Pittsburgh – Tampa 5:2 (kon.) | Carolina – Arizona 2:4 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 3:0 (kon.)
Chicago – NY Islanders 2:1 (2:0 po s.n.) | Calgary – Detroit 3:2 (po pr.) | Anaheim – Toronto 5:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:2 (0:0, 2:1, 3:1)
Tampa Bay Lightning
Sobota 04.03.2017, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:00 Tom KÜHNHACKL - 5:2
     
    59:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    TOM KÜHNHACKL na pravém křídle dlouho neváhal a volného prostoru využil k táhlé střele zápěstím, která nad ledem zamířila do prázdné brány. Pens vedou 5:2! Asistence: Nick Bonino.
     
    57:44
    Lightning si vyžádali oddechový čas. Brána zůstává prázdná! Dokáží hosté vyrovnat?
     
    57:36
    Peter Budaj opustil bránu a Lightning to zkouší při hře bez brankáře! Nic jiného jim nezbývá.
    56:37 Justin SCHULTZ - 4:2
     
    56:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Sidney Crosby se v pravém rohu útočného pásma po nepřesné střele zmocnil puku, který krásnou zpětnou přihrávkou předložil JUSTINOVI SCHLULZOVI, který se sice v blízkosti pravé tyče napoprvé neprosadil, když trefil hruď Petera Budaje, na druhý pokus ale vymetl bližší pravý horní roh a v přesilové hře poslal Penguins do dvoubrankového vedení! Lightning prohrávají 4:2. Asistence: Sidney Crosby a Mark Streit.
     
    55:40
    Andrej Šustr dostal před reklamní přestávkou dvě minuty za hákování a Penguins mají příležitost rozhodnout!
     
    55:18
    Nick Bonino se po krásné přihrávce z levého křídla ocitl úplně sám před bránou, z blízkosti ale mezi betony Petera Budaje zamířit do sítě nedokázal! Brankář Tampy skvěle zasáhl.
     
    49:43
    Nikita Kučerov se ocitl před bránou v obrovské šanci, když se nadvakrát snažil překonat Matta Murrayho, v obou dvou případech ale ztroskotal na jeho pravém betonu! Obrovská příležitost.
     
    48:16
    Tom Kühnhackl podruhé v zápase usedl na trestnou lavici, tentokrát za podražení. Bolts mají šanci vyrovnat.
     
    44:09
    Mark Streit objížděl vlastní bránu, za kterou byl zezadu držen Vladislavem Naměstnikovem a faulován.
     
    43:38
    Justin Schlultz od modré čáry napřáhl ke krásné táhlé střele s příklepem, která letěla těsně nad ledem a od levé tyče se odrazila zpět do hry!
     
    43:15
    Nick Bonino se ocitl před bránou v tísni, přesto dokázal puk jednou rukou po ledě usměrnit k pravé tyči, od které se kotouč odrazil před Petera Budaje, který rychle přerušil hru!
    42:38 Mark STREIT - 3:2
     
    42:38
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    MARK STREIT si po krásné přihrávce Sidneyho Crosbyho z pravého křídla a ostrého úhlu na vzdálenější levé tyči zpracoval puk a mezi betony klečícího Petera Budaje ho poslal do brány. Mark Streit skóruje během svého debutu v NHL a Pittsburgh podruhé v zápase vede, tentokrát 3:2! Asistence: Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.
    41:10 Nikita KUČEROV - 2:2
     
    41:10
    Tampa právě vstřelila branku!
    NIKITA KUČEROV v levém kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která nad levým ramenem Matta Murrayho zamířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Krásný gól, po kterém Tampa využila přesilovou hru a vyrovnala v Pittsburghu stav na 2:2! Asistence: Jonathan Drouin a Victor Hedman.
     
    39:14
    Jake Dotchin si dobře pokryl puk za bránou a Tom Kühnhackl ho zasáhl holí od obličeje. Následovalo vyloučení.
    36:49 Jevgenij MALKIN - 2:1
     
    36:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Phil Kessel na levém křídle u mantinelu předvedl krásnou bekhendovou přihrávku a posla puk mezi kruhy pro vhazování, kde JEVGENIJ MALKIN napřáhl bez přípravy ke krásné táhlé střele zápěstím, a jeho pokus vedle levého betonu Petera Budaje zamířila těsně nad ledem k pravé tyči! Ruský útočník vstřelil svůj druhý gól v utkání a otočil skóre na stranu Penguins! Skvělý obrat. Asistence: Phil Kessel a Ian Cole.
    32:32 Peter Budaj maskou senzačně ukradl gól Schultzovi!
     
    32:32
    Phil Kessel nádhernou diagonální přihrávkou z pravého křídla našel na vzdálenější levé tyči Justina Schlutze, který se snažil puk uklidit do odkryté brány, jenže přesouvající se Peter Budaj jeho pokus zastavil maskou! Slovenský brankář poté nevěděl, kde má puk, vkleče ho ale zastavil. Dorážející Nick Bonino se z dorážky neprosadil, přitom byl slovenský brankář čelem k bráně, takže neměl tušení, odkud jeho dorážka přijde.
    31:11 Wilson nevyzrál z blízka na skvělého Petera Budaje.
     
    31:11
    Scott Wilson si z pravého křídla skvěle sjel před bránu a mezi betony se snažil bekhendem puk usměrnit do sítě, jenže slovenský brankář jeho pokus skvěle vyrazil do vzduchu a poté po volném puku na úrovni hlavy máchl lapačkou!
    28:39 Jevgenij MALKIN - 1:1
     
    28:39
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Phil Kessel na levém křídle ihned po vhazování přenesl hru krásnou přihrávkou od mantinelu doprava a JEVGENIJ MALKIN v pravém kruhu pro vhazování z ostrého úhlu napřáhl bez přípravy k nádherné střele s příklepem, která zamířila do odkryté brány! Penguins bleskově využili přesilovou hru a vyrovnali skóre utkání na 1:1! Jevgenij Malkin skóroval během svého 700. utkání. Asistence: Phil Kessel a Justin Schultz.
     
