Vsetín – Kopřivnice 8:2 (kon.) | Kobra – Písek 6:7 (po pr.) | Klatovy – Pelhřimov 8:3 (kon.)
Jablonec n/N – Nymburk 3:1 (kon.) | Vrchlabí – Kolín 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Řisuty 7:2 (kon.)
Tábor – Klášterec nO 2:1 (po pr.) | Mor. Budějovice – Děčín 5:6 (2:3 po s.n.) | Žďár n/S – Trutnov 3:2 (po pr.)
Poruba 2011 – Nový Jičín 3:2 (kon.) | Šumperk – Val. Meziříčí 0:2 (kon.) | SHK Hodonín – Opava 3:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
7:2 (2:0, 4:1, 1:1) Stav série: 2:1
HC Řisuty
Středa 01.03.2017, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Play-off 2. ligy, skupina Sever • Osmifinále
Partner:
     
    Příjemný středeční večer! Je pro mě ctí, že vás můžu ze zimního stadionu v Kotlině přivítat u třetího zápasu osmifinále play-off 2. ligy, v němž spolu bojují o postup domácí BK Havlíčkův Brod a HC Řisuty. Utkání začíná v 18:00.
     
    Havlíčkův Brod je velkým favoritem, ale jak ukázal už úvodní zápas této série, papírové předpoklady neznamenají zhola nic! Řisuty se totiž díky fantastické druhé třetině ujaly vedení 3:0, a i když domácí snížili na nejtěsnější rozdíl, odvezly si domů překvapivě první bod za výhru 4:2. Havlíčkův Brod své zaváhání v pondělí napravil v odvetě a po velmi dobrém výkonu ve Slaném, kde hrají Buldoci své domácí zápasy, zvítězil přesvědčivě 5:2.
     
    Stav série je tak nerozhodný 1:1. To znamená, že dnešní utkání je pro oba soupeře velmi důležité!
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – Vala, Kulhánek, Duben "A", Lacina, Kříž, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Voříšek, Kozlík, Michálek – Kuchta, Ludvík, Chlubna – Navrátil, Křížek, Beneš

    HC Řisuty: Ilašenko (Chabr) – Babický "A", Sedláček, Matula, Kolařík, Keller, Bílek, Kulich – Krpata, Kos "C", Borovanský, Záleský, Čurilla, Hegenbart "A", Slavíček, Janeček, Havlůj, Náprstek, Fortelka, Vyskočil

    Rozhodčí: František Held – Pavel Mikšík, Marek Čelechovský.
     
    Hráči obou mužstev už jsou na hrací ploše, každou chvíli začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Vala – 2 min., nedovolené bránění).
     
    00:47
    Přiznám se, že teď jsem vůbec neviděl, co se stalo. Před brodskou bránou se svíjí na ledě v bolestech Miroslav Duben a mezi oběma týmy se to pere. Zřejmě šlo o nějaký zákrok mimo hru.
     
    00:47
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Náprstek – 2 min. + 10 min. osobní trest).
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kuchta – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (2 min.).
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (2 min.).
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (2 min.).
     
    01:30
    Bruslaři se v pohodě brání, hru drží daleko od své brány a Řisuty nepouští k brankáři Novákovi.
     
    01:55
    Jakub Lacina i ve vlastním oslabení vyrazil dopředu a z pravého kruhu vypálil zápěstím do náruče gólmana Ilašenka u bližší tyčky.
     
    02:47
    Oba týmy hrají v plném počtu, pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    03:10
    Havlíčkův Brod má puk na holi a zakládá útočnou akci.
     
    03:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je raketový nástup do zápasu v podání Bruslařů, kteří se ujali rychlého vedení! Jakub Lacina narýsoval ideální pas na Miroslava Třetinu, jenž ještě prodloužil kotouč do jízdy LUKÁŠI ENDÁLOVI. Kanonýr Bruslařů nabral velkou rychlost, z levého křídla se protáhl před brankoviště a zblízka po parádním bekhendovém blafáku prostřelil gólmana Ilašenka! Asistence: Miroslav Třetina, Jakub Lacina.
     
    04:15
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Duben – 2 min., krosček).
     
    04:15
    Bude se hrát 4 na 4, hosté totiž pykají za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Michal Fortelka (RIS).
     
