Jihlava – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Vítkovice – Havířov 2:1 (2:1 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:1 (0:0, 1:0, 1:1) Stav série: 1:0
HC Kometa Brno
Středa 15.03.2017, 15:45 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Play-off ELIOD extraligy ml. dorostu sk. "B" • Semifinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:45.
    Mít radost z hokeje je to nejdůležitější!

    Hlavní je mít z hokeje radost a to mladší dorostenci @hc_ocelari splňují dokonale???????????????? #MadeOfHockey

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


    Pozvánka k utkání na FB Dukly Jihlava
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u první semifinálové bitvy o účast na republikovém mistrovství. Semifinále ELIOD extraligy mladšího dorostu je prakticky takové menší finále, neboť čtyři vítězové sérií (dva na Západu, dva na Východu) postoupí na závěrečný turnaj O mistra ČR. Série mezi kluby HC Dukla Jihlava a HC Kometa Brno startuje na Horáckém zimním stadionu v 15:45.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Jihlavští hokejisté mají za sebou úspěšně zvládnuté čtvrtfinále proti Vsetínu, který porazili jednoznačně 5:1 doma a 11:1 venku. V nejkratším možném čase tak prošli do semifinále a museli čekat na svého soupeře, neboť zbylá tři východní čtvrtfinále prošla až k rozhodujícímu třetímu klání.

    Poslední zápasy Dukly:
    Vsetín – Dukla 1:11
    Dukla – Vsetín 5:1
    Třinec – Dukla 2:4
    Dukla – Žďár 4:1
    Dukla – Havířov 3:1.
     
    HC Kometa Brno:
    Cesta Brňanů do semifinále byla přece jen o něco obtížnější. Kometa nejprve musela vybojovat play-off z prvního místa nadstavbové skupiny D (skupiny o udržení), což se jí povedlo a v play-off šla na Zlín. Na jeho ledě vyhrála 4:3, Zlínští poté odvrátili hrozbu vyřazení výhrou na Kometě 4:3 v prodloužení. Drama tak dospělo až do třetího klání, které Kometa vyhrála ve Zlíně znovu 4:3, ale až na nájezdy.

    Poslední zápasy Komety:
    Zlín – Kometa 3:4 sn.
    Kometa – Zlín 3:4 pr.
    Zlín – Kometa 3:4
    Pardubice – Kometa 3:4
    Mladá Boleslav – Kometa 1:4.
     
    Letošní vzájemné zápasy:
    Jihlava se letos s Kometou utkala dvakrát, a to v základní skupině. ELIOD extraligy mladšího dorostu. Na domácím ledě se radovala Jihlava poměrem 2:0 a tři body brala Dukla i na stadionu Komety, kde vyhrála 2:5.
     
    Jihlava – Kometa také ve čtvrtfinále juniorů, může dojít i na finále těchto týmů ve starším dorostu:
    Jedna série mezi Kometou a Duklou je již rozehrána. Junioři Dukly se bijí s Brnem v sedmizápasové bitvě. V pátém klání vedla Kometa po první třetině 4:0 a 3:1 na zápasy, ale Dukla nakonec předvedla skvělý obrat a vyhrála 5:4 v prodloužení. Včera se na Horáckém zimním stadionu opět radovali Jihlavští a po výsledku 5:2 si vynutili rozhodující sedmý zápas, který se hraje zítra v Brně.

    Také starší dorost obou týmů na sebe může narazit, a to za předpokladu, že Kometa postoupí v semifinále přes Třinec (vede 1:0 na zápasy) a stejně tak Dukla v semifinále vyřadí Plzeň (včera ale červenožlutí padli doma 1:5 a Indiáni mohou ve čtvrtek doma ukončit sérii).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – P. Brož, Rašín, Winkler, Smolko, Křišta, Piskač, Barák – Chlubna, Juda, Pigl – V. Brož, Najman, Menšík – Svoboda, Čermák, Zadražil – Krajíček, Mihulka. Trenér: Petr Svoboda

    HC Kometa Brno: Kašpar (Vystavěl) – Studený, Kučeřík, Mlčák, T. Sedláček, Holemý, J. Sedláček, Furch – Meluzín, Konečný, Kavický – Popelka, Vašíček, Malý – Hubáček, Jedlička, Brabenec – Rašovský, Bartes. Trenér: Marek Moskal

    Rozhodčí: Barek – Čížek, Křivohlavý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    První buly vyhrála Kometa, ovšem domácí zavřeli vrata od Chaloupkovy branky a osvobozují se.
     
