Pittsburgh – Tampa 5:2 (kon.) | Carolina – Arizona 2:4 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 3:0 (kon.)
Chicago – NY Islanders 2:1 (2:0 po s.n.) | Calgary – Detroit 3:2 (po pr.) | Anaheim – Toronto 5:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:2 (0:0, 2:1, 3:1)
Tampa Bay Lightning
Sobota 04.03.2017, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Pittsburgh v posledním zápase podlehl Chicagu a obrovskou měrou se podepsal pod porážku obhájců titulu Patrick Kane, který během posledních tří zápasů vstřelil svůj druhý hattrick. Zatímco Penguins se stali snadnou kořistí Blackhawks, hráči Tampa Bay budou vstupovat do nadcházejícího zápasu ve skvělé formě poté, co vyhráli čtyři z posledních šesti zápasů a během posledních dvou dokázali navíc vstřelit vždy minimálně čtyři branky. Lightning se budou snažit prodloužit sérii dvou výher v řadě. Oba týmy se v letošní sezóně během základní části střetnou potřetí, přičemž předchozí dvě utkání ovládl domácí Pittsburgh.
    VIDEO: Matt Cullen a Sidney Crosby sehráli v posledním duelu mezi Pittsburghem a Tampou Bay důležitou roli (oba dva 0+2).
     
    PITTSBURGH PENGUINS

    Pittsburgh proti Tampě v letošní sezóně vyhrál obě předchozí střetnutí a v základní části celkově 13 z 17 vzájemných duelů. Penguins se proti hráčům Lightning dlouhodobě velice daří, když vyhráli 10 z posledních 11 utkání, a v sobotním duelu se proti nim pokusí odvrátit třetí porážku v řadě. Svěřencům Mikea Sullivana se skvěle daří v oslabení, když během posledních osmi zápasu přečkali 21 z 23 přesilových her, tedy 91,3%.

    Hráči ve formě

    Ruský útočník Jevgenij Malkin v období mezi 12. a 22. lednem bodoval v sedmi zápasech v řadě a 17. ledna proti Washingtonu v na góly nesmírně bohatém utkání, ve kterém jeho tým vyhrál těsně 8:7, vstřelil hattrick. Ruský útočník poté vypadl na 20 dnů kvůli zranění, jako by se na něm ale delší pauza vůbec neprojevila a po návratu na led bodoval dvakrát třikrát v řadě. Jevgenij Malkin je spolu s kapitánem Sidneym Crosbym tahounem Penguins, v jejichž dresu proti Lightning odehraje jubilejní 700. utkání v NHL a stane se sedmým hráčem v historii organizace Pittsburghu, který této mety dosáhl. Sidney Crosby vstřelil tři góly v řadě a během posledních dvou duelů vyšel naprázdno.

    Novinky z týmu

    Pittsburgh v závěru přestupního období vyvolal obrovské vášně, když z Philadelphie, velkého rivala, přivedl obránce Marka Streita, který si proti Tampě Bay odbude v dresu Pittsburghu Penguins svůj debut. Devětatřicetiletý velice zkušený obránce přišel do Pittsburghu výměnou za volbu ve čtvrtém kole NHL Draftu 2018. Na seznamu zraněních hráčů jsou Trevor Daley (koleno, 3 zápasy mimo hru), Kris Letang (horní část těla, 3 zápasy mimo), Olli Määttä (ruka, 6 zápasů mimo), Bryan Rust (horní část těla, 9 zápasů mimo) a Conor Sheary (horní část těla, 13 zápasů mimo).
    VIDEO: Malkin dokáže hru tvořit, ale také pěkně přitvrdit.
     
    TAMPA BAY LIGHTNING

    Tampa Bay vyhrála 7 z posledních 10 zápasů a během posledních pěti jen jednou poznala hořkost porážky. Pokud se Lightning mohou letos o něco opřít, tak jsou to přesilové hry. Tampa Bay letos vstřelila během početních výhod 49 gólů, což je nejvíce ze všech týmů NHL, a může se pochlubit druhou nejlepší statistikou jejich využití, která činí skvělých 22,8%.

