Trenčín – Michalovce 4:1 (kon.) | Podbrezová – Trnava 0:1 (kon.)
konec
AS Trenčín
4:1 (4:1)
MFK Zemplín Michalovce
sk Neděle 12.03.2017, 15:20 • Mestský štadión Trenčín • Niké liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Futbalisti Trenčína v dnešnom zápase potvrdili úlohu favorita. O svojom víťazstve rozhodli v prvom polčase, v ktorom strelil štyri góly. V tom druhom kontrolovali svoj náskok, vypracovali si ďalšie gólové možnosti, no gólový rozdiel už neprehĺbili. Martin Ševela môže byť s výkonom svojich zverencov spokojní. Trenčania sú v domácom prostredí oveľa silnejší a určite ešte zabojujú o pohárové priečky. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný deň. (17:16:20)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V samotnom závere stretnutia sme ešte videli šance na oboch stranách. Dobrý zákrok predviedol Igor Šemrinec a na druhej strane v koncovke zlyhal Rangelo Janga.
     
    90+1
    Prvá z dvoch nadstavených minút bola v znamení priameho kopu domáceho tímu. Ten skutočne zahral Filip Halgoš, ale svojou ľavačkou bránu súpera minul.
     
    90
    V závere riadneho hracieho času budeme ešte svedkami priameho kopu domáceho tímu. Loptu si už pred seba postavil mladý Filip Halgoš.
     
    89
    Rodney Klooster sa ešte snažil poslať do šance Rangela Jangu. Jeho prízemný center z pravej strany ale dokázal odvrátiť do bezpečia vracajúci sa Peter Kavka.
     
    88
    Zápas sa už iba len dohráva. Trenčín prvýkrát v sezóne zdolá Michalovce a zvýši svoje bodové konto. Na domácom štadióne predviedol dobrý výkon a zaslúžene vyhrá.
     
    87
    Teraz sme boli svedkami chlapského súboja medzi Anastasiosom Dimitriadisom a Rangelom Jangom. Hosťujúci obranca bude musieť byť ošetrovaný za postrannou čiarou.
     
    86
    Desley Ubbink získal loptu v strede ihriska a predviedol peknú individuálnu akciu po ľavej strane. Dokonca sa dostal aj k strele a po zákroku Patrika Maceja bude nasledovať roh.
     
    85
    Až teraz je tak posledné striedanie zápasu realitou. James Alexander Lawrence má skutočne zdravotné problémy, a tak ho Martin Ševela vymieňa za Martina Šuleka.
     
    84
    Ešte pred spomínaným striedaním mali Michalovce výhodu rohového kopu. Gól sa im nepodarilo streliť a Igor Šemrinec nemusel ani zasahovať.
     
    83
    James Alexander Lawrence zostáva sedieť na trávniku a zrejme má nejaké zdravotné problémy. Za postrannou čiarou je už pripravený Martin Šulek, ktorý ho zrejme vystrieda.
     
    82
    AS Trenčín absolútne kontroluje priebeh druhého polčasu. Mal síce niekoľko dobrých šancí, no zatiaľ sa mu nepodarilo zvýšiť svoj náskok.
     
    81
    Druhú možnosť striedania využíva aj Martin Ševela. Na ihrisko prichádza Filip Halgoš, ktorý vymieňa strelca zatiaľ posledného gólu Jakuba Paura.
     
    80
    Kristi Qose končí v zápase približne desať minút pred koncom. Na jeho miesto prichádza Martin Kolesár, ktorý tak ako posledný hráč v žltom drese zasiahne do zápasu.
     
    79
    Rodney Klooster si teraz splnil aj svoje defenzívne úlohy. Aj on v dnešnom zápase podáva veľmi dobrý výkon, často podporuje útok a teraz je na ihrisku spolu s bratom Miltonom Kloosterom.
     
    78
    Teraz nám pribudlo nedovolených zákrokov najmä na strane Michaloviec. Je jasné, že klub z východného Slovenska prehrá piaty zápas vonku v rade.
     