    01:50
    Také domácí se na okamžik dostali před Kašpara, kde se snažil vybojovat kotouč obránce Křišta. Hosté dávají puk do středního pásma, ale posléze o něj znovu bojují v rohu za brankou.
     
    02:51
    Kučeřík si udělal výlet více než útočný, z postu zadáka si vyjel až na pravou stranu před branku. Ovšem přihrávkou podél Chaloupka našel velké prázdné nic.
     
    03:31
    Chaloupek si pokryl nahození za brankou, vzápětí vyváží kotouč přes modrou Matouš Menšík, jeden ze dvou hráčů kategorie žák v dnešním utkání.
     
    04:30
    Individuální akcí to zkusil Patrik Čermák, kterého na pravém kruh zakřižoval Oskar Hubáček. K tomuto zajímavému plejerovi hostí se ještě vrátíme.
     
    05:15
    Zakázané uvolnění ani omylem, Patrik Rašín si tak musel rozkmitat své velké nohy a jet pro touš. Ovšem delegát pan Jeřábek si něco píše do notýsku. Zřejmě pozitivní věci.
     
    06:37
    Vítězslav Brož zkusil překvapit soupeře nahozením ze středu útočného pásma. Kdyby Filip Kašpar tento puk pustil, musel by se pořádně červenat. Nestalo se, Dukla má buly
     
    07:48
    Kašpar sálodlouze klepal do ledu, aby si jeho spoluhráči pokryly v útočném pásmu před Chaloupkovou brankou volného hráče soupeře. To se stalo zhruba tak napůl, jelikož MIroslav Juda vyvezl kotouč na druhou stranu.
     
    08:40
    Zatím je to pořádný boj. O tom se přesvědčil třeba právě Miroslav Juda. Zkoušel z pravé strany nahodit kotouč na branku. To, co prošlo ve čtvrtfinále proti Vsetínu, nyní nevyšlo, Chlubna byl před brankou pokryt.
     
    09:35
    A máme tu první kontakty tělo na tělo. V levém rohu za brankou Komety, kde byli Brněnští úspěšnější.
     
    10:05
    Valentýn Smolko nahazoval touš od vlastní modré, když jej ve středním pásmu tečoval Maroš Jedlička přesně mezi střídačky. To je v poslední době hodně oblíbený prostor, kam puk míří. Tímto znovu a asi už naposled zdravím domácího fotografa Tomáše Buksu.
    10:05 Vysvětlení předchozího příspěvku...
     
    10:25
    Tři čtyři rychlé kroky a už se Daniel Kavický odpoutal od soupeře. Po levé straně si to namířil před branku, ovšem při zakončení mu puk sjel z hole.
     
    11:02
    V šanci také domácí. Snajpr ze Vsetína Martin Zadražil pálil z vrcholu levého kruhu na bližší tyč, ale Kašpar vyrazil kotouč. Vzápětí zkusil jihlavský útočník přihrát touš před branku na volného Krajíčka, což nevyšlo přes beka Studeného.
     
    12:24
    Zkoušel to domácí kapitán Adam Najman, co to šlo. Ujal se na pravé straně puku a rychlým manévrem poslal mimo hru obránce soupeře. Hned poté vystřelil na bližší tyč, kterou si Filip Kašpar pokryl.
     
