Detroit – NY Rangers 1:4 (kon.) | Edmonton – Montreal 1:4 (kon.) | Anaheim – Washington 5:2 (kon.)
San Jose – Dallas 5:1 (kon.)
konec
San Jose Sharks
5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Dallas Stars
Pondělí 13.03.2017, 03:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:50
    Pravděpodobně poslední vyloučení tohoto zápasu. Za katr je nucen odejít hokejista Dallasu John Klingberg, který se provinil držením soupeře. Využije San Jose dnes také přesilovku?
     
    54:35
    Tierney vybídl v přečíslení dva na jednoho Sörensena ke skórování, člen čtvrté formace San Jose ovšem trefil jen připravené betony Anttiho Niemiho.
     
    51:25
    Jamie Benn hned po vhazování trefil tyčku. To je druhá nebo třetí tyčka v podání Dallasu v tomto zápase.
     
    44:58
    Jeden z útočníků Dallasu unikl ve vlastním oslabení sám na branku. Jenže Aaron Dell si na něj skvěle počíhal pravým betonem. Gólman je dalším důvodem, proč Sharks vedou tak jednoznačně.
     
    43:34
    Remi Elie navíc hákoval Vlasic, takže San Jose Sharks si zahrají přesilovku.
    43:04 Chris TIERNEY - 5:1
     
    43:04
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Dallas je v čím dál větších problémech a tady je další důkaz. První veliká možnost San Jose ve třetí třetině, přesto končí vstřelenou brankou. Antti Niemi na zakončení z dálky dokázal reagovat. Jenže povyjel si až před brankoviště, přičemž k dorážce zůstal připravený CHRIS TIERNEY. Ten našel místečko někde mezi těly před zařízením a může slavit pátou branku Žraloků v tomto utkání. Celkem laciný gól pro domácí mužstvo. Asistence: Dylan DeMelo, Marcus Sörensen.
     
    38:40
    Joel Ward měl spoustu času a byl skoro sám před Niemim. Pak ale situaci přehrál a kličku nedotáhl do konce. Sharks jsou ale stále aktivnějším týmem na ledě.
     
    34:09
    Komplikace pro Hvězdy pokračují. Tentokrát totiž míří do početní výhody San Jose, protože Tyler Seguin dostává menší trest za vysokou hůl.
    32:26 Joe PAVELSKI - 4:1
     
    32:26
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Inkasoval Kari Lehtonen, inkasuje také Antti Niemi. Dallas Stars si během vlastní přesilové hry nedali pozor na zadní vrátka, čehož okamžitě využil kapitán Sharks JOE PAVELSKI. Ten nahodil motory na plný výkon a z úniku se prosadil střelou do horní poloviny zařízení. Jedná se tedy o branku v oslabení a kalifornská družina tím pádem vede o tři zásahy. Přesilovka Stars samozřejmě bude i dále pokračovat. Pavelski střílí svou druhou branku v utkání. Bez asistence.
     
    31:48
    Hrálo se dlouho bez přerušení, teď ale rozhodčí používá píšťalku. Fauloval totiž domácí forvard Micheal Haley, jenž musí odejít pykat dvě minuty za držení hokejky Jamieho Oleksiaka.
     
    30:55
    Teď to byl právě Aleš Hemský, kdo trefil tyčku branku Aarona Della. Sharks měli i pořádnou porci štěstí.
     
    26:46
    San Jose si zahraje přesilovku. Johns dostává od hlavního rozhodčího dvě minuty za sekání a tohle je další možnost pro Žraloky, jak navýšit svůj náskok.
     
    23:11
    Střídání v týmu Dallas Stars: ze hřiště odchází Kari Lehtonen, přichází Antti Niemi.
     