    77
    Desley Ubbink poslal skvelý center do pokutového územia. Patrik Macej išiel do prázdna a mal veľké šťastie, že osamotený Jakub Paur hlavičkoval nad jeho bránu.
     
    76
    Rangelo Janga bol teraz faulovaný v strede ihriska. Nedovoleným zákrokom sa prezentoval Kristi Qose, a tak bude priamy kop rozohrávať Desley Ubbink.
     
    75
    Prvýkrát v dnešnom zápase strieda aj domáci tréner Martin Ševela. Z ihriska odchádza Giorgi Beridze a na záverečnú štvrťhodinu prichádza Milton Klooster.
     
    73
    Michalovce mali výhodu rohového kopu, no z následného protiútoku takmer inkasovali. Desley Ubbink si nabehol na dlhý pas za obranu, na ľavej strane našiel voľného Rangela Jangu, ale ten nasmeroval loptu len do pravej žrde.
     
    72
    Kristian Kushta mohol ešte zdramatizovať vývoj dnešného zápasu. V pokutovom území súpera si dokázal prebrať loptu, ale v poslednej chvíli ho odstavil od lopty Abdul Zubairu.
     
    71
    Giorgi Beridze patrí k najlepším hráčom dnešného zápasu. Aj teraz sa snažil niečo vymyslieť, no okamžite bol zdvojený dvojicou hráčov súpera.
     
    70
    Adrián Leško sa okamžite zapojil do akcie svojho tímu. Dokonca aj rozvlnil sieť za Igorom Šemrincom, no v čase prihrávky stal v postavení mimo hry.
     
    69
    Hostia druhýkrát striedajú v dnešnom zápase. Na lavičku náhradníkov smeruje Stanislav Danko a na jeho miesto prichádza Adrián Leško.
     
    68
    Domáci futbalisti sa dostali do ďalšieho nádejného zakončenia. Issa Adekunle vystrelil z pravej strany, ale bránu Patrika Maceja prestrelil.
     
    67
    Po dlhom čase sme videli veľkú gólovú šancu domácich. Rodney Klooster skvelým centrom z pravej strany našiel Rangela Jangu, no jeho hlavičku vyrazil Patrik Macej.
     
    66
    Druhý polčas už zďaleka nie je taký zaujímavý a prakticky nie je čo komentovať. Trenčania kombinujú na vlastnej polovici ihriska a smerujú za ziskom troch bodov.
     
    65
    Domáci fanúšikovia teraz potleskom odmenili technické parádičky Issu Adekunleho. Ten sa krásne dostal cez dvojicu hráčov hostí a užíva si dnešné stretnutie.
     
    64
    Jakub Paur šikovne posúval loptu na Rangela Jangu, no hostia sa dokázali ubrániť. Následne po individuálnej akcii pálil aj Julien Keston, ale bránu minul o poriadny kus.
     
    63
    Trenčín má dnešné stretnutie absolútne pod kontrolou. V druhom polčase už nie je taký aktívny, ale k dispozícii má komfortný náskok.
     
    62
    Julien Keston centroval z ľavej strany. Patrik Macej mal s centrom mierne problémy, no v pokutovom území chýbala dostatočná podpora domácich hráčov.
     
    60
    Na konci hodiny hry vidíme ďalšiu žltú kartu. Za nešportové správanie ju dostáva michalovský krajný obranca Kristi Qose.
     
    59
    Trenčania zahrávali v priebehu niekoľkých sekúnd dva rohové kopy. V oboch prípadoch centroval Desley Ubbink, no brankár hostí situáciu ustál.
     
    58
    Druhým potrestaným mužom dnešného zápasu je Jozef Vajs. Striedajúci hráč si počínal nedovoleným spôsobom, ktorým zastavil prenikajúceho Giorgia Beridzeho.
     
    57
    Julien Keston centroval z ľavej strany. Jeho pas smeroval na Rangela Jangu, no obrovitý domáci útočník sa tentokrát do zakončenia nedostal.
     