    13:08
    Odrazy k hokeji patří samozřejmě také, viz včerejší první gól Kladna v semifinále play-off. Z levé strany vypálil Konečný a nechybělo moc k tomu, aby se od zadního mantinelu odrazila kotouč k levé tyči na volného Kavického.
     
    14:21
    No tak teď jsme viděli největší šanci dosavadního průběhu zápasu. Juda zavezl puk před branku a Kašpar jej stačil srazit před sebe. Jenže přesně k Menšíkovi. Jihlavský forvard se jej snažil nabrat na hůl, co to šlo. Jenže musel asi poslat několik zlověstných slov ke skákavému pohybu, jelikož kus černé pryže si s ním jednoznačně pohrál. Naopak kapitán hostí Dominick Vašíček jej získal hned a vyvezl.
     
    15:54
    Jedna klička Vítězslava Brože na levém kruhu na Mlčáka, hned vzápětí na Tomáše Sedláčka. Poté domácí produktivní forvard zavezl puk blíže ke středu a nahrál na pravou stranu Adamu Najmanovi, jenž o dva metry minul vzdálenější tyčku branky.
     
    16:58
    Rozhodně to nebylo špatně myšlené. V situaci dva na jednoho dával Pigl kotouč z pravé levé strany před branku střílenou přihrávkou, ke které měl Chlubna o něco dále, byť se snažil natáhnout po touši.
     
    17:55
    Hezká věc také v podání Radka Kučeříka, který také ukázal sklony více než ofenzívní. Zadák Brna si najel po pravé straně de facto až za branku, udělal rychlou otočku a dal puk naslepo před branku. Tam na něj těsně nedosáhl Jakub Konečný.
     
    19:00
    V probíhající poslední minutě první třetiny zabojoval Jan Mlčák a vyhodil kotouč do středního pásma.
     
    19:29
    Chlubna pálil z levé strany od modré na zadní tyč. Kotouč byl lehce tečován Holemým, jenž jej lehce srazil kolem tyčky ven.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je u konce a rozhodně se bylo na co dívat. Hokej jedna báseň, dalo by se říct. Je vidět, že proti sobě hrají týmy, které postoupili mezi osm nejlepších v republice. Jediné, co dnešnímu špílu zatím chybí, jsou branky. Třeba se jich dočkáme ve druhé třetině.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:25.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Rozehrávka se domácím příliš nevydařila, ale i ta Brněnská postrádá faktor přesnosti.
     
    20:58
    A nyní mohlo být pro hosty hůře. Laxnost v jejich středním pásmu málem potrestal Adam Najman, který si to namířil přes tři hráče k útočné modré. Byl to Tomáš Sedláček, který mu v posledním momentu vypíchl puk.
     
    21:12
    Vzápětí dokázal Chaloupek srazit dlouhé nahození Mlčáka do ochranné sítě.
     
    21:49
    Také Vítězslav Brož zaútočil. I on to zkusil akcí jeden na jednoho, při které následovala klička na levém kruhu, kterou si ale Mlčák pohlídal.
     
    22:11
    Oskar Hubáček šikovně prostrkával brankovištěm kotouč na spoluhráče Brabence, který je oním druhým starším žákem dnešního klání. Puk k němu však neprošel a následně skryl Chaloupek ránu Furcha od modré na své hrudi.
     
    22:49
    Pigl – Chlubna – Pigl. Toť zjednodušeně popsaná kombinace domácích ve středním pásmu. Nahození druhého jmenovaného z levé strany od modré nebylo vážnějšího charakteru.
     
    23:40
    Najman si dojel v levém rohu branky pro puk a zkusil to naslepo ostrým nahozením před branku v záměru, že by si třeba někdo z hostí mohl srazit kotouč na vlastní klec. Nikoliv.
     
    24:11
    Domácí se dostali trošku do úzkých po tom, co Piskačovi za brankou trošku sjel puk při nahrávce. Kometa tak drží útočné pásmo, ovšem je to spíše taková honěná a nahazovaná.
     
    24:36
    A právě Piskač se Zadražilem nyní zašlápli puk, proto je hra přerušena.
     