    04:31
    Havlíčkův Brod si chtěl pomoci dlouhým nahozením do útočného pásma, jenže je z toho jen zakázané uvolnění Buly u gólmana Nováka.
     
    04:42
    Lukáš Endál se opět probíjel za obranu soupeře a Buldoci si museli pomoci faulem. Tomáš Babický (RIS) se dopustil podražení.
     
    05:14
    Bruslaři hrají velmi výhodnou přesilovku 5 na 3 a dvakrát nebezpečně zahrozili! Brankář Ilašenko vyrazil ránu ze strany a byl rozhozený a z okraje kruhů vypálil golfákem Jakub Lacina, ale maskovaná opora Řisut skvěle zasáhla a puk vytěsnila nad svou bránu do ochranné sítě! Potom si strážce svatyně Buldoků poradil s ranou od modré čáry.
     
    05:48
    Hra byla přerušena pro přihrávku rukou., po čemž totálně přepnulo v hlavě jednomu z hostů, vypadalo to na Adama Kellera, jenž dávno po přerušení hry naprosto nesmyslně sestřelil před zraky sudího protihráče. Vylučovat se nebude.
     
    06:05
    David Kozlík se probíjel po pasu Davida Valy do útočného pásma podél pravého mantinelu, ale kotouč ztratil a Buldoci okamžitě vyhodili.
     
    06:28
    Parta z Kotliny se usadila v útočném pásmu a buší do obranného bloku oslabeného soupeře.
     
    06:42
    Hosté jsou kompletní, hraje se 5 na 5. Tomáš Ludvík se probíjel ze strany před brankoviště, ale byl dobře pokrytý a gólman Ilašenko letící puk vyrazil betony do bezpečí.
     
    06:56
    Petr Kuchta si klepl na útočné modré čáře holí o led, aby dostal nahrávku, kterou skutečně obdržel, ale vystavil se do postavení mimo hru.
     
    07:13
    Havlíčkův Brod zatím diktuje tempo hry a dál svírá svého soka v blízkosti jeho brány. Brankář Novák se zapojuje do hry hodně sporadicky.
     
    07:35
    Brankář Ilašenko dobře viděl nahození z uctivé vzdálenosti, puk schoval do lapačky a raději přerušil hru, když k němu rychle přijel Patrik Přidal.
     
    07:47
    Domácím to teď zaskřípalo při rozehrávce a dopustili se postavení mimo hru. Hosté bez boje získali buly u gólmana Nováka.
     
    08:15
    Jakub Lacina přebral nahrávku v útočném pásmu a od modré čáry nahazoval na bránu k teči. Nikdo z domácích ale letící kotouč nezasáhl.
     
    08:46
    Středočeši se nyní usadili v útočném pásmu a nebezpečně zahrozili, když od modré čáry vypálil Jakub Sedláček, ale jeho dělovka netrefila brodskou bránu.
     
    10:00
    Bruslaři sevřeli soupeře do pevného objetí. Nejdříve zakončoval z dobré pozice v pravém kruhu Petr Kuchta, ale nesešteloval si dobře mířidla. Potom vypálil od modré čáry David Vala, ale jen do Ilašenkových betonů.
     
    10:19
    Hosté založili rychlý protiútok, po pravé straně se protáhl s pukem Petr Janeček a zkusil štěstí z těžkého úhlu, ale nastřelil jen náruč dobře postaveného gólmana Nováka.
     
    10:39
    Brankář Ilašenko teď trochu zaspal, když podcenil dalekonosnou ránu, ale nakonec kotouč udržel pod svými betony až do hvizdu sudího!
     
    11:06
    Buldoci získali kotouč a vyvezli ho do útočného pásma. Nyní kombinují na dostřel brodského gólmana Nováka, zatím bez zakončení.
     
    11:29
    Hra má v těchto chvílích poměrně plynulý spád, oba týmy se střídají o puk a v útočné aktivitě. Nyní se ženou vpřed Bruslaři.
     
    11:51
    Středočeši se ocitli pod tlakem a když vybojovali kotouč do své moci, raději ho jen jednoduše vyhodili na zakázané uvolnění přes celou délku hřiště.
     