    56
    Desley Ubbink to teraz spravil veľmi dobre. Na hranici šestnástky sa dostal k strele, ale loptu vyrazil na rohový kop dobrým zákrokom Patrik Macej.
     
    55
    Hlavný rozhodca teraz musel upokojiť najmä Kristiho Qoseho, ktorý mal námietky proti jeho verdiktu. Nič sa ale na tom nezmenilo, a tak bude nasledovať domáce vhadzovanie.
     
    54
    Giorgi Beridze sa dravým spôsobom po ľavej strane dostal do šestnástky súpera. Z ťažkého uhla vystrelil, mieril medzi nohy, ale Patrik Macej si na svoje konto pripísal úspešný zákrok.
     
    53
    Trenčania teraz výborné napádali rozohrávku súpera. Do problémov sa dostal brankár Patrik Macej, ale napokon situáciu ustál na výbornú.
     
    52
    Skúsený rozhodca Roman Slyško teraz prisudzuje loptu hráčom Michaloviec. Rangelo Janga sa síce hnevá, no od neho išla lopta mimo hracej plochy.
     
    51
    Po predošlom súboji zostáva na trávniku ležať Stanislav Danko. Už je v opatere klubových lekárov, no vyzerá to tak, že bude môcť pokračovať v dueli.
     
    50
    Hlavný rozhodca udeľuje prvú žltú kartu dnešného zápasu. Jej autorom je Peter Kleščík, ktorý najskôr dobre rozbehol akciu, no následne fauloval Stanislava Danka.
     
    49
    Igor Šemrinec teraz zakopol loptu mimo hracej plochy, pretože na trávniku zostáva sedieť Julien Keston. Drží sa za svoj členok a zrejme bude musieť byť ošetrovaný.
     
    48
    Domáci hráči vstúpili lepšie aj do druhého dejstva. Dlhý center smeroval na Rangela Jangu, ale pred ním dobre stihol zasiahnuť Milan Šimčák.
     
    47
    Rangelo Janga potiahol akciu po pravej strane. V pokutovom území našiel presnou prihrávkou Giorgia Beridzeho, ale ten sa do zakončenia nepredral.
     
    46
    Hostia reagujú na nepriaznivý vývoj zápasu. Na hraciu plochu nastúpil Jozef Vajs a na lavičke náhradníkov zostal sedieť Martin Regáli.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Futbalisti Trenčína si dokonale užívajú návrat na domáci trávnik. V dnešnom zápase síce inkasovali ako prví, ale po úvodnom dejstve vyhrajú jasne 4:1. Od začiatku mali jasnú územnú i streleckú prevahu a využili nedôrazné bránenie hráčov zo Zemplína. Tí majú rozhodne nad čím premýšľať. Na Sihoti s najväčšou pravdepodobnosťou bodovať nebudú, no musia sa zlepšiť v defenzíve, inak dostanú debakel.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V samotnom závere prvého polčasu sa dostal k streleckému pokusu Giorgi Beridze. Jeho strela ale mierila nad bránu, čo je zrejme bodka za prvým dejstvom.
     
    45
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu pridáva k prvému polčasu ešte 60 sekúnd. Trenčania majú loptu pod kontrolou a zrejme dohrajú prvý polčas na vlastnej polovici ihriska.
     
    44
    Trenčín dal gól!
    Obrancovia Michaloviec nezvládli ani túto situáciu. Desley Ubbink sa poľahky dostal k strele po centri z ľavej strany. Patrik Macej jeho pokus vyrazil pred seba, ale na následnú dorážku JAKUBA PAURA nemal šancu reagovať.
     
    42
    Po inkasovanom góle sa hostia snažili odpovedať po dlhom vhadzovaní. Tentokrát ale neboli takí úspešní ako na konci štvrťhodiny zápasu.
     
    41
    Trenčín dal gól!
    Domáci futbalisti odskakujú svojmu súperovi na rozdiel dvoch gólov. Giorgi Beridze pekne rozbehol akciu po ľavej strane. V šestnástke sa lopty zmocnil DESLEY UBBINK, využil nedôrazne bránenie obrancov súpera a namieril medzi nohy Patrika Maceja.
     
