Jihlava – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Vítkovice – Havířov 2:1 (2:1 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:1 (0:0, 1:0, 1:1) Stav série: 1:0
HC Kometa Brno
Středa 15.03.2017, 15:45 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Play-off ELIOD extraligy ml. dorostu sk. "B" • Semifinále
Partner:
     
    60:00
    S konečným hvizdem si ještě něco za brankou Dukly vysvětluje Daniel Piskač s Janem Mlčákem a oba dva vidí dvě plus dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 5-5.
     
    59:51
    Už jen 8,9 vteřin chybí do konce zápasu. Kometa má buly po pravici Chaloupka a Filip Dostál je na střídačce.
     
    57:28
    Kometa získala buly před Chaloupkem a zákonitě si vybrala oddechový čas.
     
    56:22
    Dukla právě vstřelila branku!
    PETR BROŽ se opřel do odraženého kotouče, který se k němu dostal několik metrů před modrou. Bylo to nejlepší možné řešení, protože propálil vše, co mu stálo v cestě. Vítězslav Brož, Adam Najman.
     
    44:47
    Další akce domácích dva na jednoho. Pigl si najel po levé straně a už předával kotouč před Kašpara na Chlubnu. Myšlenka dobrá, ovšem překazil jí obránce Tomáš Sedláček. Po jeho zákroku se puk odrazil kolem pravé tyče branky ven.
     
    43:48
    V pokračující jihlavské akci se Svoboda pokusil o revanš, když vyzval před brankou ke skórování Čermáka. Jihlavský útočník si ale nesrovnal puk na hůl před volnou části klece zcela ideálně.
     
    43:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno jest. Kometa se po buly udržela na kotouči, což bylo ve finále celé akce rozhodující. DANIEL KAVICKÝ totiž dostal přihrávku na pravou stranu a trefil se přesně do bližší šibenice. Asistence: Jakub Konečný.
     
    42:44
    Že by šance pro hosty? Valentýn Smolko totiž ve svém pásmu podrazil soupeře a míří na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    41:41
    Jihlavští propadli v přesilové hře, čehož využil Adam Popelka. Útočník hostí jel sám na branku Chaloupka a zkusil zakončení mezi betony, na což reagoval domácí strážce zavřením své svatyně.
     
    39:57
    Dominick Vašíček půjde přesně 3,1 vteřiny před koncem druhého dějství ven, dostává dvě minuty za sekání.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    38:23
    No pozor, tohle je menší laxnost domácích. Jan Mlčák nabral ve středním pásmu puk a co si nenachystal. Jednu kličku, druhou kličku a už byl na levém kruhu. Vystřelil a Chaloupkův beton přivedl touš nad horní tyč.
     
    35:44
    Sudí Barek to nyní udělal přesně tak, jak má dle pravidel býti, řekl bych. Střela Jana Sedláčka mířila mezi jeho betony, které Chaloupek dal k sobě přesně včas. Jen co se ztratil rozhodčímu puk z dohledu, tak přerušil hru. Byť tedy hosté protestují, že se mohlo pokračovat.
     
    35:23
    Jihlavští se budou bránit po tom, co za katr usedá Patrik Čermák. Jsou z toho dvě minuty za sekání.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    35:13
    Zvonkohra jako vyšitá. Zadražilova táhlá rána z pravého kruhu orazítkovala levou tyčku, horní tyčku a od ní šel kotouč ven. Tohle tedy byla pořádná rána.
     
    33:29
    Pokud "Hubas" projevuje sympatie Brnu, musel nyní ocenit dobrý zákrok gólmana Filipa Kašpara, jenž si puk pokryl bekhendem. Pokud Jihlavě, tak se mu určitě líbilo šikovné bekhendové zakončení Judy, jenž neměl zrovna moc prostoru.
     
    31:16
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácím přece jen vyšla kombinace. Kterou vlastně započal a poté i zakončil ADAM NAJMAN. Kapitán Dukly zavezl puk po levé straně do pásma a přenechal jej Rašínovi. Ten přihrál Vítězslavu Brožovi a další domácí tahoun našel před brankou právě muže s velkým C na dresu, který se trefil z první pod gólmanovy betony. Asistence: Vítězslav Brož, Patrik Rašín.
     
