Estoril – Boavista 0:0 (kon.)
konec
GD Estoril Praia
0:0 (0:0)
Boavista FC
Pátek 17.03.2017, 21:30 • Estádio António Coimbra da Mota, Estoril (kapacita: 8.000 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Žádná gólová podívaná to sice nebyla, ale že by se jednalo vysloveně o nudu, se také říct nedá. Střelci vyprodukovali několik nebezpečných pokusů, ale prostě měli smůlu v zakončení. Remíza je cennější pro o záchranu bojující Estoril, zatímco Boavista by měla dohrát jaro v klidném středu tabulky. (23:25:24)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Vzhledem k tomu, že se balon pohybuje uprostřed hracího pole, to vypadá, že zápas skončí bezbrankovou remízou.
     
    90+1
    Nad rámec řádné hrací doby nastavil sudí Almeida tři minuty.
     
    90
    Třetí střídání v týmu GD Estoril Praia: Carlinhos přenechal své místo Jarčukovi.
     
    90
    Eduardo vypustil střelecký pokus, který se naujal.
     
    89
    Střídání proběhlo také v týmu Boavista FC: ze hřiště odešel Anderson Carvalho, přišel Carraça.
     
    88
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: Matheuse Índia nahradil Bruno Gomes.
     
    86
    Kléber si naběhl do pravé části pokutového území a jako blesk z čistého nebe se objevil až před samotným Vagnerem. Jenže mu nadělal trable první dotek s míčem, který vůbec nevyšel. Místo zakončení tak Kléberovi zbyly pouze oči pro pláč.
     
    83
    Carlinhos se stal adresátem průnikové přihrávky a po jejím přijetí se proběhl po pravém okraji vápna, odkud pozdravil připraveného Vagnera.
     
    81
    Střídání v týmu Boavista FC: víc toho nepředvede Fábio Espinho, protože v závěrečné desetiminutovce si místo něj zahraje Mahmudov.
     
    79
    GD Estoril Praia zahrával hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu a k ohrožení branky nevedl žádný z nich.
     
    76
    Vagner použil kvalitní zdivo, protože jím postavená zeď se při pokusu exekutora standardky ani nepohla. Vynikající práce brankáře Boavisty, který nyní ukázal, že mu ani zedničina není cizí.
     
    74
    Matheus Índio byl při své samostatné akci faulován Mandiangem. Estoril bude zahrávat standardku ze slibné pozice. Vagner si mezitím staví zeď. Jak to celé dopadne?
     
    73
    Před malou chvílí přišel Gustavo Tocantins na hřiště a už dostal pořádně naloženo. U postranní čáry ho jako kus papíru odhodil Iuri Medeiros. Tento zákrok byl samozřejmě posouzen jako nedovolený.
     
    70
    Výměna proběhla také v celku GD Estoril Praia: na střídačku odešel Allano a opačným směrem zamířil Gustavo Tocantins.
     
    68
    Jako první vystřídal tým Boavista FC: hřiště opustil Renato Santos a po trávníku se přišel proběhnout Rochinha.
     
    66
    Dobrou palebnou pozici si vytvořil Bulos a hned z toho vzniklo nebezpečí. Útočník Boavisty se snažil trefit pravý horní růžek brány a ke gólové radosti mu moc nescházelo.
     
    64
    Nešetrný faul Andersona Carvalha (Boavista FC) uprostřed hřiště byl oceněn žlutou kartou. Hříšník přijímá trest s pokorou, protože si je moc dobře vědom toho, že se skluzem na Dioga Amada to slušně řečeno přehnal.
    60. Eduardova exekuce standardní situace
     
    60
    Domácí tým má ve druhém poločase herně navrch a dokazuje to mnoha ofenzivními výpady. Po jednom z nich zahrával přímý volný kop. K balonu se postavil Eduardo a gólmana se pokusil zaskočit dalekonosnou ranou, ta ke smůle exekutora standardní situace prolétla kousíček nad břevnem.

    Domácí ještě reklamovali zákrok Vagnera a chtěli kopat roh, nicméně muž s píšťalkou a člověk s praporkem se správně shodli na odkopu od brány.
    56. Allano a jeho teč mířící vedle tyče
     
    56
    Estorilští si vytvořili nebezpečnou šanci po rohovém kopu. Balon byl podle přepokladů kopnut rovnou do klubka hráčů a v něm dráze míče nastavil nohu Allano, po jehož teči míč o kousek minul tyč.

    K pravé konstrukci brány mířil také João Afonso a jemu scházel krok, aby nějakým způsobem dopravil kulatou zásilku na místo jejího určení.
     