    Hráči ve formě

    Nikita Kučerov během posledních čtyř zápasů zaznamenal 12 kanadských bodů za stejné množství gólů a asistencí. Útočník Lightning skóroval v každém ze čtyř avizovaných zápasů a je nejproduktivnějším hráčem ve všech střech nejsledovanějších statistkách, tedy v počtu gólů, asistencí i kanadském bodování. Skvělou formu má také Victor Hedman, který bodoval ve třech zápasech v řadě, během nichž zaznamenal dva góly a tři asistence. Obránce Lightning je třetím nejproduktivnějším obráncem celé NHL, když nasbíral 53 kanadských bodů za dvanáct gólů a 41 asistencí.

    Novinky z týmu

    Ryan Callahan vynechal kvůli zranění pravé kyčle 21 utkání, zatímco Steven Stamkos 45 utkání kvůli zranění pravého kolena. Oba hráči jsou dlouhodobě mimo hru a jejich návrat se jen tak neuskuteční.
    VIDEO: Ondřej Palát v posledním zápase zaznamenal dva body za dvě asistence, sám ale ve stoprocentní šanci těsně minul!
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    08.01.17 Pittsburgh – Tampa Bay 6:2
    11.12.16 Tampa Bay – Pittsburgh 3:4
    FOTO: Streit na rozbruslení rozdával úsměv od ucha k uchu.

    Streit and Sheary joined #Pens morning skate today! ????

    Příspěvek sdílený Pittsburgh Penguins (@penguins),


     
    Česká a slovenská stopa v utkání:

    Ondřej Palát (TBL) 13+19, +/- +1
    Andrej Šustr (TBL) 1+7, +/- -6
    Peter Budaj (TBL) 53 zápasů, 1286 zákroků, 107 gólů, průměrná úspěšnost zákroků 91,7%
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Hainsey, Streit, Dumoulin, J. Schultz, Cole, Ruhwedel (A) – Kunitz (C), Crosby, Sheary – Hagelin (A), Malkin, Hörnqvist – Guentzel, Bonino, Kessel – Kühnhackl, Cullen, S. Wilson. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Tampa Bay Lightning: Budaj (Vasilevskij) – Hedman, Dotchin, Garrison, Strålman (A), Coburn (A), Šustr – Palát (A), T. Johnson, Kučerov – Killorn, Point, Drouin – Erne, Paquette, Naměstnikov – McKegg, Dumont, J.T. Brown. Hlavní trenér: Jon Cooper.

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Graham Skilliter. Čároví: Brian Murphy, Shandor Alphonso.
    FOTO: Slovenský brankář Peter Budaj je připraven na debut!

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Tyler Johnson se snažil po 33 sekundách z levého křídla přenést hru doprava, jeho přihrávka ale byla sražena.
     
    00:41
    Jevgenij Malkin se po krátké přihrávce z levého kruhu pro vhazování ocitl v mezikruží ve slibné šanci a bez přípravy prudkou střelou zápěstím těsně nad ledem mířil k pravé tyči, Peter Budaj ale předvedl v dresu Lightning první zákrok a hned úžasný, když puk ukryl ve své lapačce!
    00:41 Peter Budaj a jeho premiérový zákrok v dresu Tampy!
     
    01:50
    Peter Budaj ještě nedávno působil v Los Angeles Kings, kde se stal jedničkou místo zraněného Jonathana Quicka, jenže druhý jmenovaný brankář se vrátil zpět a novým působištěm slovenského brankáře je rázem Tampa Bay.
     
    02:51
    Scott Wilson z pravé strany středního pásma nahodil puk za bránu Petera Budaje, žádný ze spoluhráčů ho ale nedokázal dojet.
     
    03:23
    Oba týmy v úvodu zápasu až na jednu výjimku v podobě velmi nebezpečné střely Jevgenije Malkina dobře brání a marně čekáme na další slibnou brankovou příležitost.
     
    03:35
    Puk zmrazen mezi hráči v levém rohu útočného pásma Lightning a rozhodčí se rozhodli hru nakonec přerušit.
     