    40
    Prvý polčas sa chýli k svojmu záveru. Trenčania z tejto útočnej akcie neuspeli, a tak má loptu v moci brankár Patrik Macej. Ten predviedol už niekoľko dobrých zákrokov, no napriek tomu dvakrát inkasoval.
     
    39
    Domáci futbalisti teraz zaváhali na svojej pravej strane, a takmer toho dokázal využiť Martin Regáli. Loptu si ale predkopol až príliš, a tak sa jej zmocnil Igor Šemrinec.
     
    37
    James Alexander Lawrence pekne vyviezol loptu na polovicu súpera a oblúčikom sa snažil vysunúť Giorgiho Beridza. Ten už ale loptu nestihol dobehnúť na hracej ploche.
     
    36
    Igor Šemrinec si na svoje konto pripisuje prvý úspešný zákrok. Ten možno zaradiť do kategórie ľahkých, keďže strela Kristiana Kushtu nebolo razantná.
     
    35
    Issa Adekunle predviedol peknú individuálnu akciu po pravej strane. Dostal sa aj do zakončenia, no to smerovalo nad bránu Patrika Maceja.
     
    34
    Opäť sme videli množstvo nepresností v strede poľa. Najmä hostia majú problém s podržaním lopty a veľmi rýchlo ju strácajú spod svojej kontroly.
     
    33
    Jeden z hráčov hostí zahral rukou, a tak mali domáci výhodu priameho kopu. Ten rozohral Desley Ubbink, ale našiel len pripraveného Anastasiosa Dimitriadisa.
     
    32
    Michalovce mohli vyrovnať skóre dnešného zápasu. Po rohovom kope z ľavej strany sa dostal k hlavičke nestrážený Milan Šimčák, no z dobrej pozície mieril vedľa.
     
    31
    Giorgi Beridze je veľmi rýchly a obrancovia Michaloviec ho len s problémami dokázali zastaviť. Následne sa snažil vybojovať penaltu Julien Keston, no rozhodca mu na to neskočil.
     
    30
    Stanislav Danko vybojoval rohový kop pre svoj tím. Sám ho aj rozohral, ale akrobatické zakončenie Kristiho Qoseho už bolo po hvizde hlavného rozhodcu.
     
    29
    Po štandardnej situácii sa tentokrát Trenčania do zakončenia nedostali. Desley Ubbink poslal síce dobrú loptu do šestnástky, no nenašiel nikoho v bielom drese.
     
    28
    Patrik Macej mal teraz pomerne veľké problémy so strelou Rodneyho Kloostera z takmer 30 metrov. Lopta mu vypadla, a tak bude nasledovať rohový kop AS Trenčín.
     
    27
    Michalovce sa dostali do pokutového územia súpera, ale až príliš špekulovali so zakončením. Celú situáciu vyriešil Abdul Zubairu, ktorý sa dobre vrátil.
     
    26
    Issa Adekunle bol poslaný na trávnik nedovoleným spôsobom. Pri lopte tak zostanú zverenci Martina Ševelu, ktorí ale trošku stiahli nohu z plynového pedálu.
     
    25
    Martin Regáli chcel odcentrovať z pravej strany, no napokon sa mu to nepodarilo. Trenčania ho výborne zdvojili a vybojovali pre seba vhadzovanie.
     
    23
    Desley Ubbink sa snažil prejsť stredom obrany súpera. Loptu si ale predkopol až príliš, a tak bude nasledovať iba odkop od brány Patrika Maceja.
     
    22
    Michalovce sú smerom dopredu veľmi nevýrazné a aj ten ich gól bol skôr dielom náhody. Teraz sa nepresadil Jakub Grič, ktorému lopta ušla do autu.
     
    21
    Giorgi Beridze sa opäť presadil na svojej ľavej strane. Prehodil si loptu na pravačku, vystrelil okolo obrancu hostí, no tesne minul bránu Michaloviec.
     
