Martin – Košice 2:3 (po pr.) | Nitra – Poprad 2:1 (kon.) | Žilina – Banská Bystrica 1:2 (po pr.)
Zvolen – Lipt. Mikuláš 4:1 (kon.) | Trenčín – Nové Zámky 2:1 (po pr.)
konec
HK Nitra
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
HK Poprad
sk Neděle 12.03.2017, 17:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 54. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný nedeľný podvečer a vítam vás pri sledovaní posledného 54. kola základnej časti Tipsport ligy. HK Nitra v ňom privíta na domácom štadióne HK Poprad. Stretnutie sa (tak ako ostatné) začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Nitra
    Nitra si je vedomá, že výsledok posledného zápasu základnej časti na jej postavenie v tabuľke nebude mať žiaden vplyv. Nitra sa umiestni na 2. mieste. Aktuálne majú „corgoni“ dokopy 109 bodov. Na vedúcu Banskú Bystricu strácajú osem bodov a pred tretími Košicami majú náskok štyri body. Nitra teda už iba čaká na svojho súpera, ktorým sa môžu stať Nové Zámky, Poprad, alebo Martin. Závisí to od výsledkov týchto tímov v poslednom kole, ktoré definitívne určia konečné poradie základnej časti. Druhá Nitra teda čaká na súpera zo 7. pozície tabuľky.

    HK Poprad
    Práve Popradčania sa môžu stať potenciálnym súperom pre majstrovskú Nitru. Kamzíci sa momentálne nachádzajú na 6. mieste so ziskom 75 bodov a skóre 152:165. Na piaty Zvolen už strácajú nedostihnuteľných šesť bodov. Na siedmom mieste je však Martin, ktorý stráca na Poprad jeden bod a ôsme Nové Zámky strácajú na Poprad dva body. Vzhľadom na posledné zápasy kamzíkov to vyzerá tak, že Podtatranci si v play-off želajú Košice. Hneď v štvrťfinále teda môžeme byť svedkami zaujímavej derby série. Múdrejší budeme po výsledkoch posledných zápasov, či sa Popradu podarí udržať na šiestom mieste.

    Vzájomné zápasy v tejto sezóne viac vyšli Nitre. Hokejisti spod Zobora si pripísali víťazstvá 1:3, 5:3 a 1:4. Poprad zdolal Nitru dvakrát, a to 4:2 a 2:5.

    K sledovaniu tohto on-line prenosu vás srdečne pozývam. Prajem vám pekný športový zážitok.

     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Hartzell – Milam, Ordzovenský, Rais, Mezei, Meland, Versteeg, Pupák, Korím – Cope, Slovák, Tvrdoň – H. Ručkay, Krištof, Kutálek – Macík, Šiška, Šille – Štefanka, Paukovček, Bajtek

    HK Poprad: Šúrek – Guliajev, Fabian, Davydov, Dinda, Ježek, Pokovič, Szücs, Abramov – Bondra, Zagrapan, Hvila – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Matej Paločko, Murček, Matúš Paločko – Lichanec, Troliga, Bjalončík

    Rozhodca: Goga, Jonák – Návratek, Kacej.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba tímy už máme na ľadovej ploche. Nitrania v modrom, Popradčania v bielom.
     
    Pred zápasom sa udiala ešte malá slávnosť. Vedenie HK Nitra ocenilo Dušana Mila a venovalo mu dres s vlastným číslom. Na tabuli práve prebieha spomienkové video, ktoré zobrazuje najdôležitejšie momenty jeho kariéry.
     
    Už je všetko pripravené na začiatok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:17
    Nitra dala gól!
    Bleskurýchly gól domácej Nitry hneď počas prvej akcie! MAREK TVRDOŇ sa z rohu klziska šikovne natlačil pred bránku, bol úplne sám a strelou prekonal Šúreka!
    Asistencie: Marek Slovák, Peter Ordzovenský.
     
    00:57
    Nitrania vedú, hneď prebudili divákov a teraz budú hrať aj presilovú hru. Matúš Paločko dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    01:17
    Tvrdoň pálil opäť. Dostal sa k strele z pravého kruhu. Jeho delovka však tentokrát bola zblokovaná a puk letel vedľa Šúrekovej brány.
     
    02:06
    Ručkay posunul na modrú čiaru Mezeiovi, ktorý strieľal švihom. Hosťujúci obrancovia si mohli vydýchnuť, pretože puk letel vedľa.
     