    04:13
    Sidney Crosby a Conor Sheary se v rychlém sledu dostali ke střele, jenže obě dvě byly nepřesné. Z mezikruží pálil také Chris Kunitz, jehož pokus skončil těsně vedle levé tyče! Fantastické střídání a tlak hráčů Penguins.
     
    04:39
    Jonathan Drouin na vrcholu mezikruží po krásné přihrávce z levého křídla napřáhl bez přípravy ke střele zápěstím, která těsně nad ledem mířila k pravé tyči, Matt Murray mohl zasahovat levým betonem, nakonec ale přiložil k ledu lapačku, ve které puk nadvakrát rychle dokázal zastavit!
     
    05:23
    Andrej Šustr na pravém křídle z ostrého úhlu napálil puk před bránu na teč, jeho střílenou přihrávku ale směrem mezi tři tyče žádný ze spoluhráčů usměrnit nedokázal.
     
    06:17
    Braydon Coburn zkusil vypálit z pravého kruhu pro vhazování a jeho pokus zablokoval dobře postavený Nick Bonino.
     
    06:48
    Nikita Kučerov z pravého křídla přenesl hru doleva, kde od mantinelu nahodil puk od mantinelu na vzdálenější pravou tyč Jason Garrison, jeho nahození ale zamířilo mimo.
     
    07:32
    Chad Ruhwedel si na vnějším oblouku pravého kruhu pro vhazování srovnal puk na hůl a napřáhl k prudké střele zápěstím, která skončila pouze na přední boční síti.
     
    07:49
    Peter Budaj po další Ruhwedelově střele z pravého kruhu pro vhazování předvedl dobrý zákrok, když puk ukryl v lapačce a přerušil hru. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    08:38
    Lightning se z pravého křídla obranného pásma nepodařilo rozehrát a puk diagonálně zamířil vedle levé tyče brány Penguins. Následovalo zakázané uvolnění.
     
    09:05
    Penguins na pravém křídle od mantinelu nahazovali směrem na přední tyč, kde pozorný Peter Budaj ukryl puk ve své lapačce a poté svou kořist ukázal fanouškům. Snadný zákrok.
     
    09:18
    Jeden z hráčů Penguins pálil ihned po vyhraném vhazování od modré čáry, jeho prudká střela s příklepem ale byla mezi kruhy pro vhazování zablokována. Dobrá práce Bolts.
     
    10:28
    Nikita Kučerov nebezpečně pronikal v blízkosti pravé tyče před bránu, v tísni se ale nakonec do zakončení bekhendem nedostal a nahodil puk před bránu, kde sice v mezikruží po odrazu kotouče neuspěl Ondřej Palát, jehož první střela byla zablokována, napodruhé už ale ano. Prudká střela českého útočníka ale z vnitřního oblouku levého kruhu zamířila pouze doprostřed brány, kde ji vkleče zastavil na své hrudi Matt Murray!
    10:28 Ondřej Palát se ocitl ve slibné brankové příležitosti.
     
    10:28
    Ian Cole dostal menší trest za držení a Lightning si po reklamní přestávce zahrají první přesilovou hru.
     
    10:36
    Penguins se podařilo ihned po vhazování vyhodil puk podél střídaček za bránu Petera Budaje, který rychle rozehrál.
     
    11:04
    Lightning se na pravém křídle nepodařilo udržet útočné pásmo a Penguins znovu puk vyhodili.
     
    11:20
    Pittsburgh v oslabení předvedl pěkný forčeking a po zisku kotouče v útočném pásmu pálil z levém kruhu a úhlu Tom Kühnhackl, jehož pokus mířící pod horní tyč Peter Budaj vyrazil maskou!
     
    11:37
    Nikita Kučerov vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a Matt Murray bez problému ukryl puk v náručí.
     
    12:22
    Tom Kühnhackl se v oslabení dostal podruhé ke střele, tentokrát ale jeho střelu od modré čáry Peter Budaj vyrazil levým betonem.
     
    12:28
    Vyloučený Ian Cole je zpět na ledě. Lightning se dostali během přesilové hry pouze k jedné střele a nevyužili ji.
     