    24:52
    Dobrá akce domácích dva na jednoho. Chlubna si s Piglem vyloženě rozumí. První hráč dával touš z pravé strany před branku na Pigla, jenž jej v zakončení minul.
     
    25:31
    Tohle je skutečně velký tlak Dukly. Pigl zabojoval mezi kruhy o kotouč a u levé tyče dorážel Chlubna. Nevyšlo mu to ani nadvakrát. Čermák poté zpoza klece přihrál na levou stran pro Menšíka, jehož střelu schovala lapačka Kašpara. Gólman hostí přerušuje hru, což je pro jeho spoluhráče zajisté vysvobozením.
     
    25:44
    Krátce po buly před jeho klecí následuje zakázané uvolnění Komety.
     
    26:04
    Totožná situace je zde o dvacet vteřin později.
     
    26:20
    Piskač nastavil svojí hůl do vzduchu, čímž si sklepl puk k sobě a prakticky zastavil útočný rozjezd hostí.
     
    26:44
    Zadražilova pohotová rána nebyla vůbec špatná, rychlejší však byla hokejka jednoho z hostí, která jí ztečovala do ochranné sítě.
     
    26:48
    Hned po buly pálil kousek nad ledem Pigl. Puk směřoval přesně na vzdálenější tyčku, kam dal Kašpar svojí lapačku a kotouč do ní zajel jako zmagnetizovaný.
     
    27:25
    Na nějaké stahovačky u levého kruhu není v semifinále prostor. Dobře to nyní poznal i Jakub Konečný, kterému domácí hned sebrali puk. Při situaci tři na tři přejel modrou Pigl a vypálil, nicméně i nyní prošel puk těsně vedle.
     
    28:15
    Kotouč se odrazil mezi kruhy k Menšíkovi, který střílel hned z otočky. Kašpar byl opětovně na místě a když poté u jeho levé tyče zkusil bekhend Vítězslav Brož, tak zasahovat nemusel, neboť kus černé pryže šel nad jeho horní tyčku.
     
    28:39
    Z protiútoku si hosté vybojovali buly před Chaloupkem.
     
    29:05
    Další akce tři na tři. Svoboda už prostrkával puk mezi kruhy na Čermáka, což se mu kvůli dobrému zákroku Jana Mlčáka nevydařilo. Hned z další akce zahrozili hosté, když Dominick Vašíček pálil z pravého kruhu na bližší tyčku. Tam byl připravený Chaloupek.
     
    29:57
    Nikoliv jedno a úvodní vyloučení zápasu, ale hned dvě naráz. Za brankou Komety se sudímu Barkovi nelíbila vysoká hůl Ondřeje Svobody, stejně tak sekání Radka Kučeříka. Oba dva dostávají dvě minuty.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    30:21
    Domácí už skoro jásali. Patrik Rašín zkusil střelu z pravé strany, kterou Kašpar vyrazil jen nad sebe a poté puk padal do jeho klece. Ze vzduchu ho zákrokem hodným hráče baseballu odpálil jeden z plejerů Komety.
     
    30:25
    Celá akce skončila tím, že Jan Sedláček fauloval a jde si sednout za podražení. První přesilová hra zápasu patří Dukle.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    30:58
    Najman cpal kotouč z levé strany před branku na Chlubnu, což mu těsně nevyšlo. Hosté se poté osvobozují.
     
    31:16
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácím přece jen vyšla kombinace. Kterou vlastně započal a poté i zakončil ADAM NAJMAN. Kapitán Dukly zavezl puk po levé straně do pásma a přenechal jej Rašínovi. Ten přihrál Vítězslavu Brožovi a další domácí tahoun našel před brankou právě muže s velkým C na dresu, který se trefil z první pod gólmanovy betony. Asistence: Vítězslav Brož, Patrik Rašín.
     
    31:49
    Piskač za brankou zastavil nahození Studeného a po plexi jej vyhodil do středního pásma.
     