    28:33
    Victor Hedman fauloval za vlastní bránou a usedl na trestnou lavici na dvě minuty za podržení.
     
    26:30
    Ian Cole ihned po vhazování nádherně vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho táhlá střela zápěstím mířící do levého horního rohu brány se od tyče odrazila zpět do hry! "Cink!"
    26:18 Adam ERNE - 0:1
     
    26:18
    Tampa právě vstřelila branku!
    Cédric Paquette v levém rohu útočného pásma vybojoval puk a zpětnou přihrávkou našel v blízkosti levé tyče Vladislava Naměstnikova, který rychle posunul puk doprava a ADAM ERNE z blízkosti zamířil těsně nad ledem k pravé tyči zcela odkryté brány! Matt Murray se nestačil přesunout a Lightning vedou na ledě Penguins 1:0! Adam Erne vstřelil v NHL 1. gól! Asistence: Vladislav Naměstnikov a Cédric Paquette.
    23:08 Sidney, Dumoulin a poté fantastický zákrok Budaje!
     
    23:08
    Brian Dumoulin si najel na vrchol mezikruží na krásnou přihrávku Sidneyho Crosbyho z pravého rohu útočného pásma a krásnou střelou zápěstím mířil přesně do pravého horního rohu brány, Peter Budaj ale předvedl úžasný semafor a puk vyrážečkou vyrazil vysoko do vzduchu!
     
    20:19
    Justin Schultz se ocitl mezi kruhy pro vhazování ve skvělé střelecké pozici a dobře mířil prudkou střelou nad ledem k levé tyči, Peter Budaj ale dokázal puk těsně nad vyrážečkou zastavit a poté z něj vypadl, Penguins se ale k dorážce nedostali! Skvělou přihrávkou se na levém křídle prezentoval zády k Justinovi Schulzovi kapitán Sidney Crosby, který má fantastické periferní vidění a své oči opravdu téměř úplně všude.
    15:46 Jake Guentzel orazítkoval krásnou střelou bližší tyč!
     
    15:46
    Jake Guentzel na vnějším oblouku pravého kruhu zamíchal s pukem a poté napřáhl k nádherné střele zápěstím, která se od bližší spojnice pravé a horní tyče odrazila za bránu!
     
    11:20
    Pittsburgh v oslabení předvedl pěkný forčeking a po zisku kotouče v útočném pásmu pálil z levém kruhu a úhlu Tom Kühnhackl, jehož pokus mířící pod horní tyč Peter Budaj vyrazil maskou!
     
    10:28
    Ian Cole dostal menší trest za držení a Lightning si po reklamní přestávce zahrají první přesilovou hru.
    10:28 Ondřej Palát se ocitl ve slibné brankové příležitosti.
     
    10:28
    Nikita Kučerov nebezpečně pronikal v blízkosti pravé tyče před bránu, v tísni se ale nakonec do zakončení bekhendem nedostal a nahodil puk před bránu, kde sice v mezikruží po odrazu kotouče neuspěl Ondřej Palát, jehož první střela byla zablokována, napodruhé už ale ano. Prudká střela českého útočníka ale z vnitřního oblouku levého kruhu zamířila pouze doprostřed brány, kde ji vkleče zastavil na své hrudi Matt Murray!
     
    04:39
    Jonathan Drouin na vrcholu mezikruží po krásné přihrávce z levého křídla napřáhl bez přípravy ke střele zápěstím, která těsně nad ledem mířila k pravé tyči, Matt Murray mohl zasahovat levým betonem, nakonec ale přiložil k ledu lapačku, ve které puk nadvakrát rychle dokázal zastavit!
     
    04:13
    Sidney Crosby a Conor Sheary se v rychlém sledu dostali ke střele, jenže obě dvě byly nepřesné. Z mezikruží pálil také Chris Kunitz, jehož pokus skončil těsně vedle levé tyče! Fantastické střídání a tlak hráčů Penguins.
    00:41 Peter Budaj a jeho premiérový zákrok v dresu Tampy!
     
    00:41
    Jevgenij Malkin se po krátké přihrávce z levého kruhu pro vhazování ocitl v mezikruží ve slibné šanci a bez přípravy prudkou střelou zápěstím těsně nad ledem mířil k pravé tyči, Peter Budaj ale předvedl v dresu Lightning první zákrok a hned úžasný, když puk ukryl ve své lapačce!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 29. Malkin (Kessel, J. Schultz), 37. Malkin (Kessel, Cole), 43. Streit (Crosby, Malkin), 57. J. Schultz (Crosby, Streit), 59. Kühnhackl (Bonino) – 27. Erne (Naměstnikov, Paquette), 42. Kučerov (Drouin, Hedman)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Hainsey, Streit, Dumoulin, J. Schultz, Cole, Ruhwedel (A) – Kunitz (C), Crosby, Sheary – Hagelin (A), Malkin, Hörnqvist – Guentzel, Bonino, Kessel – Kühnhackl, Cullen, S. Wilson. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    Tampa Bay Lightning: Budaj (Vasilevskij) – Hedman, Dotchin, Garrison, Strålman (A), Coburn (A), Šustr – Palát (A), T. Johnson, Kučerov – Killorn, Point, Drouin – Erne, Paquette, Naměstnikov – McKegg, Dumont, J.T. Brown. Hlavní trenér: Jon Cooper.

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Graham Skilliter. Čároví: Brian Murphy, Shandor Alphonso

    Diváci: 18640
    bahis siteleri