Kladno – Hr. Králové 2:1 (2:1 po s.s.) | Ústí n/L – Sudoměřice 3:2 (kon.) | Kert Park Praha – Kovo Praha 4:3 (2:1 po s.s.)
Plzeň – Most 4:1 (kon.) | Pardubice – Letohrad 5:3 (kon.)
po s.s. (2:1)
HBC Kladno
2:1 (0:1, 0:0, 1:0)
HBC Hradec Králové 1988
Sobota 04.03.2017, 11:00 • Městská hokejbalová aréna, Kladno u ZS • CROSSDOCK Extraliga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Kúdela, Martykán, Rejthar, R. Soukup. Dědič, Haisman – Procházka, Barnošák, Štěpáník, Šícha, Ogurčák, Šrámek, Pražák, Kohout, Špaček, Patrik Novák, Nosek

    HBC Hradec Králové 1988: Brykner (Vaněk) – M. Soukup, Veselý, Hrubý, Škoda, Pekárek, Šimek, Jiřík – Bacovský, Fišer, Petr Novák, Hudeček, Svoboda, Krejčík, Malý, Mitra, Tesař

    Rozhodčí: Zbořil, Šulo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Barnošák se dokázal uvolnit v rohu hřiště, následně se dostal do blízkosti brankáře Bryknera, ten ho ale dokázal vychytat.
     
    01:11
    Šícha nyní odpálil míček za ochrannou síť. Hra se stěhuje do středního pásma. Zatím jsme viděli minutu hlavně plnou nepřesností.
     
    01:38
    Už poněkolikáté je hra přerušená, tentokráte kvůli zakázanému uvolnění. Hra zatím nemá nějaké vysoké tempo. Vhazovat se bude před Bryknerem.
     
    02:11
    Pražák vysunul na pravé straně Barnošáka a šel střídat. Jeho spoluhráč následně vystřelil, nicméně nechal vyniknout pouze lapačku Bryknera.
     
    02:48
    Novák vyslal snad první střelecký pokus na branku hostujícího celku. Jirotka si připsal svůj úspěšný zákrok, zasáhl betony.
     
    03:22
    ALPIQ je směrem dopředu určitě aktivnější, jeho soupeř vlastně čeká jen na chyby a spoléhá na brejky. Každopádně hra Kladna je hodně rozháraná.
     
    04:10
    Barnošák se dostal zcela sám před brankáře Bryknera! Tohle byla obrovská příležitost. Avšak svou kličku nedotáhl do konce, neboť byl zezadu faulován,
     
    04:19
    Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Šimek – 2 min., krosček).
     
    05:13
    Dobře se zatím brání hostující celek tomhle oslabení. Teď od modré čáry vystřelil R. Soukup, jeho pokus byl ovšem zablokovaný do ochranné sítě.
     
    05:45
    Dědič sice kombinoval s Pražákem, nicméně rezultát v podobě nějakého zakončení na řadu nepřišel. Není to úplně povedená kladenská přesilovka.
     
    06:19
    Hosté v plném počtu.
     
    07:19
    Martykán špatně přihrál Barnošákovi, do útoku se tak dostal na druhé straně Hrubý, jeho střelu ovšem zablokovala domácí obrana.
     
    08:10
    Hradec Králové hraje úplně jednoduše. Jakmile má možnost, vyhodí míček do bezpečí. A v obraně si zatím vede velmi, velmi dobře. I Brykner působí mezi třemi tyčemi jistě.
     
    08:42
    Velkou možnost nyní spálil Haisman! Ocitl se na levé straně zcela sám, měl dostatek času a prostoru, aby zamířil, jenže svůj pokus nasměroval jen vedle tyčky.
     
    09:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ze své jediné šance utkání se hosté dokázali gólově prosadit. Novák prostrčil míč na JANA BACOVSKÉHO, ten po vzoru Jaromíra Jágra, jehož číslo nosí, naběhl dopředu a rozkličkoval domácí obránce, a sám před Jirotkou nezaváhal. Asistence: Petr Novák.
     
    10:55
    Rejthar seběhl od levé strany blíže do středu, možná ale zakončením až příliš čekal. A tak svůj pokus nasměroval jen vedle.
     
    11:30
    Kladenský tým nehraje dobře. Jako by se ještě neprobudilo ze zimního spánku. Jednoduchá, ale účinná obrana hradeckého mužstva dělá domácím velké potíže.
     
    12:09
    Brykner schoval míček u tyčky pod svou lapačku. Zatím je hostující brankář mužem na svém místě. A je rovněž klíčovým faktorem pro aktuální hradecký úspěch.
     