    12:08
    Brankář Ilašenko musel zasahovat chvilku po vhazování, ale s nenápadnou střelou zpoza obránce si maskovaná opora Řisut poradila.
     
    12:26
    Kaňkovského svěřenci zatím mají jednoznačně více ze hry. Pravidelně se probíjejí díky velké bojovnosti k puku a neúnavně se s ním tlačí kupředu.
     
    12:47
    David Vala napřáhl na modré čáře a jeho dělovka neměla špatné parametry. Letící kotouč orazítkoval připravené Ilašenkovy betony, domácí dál drží soupeře u jeho brány.
     
    13:18
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Třetina – 2 min., sekání).
     
    13:21
    Řisuty vyhrály buly a nahrávají si v útočném pásmu.
     
    13:34
    Bruslaři předvádějí stejně jako v předchozím utkání velmi obětavou defenzivu, opět získali puk a vyhodili ho alespoň do středního pásma.
     
    13:46
    František Matula se objevil v dobré palebné pozici v levém kruhu, ale jeho prudkou ránu skvěle zblokoval na poslední chvíli do ochranné sítě Petr Kuchta.
     
    14:10
    Havlíčkův Brod opět vybojoval kotouč, Tomáše Chlubna ho vyvezl až do útočného pásma a bekhendem minul svatyni gólmana Ilašenka.
     
    14:36
    Hosté se v přesilovce zatím hodně trápí, obranný val havlíčkobrodské družiny pracuje na plné obrátky a je velmi efektivní.
     
    15:05
    Vyhození střídá vyhození, Bruslaři dál trápí soupeře skvělým bráněním, brankář Novák tak má hodně ulehčenou práci.
     
    15:28
    Havlíčkův Brod už byl kompletní, když vypálil z mírného úhlu na pravé straně úplně volný Petr Janeček, ale brankář Novák skvěle zasáhl koncem svého pravého betonu!
     
    15:38
    Brankář Ilašenko, který chytal v prvním utkání série skvěle, nyní jistotou zrovna neoplývá. Ze strany na něj vypálil David Kozlík a strážce řisutského brankoviště chvíli nevěděl, kde má puk.
     
    16:00
    Domácí hokejisté hrají přesně tak, jak by se v play-oiff mělo. Hodně bruslí a bojují, přičemž pálí z každé možné pozice, brankář Ilašenko si na nedostatek práce nemůže stěžovat.
     
    16:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak jako kdybych to přivolal, brankář Ilašenko předvedl obrovskou chybu a pustil Bruslaře do důležitého dvoubrankového vedení! Tomáš Ludvík nepřesně vypálil z levého křídla, ale brankář Ilašenko podcenil situaci, odražený puk nedokázal přikrýt pod lapačku a TOMÁŠ CHLUBNA zblízka v pohodě trefil úplně odkrytou bránu! Asistence: Tomáš Ludvík.
     
    16:50
    Hosté zvýšili aktivitu a tlačí se dopředu, ale Havlíčkův Brod stejně jako v minulém utkání hodně drží skvěle chytající gólman Čeněk Novák.
     
    17:17
    Středočeši se i nadále tlačí vpřed, obrana Havlíčkova Brodu je však pevná jako skála a útoky soupeře spolehlivě odráží.
     
    17:47
    David Kozlík pelášil do přečíslení 2 na 1, vzal zodpovědnost na sebe a z levého kruhu vypálil po ledě, ale jen do betonu gólmana Ilašenka!
     
    18:14
    Buldoci vybojovali kotouč u své brány a vyvezli kotouč do Novákovy blízkosti, ale dlouho se tam neohřáli. Nyjí už mají kus černé gumy opět pod kontrolou Bruslaři.
     
    18:36
    Parta z Kotliny i nadále tahá za delší konec pomyslného provazu, naopak Řisuty jsou pod psychickou dekou, k čemuž určitě přispěla i zbytečná druhá obdržená branka.
     
    19:06
    Lukáš Endál narýsoval parádní pas před brankoviště, ale gólman Ilašenko dobře zareagoval a kotouč vyrazil betony po velkém rozkleku do bezpečí.
     
    19:34
    Halvíčkův Brod odrazil další řisutský útok a tlačí se do dalšího rychlého protiútoku.
     