    02:34
    Domáci hokejisti mierne zaváhali počas založenia útoku. Na modrej čiare zastavil akciu Meland a domáci sa vrátili do obranného pásma.
     
    03:05
    Macík šikovne hľadal v predbránkovom priestore Šišku, ktorý sa aj dostal k strele z prvej. Šúrek všetko vyriešil s rozvahou, puk zachytil do lapačky.
     
    03:36
    Popradčania sa asi prvýkrát s pukom dostali do útočného pásma. Svitana však puk z pravej strany iba nahodil do rohu klziska a tam už sú domáci.
     
    04:17
    Prvá strela na bránu z hokejky popradského hráča. Matúš Paločko nahadzoval puk spomedzi kruhov, no strela bola skôr propagačná. Hartzella vôbec nezastrašila.
     
    04:58
    Hartzell teraz musel dať väčší pozor na akciu Lichanca, ktorý vystrelil z pravého kruhu. Nitriansky brankár situáciu vyriešil s prehľadom, pripísal si úspešný zákrok.
     
    05:48
    Domáci aj naďalej kontrolujú hru a po prestriedaní sa pokúšajú o nové založenie útoku.
     
    06:18
    Štrauch bol úplne voľný v predbránkovom priestore. Spracoval si prihrávku z rohu klziska od Mlynaroviča a strieľal. Dlho si však strelu pripravoval a Hartzell dokázal adekvátne reagovať a strelu vyraziť.
     
    07:21
    Nitrania opäť predviedli jednoduchú akciu. Paukovček si spracoval prihrávku na ľavom krídle, posunul ju krížom na Štefanku, ktorý švihom vystrelil. Puk skončil v lapačke gólmana Šúreka.
     
    07:38
    Domáci vyhrali buly v útočnom pásme. K puku sa dostal Milam, ale ušiel mu z hokejky a Nitrania museli okamžite trieliť dozadu. K puku sa však opätovne dostali.
     
    08:25
    Poprad si zahrá presilovku. Branislav Mezei si odsedí dve minúty za narazenie na mantinel.
     
    08:56
    Kamzíci sa v úvode presilovej hry trochu zaplietli. Nitranom sa najprv podarilo oslobodiť sa vyhodením puku a následne hosťom určitý čas trvalo, kým založili útok.
     
    09:31
    Popradčania sa rozostavili v pásme. Bondra skúsil zakončiť z pravého kruhu, no pokus zablokoval domáci obranca. Následne Nitrania vyhodili puk.
     
    10:14
    Nitra si zahrá druhú presilovku. Obranca Iľja Davydov dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    10:49
    Šanca pre Nitru. Nitrania si krásne prihrali puk. Na konci akcie bol Tvrdoň, ktorému popred bránkovisko naservíroval Cope, no ten neprekonal Šúreka!
     
    11:33
    Cope šikovnou prihrávkou našiel pred bránu nakorčuľovaného Slováka, ktorý vypálil z prvej. Mieril však mimo. Pred Šúrekom to naozaj vrie.
     
    12:04
    Domácim sa konečne podarilo získať puk. Stalo sa tak po neúspešnej Kutálekovej prihrávke. Podtatranci následne aj využili možnosť na vyhodenie puku.
     
    13:25
    Presilovku si zahrajú hostia. Timotej Šille naozaj škaredo narazil na mantinel hosťujúceho Dindu, ktorému trvalo, kým sa postavil na vlastné. Šille dostáva dve minúty za vrazenie na mantinel.
     
    13:35
    Fabian našiel medzi kruhmi Mlynaroviča, ktorému sa podarilo vystreliť švihom. Strela letela vedľa bránky. Hostia sa ešte chvíľu v pásme udržali.
     
    14:43
    Bondra zaváhal v obrannom pásme a stratil puk. Získal ho Marek Slovák, ktorý sa následne dostal do samostatného nájazdu, no bekhendom bránu netrafil.
     
    15:52
    Matúšovi Paločkovi nevyšla strela, Murčekovi už áno. Ale bola nepresná. Dopredu potom okamžite vyrazili domáci. Kutálek zakončil akciu strelou spred bránky, no Šúrek mal betóny správne postavené.
     
    16:45
    Štrauch sa snažil na pravom kruhu preštrikovať cez obrancu Nitry, no Milam mu na tieto kľučky neskočil a puk získal.
     
    17:07
    Tretia presilovka pre Nitru v priebehu tretiny. Patrik Svitana dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    17:24
    Matej Paločko to teraz urobil vcelku sympaticky. Vykorčuľoval po ľavom krídle, vystrelil z kruhu a puk skončil v lapačke Hartzella. Buly v pásme Nitry.
     
