jednu z šancí Hoffenheimu využil kapitán Rudy a stanovil konečné skóre 1:1. Naopak domácí Schalke moc dobře nehrálo a ve druhém poločase se do žádné pořádné šance nedostalo, Baumann tak musel zasahovat hlavně proti střelám z větší vzdálenosti.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám povedený start do nového týdne. (19:22:49)

    Ondřej Hradecký

    Branky: 5. Schöpf (Burgstaller) – 79. Rudy (Zuber)

    Karty:   67. Süle (HOF)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:9. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:12.
    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes, Badstuber (C), Nastasić – Schöpf, Goretzka, Stambouli, Bentaleb, Kolašinac (82. Aogo) – Burgstaller (84. Choupo-Moting), D. Caligiuri (57. Meyer).
    Náhradníci: Nübel – Geis, Meyer, Choupo-Moting, Aogo, Kehrer, Huntelaar.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Süle, Vogt, Hübner – Bičakčić (60. Schwegler), Amiri (63. Szalai), Rudy (C), Demirbay, Zuber – Terrazzino (70. Kramarić), Wagner.
    Náhradníci: Stolz – Polanski, Soares, Schwegler, Kramarić, Szalai, Ochs.

    Rozhodčí: Aytekin – Dietz, Beitinger
    bahis siteleri