    19:44
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Sedláček – 2 min., faul kolenem).
     
    19:58
    Obrovský tlak Bruslařů v posledních sekundách první třetiny! Jakub Lacina od modré čáry nejdříve neuspěl se svou ranou, když trefil betony, ale akce pokračovala, Miroslav Duben napálil zpoza kruhů rovněž Ilašenkův plastron a právě mladík Lacina s dalšími Bruslaři se tlačili k dorážkám, ale kotouč do sítě nepropasírovali!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Havlíčkův Brod byl v úvodní dvacetiminutovce, jež začala v hodně nervózním duchu, jednoznačně lepší a zaslouženě vede o dvě branky. Nejdříve se trefil po hezkém samostatném úniku Lukáš Endál a potom potrestal minelu gólmana Ilašenka Tomáš Chlubna. Prostřední část začne zhruba v 18:57, stav je 2:0.
     
    Hokejisté obou mužstev jsou zpět na hrací ploše, každou chvíli můžeme pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Bruslaři hned po vhazování získali puk a už si hledají cestu do útočného území.
     
    20:26
    Domácí pokračují v přesilovce, jíž si přenesli do prostřední části z první třetiny. Od modré čáry vypálil Kryštof Kulhánek, ale jen do Ilašenkovy náruče.
     
    20:44
    Hosté se protlačili k puku po souboji u hrazení a rychle vyhodili kotouč přes celé hřiště.
     
    20:55
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    To byla hokejová paráda, nad níž muselo i srdce náročného hokejového labužníka radostí zaplesat! Lukáš Endál nahrál JAKUBU LACINOVI, který se opřel v pravém kruhu do kotouče a jeho nechytatelná dělovka skončila v pravém horním rohu brány gólmana Ilašenka, který přepouští své místo Dominiku Chabrovi! Asistence: Lukáš Endál.
     
    20:55
    Střídání v týmu HC Řisuty: ze hřiště odchází Ilašenko, přichází Chabr.
     
    21:15
    Hra je přerušena, buly ve středním pásmu.
     
    21:46
    Bruslaři založili dobrou útočnou akci a vybojovali vhazování v útočném území.
     
    22:00
    Lukáš Endál hledal u zadního mantinelu útočného pásma Miroslava Třetiny, ale ten byl dobře pokrytý a hosté dostali hrací předmět pryč od své brány.
     
    22:13
    Domácí pokračují v útočné aktivitě a hosté jsou dnes zatím hodně z role. Havlíčkův Brod jim toho zatím moc nedovolil a zatím na hrací ploše dominuje. Pochvalu si zaslouží brodští fanoušci, kteří jsou hodně slyšet.
     
    22:49
    Obrázek hry se nemění, Havlíčkův Brod obléhá gólmana Chabra, který musí být ve střehu hned po svém příchodu na hrací plochu.
     
    23:15
    Nebezpečí v obou pásmech. Brankář Novák nejdříve zalaškoval při rozehrávce a nahrál na modrou čáru protihráči, ale ten toho nedokázal využít. Na druhé straně pelášil za obranu soupeře Tomáš Ludvík, ale zblízka v tísni netrefil bránu a narazil do hrazení. Bude v pořádku.
     
    23:40
    Oba týmy kupí nepřesnosti, nemohou se tak kvůli tomu probít do zakončení či souvislejšího tlaku.
     
    24:09
    Děj hry se nyní odvíjí v pásmu Buldoků, Havlíčkův Brod se zatím prezentuje aktivním presinkem, rozehrávku Buldoků napadá hned v jejím zárodku.
     
    24:37
    Lukáš Endál si hezky najel mezi kruhy, kam dostal nahrávku, ale střela mu nesedla a kotouč mu trochu sjel z hole. Potom pálil ještě Kryštof Kulhánek z kruhu a gólman Chabr toho moc neviděl, a podržel puk v klíně do hvizdu sudího.
     
    26:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nádherná akce domácích a tohle už budou mít Řisuty nesmírně těžké, v Kotlině už prohrávají o čtyři branky! Patrik Přidal naservíroval geniální pas před brankoviště na hůl LUKÁŠE ENDÁLA, jehož tvrdá dělovka byla nechytatelná, když zapadla přesně k tyčce bezmocného gólmana Chabra! Asistence: Patrik Přidal, Miroslav Třetina.
     