    13:19
    Justin Schultz mohl na levé straně obranného pásma v klidu rozehrát poté, co se Lightning zbavili nahozením kotouče a odjeli rychle střídat. Stav utkání je vyrovnaný 0:0.
     
    14:00
    Ondřej Palát rychle posunul puk na vrcholu mezikruží doprava a Nikita Kučerov bez přípravy v blízkosti pravého kruhu pro vhazování rychle vypálil, jeho krásná střela ale neměla gólové parametry a minula vzdálenější levou tyč.
     
    14:46
    Utkání je velice plynulé a již přineslo několik dobrých brankových příležitostí, skóre je ovšem stále bezbrankové.
     
    15:11
    Jonathan Drouin v blízkosti pravé tyče pálil nepřesně, stejně jako vzápětí na pravém křídle od hrazení J.T. Brown, jehož střela namířila vysoko nad a skončila v ochranné síti.
     
    15:19
    Nick Bonino nedokázal na pravém křídle zachytit prudkou přihrávku, po které puk zamířil na zakázané uvolnění.
     
    15:46
    Jake Guentzel na vnějším oblouku pravého kruhu zamíchal s pukem a poté napřáhl k nádherné střele zápěstím, která se od bližší spojnice pravé a horní tyče odrazila za bránu!
    15:46 Jake Guentzel orazítkoval krásnou střelou bližší tyč!
     
    15:59
    Phil Kessel si z levého rohu útočného pásma nebezpečně sjížděl před bránu, v blízkosti levé tyče ale puk zasunout za záda Petera Budaje nedokázal. Hra přerušena.
     
    16:33
    Peter Budaj předvedl po střele Penguins z levého kruhu pro vhazování pěkný zákrok a jeden z domácích hráčů se chystal dorážek puk do prázdné brány, jenže ztratil stabilitu.
     
    17:30
    Peter Budaj měl dnes zatím rozhodně více práce, jenže stejně jako Matt Murray zatím drží čisté konto.
     
    18:11
    Jake Dotchin na pravém křídle a modré čáře předvedl špatnou přihrávku a z tlaku Lightning nebylo vůbec nic.
     
    18:56
    J.T. Brown bojoval za bránou Penguins o puk, jenže se ocitl proti dvojnásobné přesile a spoluhráč přijel na pomoc pozdě.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Peter Budaj v úvodu předvedl svůj první zákrok v dresu Lightning a jednalo se o zákrok fantastický, když nebezpečnou střelu Jevgenije Malkina z mezikruží ukryl v lapačce. Penguins měli více ze hry, slovenský brankář se ale rozchytal ke skvělému výkonu, a když už byl překonaný, tak mu po střele Jakea Guentzela pomohla spojnice horní a pravé tyče. Na opačné straně měl slibnou šanci Ondřej Palát, jeho střela s příklepem ale zamířila pouze hrudi Matta Murrayho. Skóre po první třetině: Pittsburgh Penguins 0 Tampa Bay Lightning 0.
    FOTO: Fanoušek, který přiletěl podpořit svůj tým z Floridy.

     
    Druhá třetina začne přibližně v 1:59.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 9-9; Zablokované střely: 10-3; Vhazování: 63%-37%; Hity: 10-10; Přesilové hry: 0/0-0/1; Trestné minuty: 2-0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    V Pittsburghu začala druhá třetina a ihned po vhazování byl puk sražen na jednu ze střídaček. Hra přerušena.
     
    20:19
    Justin Schultz se ocitl mezi kruhy pro vhazování ve skvělé střelecké pozici a dobře mířil prudkou střelou nad ledem k levé tyči, Peter Budaj ale dokázal puk těsně nad vyrážečkou zastavit a poté z něj vypadl, Penguins se ale k dorážce nedostali! Skvělou přihrávkou se na levém křídle prezentoval zády k Justinovi Schulzovi kapitán Sidney Crosby, který má fantastické periferní vidění a své oči opravdu téměř úplně všude.
     
    21:30
    Lightning na pravém křídle z ostrého úhlu nahazovali puk před bránu, v jejíž blízkosti se málem na vzdálenější levé tyči dostali ke střele, Jevgenij Malkin ale kotouč přizvedl do ochranné sítě.
     