    32:18
    Hubáček zkusil forčeking na Piskače, který snadno prostrčil touš na Smolka a domácí se opět osvobozují. Ba co víc, je z toho útočná akce.
     
    32:49
    Když už zmiňuji Oskara Hubáčka, opravdu by mě zajímalo, komu nyní fandí jeho příbuzný Radek Hubáček, útočník A-týmu Dukly a nejproduktivnější jihlavský hráč v právě probíhajícím play-off WSM Ligy.
     
    33:29
    Pokud "Hubas" projevuje sympatie Brnu, musel nyní ocenit dobrý zákrok gólmana Filipa Kašpara, jenž si puk pokryl bekhendem. Pokud Jihlavě, tak se mu určitě líbilo šikovné bekhendové zakončení Judy, jenž neměl zrovna moc prostoru.
     
    34:48
    Po zakázaném uvolnění hostí se puk stěhuje před Filipa Kašpara.
     
    35:13
    Zvonkohra jako vyšitá. Zadražilova táhlá rána z pravého kruhu orazítkovala levou tyčku, horní tyčku a od ní šel kotouč ven. Tohle tedy byla pořádná rána.
     
    35:23
    Jihlavští se budou bránit po tom, co za katr usedá Patrik Čermák. Jsou z toho dvě minuty za sekání.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    35:44
    Sudí Barek to nyní udělal přesně tak, jak má dle pravidel býti, řekl bych. Střela Jana Sedláčka mířila mezi jeho betony, které Chaloupek dal k sobě přesně včas. Jen co se ztratil rozhodčímu puk z dohledu, tak přerušil hru. Byť tedy hosté protestují, že se mohlo pokračovat.
     
    37:04
    Domácí se dvakrát osvobodili, ale Kometa je hned poté sevřela před brankou.
     
    37:13
    Ovšem tohle se určitě nebude trenérovi Marku Moskalovi líbit. Jeden z hráčů hostí přihrál na modré tak nepřesně, že domácí pohodlně vyváží touš do středního pásma.
     
    37:23
    A vzápětí už Dukla hraje v pěti.
     
    38:23
    No pozor, tohle je menší laxnost domácích. Jan Mlčák nabral ve středním pásmu puk a co si nenachystal. Jednu kličku, druhou kličku a už byl na levém kruhu. Vystřelil a Chaloupkův beton přivedl touš nad horní tyč.
     
    38:49
    Dominick Vašíček si našel u levé tyčky kotouč, jenže jeho zakončení nebylo dobré. Postrádalo zejména rychlost, takže Chaloupek bez potíží vyrazil puk.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:57
    Dominick Vašíček půjde přesně 3,1 vteřiny před koncem druhého dějství ven, dostává dvě minuty za sekání.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    39:59
    Hned po buly to ještě zkusil Chlubna a Kašpar vytahoval z repertoáru zákrok vyrážečkou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina na tempu oproti první rozhodně neubrala, což je skutečně jen a jen dobře. Hraje se pohledný a dobrý hokej. Zatímco úvodních dvacet minut bylo vyrovnaných, nyní byla aktivnější Dukla, která po zásluze slavila první gól zápasu, když Adam Najman využil přesilovku a to ještě Zadražil trefil tyčku. Kometa měla v závěru třetiny dvě šance, ovšem Chaloupek je zatím jistý a pevný jako skála – 1:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Jihlavští zatím nezavezli kotouč do útočného pásma a když už se jim to chvilkově podařilo, tak se Kometa osvobozuje.
     
    41:13
    Stejně tak jako nyní a jihlavská přesilovka se pomalu chýlí do své závěrečné půlminuty.
     
    41:41
    Jihlavští propadli v přesilové hře, čehož využil Adam Popelka. Útočník hostí jel sám na branku Chaloupka a zkusil zakončení mezi betony, na což reagoval domácí strážce zavřením své svatyně.
     