    28:48
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Sedláček – 2 min., podražení).
     
    30:03
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    "Pátá, právě teď odbila!", rozléhá se Kotlinou! Jakub Lacina nahrál Kryštofu Kulhánkovi, jenž zatáhl kotouč po levé straně až k bráně a ze strany poslal špičkový pas před brankoviště na hůl LUKÁŠE ENDÁLA, jenž už měl snadnou úlohu a skóroval do odkryté brány, čímž završil hattrick a na led létají čepice! Asistence: Kryštof Kulhánek, Jakub Lacina.
     
    30:29
    Děj hry se nyní odvíjí hlavně ve středním pásmu, Havlíčkův Brod ale hru naprosto kontroluje a nepouští Řisuty vůbec do Novákovy blízkosti.
     
    30:50
    Domácí hrají už v exhibičním tempu, Buldoci vůbec neví, kam dřív skočit. I nadále čelí velkému tlaku a vypadá to, že nemají fyzické ani psychické síly na zvrat.
     
    31:09
    Patrik Přidal dostal geniální nahrávku zpoza brány, ale mezi kruhy si nedokázal v dobré pozici zpracovat kotouč. Vypadá to jako hra kočky s myší.
     
    31:39
    Ale pozor, hosté ještě neřekli poslední slovo a byli blízko vstřelení své první branky! Sám na bránu uháněl Petr Janeček, ale jeho dělovka zacinkala jen na břevno!
     
    32:14
    Domácí hokejisté opět pelášili dopředu, ale nyní jejich snahu přerušil hvizd sudího, který si všiml postavení mimo hru.
     
    32:38
    Středočeši na chvíli zdrželi hru v útočném pásmu, jenže už jsou znovu zatlačeni do svého obranného bloku v blízkosti gólmana Chabra.
     
    33:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Když se daří, tak se daří! Bruslaři pokračují v totální demolici svého soupeře a slaví už zisk vedení o šest branek! Pro odražený puk si dojel na okraj kruhů MICHAL SEMRÁD, jehož dělovka golfákem málem protrhla síť, když zapadla přesně pod horní tyčku! Úchvatná rána! Bez asistence.
     
    33:46
    Středočeši neskládají zbraně, ale Havlíčkův Brod má i nadále mohutnou převahu a hraje v neskutečné pohodě. Brankář Novák nemá moc práce.
     
    34:23
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Buldoci se nakonec dočkali čestné branky a protrhli své střelecké trápení v dnešním utkání! Michal Borovanský přiťukl v útočném pásmu kotouč na hůl VÁCLAVA KOLAŘÍKA, jenž zápěstím vypálil z okraje levého kruhu a jeho krásná střela zapadla přesně k protější tyčce brankáře Nováka, jenž vůbec nezareagoval, protože měl zřejmě zcela zakrytý výhled! Je to už třetí trefa tohoto řisutského beka v této sérii! Asistence: Michal Borovanský, Adam Keller.
     
    34:48
    Domácí hokejisté se nechtějí nechat zahanbit a za mohutné podpory svých fanoušků se ženou znovu do útoku.
     
    35:15
    David Kozlík dostal dobrý pas do jízdy, ale před brankovištěm byl zezadu tísněný protihráčem a nedokázal tak ideálně zakončit.
     
    35:49
    Havlíčkobrodská družina dál buší na zadní vrátka Řisut, jež mají spoustu práce s tím, aby udržely aktivního soupeře na uzdě.
     
    36:12
    Hrobové ticho zavládlo v Kotlině. Hodně nepříjemně se ve středním pásmu srazili Tomáš Chlubna a Petr Kuchta, po čemž zůstali ležet na ledě. Prvně jmenovaný dopadl hůře a za potlesku ochozů odjel s bolestivou grimasou v obličeji rovnou do kabiny. Snad nepůjde o nic vážného...
     
    36:17
    Pokračuje se ve hře, Řisuty vyhrály vhazování a tlačí se do útočného pásma.
     
    36:36
    Bruslaři už získali kotouč a drží se na dostřel řisutské brány.
     
    37:05
    Soubor z Kotliny dál pevně kontroluje průběh zápasu, na žádné drama to dnes rozhodně zatím nevypadá.
     