    17:45
    Milam signalizoval Slovákovi, že je voľný medzi kruhmi. Spracoval si prihrávku a strieľal. Mieril však vedľa bránky.
     
    18:08
    Šúrek v týchto chvíľach podržal Poprad. Predviedol niekoľko dobrých zákrokov v krátkom časovom slede. Zachytil aj poslednú dorážku od Copea a puk podržal.
     
    18:42
    Ručkay si medzi kruhmi vylepšoval pozíciu na streľbu. Napokon sa mu podarilo zakončiť, no strela bola zblokovaná a puk letel na ochrannú sieť.
     
    19:15
    Melandov pokus z ľavého kruhu mieril priamo do Šúrekovej lapačky. Hra je prerušená a vhadzuje sa.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná časť priniesla nebezpečenstvo najmä pred Šúrekom. Hosťujúci gólman inkasoval však len jeden gól. Hneď v 1. minúte sa presadil Tvrdoň.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:28
    Popradčanom sa síce podarilo vyhrať vhadzovanie, no následná rozohrávka nebola taká úspešná. K puku sa dostali domáci, no nevystrelili.
     
    21:30
    Krištof sa dostal k odrazenému puku na pravom krídle a ešte dokázal nájsť pred bránkou Kutálka. Jeho strela však mierila vedľa.
     
    21:46
    Mlynarovič vyrazil dopredu po pravom krídle, no veľmi mu to nevyšlo. Bol zastavený Ericom Melandom a v akcii pokračovať nemohol.
     
    22:44
    Nitrania sa usadili v útočnom pásme. Puk si na modrú čiaru vypýtal Meland. Jeho strela od modrej čiary letela vedľa brány.
     
    23:27
    Paukovček sa snažil uvoľniť na pravom kruhu, ale veľmi sa mu to nepodarilo. Puk mu ušiel z hokejky a Šúrek ho pre istotu prikryl.
     
    24:04
    Lukáš Hvila získal puk v strednom pásme a podarilo sa mu vystreliť z ľavého kruhu. Nedokázal však trafiť bránu.
     
    24:25
    Od začiatku druhej tretiny sme svedkami viacerých prerušení hry, ktoré zápas kúskujú. Tentokrát sa icingom previnili domáci.
     
    25:07
    Kutálek napriahol medzi kruhmi a vypálil. Šúrek sa nemusel veľmi obávať, pretože puk letel mimo bránky.
     
    26:33
    Štefanka vnikol do útočného pásma s pukom. Prekorčuľoval celé útočné pásmo, no nakoniec sa mu nepodarilo správne prihrať alebo vystreliť.
     
    27:20
    Mlynarovič vnikol do útočného pásma. Podarilo sa mu dostať cez nitrianskeho obrancu, no následne dlhšie v tretine nepobudol.
     
    27:56
    Strela Patrika Svitanu z pravého kruhu bola zblokovaná a puk vyletel na ochrannú sieť.
     
    28:29
    Murček teraz trošku nedovolene poslal k ľadu Krištofa. Rozhodcovia však hru neprerušovali a pokračuje sa ďalej.
     
    29:06
    Šiška si nakorčuľoval na útočnú modrú čiaru a snažil sa spracovať si prihrávku od Šilleho. Skončilo sa to však zakázaným uvoľnením Nitry.
     
    29:46
    Štrauch sa dostal k odrazenej prihrávke na ľavý kruh. Podarilo sa mu zakončiť. Hartzell sa musel mať na pozore, ale situáciu dokázal vyriešiť s prehľadom.
     
    30:18
    Na opačnej strane vyrazil dopredu po pravom krídle Marek Slovák. Šikovne sa uvoľnil cez Davydova a švihom vystrelil. Šúrek bol po zákroku mierne otrasený, keďže si okamžite pýtal prerušenie hry.
     
    31:13
    Pred Hartzellom nastal menší zmätok. Troligovu strelu však brankár Nitry dokázal zachytiť a podržať v lapačke.
     
    32:02
    Popradčania budú hrať presilovku. Nitrianska striedačka dostáva dve minúty za nešportové správanie. Trest si odsedí Tvrdoň.
     
    32:25
    Fabianovi sa pred bránkou ukazoval Zagrapan. K ľadu ho však poslal jeden z nitrianskych hráčov a následne už zakončovať nedokázal.
     