    20
    Máme za sebou mimoriadne zaujímavých dvadsať minút dnešného zápasu. Videli sme už tri góly a nepochybujem o tom, že ešte nejaké uvidíme.
     
    19
    Trenčín dal gól!
    Domáci futbalisti otáčajú priebeh dnešného zápasu. Desley Ubbink zahral rohový kop na prednú žrď, lopta prepadla až na ISSU ADEKUNLEHO a ten pohotovou strelou prekonal brankára Maceja.
     
    18
    Prvýkrát si v dnešnom zápase siahol na loptu aj brankár Igor Šemrinec. Center z ľavej strany ale bez problémov chytá do svojho náručia.
     
    17
    Teraz sme videli množstvo nepresností na oboch stranách. Nevýrazný úsek hry končí až hvizd hlavného rozhodca, ktorý avizuje ofsajd.
     
    16
    Giorgi Beridze sa teraz predieral za loptou, no svoje obranné povinnosti si splnil kapitán Tomáš Sedlák. Loptu upratal do bezpečia a zažehnal nebezpečenstvo.
     
    15
    Trenčín dal gól!
    Hostia sa dlho zo svojho náskoku netešili. V strede poľa stratili loptu a domáci futbalisti sa dostali do brejku štyroch proti jednému. Jakub Paur posunul loptu na RANGELA JANGU, ktorý strelou k ľavej žrdi prekonal vybehnutého brankára Patrika Maceja.
     
    13
    Michalovce dali gól!
    Hostia sa z prvej vážnejšej akcie dostávajú do vedenia. Po dlhom vhadzovaní sa dostal k strele Kristi Qose. Jeho pokus sa poodrážal v šestnástke súpera a napokon loptu upratal do siete KRISTIAN KUSHTA.
     
    12
    Michalovciam sa teraz podarilo trošku otupiť tlak domáceho tímu. Snažia sa prerušovať hru a nedostávajú Trenčanov do hernej pohody.
     
    11
    Giorgi Beridze dostáva na svojej ľavej strane pomerne veľa priestoru. Teraz presnou prihrávkou našiel v šestnástke Desleyho Ubbinka, no ten sa do zakončenia nepredral.
     
    10
    Teraz sa trošku smerom dopredu osmelili aj hostia, no svoje defenzívne povinnosti si do bodky splnil trenčiansky kapitán Peter Kleščík.
     
    9
    Trenčín potvrdzuje svoju hernú prevahu ďalším streleckým pokusom. Z prvej to teraz skúšal Rangelo Janga, ale jeha strela mierila nad bránu Michaloviec.
     
    8
    Patrik Macej predviedol ďalší výborný zákrok. Desley Ubbink si našiel loptu v pokutovom území súpera, dokázal vystreliť cez obrancu, ale brankár hostí vytlačil loptu na rohový kop.
     
    7
    Domáci mali veľkú príležitosť na otvorenie skóre dnešného zápasu. Po sérii prihrávok na hranici šestnástky Desley Ubbink posunul loptu doprava na Issa Adekunleho, no ten v čistej šanci napálil loptu len do Patrika Maceja.
     
    6
    Územnú prevahu v prvých minútach duelu majú Trenčania. Teraz ale treba pochváliť aj hráčov Michaloviec, ktorí dobre napádajú rozohrávku súpera.
     
    5
    Trenčín vstúpil do zápasu aktívnejšie, hrá dôrazne, no často to aj preháňa. Príkladom je súboj, po ktorom hlavný arbiter píska faul Abdula Zubaira.
     
    4
    Domáci to teraz skúšali cez svoju pravú stranu. Rodney Klooster centroval z krajného priestoru, ale pas na číhajúceho Rangela Jangu neprešiel.
     
    3
    Prvýkrát v dnešnom zápase musel zasahovať Patrik Macej. Jeden z hráčov domáceho tímu vystrelil spoza pokutového územia, ale mieril len do stredu brány.
     