    37:19
    Buldoci ale sympaticky nic nevzdávají a dál i za hodně nepříznivého stavu bojuj ze všech sil. Kvalita je ale dnes jednoznačně na straně jejich soupeře.
     
    37:37
    Havlíčkův Brod vybojoval kotouč u své brány a rozehrává.
     
    38:17
    Domácí hokejisté se usadili v útočném pásmu, ale za bránou o kotouč přišli a musejí se vracet vpřed, protože hosté zakládají kontr.
     
    38:49
    Havlíčkův Brod dál okupuje útočné pásmo a tlačí se do koncovky.
     
    39:09
    Bude se hrát 4 na 4. Adam Keller (RIS) v návalu frustrace předvedl další naprosto zbytečný zákrok mimo hru a jde si na 2 minuty odpočinout do chládku za nedovolené bránění. Za nedovolené bránění je vyloučen překvapivě i Tomýš Ludvík (HBR).
     
    39:49
    Bruslaři předvedli další útočnou akci a brankář Chabr ukryl puk v náruči. Lukáš Endál (HBR) číhal na dorážku a pustil se do něj (RIS), což si nenechal brodský kanonýr líbit a byla z toho bitka, kterou vyhrál za jásotu tribun domácí hráč. Oba "kohouti" vyfasovali dvouminutové tresty za hrubost.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část se odvíjela jednoznačně podle scénáře Havlíčkova Brodu, který soupeři nasázel hned čtyři branky. Postupně se trefili dvakrát Lukáš Endál, jenž zkompletoval hattrick, Jakub Lacina a Michal Semrád. Hosté se dočkali čestné branky, když se prosadil Václav Kolařík. Třetí perioda začne přibližně v 19:48, Bruslaři vedou jednoznačně 6:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    David Vala nahrávkou na levém křídle nastartoval Patrika Přidala, jenž se prosmýkl až k bráně, ale tam mu puk utekl z hole. Hrát tak mohou hosté.
     
    40:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    To bylo sólo jako z učebnice! MIROSLAV TŘETINA vybojoval kotouč v blízkosti vlastní modré čáry, ujel do přečíslení 2 na 1 po levé straně, vzal zodpovědnost na sebe, když se protáhl až mezi kruhy a pěknou střelou bekhendem skóroval k pravé Chabrově tyčce! Bez asistence.
     
    41:30
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Kdepak, Buldoci jsou zarputilí a vstřelili svou druhou branku, i nadále se nevzdávají předčasně! David Vyskočil vystřihl hezký pas zpoza brány na hůl IVANA ZÁLESKÉHO, jenž z mezikruží sice nastřelil jen beton gólmana Nováka, ale kotouč se štěstí doputoval až do sítě! Asistence: David Vyskočil.
     
    42:00
    Středočeši mají puk a rozehrávají od své brány.
     
    42:39
    David Michálek učinil přítrž řisutské aktivitě v pásmu Bruslařů, ale vzápětí nedokázal posunout kus černé gumy do středního pásma a hosté pokračují v tlaku.
     
    43:00
    Havlíčkův Brod se drží v útočném pásmu a snaží se probít do koncovky. Na ledě se objevuje i mladý útočník Lukáš Křížek.
     
    43:28
    A právě Lukáš Křížek si chtěl vyšlápnout na protihráče v rohu útočného pásma, jenže hit se mu nepovedl a sám upadl při nárazu do protihráče na led.
     
    43:55
    Hraje se dlouho bez přerušení, děj hry se odvíjí hlavně v blízkosti středového kruhu, oba týmy se nemohou usadit na delší dobu v útočné třetině.
     
    44:15
    Buldokům se nepovedla rozehrávka a vyhodili jen na zakázané uvolnění, po němž se bude opět vhazovat v blízkosti jejich gólmana Dominika Chabra.
     
    44:26
    Domácí ani za vysokého vedení nelení a dál buší do obranného bloku svého soupeře. Brankář Chabr si poradil se střelou z levého kruhu.
     
    44:45
    David Vala udržel puk v útočném pásmu, hosté se pokoušeli vyhodit marně. Bruslaři tak dál dotírají na gólmana Chabra, jenž má stále hodně práce.
     