    33:11
    Popradčania budú mať presilovku o dvoch hráčov. Mitch Versteeg nepríjemne sekol po ruke Patrika Svitanu. Odsedí si teda dve minúty za sekanie.
     
    33:29
    Fabian si skorčuľoval nižšie k bráne. Spracoval si prihrávku od Mlynaroviča a pálil. Hartzell sa rýchlo otočil a delovku zachytil.
     
    33:56
    Popradčania sú bezpečne usadení v útočnom pásme. Zatiaľ však puky neprenikajú pred bránkovisko.
     
    34:18
    Nádejne to vyzeralo, keď Štrauch získal puk na ľavom kruhu. Snažil sa obhodiť si Raisa, no ten predviedol úspešný defenzívny zákrok.
     
    34:54
    Murček sa dostal k odrazenému puku na pravom krídle a šikovne vystrelil. Zakončenie však letelo vedľa Hartzellovej brány.
     
    35:52
    Bondra vošiel do útočného pásma. Prekorčuľoval však iba s pukom popri mantineli a nedokázal vytvoriť nejakú lepšiu streleckú pozíciu pre spoluhráčov.
     
    36:56
    Tvrdoň sa zbavil Lichanca a prihrával pred bránku. Popradčania sa ubránili pokusu súpera a môžu zakladať útok.
     
    38:01
    Matúš Paločko vykorčuľoval po pravom krídle. Jeho zakončenie však skončilo iba na korčuli Erica Melanda a puk šiel do rohu klziska.
     
    38:28
    Štrauch to tentokrát myslel umne strelou z ľavého kruhu. Puk skončil na Hartzellovom betóne a o dorážku sa pokúsil Mlynarovič. Gól však z toho nebol.
     
    39:22
    Szücs vybojoval puk v súboji s Macíkom a rozohral dopredu. Kamzíci následne v útočnej tretine o puk prišli a nedokázali vystreliť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti sme videli menej vzruchu. Najmä pred Šúrekom, ktorý nemal toľko práce ako v prvej tretine. Stav sa počas druhej tretiny nezmenil, platí, že Nitra vedie nad Popradom po 40 minútach 1:0.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:44
    Nahodený puk z hokejky Guliajeva nebol síce nebezpečný, no smeroval na bránu, a tak ho Hartzell pre istotu prikryl.
     
    40:57
    Mlynarovič šikovne unikol po pravom krídle. Podarilo sa mu vystreliť z pravého kruhu, no Hartzell dal betón na ľad a vyrazil strelu.
     
    41:30
    Nitre sa nepodarilo na niekoľkokrát vyhodiť puk z obranného pásma. Na modrej čiare ho zachytil Pokovič a ešte poslal na bránku. Strela bola zblokovaná.
     
    42:15
    Dopredu vyrazili aj domáci. Macík napriahol na pravom kruhu a vypálil. Jeho delovka však bola zblokovaná.
     
    42:21
    Popradčania budú hrať v oslabení. Dmitrij Abramov dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    43:04
    Nitra dala gól!
    Nitra zvyšuje vedenie v tomto zápase! Slovák vystrelil od modrej. Šúrek vyrazil pred seba, kde si šikovne medzi sebou prihrali Pupák s Copem. Na konci akcie bol MATT COPE, ktorý ponad Šúrekov betón vystrelil do bránky!
    Asistencie: Miroslav Pupák, Marek Slovák.
     
    44:19
    Henrich Ručkay vyrazil dopredu po pravom krídle. Prihrával pred bránku, no tam sa nikomu z jeho spoluhráčov nepodarilo spracovať puk.
     
    44:55
    Poprad dal gól!
    Je znížené! Fabian sa dostal k puku na pravom kruhu a nahodil ho na bránu. Nejako sa nakoniec od MAREKA ZAGRAPANA strela odrazila a skončila v bráne!
    Asistencia: Štefan Fabian.
     
    46:07
    Macík prenechal na modrej čiare Melandovi, ktorý vypálil. Šúrek dokázal delovku od modrej bezpečne zachytiť a podržať.
     
    46:31
    Tvrdoň so Slovákom vyrazili dopredu a dostali sa až tesne pred Šúreka. Nakoniec to prekombinovali a nakoniec popradského brankára ani neohrozili.
     
    46:58
    Pred Šúrekom bolo veľmi rušno. Paukovček si položil Šúreka a vystrelil. Guliajev sa hodil do dorážky, následne Popradčania ubránili aj pokus od Štefanku. Nitra skórovať nedokázala.
     