    12:20
    Kladnu se podařilo rozvlnit síť! Jenže dle názoru rozhodčích Kúdela zahrál vysoko svou holí. A tak tuhle trefu neuznali za regulérní.
     
    13:40
    Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Krejčík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:00
    Zahlášena byla poslední minuta této třetiny.
     
    14:14
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Pražák – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:39
    Nádherně nyní Martykán prostrčil míček do středu na Barnošáka, který se dostal sám před Bryknera. Nakonec ale obtěžován nedokázal úplně dobře vystřelit. A hostující gólman vyrazil míček do rohu hřiště,
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:28.
     
    Zatím je tohle hodně překvapivý výsledek. Kladenští se nedokážou proti dobře bránícímu Hradci Králové prosadit, výtečně si vede i brankář Brykner. Zřejmě trenér Drahomír Kadlec bude mít bujarý proslov v domácí kabině. Favorizovaní domácí předvedli dost rozpačitý výkon.

    Střely na branku v 1. třetině: 12:6
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:40
    Hosté v plném počtu.
     
    16:10
    Petr Novák se ocitl na zemi, srazil se tam s jedním domácím hráčem. A nevypadá to s ním moc dobře. Nakonec odešel na střídačku po svých,
     
    16:14
    Domácí v plném počtu.
     
    16:45
    Špaček se na pravém kruhu dostal do poměrně slušné střelecké pozice, jenže jeho zakončení nebylo příliš úspěšné. Brykner s jeho pokusem neměl výraznější potíže a vyrazil.
     
    17:51
    Šimek vystřelil, a i když jeho pokus letěl hodně vysoko, Jirotka se snažil míček zachytit do lapačky. Míček mu ovšem vypadl. Ještě že nikdo nedorážel, asi to si nyní říkali kladenští hráči.
     
    18:00
    Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Malý – 2 min., nedovolené bránění).
     
    18:25
    Žádná střela na branku, naopak snadné vyhození míčku do bezpečí ze strany hostujícího celku. To je dosavadní rezultát této přesilovky.
     
    18:58
    Špaček nyní dorazil jednoho z hostujících hráčů. A vznikla mezi nimi menší potyčka. Vše se nakonec obešlo bez nějakého většího extempore.
     
    19:16
    Dědič vypálil, jeho pokus byl ovšem zablokovaný. Pořád to není ze strany kladenského celku prostě ono. Hradec Králové i nadále výtečně brání.
     
    20:00
    Hosté v plném počtu.
     
    20:22
    Martykánova střela od modré čáry neměla dobré parametry. Ale doletěla jen do rohu hřiště. Brykner mohl zůstat úplně v klidu.
     
    20:29
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Kohout – 2 min., držení hole).
     
    20:57
    Petr Novák přihrál do úplně volného prostoru! A byl to snad Fišer, kdo z blízkosti střílel zcela nehlídaný před Jirotkou, který si ještě předtím musel likvidovat další velkou šanci. Trestuhodně bráněné ze strany kladenského mužstva.
     
    21:45
    Špaček se mohl prosadit v oslabení! Jenže jeho pokus ze střední vzdálenosti nebyl přesný. Jsou to poměrně hektické chvíle v uplynulých vteřinách na obou stranách.
     
    22:29
    Domácí v plném počtu.
     
    23:35
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Rejthar – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:54
    Perné chvilky pro kladenský celek. Především nepříjemný Fišer číhal na pravé straně hodně často. Jirotka spolu se svými spoluhráči však situaci pohlídal.
     
    25:11
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Šícha – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:30
    Pekárek vypálil hodně ostře! A Jirotka musel vypíchnout svůj beton, aby míček vyrazil do rohu hřiště. Hradec Králové začíná být i vepředu hodně nebezpečný.
     
    26:12
    Velká možnost hostujícího celku! Bacovský se dokázal ve středu pole krásně uvolnit. Mířil následně na lapačku gólmana Jirotky, ten si ale poradit dokázal.
     
    Dnešní utkání sleduje 95 diváků.
     
    27:51
    Tohle nebylo vůbec jednoduché zakončení. Dědič ze vzduchu plácl do míčku, který jen zasvištěl kolem Bryknerovy brány. Být střela malinko přesnější, měl by hostující gólman zajisté velké potíže.
     
    28:53
    Zhruba minutka do konce zbývá v této třetině. Štěpáník se nyní snažil nahodit míček dopředu, jenže provedení bylo hodně mizerné. Kladenským se prostě stále nedaří.
     
    29:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    29:35
    Barnošákova střela z dálky nemohla mít šanci na úspěch. Dočkáme se ještě nějaké šanci do konce tohoto dějství?
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:13.
     