    30:25
    Celá akce skončila tím, že Jan Sedláček fauloval a jde si sednout za podražení. První přesilová hra zápasu patří Dukle.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    30:21
    Domácí už skoro jásali. Patrik Rašín zkusil střelu z pravé strany, kterou Kašpar vyrazil jen nad sebe a poté puk padal do jeho klece. Ze vzduchu ho zákrokem hodným hráče baseballu odpálil jeden z plejerů Komety.
     
    29:57
    Nikoliv jedno a úvodní vyloučení zápasu, ale hned dvě naráz. Za brankou Komety se sudímu Barkovi nelíbila vysoká hůl Ondřeje Svobody, stejně tak sekání Radka Kučeříka. Oba dva dostávají dvě minuty.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    29:05
    Další akce tři na tři. Svoboda už prostrkával puk mezi kruhy na Čermáka, což se mu kvůli dobrému zákroku Jana Mlčáka nevydařilo. Hned z další akce zahrozili hosté, když Dominick Vašíček pálil z pravého kruhu na bližší tyčku. Tam byl připravený Chaloupek.
     
    28:15
    Kotouč se odrazil mezi kruhy k Menšíkovi, který střílel hned z otočky. Kašpar byl opětovně na místě a když poté u jeho levé tyče zkusil bekhend Vítězslav Brož, tak zasahovat nemusel, neboť kus černé pryže šel nad jeho horní tyčku.
     
    25:31
    Tohle je skutečně velký tlak Dukly. Pigl zabojoval mezi kruhy o kotouč a u levé tyče dorážel Chlubna. Nevyšlo mu to ani nadvakrát. Čermák poté zpoza klece přihrál na levou stran pro Menšíka, jehož střelu schovala lapačka Kašpara. Gólman hostí přerušuje hru, což je pro jeho spoluhráče zajisté vysvobozením.
     
    20:58
    A nyní mohlo být pro hosty hůře. Laxnost v jejich středním pásmu málem potrestal Adam Najman, který si to namířil přes tři hráče k útočné modré. Byl to Tomáš Sedláček, který mu v posledním momentu vypíchl puk.
     
    16:58
    Rozhodně to nebylo špatně myšlené. V situaci dva na jednoho dával Pigl kotouč z pravé levé strany před branku střílenou přihrávkou, ke které měl Chlubna o něco dále, byť se snažil natáhnout po touši.
     
    14:21
    No tak teď jsme viděli největší šanci dosavadního průběhu zápasu. Juda zavezl puk před branku a Kašpar jej stačil srazit před sebe. Jenže přesně k Menšíkovi. Jihlavský forvard se jej snažil nabrat na hůl, co to šlo. Jenže musel asi poslat několik zlověstných slov ke skákavému pohybu, jelikož kus černé pryže si s ním jednoznačně pohrál. Naopak kapitán hostí Dominick Vašíček jej získal hned a vyvezl.
     
    12:24
    Zkoušel to domácí kapitán Adam Najman, co to šlo. Ujal se na pravé straně puku a rychlým manévrem poslal mimo hru obránce soupeře. Hned poté vystřelil na bližší tyč, kterou si Filip Kašpar pokryl.
     
    10:25
    Tři čtyři rychlé kroky a už se Daniel Kavický odpoutal od soupeře. Po levé straně si to namířil před branku, ovšem při zakončení mu puk sjel z hole.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 32. Najman (V. Brož, Rašín), 57. P. Brož (Brož, Najman) – 44. Kavický (Konečný)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – P. Brož, Rašín, Winkler, Smolko, Křišta, Piskač, Barák – Chlubna, Juda, Pigl – V. Brož, Najman, Menšík – Svoboda, Čermák, Zadražil – Krajíček, Mihulka. Trenér: Petr Svoboda
    HC Kometa Brno: Kašpar (Vystavěl) – Studený, Kučeřík, Mlčák, T. Sedláček, Holemý, J. Sedláček, Furch – Meluzín, Konečný, Kavický – Popelka, Vašíček, Malý – Hubáček, Jedlička, Brabenec – Rašovský, Bartes. Trenér: Marek Moskal

    Rozhodčí: Barek – Čížek, Křivohlavý
    Jihlava 1 2 Kometa Brno
    #1 Středa 15.03.2017 • 15:45
    Jihlava - Kometa Brno 2:1
    #2 Pátek 17.03.2017 • 17:30
    Kometa Brno - Jihlava 5:4 po s.n. (2:0)
    #3 Neděle 19.03.2017 • 12:00
    Jihlava - Kometa Brno 1:3
    bahis siteleri