    41:57
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    42:44
    Že by šance pro hosty? Valentýn Smolko totiž ve svém pásmu podrazil soupeře a míří na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    43:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno jest. Kometa se po buly udržela na kotouči, což bylo ve finále celé akce rozhodující. DANIEL KAVICKÝ totiž dostal přihrávku na pravou stranu a trefil se přesně do bližší šibenice. Asistence: Jakub Konečný.
     
    43:35
    Tohle šlo vyřešit lépe. V situaci dva na jednoho dával Čermák puk na pravý kruh pro Svobodu, kterému černá pryž projela mezi nohami.
     
    43:48
    V pokračující jihlavské akci se Svoboda pokusil o revanš, když vyzval před brankou ke skórování Čermáka. Jihlavský útočník si ale nesrovnal puk na hůl před volnou části klece zcela ideálně.
     
    43:58
    Obří závar před brankou Brna likviduje Kašpar, který prakticky zalehl kotouč.
     
    44:47
    Další akce domácích dva na jednoho. Pigl si najel po levé straně a už předával kotouč před Kašpara na Chlubnu. Myšlenka dobrá, ovšem překazil jí obránce Tomáš Sedláček. Po jeho zákroku se puk odrazil kolem pravé tyče branky ven.
     
    45:51
    Jihlavští po inkasované brance ožili a mají více ze hry. Na Zadražilovu střílenou přihrávku nedosáhl pro změnu po pravé tyče útočník Juda.
     
    46:20
    Kometa po delším čase poznala, že se může odvážit do útočného pásma. Domácí však rychle získali puk na své hole.
     
    47:08
    Chaloupek nedovolil hostům žádné větší dorážky, kotouč bezpečně svírá ve své výstroji.
     
    47:51
    Další šikovná akce hostí, při které dával kapitán Vašíček zadovkou kotoču pro Tomáše Sedláčka, který k němu měl o poznání dále než forvard Dukly Svoboda, jenž nabral černou pryž na svojí hůl.
     
    48:31
    Rašín si nekomplikoval situaci, za svojí klecí se opřel do puku a vyhodil jej tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    48:59
    Zadražilovo nahození z levé strany srazili hosté do ochranné sítě nad brankou.
     
    49:08
    Zakázané uvolnění Komety, o kterém nemůže být v žádném případě sporu.
     
    49:39
    Poslední instance Dukly nyní nese jméno Dana Piskače. Hosté šli do akce dva na jednoho a Václav Rašovský hledal před brankou volného a najíždějícího spoluhráče, ovšem přišel pozorný obranný zákrok a blok právě Piskače.
     
    49:39
    Tak právě mi dochází jasná odpověď od Radka Hubáčka, hráče A-týmu Dukly Jihlava, kterýžto je v příbuzenském vztahu s útočníkem mladšího dorostu Komety Oskarem Hubáčkem, dnes křídlem třetí formace hostí. Komu fandí? "Já su nestranné fanošek."
     
    49:59
    Nyní už to bylo o něco více nebezpečnější, když z levé strany pálil Adam Studený. Chaloupek neviděl, řekl bych zcela nic, ovšem puk prošel nad jeho horní tyčí.
     
    50:54
    Kotouč opustil ledovou plochu, hra je tak přerušena a buly bude ve středním pásmu.
     
    51:41
    Jan Sedláček poslal kotouč po prknech, ten se snesl na domácí hole a je ve středním pásmu.
     
    52:49
    Adam Najman mohl poslat Duklu do vedení. Projel si před branku a zkusil zakončit k pravé straně do horní části branky, kde bylo pravé rameno Kašpara.
     
    53:32
    Po závaru před brankou vyhazují hosté na zakázané uvolnění.
     
    54:10
    Hosté zakombinovali a na pravém kruhu napřahoval ke střele Dominick Vašíček, leč hra byla přerušena pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    55:15
    Nyní může rozhodnout jediná situace. Hraje se sice více před Chaloupkem, ale gólman Dukly nemusí vytahovat žádný zázračný zákrok.
     