    21:50
    Jonathan Drouin napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem, která byla přizvednuta a skončila v ochranné síti. Hra je úvodu druhé třetiny hodně často přerušována.
     
    22:24
    Scott Wilson vyrazil společně se svým spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho a v blízkosti levé tyče mohl pálit, jenže se rozhodl pro přihrávku doprava, kterou po skvělém bekčekingu přečetl Vladislav Naměstnikov.
     
    23:08
    Brian Dumoulin si najel na vrchol mezikruží na krásnou přihrávku Sidneyho Crosbyho z pravého rohu útočného pásma a krásnou střelou zápěstím mířil přesně do pravého horního rohu brány, Peter Budaj ale předvedl úžasný semafor a puk vyrážečkou vyrazil vysoko do vzduchu!
    23:08 Sidney, Dumoulin a poté fantastický zákrok Budaje!
     
    24:33
    Chris Kunitz byl zřejmě hráčem, který na levém křídle nabral obrovskou rychlost, v blízkosti levé tyče ale pozorného brankáře Petera Budaje propálit nedokázal.
     
    25:24
    Tyler Johnson pálil dobře z levého kruhu pro vhazování, na přední tyči ale jeho pokus nadvakrát zastavil Matt Murray.
     
    25:53
    Matt Cullen na levé straně útočného pásma vypálil od mantinelu a jeho pokus mířil do předního levého horního rohu brány, Peter Budaj ale dobře zasáhl pravým ramenem a puk vyrazil.
     
    26:18
    Tampa právě vstřelila branku!
    Cédric Paquette v levém rohu útočného pásma vybojoval puk a zpětnou přihrávkou našel v blízkosti levé tyče Vladislava Naměstnikova, který rychle posunul puk doprava a ADAM ERNE z blízkosti zamířil těsně nad ledem k pravé tyči zcela odkryté brány! Matt Murray se nestačil přesunout a Lightning vedou na ledě Penguins 1:0! Adam Erne vstřelil v NHL 1. gól! Asistence: Vladislav Naměstnikov a Cédric Paquette.
    26:18 Adam ERNE - 0:1
     
    26:24
    Penguins se pokusili rychle odpovědět, jejich prudká střele od modré čáry ale skončila v ochranné síti. Lightning vedou 1:0 a je tu krátká reklamní přestávka.
     
    26:30
    Ian Cole ihned po vhazování nádherně vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho táhlá střela zápěstím mířící do levého horního rohu brány se od tyče odrazila zpět do hry! "Cink!"
     
    27:34
    Justin Schultz přišel před vlastní bránou o puk v souboji s Nikitou Kučerovem, který v blízkosti levé tyče ihned vypálil, obránce Penguins ale dokázal jeho pokus zablokoval.
     
    28:10
    Hra má místy obrovský spád a Penguins se v pravém kruhu pro vhazování dostali ke střele, která letěla těsně nad ledem, a Peter Budaj ji levým betonem skvěle vyrazil.
     
    28:33
    Victor Hedman fauloval za vlastní bránou a usedl na trestnou lavici na dvě minuty za podržení.
     
    28:39
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Phil Kessel na levém křídle ihned po vhazování přenesl hru krásnou přihrávkou od mantinelu doprava a JEVGENIJ MALKIN v pravém kruhu pro vhazování z ostrého úhlu napřáhl bez přípravy k nádherné střele s příklepem, která zamířila do odkryté brány! Penguins bleskově využili přesilovou hru a vyrovnali skóre utkání na 1:1! Jevgenij Malkin skóroval během svého 700. utkání. Asistence: Phil Kessel a Justin Schultz.
    28:39 Jevgenij MALKIN - 1:1
     
    29:11
    Phil Kessel se pokusil utkání otočit, jeho střela z ostrého úhlu ale na pravém křídle zamířila do náruče Petera Budaje.
     
    31:11
    Scott Wilson si z pravého křídla skvěle sjel před bránu a mezi betony se snažil bekhendem puk usměrnit do sítě, jenže slovenský brankář jeho pokus skvěle vyrazil do vzduchu a poté po volném puku na úrovni hlavy máchl lapačkou!
    31:11 Wilson nevyzrál z blízka na skvělého Petera Budaje.
     