    2
    Na začiatku zápasu vidíme množstvo súbojov v strede ihriska. Zatiaľ sa na trávniku veľmi bojuje a hra je často prerušovaná vhadzovaniami.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného stretnutia mali hostia. Aktívnejšie ale vstúpili do zápasu domáci, Issa Adekunle sa dral za loptou, no fauloval michalovského kapitána Tomáš Sedláka.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu zo slovenskej futbalovej Fortuna ligy. Futbalisti AS Trenčín v tejto sezóne s Michalovcami ešte nebodovali a túto negatívnu bilanciu budú dnes chcieť zlomiť. Zápas sa začína o 15:20 hod.

    AS TRENČÍN

    AS Trenčín je momentálne na šiestom mieste tabuľky a je jasné, že majstrovský hattrick neskompletizuje. Na svojom konte má len 25 bodov s nepriaznivým skóre 30:37. Do jarnej časti vstúpil porážkou na bratislavských Pasienkoch 4:3, no chuť si čiastočne napravil víťazstvom nad Prešovom 1:2. Tréner Martin Ševela nebol s výkonom svojho tímu úplne spokojný, no tri body majú svoju cenu. Tie zariadil svojim deviatym gólom v sezóne najlepší strelec mužstva Rangelo Janga. Ten sa strelecky presadil aj počas tohto týždňa, no jeho presný zásah nezabránil trenčianskemu vypadnutiu zo Slovenského pohára. Úradujúci majster druhýkrát v priebehu dvanástich dní prehral v Bratislave, tentokrát podľahol Slovanu 3:1. Trenčín je favoritom zápasu aj vďaka výhode domáceho prostredia. Pred vlastnými fanúšikmi dosiahol bilanciu 4-2-1, pričom ho zdolala len Podbrezová.

    MFK MICHALOVCE

    Futbalisti Michaloviec sú momentálne na ôsmej priečke, no prípadným dnešným triumfom sa bodovo môžu dotiahnuť práve na Trenčín. Do jarnej časti sezóny vstúpili víťazstvom nad Trnavou 2:0, no následne dvakrát prehrali. Pred rekordne nízkou diváckou návštevou v Žiline podľahli Ružomberku 1:3 a rovnakým výsledkom prehrali aj s rozbehnutým Slovanom. Zemplínčania doplácajú na slabučkú formu zo zápasov vonku. Doposiaľ získali v deviatich dueloch len štyri body, čo je žalostne málo. Posledné štyri zápasy na ihriskách súperov prehrali a zaznamenali v nich skóre 4:15. Hostia to dnes budú mať o niečo náročnejšie. Zranený je tvorca hry Igor Žofčák a kvôli žltým kartám bude absentovať aj Michal Sipľak. Na zápas pod hradom Matúša Čáka sa Michalovce naladili víťazne, keď v Slovenskom pohári zdolali Liptovský Hrádok 0:3.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:20.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 15. Janga (Paur), 19. Adekunle (Ubbink), 41. Ubbink (Beridze), 44. Paur (Ubbink) – 13. Kushta (Qose)

    Karty:   50. Kleščík (TRE) – 58. Vajs (MIC), 60. Qose (MIC)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 15:4. Střely mimo: 13:2. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:11.
    AS Trenčín: Šemrinec – Keston, Zubairu, Klooster, Beridze (75. Klooster) – Lawrence (85. Šulek) – Paur (81. Halgoš), Ubbink – Janga, Adekunle, Kleščík (C).
    Náhradníci: Chovan – Šulek, Nwofor, Klooster, Halgoš, Kvocera, Mance.

    MFK Zemplín Michalovce: Macej – Kavka, Šimčák, Dimitriadis, Danko (69. Leško) – Grič, Qose (80. Kolesár) – Sedlák (C), Serečin, Regáli (46. Vajs) – Kushta.
    Náhradníci: Kira – Kolesár, Bragin, Vajs, Bednár, Kolesár, Leško.

    Rozhodčí: Peter Ziemba – Roman Slyško, Dušan Hrčka
    thejrc.org