    Tohle poměrně nervózní dějství nám branku nenabídlo, zato některé spornější rozhodnutí rozhodčích a několik vyloučení. Hradec Králové začíná kousat i směrem dopředu. Pořád se favorizované Kladno nemůže chytit. Ještě nás čeká rozhodně peprná třetí třetina.

    Střely na branku ve 2. třetině: 5:9
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:28
    Barnošák ukličkoval hostující obránce a ocitl se sám před Bryknerem! Nicméně ho překonat nedokázal. Bude se ovšem vylučovat, Kladno bude mít přesilovku.
     
    30:32
    Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Svoboda – 2 min., napadení).
     
    31:05
    Ani tahle přesilovka domácím moc nevchází. Už podruhé Hradec Králové celkem bezpečně vyhodil míček do bezpečí.
     
    31:42
    Míček se nyní ocitl u časoměřičů, Hradec Králové znovu vyhodil míček do bezpečí. Kladenští hráči stále nepředvádějí optimální výkon, na jaký jsme u nich zvyklí.
     
    32:04
    Horké chvíle pro Bryknera! Míček poskakoval nepříjemně v brankovišti. Nakonec ale rozhodčí rozpažili. Přes brankovou čáru se hrací zařízení nedostalo.
     
    32:32
    Hosté v plném počtu.
     
    33:10
    Barnošák nepříjemně tečoval střelu od modré čáry. Míček ale mezi tři tyče nenasměroval. Na druhé straně Mitra směřoval do brejku, nakonec Jirotka schoval míček pod lapačku.
     
    33:34
    Krejčík bojoval u mantinelu o míček, ten se ale nakonec dostal na domácí střídačku. Hra je znovu přerušená, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    34:22
    Krásný tandem Fišera a Bacovského! Tihle dva jsou nejnebezpečnějšími hráči Hradce Králové. Druhý jmenovaný po spoluhráčově přihrávce střílel z mezikruží. Jirotka musel předvést reflexivní zákrok.
     
    34:53
    Kúdela byl sražený u mantinelu, rozhodčí však nedovolený zákrok neviděli. Jeden z domácích fanoušků se dožadoval trestu. Ale marně.
     
    35:33
    Ogurčák proběhl kolem levé strany, nakonec vypálil, trefil však pouze chrániče svého protihráče. Hra je znovu přerušená, vhazovat se bude před Bryknerem.
     
    36:11
    Fišer se dostal do brejku, pobíhal kolem levé strany. Nakonec se ke střele propracoval Veselý, každopádně Jirotka poměrně snadno a hlavně úspěšně zasáhl.
     
    36:20
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Kohout – 2 min., držení protihráče).
     
    36:41
    Vyloučení v týmu HBC Hradec Králové 1988 (Hudeček – 2 min., držení protihráče).
     
    37:12
    Další zakázané uvolnění Hradce Králové. Kladno se stále marně snaží najít cestičku za vyrovnávacím gólem. Pořád je jediným úspěšným střelcem Bacovský.
     
    37:42
    Špaček přišel o míček u mantinelu. A tím Kladno přišlo o pásmo. Dědič se pro míček musel vracet zpátky.
     
    38:20
    Domácí v plném počtu.
     
    38:30
    Oddechový čas pro domácí.
     
    38:35
    Skvěle nacvičený signál kladenského mužstva! Nakonec Šícha vypálil ze střední vzdálenosti a pořádně provětral dnes skvěle chytajícího Bryknera. Právě jemu hosté mohou děkovat za aktuální stav. Pochvala rovněž směřuje i na obrannou činnost celku z východu Čech.
     
    38:41
    Hosté v plném počtu.
     
    39:50
    Než aby si Hradec Králové situaci komplikoval, poslal míček na tribuny ihned, jakmile to bylo možné. Kladnu zbývá na vyrovnání už jen nějakých pět minut.
     
    40:20
    Hradec Králové je v posledních minutách pod obrovským tlakem. Dědič nyní dvakrát vypálil, ale neúspěšně. Zmar v koncovce ze strany kladenského týmu pokračuje i nadále.
     
    40:47
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak se to domácímu týmu přece jenom povedlo a na poslední chvíli odvrátil možnou nečekanou blamáž. Prosadil se domácí kapitán MICHAL DĚDIČ, který ukázal, že má jednu z nejtvrdších střel v extralize. A zhruba od červené čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Bez asistence.
     
    42:10
    Kladno je nyní na koni a snaží se přetavit svůj tlak v další branku! Ogurčák si nyní nahodil míček dopředu, Brykner ho vyrážečkou posunul do strany. A nakonec se Hradec Králové zase dopustil icingu.
     