    32:18
    Peter Budaj po krátké reklamní přestávce bez problému zastavil nahození Penguins a přerušil hru.
     
    32:22
    Phil Kessel na pravé straně útočné třetiny vypálil z ostrého úhlu a slovenský brankář opět puk podržel.
     
    32:32
    Phil Kessel nádhernou diagonální přihrávkou z pravého křídla našel na vzdálenější levé tyči Justina Schlutze, který se snažil puk uklidit do odkryté brány, jenže přesouvající se Peter Budaj jeho pokus zastavil maskou! Slovenský brankář poté nevěděl, kde má puk, vkleče ho ale zastavil. Dorážející Nick Bonino se z dorážky neprosadil, přitom byl slovenský brankář čelem k bráně, takže neměl tušení, odkud jeho dorážka přijde.
    32:32 Peter Budaj maskou senzačně ukradl gól Schultzovi!
     
    32:46
    Patric Hörnqvist napřáhl v pravém kruhu pro vhazování k táhlé střele, která skončila na přední tyči v náručí připraveného Petera Budaje, který musí být stále v permanenci.
     
    34:05
    Lightning se nepodařilo rozehrát ojedinělou útočnou akci a puk podél střídaček zamířil na zakázané uvolnění.
     
    34:22
    Tampa se dostala na levém křídle ke střele, její pokus po ledě byl ale příliš slabý a Matt Murray ho pravým betonem vyrazil.
     
    35:30
    Lightning přečkali obrovský tlak Penguins a vyhodili puk do zóny domácího celku tak, aby mohli rychle vystřídat.
     
    35:39
    Peter Budaj vyjel z brány a v levém kruhu pro vhazování pod lapačkou zmrazil volný puk. Následuje krátká reklamní přestávka, po které jsme ihned zpět.
     
    36:21
    Carl Hagelin tvrdě vypálil z vrcholu mezikruží a jeho následná rána minula pravý horní roh brány.
     
    36:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Phil Kessel na levém křídle u mantinelu předvedl krásnou bekhendovou přihrávku a posla puk mezi kruhy pro vhazování, kde JEVGENIJ MALKIN napřáhl bez přípravy ke krásné táhlé střele zápěstím, a jeho pokus vedle levého betonu Petera Budaje zamířila těsně nad ledem k pravé tyči! Ruský útočník vstřelil svůj druhý gól v utkání a otočil skóre na stranu Penguins! Skvělý obrat. Asistence: Phil Kessel a Ian Cole.
    36:49 Jevgenij MALKIN - 2:1
     
    38:00
    Lightning se nadechli k náporu a dostali se v blízkosti brány ke střele, Matt Murray ji ale snadno vyrazil.
     
    38:54
    Jake Dotchin na levém křídle po zakázaném uvolnění Pittsburghu vypálil od hrazení a Matt Murray puk vyrazil.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:14
    Jake Dotchin si dobře pokryl puk za bránou a Tom Kühnhackl ho zasáhl holí od obličeje. Následovalo vyloučení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Adam Erne vstřelil po přestávce svůj první gól v NHL a poslal Lightning do vedení, to ovšem nevydrželo příliš dlouho, když po necelých třech minutách bleskově využil přesilovou hru Jevgenij Malkin a krátce před koncem prostřední části utkání skóroval podruhé. Ruský útočník hrající 700. utkání v NHL zařídil dvěma góly fantastický obrat, na kterém se podílel dvěma skvělými přihrávkami Phil Kessel. Skóre po druhé třetině: Pittsburgh Penguins 2 Tampa Bay Lightning 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 2:55.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 24-17; Zablokované střely: 18-6; Vhazování: 55%-45%; Hity: 21-24; Přesilové hry: 1/1-0/2; Trestné min.: 4-2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Tom Kühnhackl sedí na trestné lavici a Lightning v úvodu třetí části dohrávají druhou přesilovou hru.
     