    45:09
    Domácí hokejisté už hrají hodně na krásu, což je za tohoto stavu pochopitelné. Řisuty se nyní poměrně dobře brán í a nepouští soupeře ke střelbě.
     
    45:29
    Tomáš Ludvík se mohl zapsat do střelecké listiny, když pláchl řisutské obraně do úniku, jenže zblízka nastřelil jen Chabrovy betony!
     
    46:34
    Sluší se dodat, že i když brodští hokejisté vysoko vedou, jedná se jen o jedno případné vítězství. Série bude pokračovat dál, proto je vidět, že když je k tomu možnost, snaží se parta z Kotliny ušetřit nějaké síly.
     
    46:46
    Hra je přerušena, buly v pásmu Řisut.
     
    47:06
    Havlíčkobrodská skvadra se při útočné aktivitě už dostala s pukem do středního pásma a vystavila se tak do postavení mimo hru.
     
    47:44
    Zakázané uvolnění Středočechů, buly proběhne po pravé ruce gólmana Chabra.
     
    47:58
    David Michálek chvíli po vhazování vypálil z mírného úhlu na levé straně, ale jeho projektil vyrazil od přední tyčky pozorný brankář Chabr betony.
     
    48:02
    Havlíčkobrodští fanoušci už si závěr duelu vyloženě užívají a i nadále pějí jeden chorál za druhým. Hokejisté z obce na Kladensku vyhodili dvakrát v krátkém časovém sledu na icing.
     
    48:50
    Řisuty jsou i nadále zatlačeny do obranného bloku, ale je samozřejmě znát, že domácí už zdaleka nehrají v takovém tempu. Utkání sleduje 856 fanoušků.
     
    49:30
    Václav Kolařík dál potvrzuje, že hraje ve skvělé formě. Vypálil od levého mantinelu, ale jen do Novákovy náruče u první tyčky. Hra je přerušena.
     
    49:50
    Broďáci semkli svého soupeře s buldokem ve znaku do pevného objetí a brankář Chabr musí mít oči na stopkách. Jeho obrana zatím odolává.
     
    50:12
    Petr Havlůj (RIS), jenž dnes slaví 21. narozeniny, musel faulovat před bránou unikajícího Miroslava Třetinu a obdržel trest na 2 minuty za podražení.
     
    50:42
    David Vala vypustil od modré čáry hezkou dělovku, ale brankář Chabr jeho projektil dobře viděl a doslova si na něm pochutnal svou lapačkou.
     
    51:07
    Řisuty vyhodily kotouč do hájemství brankáře Nováka a dál drží hru daleko od svého pásma.
     
    51:28
    Domácí hráči mají problém s tím, aby se usadili v útočném pásmu. Buldoci se velmi dobře brání.
     
    51:38
    Nakonec se parta z Kotliny probila do útočného pásma a Tomáš Ludvík vypálil z pravého kruhu, ale našel jen Chabrovu nastavenou náruč.
     
    51:55
    Středočeši se po chvilce snažení probili k puku a vyhodili.
     
    52:11
    Domácí kupí celou řadu nepřesností a Buldoci se v pohodě brání. Už nechtějí v závěru utkání inkasovat další gól.
     
    52:38
    Fanoušci si zápas dál užívají, ale na ledě už se zápas spíše jen dohrává. Havlíčkův Brod má sice dál velkou převahu, ale už značně šetří síly na další náročnou bitvu, jež je na programu už v pátek na půdě soupeře.
     
    53:06
    Broďáci si několikrát nahráli v útočném pásmu a od modré čáry vypálil Jakub Lacina, jehož dělovku ukryl gólman Chabr ve výstroji a nedopustil následné dorážky.
     
    53:26
    Hosté se ještě snaží rozehrát ze svého pásma, ale je vidět, že puk je dnes vůbec neposlouchá. Hosté jsou hodně nejistí a už by si přáli konec.
     
    53:43
    David Michálek předvedl odvážný průnik, ale nepovedlo se mu zblízka zakončit, když předtím obešel hned dva protihráče. Puk je v rohu pásma.
     
    54:17
    Hosté na chvilku vyvezli pukl, ale potom ho opět ztratili a už jsou opět schouleni do své obranné ulity v blízkosti gólmana Chabra.
     