    42:38
    Pekárek vypálil od červené čáry, jeho pokus byl ovšem zablokovaný do zámezí. Hosty čekají ještě krušné chvíle ve zbytku této třetiny.
     
    43:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty této třetiny.
     
    43:45
    Šícha neuspěl, po individuální akci ani Dědič. Brykner je v pořádné permanenci. Zatím Hradec Králové drží nadějný a nečekaný výsledek.
     
    44:20
    Rejthar vyslal nepříjemný pokus z pravé strany! Žádný ze spoluhráčů ovšem nedokázal míček tečovat. I nadále pokračuje velký kladenský tlak.
     
    44:57
    Ještě vypálil R. Soukup, ale nepřesně. Je to jasné, půjdeme na samostatné nájezdy.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Byl to hodně zajímavý zápas, byť nabídl jen dvě branky. Kladno vlastně zabralo až ve třetí třetině a dočkalo se vyrovnání. Konečný výsledek je nakonec spravedlivý. Hradec Králové si za svou bojovnost bodovat zasloužil.

    Střely na branku ve 3. třetině: 11:5
     
    Samostatná střílení začínají.
     
    1. série
    0:0
    Dědič (KLA) se snažil prostřelit betony Bryknera, ale neuspěl. Míček zůstal stát v brankovišti.
     
    1. série
    0:0
    Svoboda (HRK) pozdě zakončoval, Jirotka mu míček vypíchl svou holí.
     
    2. série
    0:0
    Barnošák (KLA) sice ukázal, že má šikovné ruce, ale střelu usměrnil jen do Bryknera.
     
    2. série
    0:0
    Tesař (HRK) udělal hezkou kličku do bekhendu, ještě lépe si však vedl skvělý Jirotka.
     
    3. série
    0:0
    Ogurčák (KLA) pozdě kličkoval, Brykner mu do míčku vložil svou hokejku. Hradec Králové může rozhodnout.
     
    3. série
    0:0
    Petr Novák (HRK) neuspěl. Jirotka zasáhl. Pokračujeme dále.
     
    4. série
    0:1
    Hudeček (HRK) udělal parádní kličku. A zakončil přesně do šibenice.
     
    4. série
    1:1
    Pražák (KLA) to rovněž udělal skvěle. A máme vyrovnáno!
     
    5. série
    1:1
    Krejčíka (HRK) vychytal Jirotka. Jak na to odpoví Kladno?
     
    5. série
    2:1
    Pražák (KLA) byl i napodruhé úspěšný! Tentokráte zakončil mezi betony a našel skulinku v Bryknerově výstroji. Je rozhodnuto, Kladno vítězí.
     
    V samostatných stříleních zvítězil tým HBC ALPIQ Kladno.
    Autorem vítězné branky je ONDŘEJ PRAŽÁK.
     
    Konec zápasu.
     
    Dramatická samostatná střílení našla vítěze v podobě kladenského mužstva. One man show si udělal z nájezdů Ondřej Pražák, který musel dokonce dvakrát uspět, aby ALPIQ zvítězil. Rozhodně pěkný zápas, i když znovu konstatujeme, že nabídl jen dvě branky v normální hrací době. Pochválit musíme Hradec Králové za jeho bojovnost, rovněž brankáře Bryknera a celkovou obrannou činnost. Dokonale svou taktikou Kladno zaskočilo.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:53:35)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 41. Dědič, rozh. náj. Pražák – 10. Bacovský (Petr Novák)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Dědič (KLA)
    0:0   Svoboda (HKR)
    2. série:
    0:0   Barnošák (KLA)
    0:0   Tesař (HKR)
    3. série:
    0:0   Ogurčák (KLA)
    0:0   Petr Novák (HKR)
    4. série:
    0:1   Hudeček (HKR)
    1:1   Pražák (KLA)
    5. série:
    1:1   Krejčík (HKR)
    2:1   Pražák (KLA)


    HBC Kladno: Jirotka (Hájek) – Kúdela, Martykán, Rejthar, R. Soukup. Dědič, Haisman – Procházka, Barnošák, Štěpáník, Šícha, Ogurčák, Šrámek, Pražák, Kohout, Špaček, Patrik Novák, Nosek
    HBC Hradec Králové 1988: Brykner (Vaněk) – M. Soukup, Veselý, Hrubý, Škoda, Pekárek, Šimek, Jiřík – Bacovský, Fišer, Petr Novák, Hudeček, Svoboda, Krejčík, Malý, Mitra, Tesař

    Rozhodčí: Zbořil, Šulo

    Diváci: 95
    bahis siteleri