    52
    Carlinhos se převtělil do role slalomáře, když se přes několik soupeřů prokličkoval až do zakončení a jeho rána sestrojena ihned po překročení hranice vápna zamířila nad břevno.
    49. Allano adresoval Kléberovi zajímavou přihrávku
     
    49
    Allano se rozběhl po pravé straně a servíroval balon nabíhajícímu Kléberovi. Rychle z brány ovšem vyběhl Vagner, který těsně před dotírajícím hráčem stačil odkopnout míč do bezpečných míst.
     
    47
    Po zblokovaném centru se balon odrazil před hranici šestnáctky a tam se do něj pořádně opřel Ailton. Brankář hostující ekipy mohl zůstat úplně v klidu, protože zakončujícímu hráči střela vůbec nesedla.
     
    46
    Druhé dějství začalo rohovým kopem Estorilu. Fotbalisté domácího klubu se ho rozhodli rozehrát nakrátko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní aktéři se vracejí zpět na hřiště. Utkání bude pokračovat druhým poločasem.
     
    Nuno Almeida k povinné třičtvrtěhodině nepřidal ani minutu a to znamená, že první polovina klání je za námi. V něm jsme mohli vidět vyrovnané množství sil s tím, že si Boavista vytvořila dvě gólové příležitosti.

    Dalekonosný projektil Fábia Espinha vyrazil Moreira na roh a při druhé šanci hostů měl strážce estorilské brány štěstí, neboť některý z jeho spoluhráčů tečoval míč do tyče. Gól sice nepadl, ale myslím si, že diváci zklamaní nejsou. K vidění byl totiž pohledný fotbal. Snad tomu tak bude i po změně stran.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Anderson Carvalho nedokázal obejít svého strážce, nesoucího jméno Diogo Amado. Rychle zrozená protiakce byla záhy v souladu s pravidly zastavena.
     
    42
    Roh pro Estoril. Domácí ho rozehráli prostřednictvím krátké přihrávky a to bylo z jejich strany vše.
     
    40
    Pomalu, ale jistě se blíží závěr úvodního dějství, které nabídlo spoustu fotbalovosti. Předvedená hra obou mužstev se divákům rozhodně musí zamlouvat, přestože v listině střelců zatím není uvedeno žádné jméno.
     
    36
    Rohový kop, který následoval po odkopu obránce, už žádný vzruch nezpůsobil.
    35. Obránce Estorilu si málem vstřelil vlastňáka
     
    35
    V zatím největší příležitosti dosavadního průběhu hry se objevil Renato Santos, který využil zmatku uvnitř pokutového území k přihrávce do předbrankového prostoru, kde si některý z domácích zadáků srazil míč do tyče vlastní brány. Většině publika při této situaci pořádně zatrnulo a není se čemu divit.
     
    34
    Hosté rozvinuli další útok a ten byl zakončen křižnou střelou Renata Santose. Útočník Boavisty vypálil z levého rohu vápna a balon nechal proskotačit kolem vzdálenější tyčky.
     
    32
    Svěřenci Miguela Leala byli úspěšnější až o chvíli později, kdy se před hranicí vápna dostal k odraženému balonu Fábio Espinho a z hlubokého záklonu ho poslal vysoko do nebes. V tuto chvíli těžko soudit, jak dlouho budou pořadatelé čekat na to, až kulatá věc dopadne zpátky na zem.
     
    31
    Fotbalisté portského klubu se rozhodli napadnout rozehrávku Estorilu, nicméně získat balon do své moci se jim nepodařilo.
     
    28
    João Afonso hledal dlouhým pasem Klébera, ale ten nedokázal vyvinout dostatečnou rychlost a balon mu zmizel až za koncovou čárou.
     
    26
    Mandiang šel příliš tvrdě do vzdušného souboje, a sudí Almeida mu proto neváhal odpískat faul.
     
    24
    Situace se má tak, že Boavista v tuto chvíli obléhá pokutové území domácího týmu a vytrvale hledá skuliny v jeho defenzivě. Zatím bezvýsledně.
     
    21
    Pro bránící mužstvo dopadla standardní situace dobře. Hra se pak přesunula doprostřed hřiště a tam už několik desítek vteřin probíhá.
    19. Fábio Espinho a jeho jedovatá rána
     
    19
    Uf, toto letělo! Fábio Espinho napřáhl z uctivé vzdálenosti a jeho rána byla tak prudká, že Moreirovi pořádně vyprášila rukavice. Espinhova pumelice bude za okamžik k vidění v GIF animaci, která se už nyní připravuje. Předtím Vás ale ještě budu informovat o tom, jak dopadne nařízený rohový kop.
     
    17
    Velice špatným a nebál bych se říct, že až mizerným centrem se nyní prezentoval Diogo Amado. Balon dolétl až do rukavic Vagnera a ten hrací předmět rozdal svým kolegům v poli.
     