    54:47
    Středočeši se ještě snaží alespoň trochu zmírnit svou vysokou porážku, jíž už se s nejvyšší pravděpodobností dnes nevyhnou. Domácí jsou proti a zodpovědně brání.
     
    55:09
    Havlíčkův Brod drží kotouč ve své moci a snaží se s ním projít do blízkosti gólmana Chabra.
     
    55:30
    Brankář Chabr vyrazil prudkou ránu z levého kruhu a zdviženou paží signalizuje, že byl zasažen pukem do masky. Hra je přerušena.
     
    55:49
    Řisuty kombinují v útočném pásmu.
     
    56:09
    David Kozlík dostal nepřesnou nahrávku a už potřeboval střídat, Dokázal se ale po puku dobře natáhnout holí a protečovat ho do útočného pásma, čímž zamezil icingu.
     
    56:34
    Domácí se dostali u své brány do úzkých a tak raději odpálili hrací předmět přes celou délku hřiště na zakázané uvolnění.
     
    56:49
    Petr Kuchta z obranného pásma poslal puk dopředu tak, aby nešlo o icjng. Jeho spoluhráči střídají a pouštějí na led čerstvé síly.
     
    57:14
    Brankář Novák schoval puk v náruči po střele od modré čáry. Jakub Lacina odkulhal na střídačku, snad nepůjde o nic vážného, to by byla pro Bruslaře další velká ztráta.
     
    57:43
    Utkání už se jen dohrává, na ledě se neděje v těchto chvílích nic zajímavého.
     
    58:00
    Řisuty mají puk a rozehrávají od své brány.
     
    58:25
    David Michálek hezky vykličkoval z obležení protihráčů ve středním pásmu a adresoval přesný pas do jízdy Luboši Voříškovi, jenž z kruhu vypálil do Chabrovy náruče.
     
    58:48
    Hosté to ještě zkoušejí, ale vypadá to, že domácí už je k ničemu nepustí.
     
    59:15
    Hosté se snaží rozehrát zpoza brány, ale už vyhlížejí závěrečnou sirénu.
     
    59:45
    Tomáš Ludvík předvedl hezkou kombinaci s Filipem Benešem, který se mu snažil po nahrávce kotouč ještě vrátit, jenže bez úspěchu.
     
    Konec zápasu.
     
    Havlíčkův Brod vítězí zaslouženě a vysoko 7:2, čímž dokonává obrat v sérii a vede 2:1 na zápasy. Další utkání je na programu v pátek, kdy se hraje ve Slaném, kde hrají Buldoci své domácí zápasy. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost. Na shledanou! (20:20:50)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 4. Endál (Třetina, Lacina), 17. Chlubna (Ludvík), 21. Lacina (Endál), 27. Endál (Přidal, Třetina), 31. Endál (Kulhánek, Lacina), 34. M. Semrád, 41. Třetina – 35. Kolařík (Borovanský, Keller), 42. Záleský (Vyskočil)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – Vala, Kulhánek, Duben "A", Lacina, Kříž, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Voříšek, Kozlík, Michálek – Kuchta, Ludvík, Chlubna – Navrátil, Křížek, Beneš
    HC Řisuty: Ilašenko (21. Chabr) – Babický "A", Sedláček, Matula, Kolařík, Keller, Bílek, Kulich – Krpata, Kos "C", Borovanský, Záleský, Čurilla, Hegenbart "A", Slavíček, Janeček, Havlůj,. Náprstek, Fortelka, Vyskočil

    Rozhodčí: František Held – Pavel Mikšík, Marek Čelechovský
    Havlíčkův Brod 4 1 Řisuty
    #1 Sobota 25.02.2017 • 17:00
    Havlíčkův Brod - Řisuty 2:4
    #2 Pondělí 27.02.2017 • 18:00
    Řisuty - Havlíčkův Brod 2:5
    #3 Středa 01.03.2017 • 18:00
    Havlíčkův Brod - Řisuty 7:2
    #4 Pátek 03.03.2017 • 18:00
    Řisuty - Havlíčkův Brod 3:4 po s.n. (0:1)
    #5 Neděle 05.03.2017 • 17:00
    Havlíčkův Brod - Řisuty 3:1
    thejrc.org