    23:11
    Antti Niemi mění Kariho Lehtonena. Bývalý gólman San Jose se tedy představí před bývalými fanoušky.
    22:46 Joel WARD - 3:1
     
    22:46
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Na co dnes San Jose sáhne, to skončí v brance. Moc střel domácí celek opravdu k úspěchu nepotřebuje. A co víc, útočník Logan Couture je dnes v pozici dvorního nahrávače. Nyní naservíroval kotouč přímo na hokejku spoluhráči jménem JOEL WARD, který ránou z první propálil Kariho Lehtonena. Poprvé v tomto zápase některý z celků vede o dva zásahy a Dallas čeká ještě těžší práce než doposud. Krásná akce a veliká radost v SAP Center. Asistence: Logan Couture, Paul Martin.
     
    19:22
    Jenže vylučovat se bude také na druhé straně. Za vysokou hůl už míří odpykat dvě minuty Patrick Sharp. Uvidíme tedy hru ve čtyřech na obou stranách.
     
    19:06
    Tak přeci jen v úvodních dvaceti minutách uvidíme vyloučení. Brent Burns inkasuje od rozhodčího dvě minuty za podražení a Dallas Stars dostávají možnost přesilové hry.
    17:14 Joe PAVELSKI - 2:1
     
    17:14
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Sharks sice mají méně střel na branku v první třetině, jenže své příležitosti dokážou efektivně využívat. Nyní se obrana Dallas Stars úplně zapomněla a útočná dvojice San Jose unikala do přečíslení dva na jednoho. Domácí kapitán JOE PAVELSKI vyhodnotil situaci moc dobře. Místo přihrávky posílal puk rovnou na branku, a to se mu nakonec vyplatilo. Kotouč totiž rozvlnil síťku za Karim Lehtonenem a kalifornský výběr má rázem těsné vedení zpátky. Asistence: Paul Martin, Joe Thornton.
    12:54 Remi ELIE - 1:1
     
    12:54
    Dallas právě vstřelil branku!
    Ještě před koncem první třetiny máme ovšem v San Jose vyrovnáno. Dallas Stars si v průběhu úvodního dějství zatím moc šancí nepřipravili. Ale když už nějaká přišla, hned končí za zády Aarona Della. Puk dokázal dostrkat do sítě REMI ELIE, jenž se tak může radovat ze svého prvního gólu v National Hockey League vůbec. Většina hokejistů na ledě vůbec nevěděla, kde se kotouč nacházel, jenže Elie ano. Hvězdy jsou zpátky v zápase a napínavá bitva pokračuje. Asistence: Aleš Hemský.
    03:56 Patrick MARLEAU - 1:0
     
    03:56
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Teď už se ale PATRICK MARLEAU prosazuje a San Jose vede ještě během prvních čtyř minut základní hrací doby. První akce téhle útočné trojici nevyšla. Pak ale najel Logan Couture do pravého kruhu a Marleauovi naservíroval luxusní přihrávku. Kari Lehtonen těžko mohl něco dělat, vůbec nestihl reagovat. Dallas tak musí od začátku střetnutí dohánět a nečeká jej dnes pod střechou SAP Center vůbec jednoduchá práce. Asistence: Logan Couture, Justin Braun.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 4. Marleau (Couture, Braun), 18. Pavelski (P. Martin, J. Thornton), 23. J. Ward (Couture, P. Martin), 33. Pavelski, 44. Tierney (DeMelo, Sörensen) – 13. Elie (Hemský)


    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Hansen, J. Thornton, Pavelski – Marleau, Couture, Bødker – Donskoi, Hertl, J. Ward – Sörensen, Tierney, Haley.
    Dallas Stars: Lehtonen (24. Niemi) – Lindell, Klingberg, Hamhuis, Johns, Nemeth, Oleksiak – Ja. Benn, Spezza, Seguin – D. Shore, Faksa, Sharp – Elie, Eakin, Hemský – McKenzie, Cracknell, B. Ritchie.

    Rozhodčí: O'Rourke, Walsh – Cameron, Cherrey

    Diváci: 17 442
    bahis siteleri