    56:12
    Kašpar se z levého kruhu po střele Vítězslava Brože překvapit nenechal, poté bylo domácí nahození zblokované.
     
    56:22
    Dukla právě vstřelila branku!
    PETR BROŽ se opřel do odraženého kotouče, který se k němu dostal několik metrů před modrou. Bylo to nejlepší možné řešení, protože propálil vše, co mu stálo v cestě. Vítězslav Brož, Adam Najman.
     
    57:28
    Kometa získala buly před Chaloupkem a zákonitě si vybrala oddechový čas.
     
    57:28
    Po oddechovém času se ještě Filip Kašpar vrací do branky Komety.
     
    57:35
    Brňané udrželi puk na modré a z levého kruhu měl minimum pozice ke střele Erik Meluzín. Zkusil to sice, ale pálil hodně nad branku.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a je mi záhadou, proč je Kašpar pořád v brance. Hosté drží pásmo.
     
    58:25
    Do útoku ujel po pravé straně Zadražil. Stínoval ho obránce, ale Kašpar střelu na vzdálenější tyč vytáhl.
     
    58:45
    A neprosadil se v další akci ani Chlubna, jenž ukázal kličku, dostal se do středu útočného pásma a Kašpar byl pozorný.
     
    58:57
    Kometa získala buly v útočném pásmu.
     
    59:28
    Dobrá taktická hra domácích, kteří udrželi puk v rohu za brankou Komety a získali buly.
     
    59:51
    Už jen 8,9 vteřin chybí do konce zápasu. Kometa má buly po pravici Chaloupka a Filip Dostál je na střídačce.
     
    60:00
    S konečným hvizdem si ještě něco za brankou Dukly vysvětluje Daniel Piskač s Janem Mlčákem a oba dva vidí dvě plus dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 5-5.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce a hodně napodobil dramatickou sérii čtvrtfinále juniorů mezi Kometou a Duklou. Ve třetí třetině sice dokázal vyrovnat Daniel Kavický, který se trefil v čase 43:02 přesně pod víko. Když už se pomalu schylovalo k prodloužení, tak rozhodl obránce Petr Brož. Tři a půl minuty před koncem se po jihlavském tlaku do branky dostal k odraženému puku a zaznamenal čistý průstřel – 2:1.
     
    V semifinálové sérii, jejíž vítěz si zajistí účast na republikovém turnaji a jenž se hraje na dvě vítězství, se tak Dukla ujímá vedení 1:0 na zápasy. Druhé klání je na programu již v pátek 17. března a Kometa bude v DRFG Areně odvracet konec sezony.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihava vyhrála nad Kometou Brno v prvním semifinále 2:1 a ujímá se tak vedení v sérii, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (18:31:23)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 32. Najman (V. Brož, Rašín), 57. P. Brož (Brož, Najman) – 44. Kavický (Konečný)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – P. Brož, Rašín, Winkler, Smolko, Křišta, Piskač, Barák – Chlubna, Juda, Pigl – V. Brož, Najman, Menšík – Svoboda, Čermák, Zadražil – Krajíček, Mihulka. Trenér: Petr Svoboda
    HC Kometa Brno: Kašpar (Vystavěl) – Studený, Kučeřík, Mlčák, T. Sedláček, Holemý, J. Sedláček, Furch – Meluzín, Konečný, Kavický – Popelka, Vašíček, Malý – Hubáček, Jedlička, Brabenec – Rašovský, Bartes. Trenér: Marek Moskal

    Rozhodčí: Barek – Čížek, Křivohlavý
    Jihlava 1 2 Kometa Brno
    #1 Středa 15.03.2017 • 15:45
    Jihlava - Kometa Brno 2:1
    #2 Pátek 17.03.2017 • 17:30
    Kometa Brno - Jihlava 5:4 po s.n. (2:0)
    #3 Neděle 19.03.2017 • 12:00
    Jihlava - Kometa Brno 1:3
    bahis siteleri