    41:10
    Tampa právě vstřelila branku!
    NIKITA KUČEROV v levém kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která nad levým ramenem Matta Murrayho zamířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Krásný gól, po kterém Tampa využila přesilovou hru a vyrovnala v Pittsburghu stav na 2:2! Asistence: Jonathan Drouin a Victor Hedman.
    41:10 Nikita KUČEROV - 2:2
     
    42:13
    Jevgenij Malkin se pokusil zkompletovat hattrick, jeho střela z vrcholu mezikruží ale byla přizvednuta do ochranné sítě. Ruský útočník si na třetí gól musí počkat.
     
    42:38
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    MARK STREIT si po krásné přihrávce Sidneyho Crosbyho z pravého křídla a ostrého úhlu na vzdálenější levé tyči zpracoval puk a mezi betony klečícího Petera Budaje ho poslal do brány. Mark Streit skóruje během svého debutu v NHL a Pittsburgh podruhé v zápase vede, tentokrát 3:2! Asistence: Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.
    42:38 Mark STREIT - 3:2
     
    43:15
    Nick Bonino se ocitl před bránou v tísni, přesto dokázal puk jednou rukou po ledě usměrnit k pravé tyči, od které se kotouč odrazil před Petera Budaje, který rychle přerušil hru!
     
    43:38
    Justin Schlultz od modré čáry napřáhl ke krásné táhlé střele s příklepem, která letěla těsně nad ledem a od levé tyče se odrazila zpět do hry!
     
    44:09
    Mark Streit objížděl vlastní bránu, za kterou byl zezadu držen Vladislavem Naměstnikovem a faulován.
     
    46:00
    Penguins strávili většinu času z přesilové hry v útočném pásmu, zatím se ale k žádné nebezpečné střele nedostali.
     
    46:09
    Vyloučený Vladislav Namestnikov naskočil zpět na led a hokejisté Pittsburghu stále vedou těsně 3:2.
     
    47:32
    Lightning na modré čáře napřáhli k prudké střele s příklepem, která těsně nad ledem mířila k levé tyči, Matt Murray ji ale pravým betonem vyrazil mimo.
     
    48:16
    Tom Kühnhackl podruhé v zápase usedl na trestnou lavici, tentokrát za podražení. Bolts mají šanci vyrovnat.
     
    49:00
    Victor Hedman na pravém křídle vypálil od modré čáry a pozorný Matt Murray jeho pokus zřejmě hrudí vyrazil.
     
    49:43
    Nikita Kučerov se ocitl před bránou v obrovské šanci, když se nadvakrát snažil překonat Matta Murrayho, v obou dvou případech ale ztroskotal na jeho pravém betonu! Obrovská příležitost.
     
    50:16
    Tom Kühnhackl se tentokrát vrátil z trestné lavice zpět na led po uplynutí dvou minut a Penguins hrají v plném počtu.
     
    51:33
    Penguins na pravém křídle vypálili od hrazení a pozorný Peter Budaj puk hrudí vyrazil mimo tři tyče své brány.
     
    51:55
    Na opačné straně neuspěli Lightning a na řadu přichází krátká reklamní přestávka. Zápas má obrovské tempo.
     
    52:54
    Penguins vyhodili puk na zakázané uvolnění a hra se přestěhovala před bránu Matta Murrayho.
     
    53:47
    Sidney Crosby číhal mezi kruhy pro vhazování, prudkou přihrávku z pravého křídla ale nedokázal zpracovat.
     
    54:58
    Brian Dumoulin vypálil z levého kruhu pro vhazování a Peter Budaj puk po rychlém zakleknutí vyrazil.
     
    55:18
    Nick Bonino se po krásné přihrávce z levého křídla ocitl úplně sám před bránou, z blízkosti ale mezi betony Petera Budaje zamířit do sítě nedokázal! Brankář Tampy skvěle zasáhl.
     
    55:40
    Andrej Šustr dostal před reklamní přestávkou dvě minuty za hákování a Penguins mají příležitost rozhodnout!
     