    14
    Carlinhos si navedl balon k levému rohu vápna a neváhal odtamtud vystřelit. K jeho smůle však nastřelil pouze Philipeho Sampaia a jeho následná dorážka trefila toho stejného beka. Ten si teď musí připadat jako nějaký otloukánek.
     
    11
    Bezprostředně po uvedení míče do hry se Estoril dopustil útočného faulu, takže ze slibně vypadající šance nakonec není zhola nic.
     
    10
    Ailton podstoupil souboj s Edu Machadem a vytěžil z něj rohový kop, za který se od svých spoluhráčů dočkal pochvaly.
     
    8
    Hosté nalezli odpověď rovněž v dlouhatánském nákopu. Ten směřoval na Iuriho Medeirose, jenomže hráč Boavisty měl v pravé části pokutového území nedostatek prostoru k manévrování.
     
    7
    Estorilští zaútočili pomocí dlouhého nákopu. Míč si v pravém rohu vápna zpracoval Diogo Amado a okamžitě ho nabídl Carlinhosovi, jehož následný centr se zařadil mezi nepovedené.
     
    4
    Některý z domácích hráčů se odhodlal ke střele zpoza vápna, ale tento přízemní pokus si za rámeček rozhodně nedá. Jeho rána měla k přesnosti asi stejně tak daleko, jako má planeta Země ke Slunci.
     
    2
    Lucas u postranní čáry nepřiměřeně atakoval Klébera, míč pro Estoril.
     
    1
    V úvodních desítkách vteřin se hraje výhradně uprostřed hřiště.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Zahajovací výkop provedou hráči Boavisty.
     
    Fotbalisté obou celků právě nastoupili na travnatý porost.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    GD Estoril Praia: Moreira – Mano, Alfonso, Dankler, Ailton – Carlinhos, Amado, Índio, Eduardo – Allano, Kléber
    Náhradníci: Ribeiro, Basso, Gomes, Tocantins, Diakhite, Jarčuk, Bazeljuk

    Boavista FC: Vagner – Machado, Sampaio, Lucas, Talocha – Espinho, Mandiang, Carvalho – Medeiros, Bulos, R. Santos
    Náhradníci: Mahmudov, Rochinha, Carraça, C. Santos, Mesquita, Schembri, Meira

    Rozhodčí: Almeida – Ramos, Tomé.
     
    Přehled posledních vzájemných duelů

    29.10.2016 Boavista – Estoril 0:0
    16.04.2016 Estoril – Boavista 1:0
    11.12.2015 Boavista – Estoril 1:1
    23.05.2015 Estoril – Boavista 2:0
    18.01.2015 Boavista – Estoril 1:2
     
    Boavista FC

    Boavista zabředla doprostřed tabulky a vypadá to, že dohraje klidné jaro. Klubu z Porta se na hřištích soupeřů relativně daří a pravidelně si z nich odváží body. V domácím prostředí je to sice o krapet horší, přesto Boavista v předešlém kole před svým publikem porazila Marítimo přesvědčivě 3:0.
     
    GD Estoril Praia

    Špatná forma odsunula Grupo Desportivo až na patnáctou pozici a to znamená, že estorilský klub se v závěru soutěžního ročníku bude muset bít o záchranu. Jeho současný náskok na první sestupovou pozici činí čtyři body. V minulém kole Estorilští vycestovali na hřiště SC Guimarães a zápas skončil divokou remízou 3:3.
     
    Všem fotbalovým fanynkám a fanouškům přeji příjemný páteční večer. Portugalská nejvyšší soutěž má na programu předehrávku 26. kola, kterou obstará souboj mezi celky GD Estoril Praia a Boavista FC. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován na 21:30, vás prostřednictvím textové online reportáže provede Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Lukáš Jasoněk

    Branky:

    Karty:   64. Carvalho (BOA)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 18:7. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:16.
    GD Estoril Praia: Moreira – Mano, Alfonso, Dankler, Ailton – Carlinhos (90. Jarčuk), Amado, Índio (88. Gomes), Eduardo – Allano (70. Tocantins), Kléber
    Náhradníci: Ribeiro, Basso, Gomes, Tocantins, Diakhite, Jarčuk, Bazeljuk

    Boavista FC: Vagner – Machado, Sampaio, Lucas, Talocha – Espinho (81. Mahmudov), Mandiang, Carvalho (89. Carraça) – Medeiros, Bulos, R. Santos (68. Rochinha)
    Náhradníci: Mahmudov, Rochinha, Carraça, C. Santos, Mesquita, Schembri, Meira

    Rozhodčí: Almeida – Ramos, Tomé
    bahis siteleri