    47:10
    Gólman Šúrek má momentálne akýsi problém s betónom. Už mu tam pomáha Lichanec, nakoniec prichádza napomôcť aj vedúci zo striedačky. Rozhodcovia čakajú a Šúrek sa to snaží čo najrýchlejšie dať do poriadku.
     
    47:31
    Zagrapanovi sa po ľavom krídle rozbiehal Lichanec, no ten bol až príliš nedočkavý a prešiel cez modrú čiaru skôr. Je z toho ofsajd.
     
    48:19
    Murček sa dostal k odrazenému puku od mantinelu. Vystrelil z pravého kruhu, no mieril vedľa.
     
    48:21
    Opäť sme svedkami mierneho zdržovania hry. Tentokrát je problém s mantinelom. Dvaja technickí pracovníci prišli rýchlo k mantinelu a vyriešili závadu. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    49:16
    Slovák krížnou prihrávkou hľadal Tvrdoňa. Hru však pozorne sledoval Bondra a vypichol puk.
     
    50:01
    Lichancovi sa pred bránkoviskom ukazoval voľný Zagrapan. Prihrávka však iba prenikla, trafila do korčule nitrianskeho obrancu.
     
    50:50
    Pred Hartzellom teraz bolo rušno. K dvom zakončeniam z tesnej blízkosti sa dostal Hvila. Delovky to síce boli prudké, ale nedokázal nimi prekonať domáceho brankára.
     
    52:02
    Mlynarovič vykorčuľoval po pravom krídle. Podarilo sa mu vystreliť, ale nie do priestoru brány.
     
    52:10
    Nepríjemný pohľad sa naskytol na Henricha Ručkaya, do ktorého neúmyselne vypálil spoluhráč od modrej. Ručkay ležal niekoľko sekúnd v bolestiach na ľade, ale už sa mu podarilo dostať na striedačku.
     
    52:57
    Tvrdoňovi sa podarilo dostať sa do zakončenia spomedzi kruhov. Puk však letel mimo, Šúrek ho zachytiť nedokázal.
     
    53:34
    Štrauch šikovnou krížnou prihrávkou našiel Svitanu, ktorý vystrelil z prvej. Hartzell sa rýchlo presunul a aj so šťastím vyrazil strelu betónom.
     
    54:38
    Mezei si spracoval puk na modrej čiare po dobrej práci Kutálka. Delovka letela na brankára Šúreka, ktorý okamžite rozohral.
     
    55:36
    Guliajev sa snažil od modrej čiary nahodiť puk na bránu, no veľmi sa mu to nepodarilo. Nitrania zablokovali tento pokus a môžu rozohrať.
     
    56:38
    Dindovi už vošiel do pásma Matúš Paločko. Snažil sa rýchlo vrátiť, no Dinda už puk nahadzoval. Hartzell puk zachytil, no aj tak sa pískal ofsajd.
     
    57:26
    Popradčania sa dostali von z obranného pásma, no nepodarilo sa im založiť úspešnú útočnú akciu.
     
    58:02
    Krištof si spracoval prihrávku medzi kruhmi a mohol strieľať. Puk však poslal vedľa brány.
     
    59:12
    Nitrania sa ocitli v dalšej príležitosti. Marek Slovák vystrelil spomedzi kruhov, no strela letela vedľa.
     
    59:40
    Popradčania už hrajú v šestici a ešte sa o niečo pokúšajú.
     
    Koniec zápasu.
     
    V poslednej tretine zápasu sa podarilo Nitre udržať si vedenie. Na 2:0 v 44. minúte zvýšil Cope. Domáci sa z gólu dlho netešili, keďže o minútu neskôr okamžite vyrovnal Zagrapan. Zápas sa teda skončil výhrou Nitry 2:1. (19:24:25)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 1. Tvrdoň (Slovák, Ordzovenský), 44. Cope (Pupák, Slovák) – 45. Zagrapan (Fabian)


    HK Nitra: Hartzell – Milam, Ordzovenský, Rais, Mezei, Meland, Versteeg, Pupák, Korím – Cope, Slovák, Tvrdoň – H. Ručkay, Krištof, Kutálek – Macík, Šiška, Šille – Štefanka, Paukovček, Bajtek
    HK Poprad: Šúrek – Guliajev, Fabian, Davydov, Dinda, Ježek, Pokovič, Szücs, Abramov – Bondra, Zagrapan, Hvila – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Matej Paločko, Murček, Matúš Paločko – Lichanec, Troliga, Bjalončík

    Rozhodčí: Goga, Jonák – Návratek, Kacej
    bahis siteleri