    56:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Sidney Crosby se v pravém rohu útočného pásma po nepřesné střele zmocnil puku, který krásnou zpětnou přihrávkou předložil JUSTINOVI SCHLULZOVI, který se sice v blízkosti pravé tyče napoprvé neprosadil, když trefil hruď Petera Budaje, na druhý pokus ale vymetl bližší pravý horní roh a v přesilové hře poslal Penguins do dvoubrankového vedení! Lightning prohrávají 4:2. Asistence: Sidney Crosby a Mark Streit.
    56:37 Justin SCHULTZ - 4:2
     
    57:25
    Lightning vypálili od modré čáry a Matt Murray bez problému ukryl puk ve své lapačce. Hra přerušena.
     
    57:36
    Peter Budaj opustil bránu a Lightning to zkouší při hře bez brankáře! Nic jiného jim nezbývá.
     
    57:44
    Jonathan Drouin z pravého kruhu pro vhazování nahodil puk před bránu, kde ho dobře tečoval Nikita Kučerov, brankář Matt Murray ale včas sevřel betonu a přerušil hru.
     
    57:44
    Lightning si vyžádali oddechový čas. Brána zůstává prázdná! Dokáží hosté vyrovnat?
     
    59:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    TOM KÜHNHACKL na pravém křídle dlouho neváhal a volného prostoru využil k táhlé střele zápěstím, která nad ledem zamířila do prázdné brány. Pens vedou 5:2! Asistence: Nick Bonino.
    59:00 Tom KÜHNHACKL - 5:2
     
    59:00
    Do konce zápasu zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:50
    Dnešní utkání sleduje 18640 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    Pittsburgh v základní části letošní sezóny potřetí v řadě zvítězil nad Tampou Bay a ukončil sérii dvou porážek v řadě. Jevgenij Malkin odehrál své 700. utkání v NHL a pod vítězství Penguins se podepsal dvěma góly, ke kterým navíc přidal asistenci. Neméně důležitou roli sehráli Sidney Crosby a Phil Kessel, kteří zaznamenali dva kanadské body za dvě asistence. Skvělý debut v dresu Penguins prožil také Mark Streit, který vstřelil gól a na jeden přihrál. V dresu Lightning vstřelil svůj premiérový gól v NHL Adam Erne, zatímco brankář Peter Budaj odchytal v novém působišti první zápas. Ani jeden se ale z výhry netěšil. Konečný výsledek: Pittsburgh Penguins 5 Tampa Bay Lightning 2.
    FOTO: Jevgenij Malkin oslavující jeden ze svých dvou gólů.

     
    Statistiky: Střely na bránu: 35-29; Zablokované střely: 23-11; Vhazování: 59%-41%; Hity: 32-39; Přesilové hry: 2/3-1/3; Trestné minuty: 6-6.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jevgenij Malkin (PIT) 2+1
    2. Mark Streit (PIT) 1+1
    3. Justin Schultz (PIT) 1+1
    FOTO: Pohled do tváří tří hvězd utkání, jedna je nová. Která?

     
    Česká a slovenská stopa v utkání:

    Ondřej Palát (TBL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 22:17
    Andrej Šustr (TBL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:22
    Peter Budaj (TBL) 30 zák., 4 góly, 88,2% (03:59:21)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 29. Malkin (Kessel, J. Schultz), 37. Malkin (Kessel, Cole), 43. Streit (Crosby, Malkin), 57. J. Schultz (Crosby, Streit), 59. Kühnhackl (Bonino) – 27. Erne (Naměstnikov, Paquette), 42. Kučerov (Drouin, Hedman)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Hainsey, Streit, Dumoulin, J. Schultz, Cole, Ruhwedel (A) – Kunitz (C), Crosby, Sheary – Hagelin (A), Malkin, Hörnqvist – Guentzel, Bonino, Kessel – Kühnhackl, Cullen, S. Wilson. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    Tampa Bay Lightning: Budaj (Vasilevskij) – Hedman, Dotchin, Garrison, Strålman (A), Coburn (A), Šustr – Palát (A), T. Johnson, Kučerov – Killorn, Point, Drouin – Erne, Paquette, Naměstnikov – McKegg, Dumont, J.T. Brown. Hlavní trenér: Jon Cooper.

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Graham Skilliter. Čároví: Brian Murphy, Shandor Alphonso

    Diváci: 18640
    bahis siteleri